הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרגיל ש*לא* עובד על התאומים

• פותח/ת השרשור loy
  • פורסם בתאריך

loy

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
שלום לכולם,

אני בחורה עם מבנה גוף די fit טבעי, מבנה שאני לא ככ מרוצה ממנו, אבל זה מה יש. בנוסף, לצערי יש לי גם שרירי תאומים מכובדים ביותר :({{{{{{{{

אני עושה מדי פעם סקוואטים במטרה לעצב את הישבן והירכיים, אבל לתחושתי הוא עובד גם חזק אצלי על התאומים והייתי מאוד רוצה להמנע מלפתח אותו.

לעשות סקוואטים יכול להשפיע לי עוד על התאומים? האם יש תרגילים אחרים לישבן שלא מפעילים כלל את התאומים? המטרה היא לנוון אותו בעיקר 😃

תודה רבה לעונים

שרירי התאומים חוצים את מפרק הברך ומפרק הקרסול ולכן משפיעים על שני המפרקים האלו. יש להם כמה תפקידים תנועתיים: 1) Plantar flexion- כפיפה כפית של כף הרגל (ביצוע תנועת "פוינט") 2) סיוע בכפיפת ברך 3) פשיטת ברך: כאשר הברך בכפיפה וכפות הרגליים נושאות את משקל הגוף (למשל בסקוואט) התאומים יעבדו בשילוב כוחות עם שרירי הירך האחוריים במטרה להחזיר את הרגל למנח האנטומי.

במילים אחרות התאומים כן עובדים בסקוואט. לכן כדי להמנע מלעבוד עליהם תצטרכי לבצע תרגילים שלא כוללים את שלוש התנועות שציינתי קודם.
תרגיל הHip thrust יכול להיות חלופה טובה(שגם שם הם יעבדו מעט מאוד אבל פחות מאשר בסקוואט בגלל שלא תגיעי לפשיטה מלאה בברך).
תרגיל נוסף הוא ה stiff-leg deadlift ו-Good mornings.
אפשר גם לעשות תרגילים כמו פשיטות ירך על ספסל או על הריצפה - Floor hip extensions.

ואגב- תשמחי שקיבלת מבנה גוף שכזה, יש אנשים שהיו הורגים בשביל זה

Back
למעלה תחתית