תודה, עשיתי חיפוש בגוגל ונתקלתי בביקורת של לייל מקדונלד על הספר של Greg Everett:
Olympic Weightlifting: A Complete Guide for Athletes & Coaches
בביקורת הוא גם הזכיר את שני הספרים שציינת, הוא אמר שהספר השני שציינת מאוד מפורט אבל גם ארוך ושחסרות בו תמונות להמחשה, והספר הראשון הוא בדיוק ההפך, הוא אמר שהספר של אוורט הוא באמצע בין שני הקיצוניים, זה ממש גורם לי להתלבט בין שלושת הספרים, אני טיפה נוטה לעבר הספר של אוורט כי מהביקורת עליו זה נראה לי כמו פחות או יותר מה שאני צריך, סה"כ ללמוד את ההרמות עד כמה שאפשר ללמוד מספר.
יאללה הזמנה מאמאזון יחד עם PPST2 עוד איזה שבוע 😛
שלח לי בה"פ פרטית את המייל שלך ואני אשלח לך פרק שסרקתי מתוך הספר של טומי קונו, אולי זה יתן לך כיוון.
יש לי את הספר של קונו ואת של דרכשלר. בגדול, אי אפשר ללמוד מאף אחד מהם איך לבצע את התרגילים, אבל במיוחד לא מהאנציקלופדיה. שם אמנם תוכל לראות אם הזוית של הגב שלך היא בתחום הנורמלי בכל שלב של הביצוע, אבל איך לעשות לא תוכל ללמוד משם (דווקא מידע על בניית תוכניות, פיריודיזציה ודוגמאות לא חסר).
הספר של טומי קונו לפחות מתיימר ללמד, אם אפשר ללמוד משם משהו אני די בספק. באופן אישי אני לא חושב שהייתי מגיע אפילו קרוב לביצוע המפוקפק הנוכחי שלי אם הייתי לומד רק/בעיקר מהספר, אבל יכול להיות שמישהו אחר יצליח.
אני גם קראתי ביקורות טובות על הספר של אברט וגם עברתי על חלק מהפרקים. ההתרשמות שלי היא שהוא יותר מפורט מהספר של קונו בשלב של הלימוד ביצוע. הוא די עובר שם שלב שלב ומסביר מה צריך להיות ובסוף מחבר את זה ביחד. כשקראתי חלקים ממנו כבר הבנתי הרבה יותר איך התנועות צריכות להתבצע לעומת הפעם הראשונה שקראתי את הספר של קונו, ככה שקשה לי לקבוע חד משמעית אם הוא עדיף ללמידה ראשונית. נראה לי שהיתרון הכי גדול שלו (לעומת הספר של קונו לפחות) זה שאפשר להזמין גם דיוידי (לא מצאתי להורדה...) מה שנראה לי די הכרחי.