הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה עובדות מעניינות על האולימפיאדה:

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
1. מדליות זהב לא באמת עשויות מזהב. מדליית זהב מכילה סה"כ 1.2% זהב (6 גרם) ו-93% כסף. כל השאר עשוי מנחושת. הפעם האחרונה שחילקו מדליות זהב אולימפיאדה היה בשנת 1912, שטוקהולם, שוודיה.

2. זו היא הפעם הראשונה שדרום אמריקה מארחת את המשחקים האולימפים (ריו 2016)

3. כ-11,264 אתלטים מ-205 מדינות הולכים להתחרות ב-306 מקצים (42 ארועי ספורט אולימפים) במשך 17 ימים

4. זו היא הפעם הראשונה שניתנה ההזדמנות ל-10 פליטים להתחרות באולימפיאדה. הדגל שלהם הוא הדגל האולימפי.

5. לארוע זמינים 7.5 מיליון כרטיסים החל מ-$40 לחלק מתחרויות השחייה עד $3,000 למקומות הכי טובים בארוע הפתיחה

6. מארגני הארוע מכינים כ-60,000 מנות אוכל על בסיס יומי כדי להאכיל את כל האתלטים בתחרות

7. בריו יש כ-70,000 מתנדבים שעוזרים לארגן את הארוע. בנוסף, יש כ-85,000 (פי-2 מהמשחקים בלונדון 2012) שוטרים וחיילים שעוזרים לשמור על הסדר - שיא היסטורי של ברזיל.

8. בריו 2016 מסך כל המתמודדים 45% נשים. המספר הגבוה ביותר בהיסטוריה

9. 13 זה הגיל הצעיר ביותר בריו 2016. המתמודדת גאוריקה סינג מנאפל, שוחה למרחקים קצרים.

10. 61 זהו הגיל המבוגר ביותר בריו 2016. מרי האנה היא רוכבת סוסים מאוסטרליה.

11. 13 מילארד דולר - העלות שברזיל שילמה על ריו 2016. הברזילאים חוזים רווח של כ-9 מילארד דולר, ז"א הם ישארו במינוס ולא קטן.

12. בריו 2016 יש סה"כ 11 ספונסרים עיקריים: קוקה-קולה, מקדונלדס, ג'נרל אלקטריק, DOW, P&G, פנסוניק, סמסונג אומגה, אטוס, בריג'סטון וויזה. קוקה-קולה ד"א הייתה הספונסרית הרישמית של האולימפידה כבר 20 פעמים (80 שנה)

13. צפי שכ-5 מילארד צופים יצפו במשחקים האולימפים. 200 מדינות ישדרו את המשחקים האולימפים בטלוויזיה.

קרדיט: Fobes, BBC ותאי העצב האישיים שלי 😃

13938181_10206914221833651_1937685144597391831_o.jpg

13925757_10206914200873127_4766241982610262820_o.jpg

אשכול ממש מעניין תודה. הזוי שמדליית הזהב לא באמת זהב. ולמה צריך כמעט מיליון שוטרים? הזוי כמה מבזבזת מדינה(שארחה לא מזמן את FIFA והיו הרבה מחאות על זה שלמדינה אין כסף לבתי חולים אבל לכדורגל יש). מעניין עד כמה סובל מעמד הביניים שם מהמשחקים האולימפיים\פיפה. מעניין גם כמה השפעה יש לספונסרים על הזכיה,בדיקות סמים וכל השאר.

אשכול ממש מעניין תודה. הזוי שמדליית הזהב לא באמת זהב. ולמה צריך כמעט מיליון שוטרים? הזוי כמה מבזבזת מדינה(שארחה לא מזמן את FIFA והיו הרבה מחאות על זה שלמדינה אין כסף לבתי חולים אבל לכדורגל יש). מעניין עד כמה סובל מעמד הביניים שם מהמשחקים האולימפיים\פיפה. מעניין גם כמה השפעה יש לספונסרים על הזכיה,בדיקות סמים וכל השאר.
בברזיל יש המון עוני. הפשע, הגניבות והשדידות שם הם חלק מהיום יום.
רק לפני יומיים ראיין לוכטה נשדד באיומי אקדח. המשלחת האוסטרלית נשדדה לפני שבועיים וזה על קצה המזלג.
זו מדינה גדולה לכן יש המון שוטרים. מסכים איתך בקשר לזה שברזיל משקיעה את הכספים שלה במקומות הלא נכונים.

בברזיל יש המון עוני. הפשע, הגניבות והשדידות שם הם חלק מהיום יום.
רק לפני יומיים ראיין לוכטה נשדד באיומי אקדח. המשלחת האוסטרלית נשדדה לפני שבועיים וזה על קצה המזלג.
זו מדינה גדולה לכן יש המון שוטרים. מסכים איתך בקשר לזה שברזיל משקיעה את הכספים שלה במקומות הלא נכונים.
וישראל כן?

מה הקשר ישראל? דיברתי על ברזיל.
מן הסתם כל מדינה משקיעה כספים במקומות הלא נכונים, הפעם דובר על ברזיל.
לא סתרתי את מה שאמרת... הוספתי, התנהלות הכספים של ישראל לא יותר ראויה לציון

לא סתרתי את מה שאמרת... הוספתי, התנהלות הכספים של ישראל לא יותר ראויה לציון
אשמח אם תרחיב קצת, סתם מעניין אותי איפה לא נכון להשקיע לדעתך ולמה ואיפה ההשקעה חיונית, אם לא בא לך הכל טוב.

לנושא, באמת מעניין שמדליית הזהב לא עשויה מזהב.

הוא יוצא בעיקר נגד nbc. לא נגד האולימפיאדה עצמה.
גם נגד האולימפיאדה. צביעות בנושא הסמים. כמה סוגי ספורט נוספו. ולמה עדיין יש קבוצות כמו נגיד כדורסל כשיש להם ליגות נפרדות עם פרסים בשווי מיליוני דולרים.

ביום שבת (יום ראשון - 06:00 לפי שעון ישראל) יש את אירוע הספורט המרכזי של השנה:
UFC 202.
תתמקדו בזה, כי ההייפ הוא מטורף.
מי פותח פוסט מרוכז?

הייתי רציני לגמרי, אני לא כל כך בקיא באיפה המדינה משקיע והתגובה שלך עניינה אותי, אבל אם אין לך כח לזה חפיף.
האמת התכוונתי לזה באופן כללי אלא לא בהקשר של ספורט...

אני גם לא מומחה אבל לא צריך להיות מומחה כדי לדעת שכמעט כל תקציב הספורט מושקע בכדורגל (וקצת כדורסל) ובוועד האולימפי לא מושקע כלום לכן גם לא יכולות להיות לנו ציפיות בנושא, יש המון כישרון בארץ אבל ללא משאבים ותשתיות זה פשוט לא רציני ואפשרי לפתח פה משהו.

אבל זאת הבחירה של המדינה וזה זכותה (הרי אנחנו בוחרים את ההנהגה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית