תמיד מעניין אותי לשמוע איך זה לחיות במדינה מערבית אחרת.מצב כלכלי כאן:
ספציפית אוסטרליה, בניגוד די גמור לארצות אחרות, ממש כולם מרוויחים שכר די טוב, השכר מינימום הוא 17$ (שזה כמעט 50 ש"ח, שהדולר האוסטרלי בשפל) ומעט מאוד מרוויחים את השכר הזה, ממש רק במקדונלדס וכו'. שכר מינימום בענף הבנייה שהוא בניגוד לארץ מאוד מסודר ואפשר לראות המון אנשים משכילים ומוכשרים עובדים בו - 25$ לשעה, וזה מה שמרוויח בחור בלי השכלה שהרגע התחיל לעבוד, מהר מאוד מתקדמים לאיזור ה$35 לשעה בבנייה. אני מכיר בחור בן 26 שקנה עכשיו את הבית השני שלו (!!!) בתור פועל בניין.
אומרים שהמחיה יקרה כאן, אבל לדעתי זה הכל מתקזז ובסופו של יום אתה נשאר עם מספיק כסף בכיס. שכר ממוצע במשק $57,000 כאשר השכר הממוצע למשרה מלאה הוא $75,000 שיתן לך נטו $4,800 בחודש אחרי קופח, ביטוח לאומי ופנסיה.
הוצאות ספציפית שלי:
שכירות - $330 לשבוע, דירה קטנה מרחק חצי שעה נסיעה מהמרכז
אוכל - סביב $100 לשבוע, בתור בחור לא שחיף מדי
סלולרי - $45 לחודש, אפשר גם ב20 עם נפח גלישה קטן
חשמל - $250 לרבעון
גז - 50$ לרבעון
מים - לרוב כלול בשכירות
ארנונה - כלול בשכירות
אינטרנט - $80 לחודש, ספק+תשתית (לא מפרידים כאן)
דלק - $35 בשבוע, נוסע לא מעט יחסית
מכון - אני משלם $90 לחודש, אפשר למצוא גם בפחות מחצי
רכב - גולף חדשה עלתה לי $24,000 שזה 66,000 ש"ח
אגרה+רישוי+ביטוח+טסט הכל לשנה - סביב $1,600
טיפול שנתי לרכב - סביב $300 אם יש לך מזל
דברים שכן יקרים כאן - אם יוצאים זה בקלות גולש ל$100-$200 לילה של אוכל ושתיה, מוניות זה רצח, יכול להגיע בקלות ל$100 לחצי שעה ומעלה. מאוד יקר להיות חולה כאן, גם עם ביטוח טוב עדיין תשלם מאות דולרים לרופאים וטיפולים אם לא יותר במקרה שזה רציני.
בקיצור, שווה כאן
ממה שאתה מספר, המחייה שם בהחלט יקרה.
הדיור יקר בערך כמו במרכז פה, סלולרי ואינטרנט הרבה יותר יקרים מבארץ וגם חד"כ די דומה...