הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה - אי גמישות כרונית באזור האגן

דוד1994

משתמש מתחיל
5
1
נק' מוניטין:
1
5
1
שלום,
אני בן 21, כעת משרת בצבא, מרגיש חוסר גמישות כרונית באזור האגן, מרגיש את זה כבר כמה שנים, הדבר מתבטא ביום יום, בישיבה עם פיסוק, בישיבה מזרחית, בלהרים רגל מעל מכשולים וכד' (בצעירותי הייתי יחסית גמיש).
לאחרונה התחלתי להתאמן באגרוף תאילנדי ונוכחתי לראות שאני לא גמיש בצורה קיצונית באזור האגן. זה מתבטא בפיסוקים צרים מאוד, בעיטות שלא עוברות את קו הברך של הבחור השני ובכלל תפקוד יומיומי לקוי כשזה מגיע להרמת רגליים מעל מכשולים ודברים בסגנון.

לצורך פתירת הבעיה, לפני חודשיים התחלתי לעבוד על תרגילי גמישות לכל אזור האגן והרגליים. יחד עם זאת איני מרגיש שיפור כלל בתפקוד היומי ובעת אימון.

חשוב לציין שבעת המתיחות יש לי כאבים חזקים באזור האגן והמפרקים, בעיקר בעת פיסוק רחב כאשר אני דוחף את האגן כלפי חוץ (כלפי כיוון הפנים).

אני מרגיש ממש מתוסכל ואשמח לעזרה או הנחיה כלשהיא בנושא..

תודה רבה!

שלום,
אני בן 21, כעת משרת בצבא, מרגיש חוסר גמישות כרונית באזור האגן, מרגיש את זה כבר כמה שנים, הדבר מתבטא ביום יום, בישיבה עם פיסוק, בישיבה מזרחית, בלהרים רגל מעל מכשולים וכד' (בצעירותי הייתי יחסית גמיש).
לאחרונה התחלתי להתאמן באגרוף תאילנדי ונוכחתי לראות שאני לא גמיש בצורה קיצונית באזור האגן. זה מתבטא בפיסוקים צרים מאוד, בעיטות שלא עוברות את קו הברך של הבחור השני ובכלל תפקוד יומיומי לקוי כשזה מגיע להרמת רגליים מעל מכשולים ודברים בסגנון.

לצורך פתירת הבעיה, לפני חודשיים התחלתי לעבוד על תרגילי גמישות לכל אזור האגן והרגליים. יחד עם זאת איני מרגיש שיפור כלל בתפקוד היומי ובעת אימון.

חשוב לציין שבעת המתיחות יש לי כאבים חזקים באזור האגן והמפרקים, בעיקר בעת פיסוק רחב כאשר אני דוחף את האגן כלפי חוץ (כלפי כיוון הפנים).

אני מרגיש ממש מתוסכל ואשמח לעזרה או הנחיה כלשהיא בנושא..

תודה רבה!
חשוב לציין שהגמישות עם הגיל מתדרדרת אם לא שומרים עליה אבל נשמע מוזר ומעלה חשד מה שאתה אומר ומוזר שלא נבדקת עד עכשיו והחלטת לפתור את הבעיה הזאת לבד בלי יעוץ רפואי,במקומך הייתי הולך לביקור רופא ובודק את העניין לעומק, רק בריאות

• פותח/ת השרשור
חשוב לציין שהגמישות עם הגיל מתדרדרת אם לא שומרים עליה אבל נשמע מוזר ומעלה חשד מה שאתה אומר ומוזר שלא נבדקת עד עכשיו והחלטת לפתור את הבעיה הזאת לבד בלי יעוץ רפואי,במקומך הייתי הולך לביקור רופא ובודק את העניין לעומק, רק בריאות

היי,
אני אוסיף ואציין שהייתי אצל אורטופוד, עשיתי צילום אגן והכל נראה תקין. הייתי גם אצל פזיותרפיסטית שציינה בפניה שכל השרירים שלי מקוצרים...

התסכול נובע מחוסר ההתקדמות והעבודה שביום יום אין שום הרגשה של שיפור..

תודה.

היי,
אני אוסיף ואציין שהייתי אצל אורטופוד, עשיתי צילום אגן והכל נראה תקין. הייתי גם אצל פזיותרפיסטית שציינה בפניה שכל השרירים שלי מקוצרים...

התסכול נובע מחוסר ההתקדמות והעבודה שביום יום אין שום הרגשה של שיפור..

תודה.
ש לי כאבים חזקים באזור האגן והמפרקים,
פעם הרגשתי כאבים במפרקים ואני חושב שזה קרה לי משחיקת יתר באימונים, נתנו לי בבית מרקחת כדורים שמיועדים לחזק את המפרקים וזה עזר לי מאוד, תנסה את זה אולי זה יעזור לך, תברר תתעניין אולי יש לך דלקות במפרקים שלפי דעתי איפשר לראות את זה בצילומים וצריך לטפל בזה.

• פותח/ת השרשור
פעם הרגשתי כאבים במפרקים ואני חושב שזה קרה לי משחיקת יתר באימונים, נתנו לי בבית מרקחת כדורים שמיועדים לחזק את המפרקים וזה עזר לי מאוד, תנסה את זה אולי זה יעזור לך, תברר תתעניין אולי יש לך דלקות במפרקים שלפי דעתי איפשר לראות את זה בצילומים וצריך לטפל בזה.

היי, תודה על העזרה.
כמו שציינתי הייתי אצל אורטופד, עשיתי צילומים לאזור האגן והכל נראה תקין...

נשמע שאין פציעה או בעיה רפואית כל שהיא. מה אתה מצפה לשמוע מאתנו חוץ מ"עבוד על זה"?
פואם רולר יכול לעזור בנוסף למתיחות סטטיות. שלב גם מתיחות דינמיות לפני אימונים כדי לפתוח טווחי תנועה. אתה יכול לחפש "Dynamic warm up for kicking" למשל, כדי למצוא משהו ייעודי לבעיטות באימונים שלך, או בכללי "Dynamic lower body warm up for strength training".
בסוף האימון ובימי מנוחה תוסיף מתיחות סטטיות. בדוק שאתה מבצע את המתיחות כמו שצריך, אולי יש בעיה בביצוע.

מה עשית עד עכשיו במסגרת הגמישות? כמה פעמים בשבוע? כמה זמן כל מתיחה? אילו מתיחות?
האם אתה מבצע סקוואט?

• פותח/ת השרשור
נשמע שאין פציעה או בעיה רפואית כל שהיא. מה אתה מצפה לשמוע מאתנו חוץ מ"עבוד על זה"?
פואם רולר יכול לעזור בנוסף למתיחות סטטיות. שלב גם מתיחות דינמיות לפני אימונים כדי לפתוח טווחי תנועה. אתה יכול לחפש "Dynamic warm up for kicking" למשל, כדי למצוא משהו ייעודי לבעיטות באימונים שלך, או בכללי "Dynamic lower body warm up for strength training".
בסוף האימון ובימי מנוחה תוסיף מתיחות סטטיות. בדוק שאתה מבצע את המתיחות כמו שצריך, אולי יש בעיה בביצוע.

מה עשית עד עכשיו במסגרת הגמישות? כמה פעמים בשבוע? כמה זמן כל מתיחה? אילו מתיחות?
האם אתה מבצע סקוואט?

אהלן,
תודה על המענה!

בגדול, אני מצפה לאיזושהיא הכוונה להבין אם יש איזושהיא תכנית מסוימת או סוג מתיחות מסויים או אף במקרים קיצוניים תכשירים למינהם שיוכלו לעזור בבעיה...

במסגרת הגמישות עד כה ביצעתי אימוני גמישות 3-4 פעמים בשבוע, כל אימון אורכו בערך 30 דקות, אני מחזיק מתיחות בין 30 שניות ל2 דקות.
המתיחות שאני מבצע:
1.לאנג'ים
2.ישיבת פרפר
3.פיסוק רחב (עם דחיפה של האגן קדימה)
4.מתיחה שבה אני על הברכיים ועל האמות ופותח את הברכיים כמה שיותר לצדדים.

ולצערי אני לא מבצע סקוואט בחד"כ...

חשוב לציין שאני מתאמן בחד"כ on/off מגיל 16 בערך ולעולם לא השקעתי ברגליים... (אפשר להגיד כמעט שלא עשיתי רגליים).

תודה!

גמישות זה משהו שניתן לשפר בכל גיל, ישנם שני דרכים לשפר גמישות בצורה יעילה:

1. מתיחות סטאטיות ארוכות, בערך 2 דקות למתיחה.
2. עבודה על אותו תנועה שדורשת גמישות.

כמתאגרף אצל בני קוגן 5 שנים, אני יכול להעיד על כך שמועלם לא עשיתי גמישות ואחרי תקופה אצלו באימונים הייתי מעיף בעיטות לראש חופשי אפילו בצורה יציבה מאוד.

העיניין הוא שמעצם הנסיון שלך לבעוט בשק 50 פעמים גבוה, הגמישות שלך תשתפר, כמו שמעצם העובדה שתעשה דדליפט, ההמסטרינגס שלך התארך, הגוף מסתגל למאמץ בכל גווניו.

לכן, אני ממליץ לך לעשות 3 אימוני גמישות לפחות שכוללים מתיחות סטאטיות בעיקר להמסטרינגס, מקרבים, תאומים, וקאוודס.

בנוסף לכך המשך לעבוד רגיל באיגרוף תאילנדי, הגמישות שלך תשתפר שם לאט לאט.

אם אתה מתאמן בחדר כושר, הוסף דדליפט וסקוואט לשגרת האימונים שלך, מעבר לכך שזה יחזק אותך, זה יפתח לך גמישות מצויינת באיזורים הללו.

• פותח/ת השרשור
גמישות זה משהו שניתן לשפר בכל גיל, ישנם שני דרכים לשפר גמישות בצורה יעילה:

1. מתיחות סטאטיות ארוכות, בערך 2 דקות למתיחה.
2. עבודה על אותו תנועה שדורשת גמישות.

כמתאגרף אצל בני קוגן 5 שנים, אני יכול להעיד על כך שמועלם לא עשיתי גמישות ואחרי תקופה אצלו באימונים הייתי מעיף בעיטות לראש חופשי אפילו בצורה יציבה מאוד.

העיניין הוא שמעצם הנסיון שלך לבעוט בשק 50 פעמים גבוה, הגמישות שלך תשתפר, כמו שמעצם העובדה שתעשה דדליפט, ההמסטרינגס שלך התארך, הגוף מסתגל למאמץ בכל גווניו.

לכן, אני ממליץ לך לעשות 3 אימוני גמישות לפחות שכוללים מתיחות סטאטיות בעיקר להמסטרינגס, מקרבים, תאומים, וקאוודס.

בנוסף לכך המשך לעבוד רגיל באיגרוף תאילנדי, הגמישות שלך תשתפר שם לאט לאט.

אם אתה מתאמן בחדר כושר, הוסף דדליפט וסקוואט לשגרת האימונים שלך, מעבר לכך שזה יחזק אותך, זה יפתח לך גמישות מצויינת באיזורים הללו.

תודה רבה, אני אתחיל באמת להוסיף את התרגילים שציינת לתכנית אימונים .
חייב לציין שאכן עודדת אותי!

תודה רבה!
מקווה שעם הזמן וההתמדה הנכונה אני אכן אראה שיפור 😃

היי. אני סובל בדיוק מאותה הבעיה של חוסר גמישות קיצוני ולמרות מאמצים אני לא רואה שיפור.
אשמח לדעת איך התקדמת ואיזה תרגילים עזרו לך 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית