הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רילוקיישן

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
מצב כלכלי כאן:
ספציפית אוסטרליה, בניגוד די גמור לארצות אחרות, ממש כולם מרוויחים שכר די טוב, השכר מינימום הוא 17$ (שזה כמעט 50 ש"ח, שהדולר האוסטרלי בשפל) ומעט מאוד מרוויחים את השכר הזה, ממש רק במקדונלדס וכו'. שכר מינימום בענף הבנייה שהוא בניגוד לארץ מאוד מסודר ואפשר לראות המון אנשים משכילים ומוכשרים עובדים בו - 25$ לשעה, וזה מה שמרוויח בחור בלי השכלה שהרגע התחיל לעבוד, מהר מאוד מתקדמים לאיזור ה$35 לשעה בבנייה. אני מכיר בחור בן 26 שקנה עכשיו את הבית השני שלו (!!!) בתור פועל בניין.
אומרים שהמחיה יקרה כאן, אבל לדעתי זה הכל מתקזז ובסופו של יום אתה נשאר עם מספיק כסף בכיס. שכר ממוצע במשק $57,000 כאשר השכר הממוצע למשרה מלאה הוא $75,000 שיתן לך נטו $4,800 בחודש אחרי קופח, ביטוח לאומי ופנסיה.
הוצאות ספציפית שלי:
שכירות - $330 לשבוע, דירה קטנה מרחק חצי שעה נסיעה מהמרכז
אוכל - סביב $100 לשבוע, בתור בחור לא שחיף מדי
סלולרי - $45 לחודש, אפשר גם ב20 עם נפח גלישה קטן
חשמל - $250 לרבעון
גז - 50$ לרבעון
מים - לרוב כלול בשכירות
ארנונה - כלול בשכירות
אינטרנט - $80 לחודש, ספק+תשתית (לא מפרידים כאן)
דלק - $35 בשבוע, נוסע לא מעט יחסית
מכון - אני משלם $90 לחודש, אפשר למצוא גם בפחות מחצי
רכב - גולף חדשה עלתה לי $24,000 שזה 66,000 ש"ח
אגרה+רישוי+ביטוח+טסט הכל לשנה - סביב $1,600
טיפול שנתי לרכב - סביב $300 אם יש לך מזל
דברים שכן יקרים כאן - אם יוצאים זה בקלות גולש ל$100-$200 לילה של אוכל ושתיה, מוניות זה רצח, יכול להגיע בקלות ל$100 לחצי שעה ומעלה. מאוד יקר להיות חולה כאן, גם עם ביטוח טוב עדיין תשלם מאות דולרים לרופאים וטיפולים אם לא יותר במקרה שזה רציני.

בקיצור, שווה כאן
תמיד מעניין אותי לשמוע איך זה לחיות במדינה מערבית אחרת.
ממה שאתה מספר, המחייה שם בהחלט יקרה.
הדיור יקר בערך כמו במרכז פה, סלולרי ואינטרנט הרבה יותר יקרים מבארץ וגם חד"כ די דומה...

תמיד מעניין אותי לשמוע איך זה לחיות במדינה מערבית אחרת.
ממה שאתה מספר, המחייה שם בהחלט יקרה.
הדיור יקר בערך כמו במרכז פה, סלולרי ואינטרנט הרבה יותר יקרים מבארץ וגם חד"כ די דומה...
מחירים זה לא אינדיקציה. צריך להסתכל על הכנסה והוצאות. אם מרוויחים שם פי 3 מפה אז זה עדיף

משהו שראיתי בנשיונאל ג'אוגרפיק ,יש בערך 95 אחוז אבורג'ינים בבתי הכלא.
הבנתי שלא כדאי להיכנס לריכוזי האוכלוסיות שלהם,איפה הם נמצאים?
שמעתי מחבר שגר שם שאי אפשר להשיג בשר בקר כשר טרי,אסורה השחיטה, רק הירייה בראש עם החשמול,נכון הדבר?

הבעיה בזה שתפקיד הצבא הוא לא לבנות עם,תפקיד הצבא הוא לשמור על הרתעה,להילחם ולהביס את האוייב.
לא לשמור על הגבולות,בשביל זה יש יש בארהב את משמר הגבולות,לא לשמור על הסדר,בשביל זה יש את המשטרה,לא לחנך ילדים בני 18,בשביל זה יש להם אמא,אבא ומורה.
אל תשווה צבא שכיר לצבא עם.
תפקיד הצבא הוא לבצע את הוראות הדאכ המדיני. לא שום דבר חוץ מזה

דיור יקר בהחלט (סידני הכי יקרה בפער משמעותי). מצד שני באיזור שלי אפשר למצוא ב200-250 דולר לשבוע, חדר בדירת שותפים (ברמה טובה מאוד) כולל חשבונות (חשמל, מים, אינטרנט, טלויזיה) זה יכול לחסוך המון.

אינטרנט לא יודע כמה בארץ, שים לב שכאן אתה משלם פעם אחת, ניתן למצוא גם סביב 60$ לחודש לADSL, ואולי בפחות עם הגבלה על הגלישה.

באופן כללי התקשורת כאן ברמה יותר נמוכה מהארץ (קליטה, מחיר, מהירות).

לגבי אבוריג'ינים, זה חצי נכון. הם אוכלוסיה לא פשוטה בכלל, והמדינה מפחדת לגעת בהם (הרי האוסטרלים פלשו אליהם, וצריכים ללקק להם ולהגיד תודה על זה שאתם מאפשרים לנו לחיות בארץ שלכם) והטיפול בהם הוא רחוק מאידיאלי, לך תיקח צייד ותנסה ללמד אותו ערך של כסף, זה תהליך לא כל כך פשוט ולא כל כך הגיוני. יש איזורים שהם מהווים מטרד רציני, והמשטרה מסרבת לטפל בהם. אבל את האמת לי לא יצא כמעט בכלל לראות אותם, אז קשה לי להתייחס כי הם לא גרים בערים הגדולות. הם לא נחשבים מסוכנים, פשוט איפה שיש הרבה מהם, לא הכי נחמד לגור.

לגבי שחיטה כשרה - ממש לא נכון. יש לא מעט יהודים באוסטרליה, כולל חרדים. לגבי שחיטה בסגנון כשר בלי חותמת - רוב הבשר כאן הוא חלאל (כשר למוסלמים) שנשחט בדיוק באותה צורה כמו שחיטה כשרה (מוסלמים יעדיפו לאכול בשר כשר אם אין חלאל).

דיור יקר בהחלט (סידני הכי יקרה בפער משמעותי). מצד שני באיזור שלי אפשר למצוא ב200-250 דולר לשבוע, חדר בדירת שותפים (ברמה טובה מאוד) כולל חשבונות (חשמל, מים, אינטרנט, טלויזיה) זה יכול לחסוך המון.

אינטרנט לא יודע כמה בארץ, שים לב שכאן אתה משלם פעם אחת, ניתן למצוא גם סביב 60$ לחודש לADSL, ואולי בפחות עם הגבלה על הגלישה.

באופן כללי התקשורת כאן ברמה יותר נמוכה מהארץ (קליטה, מחיר, מהירות).

לגבי אבוריג'ינים, זה חצי נכון. הם אוכלוסיה לא פשוטה בכלל, והמדינה מפחדת לגעת בהם (הרי האוסטרלים פלשו אליהם, וצריכים ללקק להם ולהגיד תודה על זה שאתם מאפשרים לנו לחיות בארץ שלכם) והטיפול בהם הוא רחוק מאידיאלי, לך תיקח צייד ותנסה ללמד אותו ערך של כסף, זה תהליך לא כל כך פשוט ולא כל כך הגיוני. יש איזורים שהם מהווים מטרד רציני, והמשטרה מסרבת לטפל בהם. אבל את האמת לי לא יצא כמעט בכלל לראות אותם, אז קשה לי להתייחס כי הם לא גרים בערים הגדולות. הם לא נחשבים מסוכנים, פשוט איפה שיש הרבה מהם, לא הכי נחמד לגור.

לגבי שחיטה כשרה - ממש לא נכון. יש לא מעט יהודים באוסטרליה, כולל חרדים. לגבי שחיטה בסגנון כשר בלי חותמת - רוב הבשר כאן הוא חלאל (כשר למוסלמים) שנשחט בדיוק באותה צורה כמו שחיטה כשרה (מוסלמים יעדיפו לאכול בשר כשר אם אין חלאל).

אומנם לא זול כ"כ(2700 לחודש) אבל עדיף בגלל שהחשבון מורכב מהחשמל, מים, אינטרנט טלוויזיה וכו' אז זה עדיף.

אינטרנט בארץ אין הגבלת גלישה אבל צריך לשלם לרוב על תשתית וספק בנפרד(יש חברות שהן בנדל שנותנות תשתיק וספק ביחד) והמחירים נעים בין 150-180 משהו כזה.

לא יצא לי יותר מדי להתחכך עם האוכלוסייה הזאת כך שאיני מכיר אותם אבל בהחלט יצא לי לראות כמה בסידני באזור של ה-fairy עם כל ה"שופרים" כחלק מאטרקציות לתיירים.

יצא לי לקנות כמה מוצרים שאנחנו מכירים כמו במבה או חומוס או טחינה הבעיה שהטעם רחוק מלהיות משהו שקרוב לטעם של הארץ. קניתי חומוס של צבר(שאני מאוד אוהב בארץ) והדבר הזה בקושי עבר לי בגרון.

אתה לא יכול כל דבר לחשוב בשקלים, זו נטייה ישראלית לעשות את זה וגם אני עשיתי את זה בעבר אבל זו חשיבה פשוט מוטעית.

יותר חכם להסתכל על זה ככה, 225$ זה 25% משכר נטו התחלתי שהולך על דירה וחשבונות.

כמה אחוז משכר התחלתי בארץ ילך לשכ"ד, ארנונה, ועד בית, מים, חשמל, אינטרנט וטלויזיה? (דירת שותפים, חצי שעה נסיעה ממרכז ת"א לצורך השוואה).

אתה לא יכול כל דבר לחשוב בשקלים, זו נטייה ישראלית לעשות את זה וגם אני עשיתי את זה בעבר אבל זו חשיבה פשוט מוטעית.

יותר חכם להסתכל על זה ככה, 225$ זה 25% משכר נטו התחלתי שהולך על דירה וחשבונות.

כמה אחוז משכר התחלתי בארץ ילך לשכ"ד, ארנונה, ועד בית, מים, חשמל, אינטרנט וטלויזיה? (דירת שותפים, חצי שעה נסיעה ממרכז ת"א לצורך השוואה).

יותר מחצי זה בטוח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית