הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרולקטין גבוה אצל גברים

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
מדובר בערך בחריגה של 168 UI .
יש לי כמה שאלות:
לאחר שפתחתי שרשור והומלץ לי לקחת את הבדיקות שעה אחרי שקמתי,הדבר נעשה וראיתי ירידה בערך בכ140 UI.
ההנחיה היא לבצע את הבדיקה 3 שעות לאחר שאתה קם בבוקר,ואת זה לא ביצעתי ואני חושב דווקא שזה גורם לערך להיות כל כך גבוה.
אם אבצע את הבדיקה 3 שעות אחרי שקמתי יכול להיות שבכלל הערך נמצא בטווח הנורמה?

לפי מה שקראתי פרולקטין גורם לירידה בחשק המיני(למרות שהחשק מיני שלי בתקופה הנל הוא מוגבר מאוד,ואין לי גם בעיות של זיקפה).
אם אני מרגיש את מה שציינתי כאן,והפרולקטין גורם לההפך,יתכן כי הערך שגוי ומדובר בסטייה בערך משום שלא ביצעתי את הבדיקה שלוש שעות לאחר שקמתי?
@Moshe
תודה

צריך לעשות את הבדיקה כמה שעות אחרי שקמת, וגם מהרגע שפותחים לך וריד, צריך לחכות כמה דקות טובות עד ששואבים דם, כי פרולקטין גם עולה כתוצאה מסטרס, כולל זה שקשור להחדרת המחט וסטרס שיש לך בשעה מהרגע שקמת (שאז הקורטיזול הכי גבוה)

בדוק כשעתיים, לפחות, לאחר היקיצה.

השתדל לא לבצע פעילות אינטנסיבית כלשהי עד הבדיקה (הכוונה היא לא לאימון, אלא למשל מאמץ כלשהו כמו סידור וניקיון הבית וכד'). במילים אחרות, פשוט תנוח עד הבדיקה.

לפני הבדיקה שב בכיסא והסדר נשימה ודופק במשך מספר דקות (2-3 דקות).

לגבי הערכים הגבוהים שיצאו לך בפרט, וערכים גבוהים של פרולקטין אצל גברים בכלל:
בדומה להורמונים אחרים, ובעיקר אסטרוגן, קיימים באוכלוסיה אלו המציגים אורח חיים תקין ובריא, ללא תופעות לוואי, חרף רמה גבוהה מעל הנורמה.

כל עוד אין תופעות לוואי חריגות, המשפיעות על התפקוד היום יומי, ישנה משמעות די זניחה לרמות חורגות של פרולקטין.

כאשר תופעות הלוואי חורגות, ובעיקרן דווקא לא רק ליבידו וחשק מיני, אלא השפעה על חילוף החומרים, הרכב הגוף, עירנות ושינה, אזי יש לבדוק לעומק את פשר הרמות הגבוהות, ובעת הצורך לטפל בהן טיפול תרופתי שמרני.

כל זאת תוכל לדעת רק לאחר ביצוע בדיקת הדם באופן אידיאלי עבור הורמון זה. אמליץ לך לבדוק גם את יתר ההורמונים, בדגש על אסטרוגן, טסטוסטרון, פרוגסטרון, LH, FSH, SHBG, Albumin, Cortisol, DHEA, בלוטת בתריס במלואה TSH, T4, T3. כמו כן בדוק גם פרופיל של ויטמינים ומינרלים מלא, כימיה בדם, ספירת דם כללית ומבדלת.

כל אלה חיוניים לטובת קבלת תמונה כוללת, וגם להסיק באופן ישיר/עקיף לגבי סימפטומים שעשויים להיות עקב פרולקטין גבוה.

חזור לעדכן.

בהצלחה ובבריאות

• פותח/ת השרשור
בדוק כשעתיים, לפחות, לאחר היקיצה.

השתדל לא לבצע פעילות אינטנסיבית כלשהי עד הבדיקה (הכוונה היא לא לאימון, אלא למשל מאמץ כלשהו כמו סידור וניקיון הבית וכד'). במילים אחרות, פשוט תנוח עד הבדיקה.

לפני הבדיקה שב בכיסא והסדר נשימה ודופק במשך מספר דקות (2-3 דקות).

לגבי הערכים הגבוהים שיצאו לך בפרט, וערכים גבוהים של פרולקטין אצל גברים בכלל:
בדומה להורמונים אחרים, ובעיקר אסטרוגן, קיימים באוכלוסיה אלו המציגים אורח חיים תקין ובריא, ללא תופעות לוואי, חרף רמה גבוהה מעל הנורמה.

כל עוד אין תופעות לוואי חריגות, המשפיעות על התפקוד היום יומי, ישנה משמעות די זניחה לרמות חורגות של פרולקטין.

כאשר תופעות הלוואי חורגות, ובעיקרן דווקא לא רק ליבידו וחשק מיני, אלא השפעה על חילוף החומרים, הרכב הגוף, עירנות ושינה, אזי יש לבדוק לעומק את פשר הרמות הגבוהות, ובעת הצורך לטפל בהן טיפול תרופתי שמרני.

כל זאת תוכל לדעת רק לאחר ביצוע בדיקת הדם באופן אידיאלי עבור הורמון זה. אמליץ לך לבדוק גם את יתר ההורמונים, בדגש על אסטרוגן, טסטוסטרון, פרוגסטרון, LH, FSH, SHBG, Albumin, Cortisol, DHEA, בלוטת בתריס במלואה TSH, T4, T3. כמו כן בדוק גם פרופיל של ויטמינים ומינרלים מלא, כימיה בדם, ספירת דם כללית ומבדלת.

כל אלה חיוניים לטובת קבלת תמונה כוללת, וגם להסיק באופן ישיר/עקיף לגבי סימפטומים שעשויים להיות עקב פרולקטין גבוה.

חזור לעדכן.

בהצלחה ובבריאות

היית אצל אנדוקרינולוג והוא ציין בפני שאכן חייב לחכות שעתיים כדי לדגום את הדם,אחרת הערכים סוטים מערך האמיתי שלהם.
תודה רבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית