הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצה על בלוג כלכלי

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך
הבלוג נראה דווקא מעניין . היא אמנם סגפנית פסיכית אבל למדתי ממנו כמה דברים שלא ידעתי על הבורסה ועל כלכלה. היא גם הסבירה שם יפה איך לצמצם כחוק את המיסים שמשלמים על השקעות ורווחים בבורסה.

לצחוק על החשמל והמים הקרים או על כל דבר שמישהו בחר לקטול באופי החיים שלה זה התעסקות בטפל. כי ההמלצה האמיתית היא להוציא פחות ולהשקיע בנכסים את החיסכון הזה, לא להפעיל מזגן פעם בחודש.

זה שהיא מתכלבת זה דבר אחד. אני לא לקחתי משם כמעט שום דבר.
לקחתי את ההסברים איך להשקיע ויישמתי.
מה שטוב בו בניגוד לספרים וכו' שמסבירים איך להשקיע זה שהוא oriented לשכיר במדינת ישראל.
לדוגמה הגישה של להשקיע את קרן ההשתלמות ב100 אחוז מניות (כי היא פטורה ושם הרווחים הגדולים) ואת האפיקים שלא פטורים ממס באפיקים היותר סולידיים שווה אלפי שקלים בשנה.
אפילו לאנשים בגישה של "אחי מה אתה משקיע אפשר להפסיד רק פקמ אחי רווח בטוח" כדאי לקרוא שם כי הטיפים להשקעה בקרנות (שבתור שכיר אתה מחוייב להפריש אליהן) מצוינים. (הייתי ממליץ לאנשים כאלה קודם כל להפסיק להיות ראש בקיר אבל זה כבר לא עניין שלי).
את האמת שהכרתי את האתר שלה באופן קצת מוזר. אני זה שתרגם את מערכת הפורומים הנוכחית והיא משתמש בתרגום שלי למערכת (כי אני היחיד שהיה חולה נפש לבצע את זה) בפורום שלה. אני נוטה לחפש את המערכת פורומים ש-LBS יושבת עליה באתרים ישראלים כדי לקבל פידבק על התרגום. כך אני מתקן את התרגום במידה והוא נמצא לקוי (כי מנהלי אתרים ישראלים הם עם עצלן ודואג רק לעצמו במקום לתרום לכלל).

בלי שום קשר, יש לה פוסטים שהם גם נטו בולשיט, לדוגמה זה:
איך להפוך למיליונר עם שכר חציוני - הסולידית

ראו גם את התגובות.
@coldfire נראה לי מקום חדש בשבילך להטריל בו 😛

אם תבזבז כמוה אתה תוכל לפרוש גם בגיל 30. אבל זה כרוך בלנתק את כל מוצרי החשמל בלילה מהתקע ולהתקלח במים קרים:
3,873 ש"ח בחודש וחיה כמו מלכה - סיכום שנה - הסולידית

בפוסט הזה יש את התגובות בין ההכי מצחיקות שקראתי באינטרנט איי פעם.

אני חושב שאם היא תפריד אותו לבלוג שעוסק באורח חיים בקרשים ובלוג שעוסק בהשקעות, זה יהיה הרבה יותר טוב גם לה וגם לקוראים.

היא מערבבת עיקר, טפל ודמגוגיה זולה כאילו היא צריכה למלא פסקאות לבגרות בספרות. אני ממש לא מתכוון לקרוא את כל החפירה הזאת כדי להוציא את העיקר, ראבאק...

יש שם טונות של מידע שאני לא יודע איך אנשים מצליחים להבין את כל העולם הזה.

מצד אחד מייעצים לי לא לקחת סוכן ביטוח ויועץ השקעות כי חבל על כל העמלות שיכולות להיכנס לכיס שלי ומצד שני רוצה לקחת אותו כי כואב לי הראש מהסלט האטומי שנוצר לי בראש.

• פותח/ת השרשור
יש שם טונות של מידע שאני לא יודע איך אנשים מצליחים להבין את כל העולם הזה.

מצד אחד מייעצים לי לא לקחת סוכן ביטוח ויועץ השקעות כי חבל על כל העמלות שיכולות להיכנס לכיס שלי ומצד שני רוצה לקחת אותו כי כואב לי הראש מהסלט האטומי שנוצר לי בראש.
תשקיע חצי שעה כל יום בקריאה.
לגבי מה ששאלת:
כן, לפעמים עדיף שינהלו לכם את הכסף - הסולידית

היא מערבבת עיקר, טפל ודמגוגיה זולה כאילו היא צריכה למלא פסקאות לבגרות בספרות. אני ממש לא מתכוון לקרוא את כל החפירה הזאת כדי להוציא את העיקר, ראבאק...
גישה מעולה לחיים

תשקיע חצי שעה כל יום בקריאה.
לגבי מה ששאלת:
כן, לפעמים עדיף שינהלו לכם את הכסף - הסולידית

אם אני לא טועה כבר קראתי את את המאמר הזה. עדיין לא סגור מה לעזאזל קראתי.

והכתיבה שלה גם ככה לא ממש מקלה עליי - כתבי פשוט, הנושא הזה גם ככה מספיק מסובך.

זה כאילו אני קורא מאמר של "אש קרה" בגוף של נקבה.

רעיונות מצחיקים לשמות ללוג יתקבלו בברכה

התחלתי לקרוא והגעתי למסקנה אחת. אני ממש רוצה לחזור לגיל 16 שהחרא הזה לא היה לי בראש בכלל.

יש לי עכשיו 20,000 שח לדוגמא.

האם כדאי לי להשקיע את הכסף הזה במניות או קרנות כלשהם או וואטאבר או שמא עדיף פקמ כלשהוא עם ריבית אפסית ל 10 שנים?
כיצד עליי להתחיל?

אשמח מאמר של 'המתחילים של המתחילים' בעניין, אם יש.

יש לי עכשיו 20,000 שח לדוגמא.

האם כדאי לי להשקיע את הכסף הזה במניות או קרנות כלשהם או וואטאבר או שמא עדיף פקמ כלשהוא עם ריבית אפסית ל 10 שנים?
כיצד עליי להתחיל?

אשמח מאמר של 'המתחילים של המתחילים' בעניין, אם יש.

כנס לבלוג יש שם מספיק מידע, אני כבר נרשמתי לפורום

זה המתחילים:

90 שאלות פיננסיות שהתביישתם לשאול - הסולידית

כרגיל יש שם סלט בין פילוסופיית חיי כלב לעקרונות השקעה.

אם אתה רוצה לדעת איך להשקיע, זה מצריך כמה ימים של קריאה בבלוג (ובעוד מקומות אם אתה רוצה לקרוא על עוד גישות)

אם כבר אתה שם, תמליץ לה על SS.

רוב האנשים שם לא מעוניינים להירשם למכון, לא נהנים ממקום ולא רוצים להוציא עליו כסף.
ראיתי שם דיוני עבר שהתגלגלו לעמודים שלמים עם המלצות להירשם למכון וזה סתם הפך לדיון סרק.

זה בלוג נחמד ויש הרבה תועלת מקצועית להפקה ממנו. עם זאת, ניתן להשוות אותו לחסידי ריפטו - יש רק דרך אחד להתחזק (או במקרה דנן - לחסוך כסף)

שכל אחד ייקח משם באופן סלקטיבי את מה שמתאים לו ויישם בחיים האישיים שלו

אם אתה מתעניין בנושא, גם ברמה הפרקטית וגם הפילוסופית, אני ממליץ על Your Money Or Your Life, Early Retirement Extreme ו- How I Found Freedom in an Unfree World. הם מתוך הרשימה שלה, וברוח סולידית הם גם זמינים באינטרנט.

אם אתה מתעניין בנושא, גם ברמה הפרקטית וגם הפילוסופית, אני ממליץ על Your Money Or Your Life, Early Retirement Extreme ו- How I Found Freedom in an Unfree World. הם מתוך הרשימה שלה, וברוח סולידית הם גם זמינים באינטרנט.

השאלה אם חלק מהדברים מתאימים לישראל ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית