הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנצ לפני סקוואט

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
כדאי לעשות את הבנצ לפני סקוואט ? אם אני עושה אותו אחרי הסקוואט אני מגיע ממש תשוש ולא מרוכז ומרים משמעותית פחות...
אני עושה מדקאו

כדאי לעשות את הבנצ לפני סקוואט ? אם אני עושה אותו אחרי הסקוואט אני מגיע ממש תשוש ולא מרוכז ומרים משמעותית פחות...
תעשה בנץ׳ לפני ואז תגיע לסקוואט פחות מרוכז ומוכן ...
סקוואט תרגיל יותר מורכב ולדעתי הוא חייב להיות ראשון, אחרי הסקוואט תנוח קצת יותר לפני הבנץ׳ כדיי שתהיה יותר מוכן .

• פותח/ת השרשור
תעשה בנץ׳ לפני ואז תגיע לסקוואט פחות מרוכז ומוכן ...
סקוואט תרגיל יותר מורכב ולדעתי הוא חייב להיות ראשון, אחרי הסקוואט תנוח קצת יותר לפני הבנץ׳ כדיי שתהיה יותר מוכן .
אין אני לא מסוגל בא לי לישון על הבנצ אחרי הסקוואט אם הוא גריינדר ... זה גורם לי להרים 2.5-5 קג פחות וגם ככה קשה לי להתקדם בבנצ

אין אני לא מסוגל בא לי לישון על הבנצ אחרי הסקוואט אם הוא גריינדר ... זה גורם לי להרים 2.5-5 קג פחות וגם ככה קשה לי להתקדם בבנצ
שמע, בכל התכניות סקוואט תמיד ראשון, אם זה עד כדיי כך קריטי אז תנסה להפוך ביניהם אבל אם תתקע בסקוואט או תרגיש שאתה לא 100 אחוז בסקוואט אז תתחיל איתו .

• פותח/ת השרשור
עניין של עדיפות, אצלי סקוואט תמיד בראש ובראשונה.
ברור שאני מעדיף סקוואט כבד אבל הסקוואט מתקדם יותר בקלות - סתם לפרוטקול ב 3 חודשים האחרונים הבנצ עלה אולי ב 10 קג והסקוואט בסביבות ה 45 קג ועליתי במשקל גוף באותה תקופה

ברור שאני מעדיף סקוואט כבד אבל הסקוואט מתקדם יותר בקלות - סתם לפרוטקול ב 3 חודשים האחרונים הבנצ עלה אולי ב 10 קג והסקוואט בסביבות ה 45 קג ועליתי במשקל גוף באותה תקופה
א. הגיוני שהסקוואט יתקדם יותר, בלי קשר אם הוא קודם לבנץ' או בא אחריו.
ב. שוב, זו בחירה שלך. אני אישית לא מסוגל לבצע לחיצה ואחריה לעשות סקוואט. גם במחינת התקדמות אני מעדיף "לדפוק" את הלחיצות מאשר את הדדליפט והסקוואט.

• פותח/ת השרשור
א. הגיוני שהסקוואט יתקדם יותר, בלי קשר אם הוא קודם לבנץ' או בא אחריו.
ב. שוב, זו בחירה שלך. אני אישית לא מסוגל לבצע לחיצה ואחריה לעשות סקוואט. גם במחינת התקדמות אני מעדיף "לדפוק" את הלחיצות מאשר את הדדליפט והסקוואט.
ולעשות סקוואט ואז לחיצה אתה מעדיף ? אתה לא מרגיש שאתה בא תשוש ללחיצה ?

ולעשות סקוואט ואז לחיצה אתה מעדיף ? אתה לא מרגיש שאתה בא תשוש ללחיצה ?
תאמת, ממש לא.
הרגליים שלי מתות, אני מסכים, אבל זה לא ממש מפריע לי ללחוץ. הכתפיים, ידיים, חזה וגב אצלי במצב טוב- אז אני מוכן ללחוץ.

גילוי נאות- ניסיתי רק איזו פעם פעמיים ללחוץ לפני שאני עושה סקוואט, לא הרגיש טוב באף אחת מהפעמים.

אני לא יכול להגיד שזה חד משמעי, כי אני מכיר גם אנשים שמעדיפים לעשות את ההפף. בגלל זה אני טוען שזו צריכה להיות בחירתך, אין פה תשובה חד משמעית. תנסה את שניהם ותראה.

תבדוק איך יותר נוח לך.
בעיקרון סקוואט\דדליפט מוציאים ממך את כל המיץ לכן תמיד עדיף לעשות אותם ראשונים..
אבל שוב זה עניין של העדפה וניסיון אישי.

אין שום בעיה בכך,לא יצא לי שבנץ כבד השפיע לי על סקוואט אבל יצא לי שסקוואט השפיע לי על הבנץ.
מתחיל עם הבנץ ומשם ממשיך

תבדוק איך יותר נוח לך.
בעיקרון סקוואט\דדליפט מוציאים ממך את כל המיץ לכן תמיד עדיף לעשות אותם ראשונים..
אבל שוב זה עניין של העדפה וניסיון אישי.
דווקא בלינארית ובטקסס דדליפט מגיע בסוף... אולי כי הוא מוציא את המיץ לגמרי ואחריו כבר אין מה לתת יותר...

דווקא בלינארית ובטקסס דדליפט מגיע בסוף... אולי כי הוא מוציא את המיץ לגמרי ואחריו כבר אין מה לתת יותר...
התכוונתי לדדליפט כתרגיל ראשון כשזה בנוי כך בתוכנית מסויימת.
למשל בטקסס יעודי לדדליפט או ב 531 וכו'. בולגרית למשל גם

הרגליים שלי מתות, אני מסכים, אבל זה לא ממש מפריע לי ללחוץ. הכתפיים, ידיים, חזה וגב אצלי במצב טוב- אז אני מוכן ללחוץ.

גילוי נאות- ניסיתי רק איזו פעם פעמיים ללחוץ לפני שאני עושה סקוואט, לא הרגיש טוב באף אחת מהפעמים.
אותו דבר אצלי. בנוסף אני מרגיש כבר חם אחרי הסקוואט אז עושה הרבה פחות חימום לפי הבנץ' מאשר אם אני עושה אותו ראשון.
ניסיתי סקוואט אחרי בנץ' ובגל פאמפ בחזה ובכתפיים היה לא הכי נוח להיכנס לפוזיציה של LB.
מצד שני @incin אם אני לא טועה עושה דווקא בנץ' ואז סקוואט, והוא לא היחיד.
ככה שתנסה ותראה מה אתה מעדיף

אותו דבר אצלי. בנוסף אני מרגיש כבר חם אחרי הסקוואט אז עושה הרבה פחות חימום לפי הבנץ' מאשר אם אני עושה אותו ראשון.
ניסיתי סקוואט אחרי בנץ' ובגל פאמפ בחזה ובכתפיים היה לא הכי נוח להיכנס לפוזיציה של LB.
מצד שני @incin אם אני לא טועה עושה דווקא בנץ' ואז סקוואט, והוא לא היחיד.
ככה שתנסה ותראה מה אתה מעדיף

אני באמת עברתי לסקוואט אחרי בנץ' אחרי כמה שנים של בנץ' אחרי סקוואט, אבל כמו שאמרת הפאמפ מפריע להיכנס כמו שצריך.

זה שיטה ידועה להחליף סדר של תרגילים כאשר אתה תקוע בתרגיל מסויים.
אתה יכול לנסות לעשות קודם בנץ' ואז סקוואט ואם נוח לך תמשיך ככה כמה חודשים אין עם זה בעיה.
אלא אם כן יש לך באותו אימון גם סקוואט וגם דדליפט כבדים ואז כבר מומלץ להפריד בין הסקוואט לדדליפט באמצעות לחיצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית