הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רילוקיישן

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
מתי בדיוק לא הערכתי אותו?
אבל כמו גוף ממשלתי הוא דורש ביקורת.
תמיכה בגוף שיקרי שמטרתו היחידה היא עזרה להדחת ישראל בעולם במימון ארגוני טרור.
זה נקרא לא להעריך את הצבא במילים הכי קלות שמצאתי.

במדינות שבה כל אלה רוצים לחיות אנשים כאלה היו נשלחים לכלא על בגידה.

כל מה שהם מדברים זה שקרים?
הגיוני. 😕
כן, סביר להניח שזה משהו באיזור הזה.
אני לא מבין, איפה אתה חי?
רוב האנשים שכותבים פה היו בצבא, יש להם חברים טובים ומשפחה שהיו בצבא והם יודעים טוב מאוד מה קורה שם.

הסיפורים של הארגוני שמאל קיצוני הם חרטא, וכל מי שהיה בתפקידים מבצעיים בצבא יודע את זה טוב מאוד.

@Matty

יוצא לי לפעמים לקרוא דברים שאתה רושם פה ושם, ואתה מזכיר לי את עצמי בגילך. ודווקא בגלל זה, אני ממליץ לך לזקוף לזכותך הרבה פחות ממה שאתה זוקף כיום, כי אתה באמת בחור צעיר שמדבר ביתר ביטחון. אין לי גם ספק שמה שיעלה לך בראש זה "אז מה שאני צעיר ולא עשיתי הרבה בחיים? זה לא אומר שאני טועה". לצערי, במקרה שלך, זה כן. ובאמת אל תיעלב, אני שוב אומר שהייתי בדיוק כמוך והייתי מבטל אמירות כמו של ארקדי כמו שאתה עושה. בדיעבד, גם אם אתה לא רואה את זה עדיין, אלה אמירות נכונות.

@Matty

יוצא לי לפעמים לקרוא דברים שאתה רושם פה ושם, ואתה מזכיר לי את עצמי בגילך. ודווקא בגלל זה, אני ממליץ לך לזקוף לזכותך הרבה פחות ממה שאתה זוקף כיום, כי אתה באמת בחור צעיר שמדבר ביתר ביטחון. אין לי גם ספק שמה שיעלה לך בראש זה "אז מה שאני צעיר ולא עשיתי הרבה בחיים? זה לא אומר שאני טועה". לצערי, במקרה שלך, זה כן. ובאמת אל תיעלב, אני שוב אומר שהייתי בדיוק כמוך והייתי מבטל אמירות כמו של ארקדי כמו שאתה עושה. בדיעבד, גם אם אתה לא רואה את זה עדיין, אלה אמירות נכונות.
ניתן לזמן לעשות את שלו? 😃

תייגו אותי כמה פעמים בשרשור אז נראה לי ששווה לי להביע את דעתי.
אני גר באוסטרליה (סידני) כבר כמעט שנתיים, עובד ומתנהל לבד אז יש לי מעט מושג לגבי החיים כאן ספציפית.

אופציות הגירה:
1. להתחתן / ידועים בציבור עם אזרח / תושב קבע - תהליך לא פשוט אבל די וודאי, מאוד יקר (מעל $10,000) - הייתי על הויזה הזאת עד לא מזמן.
2. ספונסר ממקום עבודה - צריך שמקום עבודה ישים את הביצים שלו בשבילך ויערוב לך, אם אין לך מקצוע ספציפי ששווה לייבא אותך מהארץ, הסיכויים שלך לא קלושים. מצד שני אם יש לך חבר עם בית קפה, הוא יכול להמציא שאתה שף שמתמחה באוכל מזרח תיכוני והוא חייב דווקא אותך. יש מצב להתארגן על דברים כאלו בקהילה היהודית, מצד שני סיכוי טוב שלא תקבל אותם תנאים ושכר של מקומי - כי אתה שפוי בידי המעסיק למשך שנתיים, אסור לך להתפטר אחרת הויזה תבוטל. עכשיו הגשתי בקשה לויזה הזאת.
3. ויזת סטודנט - בלי להגזים, כל אחד יכול לקבל את זה, רק תירשם לאנשהו וזהו. יש לי חבר שעובד בעגלות וסידרו לו ללמוד במוסד שהוא לא בא אליו בכלל ויש לו מהעגלות את כל העבודות מוכנות מראש, רק תשלם שכר לימוד. הויזה הזאת באופן רשמי מרשה לך לעבוד 20 שעות בשבוע. אוניברסיטה כאן תקבל בלי להגזים כל תלמיד זר כל עוד סיים תיכון, רק תשלמו סביב $20,000 - $30,000 בשנה.
4. ויזת חופשת עבודה - פתחו ממש בימים האחרונים 500 מקומות בשנה לישראלים לקבל ויזת עבודה לשנה, ככה כמעט כל הזרים (מארצות מערביות) מתחילים כאן את החיים, ויש אפשרות להאריך את הויזה בעוד שנה עם כמה חודשים עבודה חקלאית (בתשלום). מי שחושב על זה מומלץ בחום לברר על זה כי זה להיט.
5. הגירה ע"ב מקצוע - כל שנה המקצועות המבוקשים מתחלפים ויש שיטה עם נקודות, אל תחשבו שרק מהנדסים ורופאים צריכים כאן, צריכים צורפים, טבחים, נהגים, מעצבי שיער, פיזיותרפיסטים ושלל מקצועות שלא חשבתם שהממשלה תעודד הגירה. זה תהליך ארוך מאוד (סביב שנה) ואמור להיות מאוד יקר, ואין שום וודאות לגבי קבלה.

מצב כלכלי כאן:
ספציפית אוסטרליה, בניגוד די גמור לארצות אחרות, ממש כולם מרוויחים שכר די טוב, השכר מינימום הוא 17$ (שזה כמעט 50 ש"ח, שהדולר האוסטרלי בשפל) ומעט מאוד מרוויחים את השכר הזה, ממש רק במקדונלדס וכו'. שכר מינימום בענף הבנייה שהוא בניגוד לארץ מאוד מסודר ואפשר לראות המון אנשים משכילים ומוכשרים עובדים בו - 25$ לשעה, וזה מה שמרוויח בחור בלי השכלה שהרגע התחיל לעבוד, מהר מאוד מתקדמים לאיזור ה$35 לשעה בבנייה. אני מכיר בחור בן 26 שקנה עכשיו את הבית השני שלו (!!!) בתור פועל בניין.
אומרים שהמחיה יקרה כאן, אבל לדעתי זה הכל מתקזז ובסופו של יום אתה נשאר עם מספיק כסף בכיס. שכר ממוצע במשק $57,000 כאשר השכר הממוצע למשרה מלאה הוא $75,000 שיתן לך נטו $4,800 בחודש אחרי קופח, ביטוח לאומי ופנסיה.
הוצאות ספציפית שלי:
שכירות - $330 לשבוע, דירה קטנה מרחק חצי שעה נסיעה מהמרכז
אוכל - סביב $100 לשבוע, בתור בחור לא שחיף מדי
סלולרי - $45 לחודש, אפשר גם ב20 עם נפח גלישה קטן
חשמל - $250 לרבעון
גז - 50$ לרבעון
מים - לרוב כלול בשכירות
ארנונה - כלול בשכירות
אינטרנט - $80 לחודש, ספק+תשתית (לא מפרידים כאן)
דלק - $35 בשבוע, נוסע לא מעט יחסית
מכון - אני משלם $90 לחודש, אפשר למצוא גם בפחות מחצי
רכב - גולף חדשה עלתה לי $24,000 שזה 66,000 ש"ח
אגרה+רישוי+ביטוח+טסט הכל לשנה - סביב $1,600
טיפול שנתי לרכב - סביב $300 אם יש לך מזל
דברים שכן יקרים כאן - אם יוצאים זה בקלות גולש ל$100-$200 לילה של אוכל ושתיה, מוניות זה רצח, יכול להגיע בקלות ל$100 לחצי שעה ומעלה. מאוד יקר להיות חולה כאן, גם עם ביטוח טוב עדיין תשלם מאות דולרים לרופאים וטיפולים אם לא יותר במקרה שזה רציני.

אנטישמיות:
כל מי שאי פעם אמר לי על זה משהו (ואמרו הרבה) - כולכם חיים בסרט אחד גדול. יהודים הם בקושי %2 מהאוכולוסיה ואוהבים להתכיין שכולם שונאים אותם. אז זהו, שיש עמים ששונאים אותם הרבה יותר. יצא לי להתקל אולי פעם אחת בהתבטאות פוליטית כאן, אבל ממש לא אנטישמית, וסיכוי סביר שהמאבטח שאמר את זה ננזף או פוטר בגלל זה, יש כאן אפס סובלנות לגבי הדברים האלו. לגבי מוסלמים / ערבים - וואלה ספציפית כאן בסידני יש לא מעט, שעה נסיעה מהעיר ואין מהגר אחד מכל סוג. אני גר באיזור עם ריכוז מוסלמים מהגבוה באוסטרליה, מתאמן ממש במרכז שלו, הבוס הקודם שלי היה מוסלמי אדוק ממוצא לבנוני, מימיני יושב בנגלדשי מוסלמי אדוק ועוד לא מעט מוסלמים בחברה. אתם יודעים מי סובל מגזענות? הם. בגלל המוניטין שיש לדת הזאת (בצדק או לא ניתן להתווכח) יש עמים שלמים שוחרי שלום (בנגלדשים לדוגמא שלא עשו רע לאף אחד) שבגלל הדת שלהם הם ישר מקוטלגים לרעה. להגיד לכם שאין כאן מוסלמים / ערבים שעושים צרות? ברור שיש. בדיוק כמו בארץ, רק כאן הם לא רוצחים אף אחד. להגיד שאני אלך עם חולצה בעברית במרכז מוסלמי זה יהיה שקר, אבל אני אוכל שם הרבה ועושה שם קניות ומעולם לא פחדתי. המוסלמים כאן הרבה יותר דתיים ודווקא מי שעושה צרות זה הצעירים החילוניים יותר. באופן כללי אוסטרליה זו מדינה אם אני לא טועה עם אחוז המהגרים הכי גבוה בעולם, סביב 60-70 אחוז מהעובדים בחברה שלי הם מהגרים, מכל העולם. מעולם לא הרגשתי יותר "בבית" שכולם כאן מהגרים ולאף אחד לא נראה מוזר שיש לך מבטא או שאתה לא מבין את הסלנג המקומי.

מי שעוזב "פחדן":ֿ
עוד קשקוש. הסבים והסבתות שלנו עזבו את אירופה / מזהת בגלל אנטישמיות אמיתית, שכיום לא קיימת בארצות המערביות. אם הייתה להם את האפשרות להתקיים בכבוד בלי לחשוש - הם היו נשארים שם. בלעדי השואה לא הייתה מדינה כנראה ולא היו מהגרים לכאן, משמע היו נשארים לגור בתפוצות. עכשיו שאני מדווח לכם ממעמקי מעוז המוסלמים בסידני ומפתיע אתכם בחוסר האנטישמיות כאן... אז וואלה מה הסרט שלכם. כל עם בעולם מהגר, זה משהו שהוא טבעי, הישרדותי ומאוד מאוד נפוץ. המונים מהגרים לכאן והמונים מהגרים מכאן, אף אחד מהם לא שמע איזה חבר אומר לו פחדן כי הוא עוזב את אוסטרליה. מי שלא טוב לו - שיקום ויעשה מעשה. להשאר ולהתלונן זה הכי קל.

ספציפית לגבי תרבות וחיים כאן:
דיברו על הבחורות, ממש לא כולן רזות, אבל יש כאן הכל מהכל, נכנסים לטינדר וזה כמו מפה של העולם... ספציפית האוסטרליות נראות לטעמי מעולה, אוהבות להשתכר למוות להתלבש מעט ולהביא ילדים בגיל צעיר מדי... לגבי ספורט ותחביבים זה ממש מושלם. כל אחד עם תחביב לוקח אותו לקצה, כל חבורה שמשחקת כדורגל בשכונה יביאו שופט, מדים, קוונים, ויעשו על האש אחרי המשחק עם בירות. כל מה שקשור לספורט כאן הוא כמה רמות מעל, כל פאוורליפטר כמעט מחזיק תזונאי מאמן ומסאגיסט / כירופרקט / פיזיותרפיסט, טס להתחרות וכו', לא כולם מרוויחים טוב ולא כולם חזקים בכלל. יש לך אבקות חלבון וחטיפי חלבון בסופר, אוכל בריא בכל חור, יש לך חברות שעושות לך meal prep בקופסאות לשבוע, כל דבר שקשור לספורט או תמיכה היקפית - קיים כאן במימדים גבוהים, אני מניח שבארה"ב זה דומה. באופן כללי קל למצוא כאן גברים ונשים שנראים מאוד אתלטים, המון מוזרקים על הדרך, בכל מכון רגיל... המון מכונים ספציפיים לכל ספורט (wl pl xfit) המון מאמנים עם התמקצעות ספציפית, מכונים רגילים מחזיקים ציוד ברמה גבוהה אפילו לפאוורליפטינג קרוספיט וכו'.

בקיצור, שווה כאן

אני גר באוסטרליה (סידני) כבר כמעט שנתיים, עובד ומתנהל לבד אז יש לי מעט מושג לגבי החיים כאן ספציפית.

אופציות הגירה:
1. להתחתן / ידועים בציבור עם אזרח / תושב קבע - תהליך לא פשוט אבל די וודאי, מאוד יקר (מעל $10,000) - הייתי על הויזה הזאת עד לא מזמן.
2. ספונסר ממקום עבודה - צריך שמקום עבודה ישים את הביצים שלו בשבילך ויערוב לך, אם אין לך מקצוע ספציפי ששווה לייבא אותך מהארץ, הסיכויים שלך לא קלושים. מצד שני אם יש לך חבר עם בית קפה, הוא יכול להמציא שאתה שף שמתמחה באוכל מזרח תיכוני והוא חייב דווקא אותך. יש מצב להתארגן על דברים כאלו בקהילה היהודית, מצד שני סיכוי טוב שלא תקבל אותם תנאים ושכר של מקומי - כי אתה שפוי בידי המעסיק למשך שנתיים, אסור לך להתפטר אחרת הויזה תבוטל. עכשיו הגשתי בקשה לויזה הזאת.
3. ויזת סטודנט - בלי להגזים, כל אחד יכול לקבל את זה, רק תירשם לאנשהו וזהו. יש לי חבר שעובד בעגלות וסידרו לו ללמוד במוסד שהוא לא בא אליו בכלל ויש לו מהעגלות את כל העבודות מוכנות מראש, רק תשלם שכר לימוד. הויזה הזאת באופן רשמי מרשה לך לעבוד 20 שעות בשבוע. אוניברסיטה כאן תקבל בלי להגזים כל תלמיד זר כל עוד סיים תיכון, רק תשלמו סביב $20,000 - $30,000 בשנה.
4. ויזת חופשת עבודה - פתחו ממש בימים האחרונים 500 מקומות בשנה לישראלים לקבל ויזת עבודה לשנה, ככה כמעט כל הזרים (מארצות מערביות) מתחילים כאן את החיים, ויש אפשרות להאריך את הויזה בעוד שנה עם כמה חודשים עבודה חקלאית (בתשלום). מי שחושב על זה מומלץ בחום לברר על זה כי זה להיט.
5. הגירה ע"ב מקצוע - כל שנה המקצועות המבוקשים מתחלפים ויש שיטה עם נקודות, אל תחשבו שרק מהנדסים ורופאים צריכים כאן, צריכים צורפים, טבחים, נהגים, מעצבי שיער, פיזיותרפיסטים ושלל מקצועות שלא חשבתם שהממשלה תעודד הגירה. זה תהליך ארוך מאוד (סביב שנה) ואמור להיות מאוד יקר, ואין שום וודאות לגבי קבלה.

מצב כלכלי כאן:
ספציפית אוסטרליה, בניגוד די גמור לארצות אחרות, ממש כולם מרוויחים שכר די טוב, השכר מינימום הוא 17$ (שזה כמעט 50 ש"ח, שהדולר האוסטרלי בשפל) ומעט מאוד מרוויחים את השכר הזה, ממש רק במקדונלדס וכו'. שכר מינימום בענף הבנייה שהוא בניגוד לארץ מאוד מסודר ואפשר לראות המון אנשים משכילים ומוכשרים עובדים בו - 25$ לשעה, וזה מה שמרוויח בחור בלי השכלה שהרגע התחיל לעבוד, מהר מאוד מתקדמים לאיזור ה$35 לשעה בבנייה. אני מכיר בחור בן 26 שקנה עכשיו את הבית השני שלו (!!!) בתור פועל בניין.
אומרים שהמחיה יקרה כאן, אבל לדעתי זה הכל מתקזז ובסופו של יום אתה נשאר עם מספיק כסף בכיס. שכר ממוצע במשק $57,000 כאשר השכר הממוצע למשרה מלאה הוא $75,000 שיתן לך נטו $4,800 בחודש אחרי קופח, ביטוח לאומי ופנסיה.
הוצאות ספציפית שלי:
חשמל - $250 לרבעון
גז - 50$ לרבעון
מים - לרוב כלול בשכירות
ארנונה - כלול בשכירות
דברים שכן יקרים כאן - אם יוצאים זה בקלות גולש ל$100-$200 לילה של אוכל ושתיה, מוניות זה רצח, יכול להגיע בקלות ל$100 לחצי שעה ומעלה. מאוד יקר להיות חולה כאן, גם עם ביטוח טוב עדיין תשלם מאות דולרים לרופאים וטיפולים אם לא יותר במקרה שזה רציני.

אנטישמיות:
כל מי שאי פעם אמר לי על זה משהו (ואמרו הרבה) - כולכם חיים בסרט אחד גדול. יהודים הם בקושי %2 מהאוכולוסיה ואוהבים להתכיין שכולם שונאים אותם. אז זהו, שיש עמים ששונאים אותם הרבה יותר. יצא לי להתקל אולי פעם אחת בהתבטאות פוליטית כאן, אבל ממש לא אנטישמית, וסיכוי סביר שהמאבטח שאמר את זה ננזף או פוטר בגלל זה, יש כאן אפס סובלנות לגבי הדברים האלו. לגבי מוסלמים / ערבים - וואלה ספציפית כאן בסידני יש לא מעט, שעה נסיעה מהעיר ואין מהגר אחד מכל סוג. אני גר באיזור עם ריכוז מוסלמים מהגבוה באוסטרליה, מתאמן ממש במרכז שלו, הבוס הקודם שלי היה מוסלמי אדוק ממוצא לבנוני, מימיני יושב בנגלדשי מוסלמי אדוק ועוד לא מעט מוסלמים בחברה. אתם יודעים מי סובל מגזענות? הם. בגלל המוניטין שיש לדת הזאת (בצדק או לא ניתן להתווכח) יש עמים שלמים שוחרי שלום (בנגלדשים לדוגמא שלא עשו רע לאף אחד) שבגלל הדת שלהם הם ישר מקוטלגים לרעה. להגיד לכם שאין כאן מוסלמים / ערבים שעושים צרות? ברור שיש. בדיוק כמו בארץ, רק כאן הם לא רוצחים אף אחד. להגיד שאני אלך עם חולצה בעברית במרכז מוסלמי זה יהיה שקר, אבל אני אוכל שם הרבה ועושה שם קניות ומעולם לא פחדתי. המוסלמים כאן הרבה יותר דתיים ודווקא מי שעושה צרות זה הצעירים החילוניים יותר. באופן כללי אוסטרליה זו מדינה אם אני לא טועה עם אחוז המהגרים הכי גבוה בעולם, סביב 60-70 אחוז מהעובדים בחברה שלי הם מהגרים, מכל העולם. מעולם לא הרגשתי יותר "בבית" שכולם כאן מהגרים ולאף אחד לא נראה מוזר שיש לך מבטא או שאתה לא מבין את הסלנג המקומי.

עוד קשקוש. הסבים והסבתות שלנו עזבו את אירופה / מזהת בגלל אנטישמיות אמיתית, שכיום לא קיימת בארצות המערביות. אם הייתה להם את האפשרות להתקיים בכבוד בלי לחשוש - הם היו נשארים שם. בלעדי השואה לא הייתה מדינה כנראה ולא היו מהגרים לכאן, משמע היו נשארים לגור בתפוצות. עכשיו שאני מדווח לכם ממעמקי מעוז המוסלמים בסידני ומפתיע אתכם בחוסר האנטישמיות כאן... אז וואלה מה הסרט שלכם. כל עם בעולם מהגר, זה משהו שהוא טבעי, הישרדותי ומאוד מאוד נפוץ. המונים מהגרים לכאן והמונים מהגרים מכאן, אף אחד מהם לא שמע איזה חבר אומר לו פחדן כי הוא עוזב את אוסטרליה. מי שלא טוב לו - שיקום ויעשה מעשה. להשאר ולהתלונן זה הכי קל.

דיברו על הבחורות, ממש לא כולן רזות, אבל יש כאן הכל מהכל, נכנסים לטינדר וזה כמו מפה של העולם... ספציפית האוסטרליות נראות לטעמי מעולה, אוהבות להשתכר למוות להתלבש מעט ולהביא ילדים בגיל צעיר מדי... לגבי ספורט ותחביבים זה ממש מושלם. כל אחד עם תחביב לוקח אותו לקצה, כל חבורה שמשחקת כדורגל בשכונה יביאו שופט, מדים, קוונים, ויעשו על האש אחרי המשחק עם בירות. כל מה שקשור לספורט כאן הוא כמה רמות מעל, כל פאוורליפטר כמעט מחזיק תזונאי מאמן ומסאגיסט / כירופרקט / פיזיותרפיסט, טס להתחרות וכו', לא כולם מרוויחים טוב ולא כולם חזקים בכלל. יש לך אבקות חלבון וחטיפי חלבון בסופר, אוכל בריא בכל חור, יש לך חברות שעושות לך meal prep בקופסאות לשבוע, כל דבר שקשור לספורט או תמיכה היקפית - קיים כאן במימדים גבוהים, אני מניח שבארה"ב זה דומה. באופן כללי קל למצוא כאן גברים ונשים שנראים מאוד אתלטים, המון מוזרקים על הדרך, בכל מכון רגיל... המון מכונים ספציפיים לכל ספורט (wl pl xfit) המון מאמנים עם התמקצעות ספציפית, מכונים רגילים מחזיקים ציוד ברמה גבוהה אפילו לפאוורליפטינג קרוספיט וכו'.

בקיצור, שווה כאן

אתה לא נשוי ?

אם היית מכיר את הסיפורים היית מבין את הבדלים. אני מבין מהקונטקסט שאתה מחסיק בדעות שמאל. וזה מתיישב עם העבודה ש... עובדות אתה לא אוהב להכיר.
קבל עובדה, כל מסירות השטחים בוצעו על ידי ממשלות ימין.
קבל עוד עובדה, אני לא שמאלני, סתם שונא שגונבים כסף מקופת המדינה בשביל כמה פנאטיים דתיים, שונא שחברים שלי נהרגים \ עושים להם בייביסיטר במקום לשמור על גבולות המדינה כמו שצריך, ולא לשחק תופסת עם מתנחל שזרק אבן על ערבי שזרק עליו בקבוק.

לסגן רמטכ"ל אסור להביע דעה פוליטית. והוא הביע. כנ"ל הרמטכ"ל. זה עצוב מאוד מה שהם עשו ולא בגלל הדעה שהביעו אלא עצם הבעת הדעה. כששר הביטחון חושף פרטים מחקירה צבאית ואומר שטויות כמו "קצינים צריכים להביע דעה גם אם מנוגדת להחלטות הממשלה" זה נורא ורק בגלל המשפט הזה היה צריך להדיח אותו. זה אחד הדברים החמורים שנאמרו.

אם יום אחד הצבא יתחיל להביע את דעתו זה יגמר ברע.
אני חושב שהם שמים לב לאותו שינוי שדיברתי עליו, לכן אין להם ברירה, כי שטיפת המוח שמבצעת הממשלה מגיעה גם לחיילים שלהם, ובסופו של דבר, הם אחראים עליהם, ע"ע הגיבור שירה במחבל, וכל מי שמעז להוציא מילה נגדו הוא בוגד.
יש לי גם כמה חברים במעברים, והסיפורים שהם מספרים גם לא מלבבים, מתעללים בהרבה מאוד עצורים.
באמת שלא מזיז לי מה קורה למחבלים האלו, שימותו מוות בייסורים, אבל זו לא החלטה של חיילים זוטרים.

שמאלנים מביעים דעה בלי סוף וזה נחשב הומניות (לא מבין איך להניף דגלים של ארגון טרור נקרא הומניות אבל בסדר)
כשימנים מביעים דעה זה חייב להיות קיצוני.. תהליכים כמו שנאמר
התהליכים שאני דיברתי עליהם הם לא מקרה אחד, וחבל שאתה נדבק למקרה הזה, כי הטמבל שתקע מקל בתחת מייצג את עצמו ואת התחת שלו, אתה רוצה שאני אביא דוגמאות של נבחרי ציבור מהימין ? חבל על הזמן של כולנו, זה ייקח ימים.
לכולם מותר להביע דעה, די עם ריגשי הנחיתות, ודי עם הדאגה הכל כך נוראה לדמוקרטיה, יש לך את ביבי, אביר הדמוקרטיה, שרק אתמול פורסם מכתב שצחי הנגבי (העבריין המורשע) פרסם בשם כל ועדת חוץ וביטחון בשבחו, תאר לך מה זה עשה למשפחות שקולות לקרוא את הזוהמה הזאת.

אופציות הגירה:

מצב כלכלי כאן:
הוצאות ספציפית שלי:
חשמל - $250 לרבעון
גז - 50$ לרבעון
מים - לרוב כלול בשכירות
ארנונה - כלול בשכירות

אנטישמיות:

בקיצור, שווה כאן

אח אוסטרליה אוסטרליה כמה געגועים... עם הסיפורים הללו אתה מחזיר אותי לזיכרונות מהטיול.

כרגע אני לומד מקצוע בארץ של מנהל רשתות. מעריך שאשאר כאן כמה שנים בשביל לצבור ניסיון. הבעיה כאן היא כפי שאתה אומר: שבהחלט יכולים לשאול שם אם אי אפשר להביא מישהו מקומי ומה אני מביא שאין לאחרים ? השאלה אם ממש יתעקשו בנושא הזה ? כי אם אני לא גאון בתחום שאני לומד - אני לא רואה איך אוכל לשכנע אותם ששווה לתת לי ויזה של מקצוע נדרש. אתה יכול להעריך פלוס-מינוס כמה התהליך הזה יעלה ?

גם שמעתי משהו בנושא - האם זה חייב להיות תואר אגב ? אפשר גם לימודי תעודה ?
20K-30K בשנה זה חצי אם לא 3/4 מהסכום שאנשים משלמים כאן במדינה לתואר של 3 שנים, קצת בעייתי...
זה סכום שצריך שדיי בעייתי להוציא. ועוד לא דיברנו על הסכום של הוויזה עצמה מה שמייקר מאוד את הכיוון הזה.

מצב כלכלי כאן:
ספציפית אוסטרליה, בניגוד די גמור לארצות אחרות, ממש כולם מרוויחים שכר די טוב, השכר מינימום הוא 17$ (שזה כמעט 50 ש"ח, שהדולר האוסטרלי בשפל) ומעט מאוד מרוויחים את השכר הזה, ממש רק במקדונלדס וכו'. שכר מינימום בענף הבנייה שהוא בניגוד לארץ מאוד מסודר ואפשר לראות המון אנשים משכילים ומוכשרים עובדים בו - 25$ לשעה, וזה מה שמרוויח בחור בלי השכלה שהרגע התחיל לעבוד, מהר מאוד מתקדמים לאזור ה-$35 לשעה בבנייה. אני מכיר בחור בן 26 שקנה עכשיו את הבית השני שלו (!!!) בתור פועל בניין.
הוצאות ספציפית שלי:
חשמל - $250 לרבעון
גז - 50$ לרבעון
מים - לרוב כלול בשכירות
ארנונה - כלול בשכירות

אני רואה שהשכר שם עלה כי כשאני הייתי שם ב-2011 אני חושב שהשכר מינימום היה 10-12 לשעה. אגב השכר משולם כל שבוע או כל חודש ?
המחיה יקרה אבל ההכנסה היא בהתאם. יכול להשוות את רמת המיסים שם למדינת ישראל ? לא חושב שהמס שם הוא 50%,60% כמו אצלנו.
ממה שאתה אומר - עושה רושם שהנדל"ן שם הוא יקר כמו אצלנו 330$ בשבוע - טיפה מעל 3.5K לדירה קטנה.

100$ לשבוע שמסתכם במעל 1000 לחודש - זה יפה מאוד וזה לבנאדם בגודל שלך, הקניות אצלי בבית מסתכמות בסכומים גבוהים יותר וכמה פעמים בחודש(אנחנו 5 נפשות בבית).

אנטישמיות:
כל מי שאי פעם אמר לי על זה משהו (ואמרו הרבה) - כולכם חיים בסרט אחד גדול. יהודים הם בקושי %2 מהאוכולוסיה ואוהבים להתבכיין שונאים אותם. אז זהו, שיש עמים ששונאים אותם הרבה יותר. יצא לי להתקל אולי פעם אחת בהתבטאות פוליטית כאן, אבל ממש לא אנטישמית, וסיכוי סביר שהמאבטח שאמר את זה ננזף או פוטר בגלל זה, יש כאן אפס סובלנות לגבי הדברים האלו. לגבי מוסלמים / ערבים - וואלה ספציפית כאן בסידני יש לא מעט, שעה נסיעה מהעיר ואין מהגר אחד מכל סוג. אני גר באיזור עם ריכוז מוסלמים מהגבוה באוסטרליה, מתאמן ממש במרכז שלו, הבוס הקודם שלי היה מוסלמי אדוק ממוצא לבנוני, מימיני יושב בנגלדשי מוסלמי אדוק ועוד לא מעט מוסלמים בחברה. אתם יודעים מי סובל מגזענות? הם. בגלל המוניטין שיש לדת הזאת (בצדק או לא ניתן להתווכח) יש עמים שלמים שוחרי שלום (בנגלדשים לדוגמא שלא עשו רע לאף אחד) שבגלל הדת שלהם הם ישר מקוטלגים לרעה. להגיד לכם שאין כאן מוסלמים / ערבים שעושים צרות? ברור שיש. בדיוק כמו בארץ, רק כאן הם לא רוצחים אף אחד. להגיד שאני אלך עם חולצה בעברית במרכז מוסלמי זה יהיה שקר, אבל אני אוכל שם הרבה ועושה שם קניות ומעולם לא פחדתי. המוסלמים כאן הרבה יותר דתיים ודווקא מי שעושה צרות זה הצעירים החילוניים יותר. באופן כללי אוסטרליה זו מדינה אם אני לא טועה עם אחוז המהגרים הכי גבוה בעולם, סביב 60-70 אחוז מהעובדים בחברה שלי הם מהגרים, מכל העולם. מעולם לא הרגשתי יותר "בבית" שכולם כאן מהגרים ולאף אחד לא נראה מוזר שיש לך מבטא או שאתה לא מבין את הסלנג המקומי.

לא יצא לי להיתקל שם בשהות שלי בדברים מהסוג הזה והייתי שם מעל חודש.
אולם אחרי כמה שנים עשו כתבה גדולה בעיתון על גילויי הגזענות באוסטרליה שלמען האמת - מאוד הפליאו אותי, עם תיאורי מקרים של משפחה שחזרה מבית הכנסת בליל שישי והאבא לבש כיפה וטלית וכנראה גם היה עם שרשרת עם מגן דוד שסבלו מגילוי אלימות נגדם עם ציטוטים של המעורבים וסיפרו בכתבה גם על עוד מקרים.
יש לי מכר שגר בסידני עם המשפחה שלו וכמו שאתה מספר - גם המעסיק שלו לבנוני אם אני לא טועה ולא יצא לו לחוות את זה גם.
רוצה להאמין שאם אתה לא לובש דברים כמו שתיארתי למעלה או חולצה שרשום עלייה I love Israel או חולצות עם סמל של צה"ל - הכל יהיה בסדר איתך.

האוסטרליות נראות טוב, גם המבטא שלהן כזה חמוד, ממש "לאכול" אותן.

ובאמת יש הכל מהכל(לפחות באזורים שאני הייתי בהם - בקינגס קרוס בבונדאיי ביץ') כי הכל תיירים ומטיילים באזורים האלו. צרפתיות, אנגליות, דרום אמריקאיות וכו'.

לא יודע כמה מכוני ליפטינג יש באוסטרליה(גם בגלל שאני לא ממש הכרתי את התחום לעומק בזמנו ואני גם די בטוח שהוא לא היה כ"כ מיינסטרימי ונפוץ כמו שהוא היום) אבל מהמכונים הרגילים שיצא לי לראות - המקומות גדולים ובאמת ברמה אחרת ממה שאנחנו רגילים אליו בארץ.

קרה לי משהו מצחיק שבאמצע הטיול בקינגס קרוס הייתי מופתע לראות חנות לתוספי תזונה סתם נכנסתי לראות מה יש שם וכמה עולים דברים כשהמוכר בינתיים נמצא עם לקוחות. איך שהוא מסיים משהו אומר לי שהבנאדם ישראלי וצדקתי, אומנם הוא לא נראה כמו אחד אבל זאת הייתה סיטואציה מצחיקה מבחינתי שבאמצע הטיול שלי אחרי שלא התאמנתי בצורה סדירה ואכלתי כמו שצריך אני אגיע לחנות לתוספי תזונה ואראה דווקא שם ישראלי.

אגב מעניין אותי - מה טווח המחירים של האבקות באוסטרליה ?

מתי בדיוק לא הערכתי אותו?
אבל כמו גוף ממשלתי הוא דורש ביקורת.
בנוסף למה שרשמו לך. מסכים שצבא צריך לקבל ביקורת. אבל בטח ובטח לא מאזרחים שלא מבינים כלום. ולא מתקשורת שרק מנסה לנפח כל דבר. וכמובן שלא מילד כמוך.
יש מצ"ח וגופים מסודרים שזה תפקידם.

@G4F עשה טובה פעם הבאה תצטט הרגת אותי

קבל עובדה, כל מסירות השטחים בוצעו על ידי ממשלות ימין.
אוקי, זה נכון. מה הקשר?

סתם שונא שגונבים כסף מקופת המדינה בשביל כמה פנאטיים דתיים,
תן דוגמא

שונא שחברים שלי נהרגים \ עושים להם בייביסיטר במקום לשמור על גבולות המדינה כמו שצריך, ולא לשחק תופסת עם מתנחל שזרק אבן על ערבי שזרק עליו בקבוק
עכשיו אתה ליצן מהסוג השני שציינתי בהודעה. זה שהיית ביחידה שעושה x לא אומר שכל הצבא עושה x

אני חושב שהם שמים לב לאותו שינוי שדיברתי עלי

שישימו לב למה שבא להם. לצבא אסור להתערב בפוליטיקה.
צבא ומשטרה זה לא אותו דבר. צבא לא בא לשמור על הסדר

התהליכים שאני דיברתי עליהם הם לא מקרה אחד, וחבל שאתה נדבק למקרה הזה, כי הטמבל שתקע מקל בתחת מייצג את עצמו ואת התחת שלו, אתה רוצה שאני אביא דוגמאות של נבחרי ציבור מהימין ? חבל על הזמן של כולנו, זה ייקח ימים.

דיברתי על התהליכים של סגן הרמטכ"ל

@G4F עשה טובה פעם הבאה תצטט הרגת אותי

אוקי, זה נכון. מה הקשר?
זה מתקשר לזה שלא כל אחד שמתעב את הממשלה העכשווית הוא עוכר ישראל, זה מתאר את זה שישר שמאל מקפיץ שנאת ישראל ומסירת שטחים, בסופו של דבר מסירת שטחים היא הכרחית, עובדה שדווקא ממשלות ימין ביצעו את זה.

תן דוגמא
גם ללא הוצאות האבטחה: ילדי הגנים בהתנחלויות מקבלים אלפי שקלים יותר מהילדים בפריפריה ובמרכז
יש עוד המון, זה לא עניין של 100 מיליון לפה או לשם, זה הרבה יותר, זה כבר נהיה נורמה.

עכשיו אתה ליצן מהסוג השני שציינתי בהודעה. זה שהיית ביחידה שעושה x לא אומר שכל הצבא עושה x
אין טעם לרדת לפסים אישיים, ליצן אני עדין לא.
היחידה שלי לא שירתה שם, סיכנתי את עצמי קצת יותר מלעשות בייביסיטר לכמה עציי זית, אני מדבר על חברים.
בתחילת הדרך שלי הייתי בחטיבת ח"יר בשביל הטירונות.
ואין קשר בין מה שאמרתי למה שאתה אמרת, גם אם 0.001% מהצבא עושה את מה שאמרתי, זה לא הגיוני בעייני,
אני לא מצפה שחיילי סדיר יגנו לי על העיר להנאתם, זה לא רציונלי.
לדעתי צריך למסור חלק מהשטחים שנכבשו אחרי המלחמה, ובשאר שנכבשו בעקבות המלחמה, להקים שטח צבאי סגור, הרבה יותר בטוח למדינה, וכמובן שהרבה יותר בטוח לחיילים.

שישימו לב למה שבא להם. לצבא אסור להתערב בפוליטיקה.
צבא ומשטרה זה לא אותו דבר. צבא לא בא לשמור על הסדר
כתבתי למה זה כן קשור אליהם, לא מזמן עשו כתבה על פרופסור שמדי פעם הולך ללמד אזרחות בבתי ספר, ומדבר על ההתלהמות והבורות של בני הנוער בכל מה שקשור לארץ, לימין או שמאל, עוד שנה שנתיים הם יהיו חיילים במדים, הכל קשור פה לצבא. 'צבא בונה עם', לא? משפט דוחה בעייני.

דיברתי על התהליכים של סגן הרמטכ"ל
עם כל הידע שלי בתכנות, אין לי מושג איך לצטט בחלקים, מה כל פעם להדביק QUOTE ו []?

כרגע אני לומד מקצוע בארץ של מנהל רשתות. מעריך שאשאר כאן כמה שנים בשביל לצבור ניסיון. הבעיה כאן היא כפי שאתה אומר: שבהחלט יכולים לשאול שם אם אי אפשר להביא מישהו מקומי ומה אני מביא שאין לאחרים ? השאלה אם ממש יתעקשו בנושא הזה ? כי אם אני לא גאון בתחום שאני לומד - אני לא רואה איך אוכל לשכנע אותם ששווה לתת לי ויזה של מקצוע נדרש. אתה יכול להעריך פלוס-מינוס כמה התהליך הזה יעלה ?

אי אפשר לדעת אם המקצוע שלך יהיה להיט כאן. באופן כללי תחום הIT (היי-טק) לא מפותח ופופולרי כמו בארץ, אבל דווקא מקצועות "פשוטים" כמו ניהול רשתות שכל ארגון צריך, אני מאמין שכן יש ביקוש.

אתה לא משכנע אף אחד, אתה כותב את ההשכלה, הכשרה ונסיון שיש לך בתחום, והם מחליטים. יש שיטה של נקודות שאני לא מכיר אותה שמשקללים את סך הנתונים שלך ועפ"י זה אפשר להעריך סיכויי הגירה. אתה יכול לשאול מידע יותר מדוייק בפורום OZIM

בדקתי באתר של ההגירה, הויזה הזאת עולה $3600 דולר, אבל תוסיף על זה לפחות אותו סכום על סוכן הגירה, ועוד קצת על תרגומים וחתימות של עו"ד.

גם שמעתי משהו בנושא - האם זה חייב להיות תואר אגב ? אפשר גם לימודי תעודה ?
20K-30K בשנה זה חצי אם לא 3/4 מהסכום שאנשים משלמים כאן במדינה לתואר של 3 שנים, קצת בעייתי...
זה סכום שצריך שדיי בעייתי להוציא. ועוד לא דיברנו על הסכום של הוויזה עצמה מה שמייקר מאוד את הכיוון הזה.

אני רואה שהשכר שם עלה כי כשאני הייתי שם ב-2011 אני חושב שהשכר מינימום היה 10-12 לשעה. אגב השכר משולם כל שבוע או כל חודש ?
המחיה יקרה אבל ההכנסה היא בהתאם. יכול להשוות את רמת המיסים שם למדינת ישראל ? לא חושב שהמס שם הוא 50%,60% כמו אצלנו.
ממה שאתה אומר - עושה רושם שהנדל"ן שם הוא יקר כמו אצלנו 330$ בשבוע - טיפה מעל 3.5K לדירה קטנה.

שכר יכול להיות משולם שבוע/דו שבועי/חודשי. כל מקום הוא שונה, אבל הרבה מקומות משלמים שבועי/דו שבועי. זה לא באמת פרמטר לאיכות חיים...

המיסים כאן לדעתי נמוכים, אני משתכר שכר רגיל לא גבוה, ומשלם 23% מסים כולל הכל (פנסיה שמשולמת במלואה ע"י המעביד, דמי בריאות וביטוח לאומי שלא משלמים כאן)

100$ לשבוע שמסתכם במעל 1000 לחודש - זה יפה מאוד וזה לבנאדם בגודל שלך, הקניות אצלי בבית מסתכמות בסכומים גבוהים יותר וכמה פעמים בחודש(אנחנו 5 נפשות בבית).

אפשר להוציא סכומים מאוד גבוהים בסופר, יש מבחר יפה ומגוון מחירים גדול. מה שאני מרגיש שההבדל מהארץ - שיש אופציות מאוד מאוד זולות, בעיקר מותגי הבית של הרשתות שמשווקות פשוט את כל המוצרים שאתה צריך.

לא יצא לי להיתקל שם בשהות שלי בדברים מהסוג הזה והייתי שם מעל חודש.
אולם אחרי כמה שנים עשו כתבה גדולה בעיתון על גילויי הגזענות באוסטרליה שלמען האמת - מאוד הפליאו אותי, עם תיאורי מקרים של משפחה שחזרה מבית הכנסת בליל שישי והאבא לבש כיפה וטלית וכנראה גם היה עם שרשרת עם מגן דוד שסבלו מגילוי אלימות נגדם עם ציטוטים של המעורבים וסיפרו בכתבה גם על עוד מקרים.
יש לי מכר שגר בסידני עם המשפחה שלו וכמו שאתה מספר - גם המעסיק שלו לבנוני אם אני לא טועה ולא יצא לו לחוות את זה גם.
רוצה להאמין שאם אתה לא לובש דברים כמו שתיארתי למעלה או חולצה שרשום עלייה I love Israel או חולצות עם סמל של צה"ל - הכל יהיה בסדר איתך.

גם אני קראתי על זה, זה היה כאן בסידני. אבל עדיין יש לפחות פי 100 אם לא יותר מקרי אנטישמיות בארץ, כולל רצח ונסיונות לרצח ועד סתם לדפוק אותך במוסך כי אתה יהודי.

האוסטרליות נראות טוב, גם המבטא שלהן כזה חמוד, ממש "לאכול" אותן.

ובאמת יש הכל מהכל(לפחות באזורים שאני הייתי בהם - בקינגס קרוס בבונדאיי ביץ') כי הכל תיירים ומטיילים באזורים האלו. צרפתיות, אנגליות, דרום אמריקאיות וכו'.

לא יודע כמה מכוני ליפטינג יש באוסטרליה(גם בגלל שאני לא ממש הכרתי את התחום לעומק בזמנו ואני גם די בטוח שהוא לא היה כ"כ מיינסטרימי ונפוץ כמו שהוא היום) אבל מהמכונים הרגילים שיצא לי לראות - המקומות גדולים ובאמת ברמה אחרת ממה שאנחנו רגילים אליו בארץ.

מבלי להוציא לאנשים את העיניים בכוונה, יש כאן המון מכונים שמתמחים בפאוורליפטינג. באיזור שאני עובד / גר, יש סביב 4 מכונים שונים עם ציוד תחרותי מלא (מונו, פלטות מכויילות, מוטות מיוחדים לסקוואט ודדליפט, ספות לחיצה תחרותיות) ויש עוד אפילו מכונים רגילים (פיטנס פירסט וכו') שחלקם מחזיקים ציוד כזה. יש כאן תחרויות כמעט על בסיס שבועי, במכון שלי ספציפית יש פעם בחודש~ וכמעט תמיד מפוצץ, במיוחד התחרויות מתחילים.

קרה לי משהו מצחיק שבאמצע הטיול בקינגס קרוס הייתי מופתע לראות חנות לתוספי תזונה סתם נכנסתי לראות מה יש שם וכמה עולים דברים כשהמוכר בינתיים נמצא עם לקוחות. איך שהוא מסיים משהו אומר לי שהבנאדם ישראלי וצדקתי, אומנם הוא לא נראה כמו אחד אבל זאת הייתה סיטואציה מצחיקה מבחינתי שבאמצע הטיול שלי אחרי שלא התאמנתי בצורה סדירה ואכלתי כמו שצריך אני אגיע לחנות לתוספי תזונה ואראה דווקא שם ישראלי.

אגב מעניין אותי - מה טווח המחירים של האבקות באוסטרליה ?

התוספים כאן יותר זולים, אבל לא כמו בארה"ב. המותגים הגדולים לא זולים במיוחד בגלל עלויות יבוא, אבל יש מותגים מקומיים מעולים.

אני קונה בחברה שנחשבת זולה ולא "מגניבה" במיוחד אלא יותר ת'כלס, עם מחירים ממש מעולים.

אני קונה 5 קילו WPC (חלבון רגיל) ב99$ או 3 קילו WPI (איזולט) באותו מחיר. לצורך השוואה דלי אופטימום עולה סביב $85 בחנות רגילה.

נערך לאחרונה:
@G4F שמע אתה לא בן אדם חח תלחץ על הטקסט, תופיע חלונית צטט אותי, תלחץ עליה

זה מתקשר לזה שלא כל אחד שמתעב את הממשלה העכשווית הוא עוכר ישראל, זה מתאר את זה שישר שמאל מקפיץ שנאת ישראל ומסירת שטחים, בסופו של דבר מסירת שטחים היא הכרחית, עובדה שדווקא ממשלות ימין ביצעו את זה.

נכון, אבל זה לא קשור לדיון, זה לא עלה אף פעם. סתם דחפת את זה

, גם אם 0.001% מהצבא עושה את מה שאמרתי, זה לא הגיוני בעייני,
הרבה יותר אחוזים מזה מהצבא עושים דברים לא הגיוניים. ולא בהכרח בסיכון חיים. לפעמים סתם בבזבוז משאבים
להגיד לך שזה אידיאלי, לא. אבל בכל גוף גדול זה יקרה.

לדעתי צריך למסור חלק מהשטחים שנכבשואחרי המלחמה, ובשאר שנכבשו בעקבותהמלחמה, להקים שטח צבאי סגור, הרבה יותר בטוח למדינה, וכמובן שהרבה יותר בטוח לחיילים.
אחלה, אבל זה לא נתון לשיקולך או לשאלתך. בטח לא כחייל/קצין. גם מסירת שטחים היא פעולה פוליטית בדיוק כמו שהמלחמה היא כלי פוליטי.

כתבתי למה זה כן קשור אליהם, לא מזמן עשו כתבה על פרופסור שמדי פעם הולך ללמד אזרחות בבתי ספר, ומדבר על ההתלהמות והבורות של בני הנוער בכל מה שקשור לארץ, לימין או שמאל, עוד שנה שנתיים הם יהיו חיילים במדים, הכל קשור פה לצבא.
לא הבנתי מה הקשר בין ימין שמאל וצבא.
באמת לא הבנתי את המשפט שלך

צבא בונה עם', לא? משפט דוחה בעייני.
קודם כל זה עם בונה צבא בונה עם.
ומה הבעיה בזה?

הבעיה בזה שתפקיד הצבא הוא לא לבנות עם,תפקיד הצבא הוא לשמור על הרתעה,להילחם ולהביס את האוייב.
לא לשמור על הגבולות,בשביל זה יש יש בארהב את משמר הגבולות,לא לשמור על הסדר,בשביל זה יש את המשטרה,לא לחנך ילדים בני 18,בשביל זה יש להם אמא,אבא ומורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית