הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש פה מישהו שמבין ברשתות ביתיות?

• פותח/ת השרשור
יש לי VERIZON FIOS (קישור סימטרי של 25MB), הראוטר הוא LINKSYS WRT300N. בכל מקרה יש לי מחשב HTPC קומה למטה ומחשב שמתרוצץ לעיתים גם לידו, לשניהם הקישור הוא בין 30 ל - 35% לפי DD-WRT, מבחינת ה SIGNAL הוא בערך 64 אבל ה SNR במצב נורא גרוע בין 20 ל30 (25 לערך לרוב).
קצב ההורדה הוא 300K לכל היותר, נבדק מחשבון פרמיום בראפידשר כאשר במחשב נייח/לפטופ בקומה העליונה איפה שהראוטר נמצא מוריד על 3-3.5MB לשנייה.
קצב העברה בוינדוס עומד על "160MBPS" אבל ב DD-WRT על 5.5MBPS לא יודע למה להאמין, הקישורית בוינדוס מוגדרת כ FAIR ורק 2 קווים כאשר יש לי לפעמים קישורית אינה זמינה...
אני כרגע נמצא על קושחת ה MINI, האם זה משנה אם אשדרג לסטנדרט או MEGA?
שיחקתי עם הערוצים כולל UPPER ו LOWER ב 40HZ וכל הערוצים ב 20HZ, בכל הבית יש לי כרטיסי רשת פרוטוקול N כאשר ב HTPC יש לי כרטיס WMP600N ניסיתי גם לשחק עם האנטנות של הראוטר + האנטנות של הכרטיס ושום דבר לא עוזר.
חשבתי לקנות עוד 300N ולעשות WDS, הבעיה שאני מפחד לזרוק עוד סתם כסף והקישורית עדיין תהיה חלשה ולא תגיע. גם עם 610N היה לי רק 4 קווים והורדה של 1MB לשנייה סה"כ מתוך 3.5 לערך ווינדוס הגדיר את הקישורית כ GOOD ורק 3-4 קווים.
כל הקירות בבית הם עץ ואין מכשירים שיכולים להפריע לקליטה, ניסיתי במיוחד את ערוצים 1, 6 ו 11, עשיתי גם איתחול לראוטר 30-30-30 כמו שצריך.
מה שמעניין שעם הקושחה המקורית זה קלט קצת יותר טוב ( 3 קווים, גם כ GOOD, מהירות הורדה לא בדקתי לצערי אבל אפשר לשרדרג חזרה...).
בקיצור דיי מיואש, לא יודע כבר מה לעשות, אשמח לקבל עזרה.
תודה.

טוב, אז קודם כל אני לא מומחה, אבל אנסה לעזור בכל זאת.
SNR גרוע יכול לנבוע מהפרעה של אותות חזקים בתדרים קרובים, או מכך שהאות מהראוטר שלך חזק מדי.
בשביל ההתחלה, נסה לבדוק את כל הערוצים הפנויים; אולי יש אפשרות לבצע בדיקה של כל התדרים ולמצוא את הערוץ הטוב ביותר. כמו כו, נסה להוריד את עוצמת השידור מהראוטר ובדוק איך זה משפיע על ה- SNR.
אם תעשה WDS אתה תוריד את מהירות הערוץ האלחוטי פי שתיים על כל ראוטר שתוסיף, כך שזה מוצא אחרון (ולהבנתי זה לא הפתרון בשבילך).
ספר לי איך אתה מתקדם.

• פותח/ת השרשור
אין אפשרות להריץ בדיקה, עשיתי בדיקה ידנית ואצל כולם היה SNR דיי דומה, הערוצים הטובים שמצאתי זה 11 UPPER 40HZ ועוד אחד על 6 ב 20HZ.
יש לי 3 שכנים שמחוברים בערוץ 11 ועוד 4 שכנים שמחוברים בערוץ 1 וכמה בערוץ 6 ועוד אחד בערוץ 5.
ניסיתי את כל הערוצים ושיחקתי גם עם האנטנה שום דבר לא שיפר את זה.
אי אפשר להוריד את עוצמת השידור מהראוטר (TX), רוב הדגמים של LINKSYS לא תומכים באופציה הזו, למרות שהיא קיימת.

התקנת קושחה חלופית או לא? קושחה חלופית תאפשר לך לשחק עם כל הפרמטרים של הראוטר.

• פותח/ת השרשור
רשמתי, שהתקנתי DD-WRT, הפרמטר קיים אך הוא לא עושה שום דבר, הדגם הזה לא תומך בכך (ועוד 100 דגמים אחרים של לינקסיס).
עשו ניסיון בפורום של DD-WRT עם כל מיני תוכנות ולא היה שום שיפור כאשר שיחקו עם ה TX.

יש לך אפשרות להחליף את הראוטר, או לנסות אחד אחר? כך אפשר יהיה לשלול בעיות של תווך או מפריעים.

• פותח/ת השרשור
ניסיתי 610N של לינקסיס זה בין הראוטרים הכי חזקים היום והיה בערך אותו דבר, מעט יותר טוב..
ניסיתי גם ראוטר בלקין בפרוטוקול N+
וניסיתי לינקסיס 54G
ויש לי את הראוטר המסריח של VERIZON
כולם חרא

לי יש WRT54GL עם קושחה חלופית שמאפשרת לשחק כמעט עם כל הפרמטרים.
איך אתה יודע מה ה- SNR? איך הוא משתנה בכל קומה?

• פותח/ת השרשור
ב DD-WRT יש לך ב STATUS פרמטרים כמו SIGNAL וSNR ו NOISE, ה SNR עם לפטופ בקומה למעלה הוא 40-45.
היה לי 54GL בישראל, הבעיה שבמהירויות גבוהות מהספק (15MB+) הוא לא עומד בזה וצריך לעשות לו OC (= צריך לקנות קירור ולפתוח לו את הצורה), מה גם שאני רוצה פרוטקול N והוא רק B וG.

אני יודע שה- 54GL הוא רק לתקני B ו- G.
בכל אופן, אחת האפשרויות היא שהעוצמה נמוכה מדי. זה מסתדר לי עם העובדה שכאשר המחשב נמצא ליד הנתב, ה- SNR משתפר.
אני מבין שניסית לשחק עם העוצמות וזה לא עבד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית