הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ספירת פחמימות מירקות בחיטוב

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
האם פחמימות מירקות (עגבניה, מלפפון , גמבה, קולורבי, בצל) אמורות להיספר כמו כל פחמימה (אורז, לחם , פריכיות וכו׳) בתפריט ?

ז״א יכול להיות מצב של 100 גרם פחמימה ביום מבלי לאכול אורז, לחם , פסטה, פריכיות וכדומה...

ככל שכמות הקלוריות הכללית שלך נמוכה, ובפרט כמות הפחמימה, יש חשיבות לספירת הקלוריות מירקות.
אגב, לבצל, למשל ואף לפלפל צהוב/אדום, יש כמות לא מעטה, יחסית לירק, של פחמימות ל-100 גרם מוצר.

האם פחמימות מירקות (עגבניה, מלפפון , גמבה, קולורבי, בצל) אמורות להיספר כמו כל פחמימה (אורז, לחם , פריכיות וכו׳) בתפריט ?

ז״א יכול להיות מצב של 100 גרם פחמימה ביום מבלי לאכול אורז, לחם , פסטה, פריכיות וכדומה...

בוודאי שיכול להיות, זה הכל עניין של כמויות.
הקטע שבאוכל יחסית בריא כלומר לא הגאנק, אתה יכול לאכול הרבה וזה לא יהיה שווה להרבה ג'אנק.
לדוגמה כוס אורז, זה לא כמו פאקינג טילון גלידה.

אם בקטוגני אז כן, אם בדל פחמימה אז לשים לב לעגבניה/גמבה/גזר וכל הדומה להם "ירקות" מתוקים, אבל כל מה שירוק בד"כ סבבה לא לספור.

• פותח/ת השרשור
ככל שכמות הקלוריות הכללית שלך נמוכה, ובפרט כמות הפחמימה, יש חשיבות לספירת הקלוריות מירקות.
אגב, לבצל, למשל ואף לפלפל צהוב/אדום, יש כמות לא מעטה, יחסית לירק, של פחמימות ל-100 גרם מוצר.
כן, מקציב לי פלפל אדום אחד ליום וחצי בצל. בימים שבארוחת ערב אני לא אוכל בכלל פחמימה אני מוסיף לחזה עוף בצל שלם בגריל, ממש מתפנק הא 😃

אני אוכל כמובן, דיברתי על גמבה ובצל כי אלה הירקות שדניאל הזכיר
כל עוד שאתה לא אוכל 10 בצלים הכל בסדר.
אם אתה אוכל 5-6 ירקות ביום מצבעים שונים לא אמורה להיות בעיה, גם אם אחד מהם זה גזר\גמבה

כל עוד שאתה לא אוכל 10 בצלים הכל בסדר.
אם אתה אוכל 5-6 ירקות ביום מצבעים שונים לא אמורה להיות בעיה, גם אם אחד מהם זה גזר\גמבה
הכל טוב ויפה, אבל אתה מתעלם ממה שרשמתי מקודם למעלה - בהינתן תפריט בכמות קלוריות נמוכה בכלל, ופחמימה בפרט, כן יש חשיבות לכמות הקלוריות שבאות מירקות (גם אם זה אומר שאכלת 10-20 גרם פחמימה מירקות - זה נחשב).

בתפריטי מאסה או למי שצורך הרבה קלוריות, הדבר הופל ליותר ויותר זניח.

אין סיבה לא לספור.
חוץ מחסה, שאם אני לא טועה הוא מזון שרק העיכול שלו מצריך מהגוף יותר אנרגיה ממה שהמזון מכיל.

• פותח/ת השרשור
אין לי הערכה מדוייקת, מאמין שסביב ה 14% אני אסיים את החיטוב.
כמה זמן?
אולי עוד שלושה חודשים.
בקיצור חיים מהעמסה להעמסה ...
שיהיה בהצלחה, אל תשכח שבסוף כל חיטוב יש מסה שבה אוכלים יופי יופי 😃
מאמין שסביב ה 14% אני אסיים את החיטוב.
דרך אגב, אתה מודד א.ש עם קליפר או עם המכשיר האלקטרוני שעומדים עליו יחפים ?

בקיצור חיים מהעמסה להעמסה ...
שיהיה בהצלחה, אל תשכח שבסוף כל חיטוב יש מסה שבה אוכלים יופי יופי 😃
אני סיימתי עם עליות המסה הגדולות.. צברתי מספיק מסה ב 22 קג שעליתי במסה האחרונה 😃

• פותח/ת השרשור
ודד א.ש עם המראה
האמת שגם אני, מעולם לא מדדתי עם מכשיר כלשהו, המדד זה כמה בולטות הקוביות, אין לי מושג כמה אחוז זה אבל אסתטית זה מה שחשוב לי
אני סיימתי עם עליות המסה הגדולות.. צברתי מספיק מסה ב 22 קג שעליתי במסה האחרונה
גם אם תעלה 8 קילו בתקופת מסה של 4-6 חודשים אתה תאכל טוב ולא תהיה רעב אפילו לדקה, עם כזאת עלייה גם החיטוב יהיה יותר קליל אבל כנראה שהעלייה במשקלים ובמסה לא תהיה כמו העלייה של ה-22 קילו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית