הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש פלטפוס אבל לא רץ - שווה להשקיע בנעליים עם תמיכה? ושאלה בנוגע לנעלי ויבראם.

• פותח/ת השרשור SaarN
  • פורסם בתאריך

SaarN

משתמש מתחיל
184
5
נק' מוניטין:
187
184
5
הבעיה היא לא בקטע הכספי, נכון שלשלם עוד 100-200 שקל על תמיכה זה לא להיט, העניין הוא זה הצבע המבחיל של הדגמים.
יש לי גם פלטפוס וגם רגל רחבה (2e) וכשאני משקלל את 2 הגורמים האלה אני נשאר עם ליינים של נעליים שהם מאוד סולידיים, אבל משום מה החברות משאירות את צבעי הקיא לאנשים המיוחדים - כמוני.
בגדול, האירובי שלי זה סקי, אופניים ומדרגות, אין ממש התחרעות על הרגל.
אני רוצה נעל סולידית שתשמש אותי ליומיום, כמו נייק אייר שחורות(כרגע יש לי סאקוני הוריקן בצבע ירוק-פסולת-גרעינית שלא הולכות עם שום דבר חוץ מבגדי חדר כושר)
1.73, שוקל 77, סביבות ה15 עכוזי שומן, אז אין מעמסה גדולה מדי על הרגליים, לא obese אבל כן כבד יחסית, אם מסתכלים על זה בצורה שטחית של bmi.
חשבתי על אלה:
נעלי נייק Nike Air Zoom Vomero 10 Wide
מה אומרים? Yay o nay?
פלאס, אני מתכוון לקנות נעלי Vibram לחדר הכושר אקסקלוסיבית, דעות? בלי שבילים ובלי לפדח את עצמי ברחוב יותר מדי - כי הן מגעילות רצח מבחינת המראה.
העניין הוא לפתח יותר את התאומים עם הליכה מינימליסטית + אימוני רגליים עם טווח גדול יותר לתאומים. פונקציונאליות טהורה.
שווה או אוברקיל?
נ.ב
יש גרביים לנעליים מינימליסטיות? ופה בארץ? רק עכשיו חשבתי על הצורה שלהן.. 2 וחצי בבוקר, איי.

יש לי ויברם, הייתי תמיד לובש אותם, אבל אז קניתי
nike flyknit 3.0
שלא רואות אותם, וגם קניתי
new balance minimus MX20v4
שיש להם סוליית ויברם כאלו
New Balance MX20v4 - Training

• פותח/ת השרשור
מה אני מפספס עם הנייקי? הן נראות כמו סניקרס רגילות, רק עם סולייה דקה יותר.
אין מינוס לעובדה שהאצבעות מקובעות ולא חופשיות כמו הויבראם? היא בעצם מתפקדת כמעין כפפה לרגל (באיזה קטע הנייקי טובות יותר בתאכלס?)

מה אני מפספס עם הנייקי? הן נראות כמו סניקרס רגילות, רק עם סולייה דקה יותר.
אין מינוס לעובדה שהאצבעות מקובעות ולא חופשיות כמו הויבראם? היא בעצם מתפקדת כמעין כפפה לרגל (באיזה קטע הנייקי טובות יותר בתאכלס?)
זה נעל גרב, הסוליה שלה מאוד מאוד דקה בדומה לויברם, הולך יחף, כשהייתי רץ התאומים היו שורפים

• פותח/ת השרשור
זה נעל גרב, הסוליה שלה מאוד מאוד דקה בדומה לויברם, הולך יחף, כשהייתי רץ התאומים היו שורפים
סלאמתק, מבין שהיא דקה. אבל באיזה מובן היא טובה יותר מהויבראם?
אין פה משהו הייטקי, פשוט הגנה על הרגל מפני החרא שיש על המדרכה בחוץ בקטע הכי מינימליסטי.
אני שונא את המראה של האצבעות של הויבראם, אבל המחשבה שהאצבעות שלי כרגע לא ממש עובדות כי הן תקועות בנעל כגוש ומפעילות ביחד לחץ על הסולייה גורמת לעיצוב הזה להיות מעניין, כשכל אצבע לעצמה.

אחי הויבראם לא נעל קסם, ואני אומר לך בתור אחד שיש לו והיה מתאמן איתה חודשים שלמים
יותר נח לי לעשות הכל ב2 הנעלים שרשמתי לך למעלה, אני לא אורטופד לא יכול לפתור לך את הבעיות בחיים
אבל המלצה ממישהו עם נסיון בנעלים הנ"ל+ויבראם קיבלת 😉
אגב לא נח לעשות סקוואט או דדליפט בויבראם, וגם לא בנייק, אני לובש את הניו באלאנס ביום רגליים

• פותח/ת השרשור
אחי הויבראם לא נעל קסם, ואני אומר לך בתור אחד שיש לו והיה מתאמן איתה חודשים שלמים
יותר נח לי לעשות הכל ב2 הנעלים שרשמתי לך למעלה, אני לא אורטופד לא יכול לפתור לך את הבעיות בחיים
אבל המלצה ממישהו עם נסיון בנעלים הנ"ל+ויבראם קיבלת 😉
אגב לא נח לעשות סקוואט או דדליפט בויבראם, וגם לא בנייק, אני לובש את הניו באלאנס ביום רגליים
לא אמרתי שהיא נעל קסם.. פשוט לא ידעתי שיש עוד יצרניות עם נעליים דומות.
בכל מקרה, נראה לי שאשאר עם הויבראם.
זה נטו בשביל להרגיש מה זו הליכה יחפה + יותר טווח לתאומים, לא בונה על דדליפט וסקוואט איתן, למרות שיש כאלה שעושים חלק מהתרגילים יחפים (בינינו, אם תיפול לך שמשקולת על הרגל שום נעל לא תעזור לך, למעט מגף)

זה בדיוק הסיבה ל2 הנעלים שרשמתי..... נמוכות אז מרגישים יחפים + שטוחות לגמרי אז אין צורך להוריד נעליים
ובניו באלאנס זה סוליה של ויבראם ....יש להם כמובן גם דגמים חדשים בסדרת ZERO שגם עם סוליה של ויבראם

• פותח/ת השרשור
זה בדיוק הסיבה ל2 הנעלים שרשמתי..... נמוכות אז מרגישים יחפים + שטוחות לגמרי אז אין צורך להוריד נעליים
ובניו באלאנס זה סוליה של ויבראם ....יש להם כמובן גם דגמים חדשים בסדרת ZERO שגם עם סוליה של ויבראם
איפה מחזיקים את הסדרה הזאת בארץ? נקרעו לי הנעליים ואני חם על לקנות תחליפיות כמה שיותר מהר, ברגע גם שאסגר על בדיוק מה שאני רוצה

היה לי ניסיון עם merrel trial gloves שהן מינימליסטיות ןהיו אחלה, גם vivobarefoot

גם לי יש פלטפוס וקריסה בצדדים כך שהייתי צריך נעל רחבה.
האורטופד בחנות המליץ לי על ניו באלאנס,סאקוני,אסיקס,ברוקס ואמר לא להתקרב לנייק.

קניתי לא מזמן נעל ספורט של ניו באלאנס דווקא די יפות, ביחד עם המדרסים שעשיתי.. פשוט עולם אחר.

ה vomero 10 רחבות ונוחות מאד, באופן כללי נחשבת לנעל מאד איכותית, עם זאת, הן פחות מתאימות לפלטפוס.
לדעתי כן שווה לך להוסיף עוד קצת כסף ולקבל נעל עם תמיכה ושתהיה רחבה (E2 לא נחשב רחב בטירוף אז יש לך אחלה היצע).
אתה צריך לבחור נעל רק מהקטגוריה של motion control.

אם אתה לא רץ אז אין ממש משמעות לזה שיש לך פלטפוס, אתה יכול להחליק כל סוג של נעל שאתה רוצה, אבל אם אתה מחפש איכות במיטבה אז ההמלצה שלי היא נימבוס 18 של אסיקס/ קאיאנו של אסיקס.
נחשב לאחד הדגמים הכי טובים בשוק היום (אם לא ה).
החיסרון זה שהיא קצת יקרה, סביב ה 900-1000 ש"ח.

אם אתה רוצה קצת יותר זול יש לך את הלונארגלייד של נייקי וההוריקן של סאקוני, גם נעליים מהטופ.

לגבי ויבראם, זה אחלה לשטח, אבל לא מתאים בכלל לחדר הכושר.

לגבי הליכה מינמליסטית, עזוב, אין טעם, התועלת מופקת רק בריצה וגם אם בריצה אז בטכניקה מתאימה.
זה גימיק מצחיק, לקחו את הנעליים הכי פחות שוות ב value for money ופשוט דפקו עליהן מחיר כי הן "מינימליסטיות".

אני רץ עם פלטפוס קטן עם נעל נייטרלית ללא בעיות מיוחדות.
אם אתה לא רץ זה לא באמת משנה אלא אם כן אתה סובל מכאבים בהליכה.
אם אתה כן רץ לך לחנות נורמלית שתצלם איך אתה רץ ותראה אם אתה בכלל צריך נעל מתקנת.

• פותח/ת השרשור
האמת שהשפיעה עלי התגובה עם הניו באלאנס, אז ויתרתי קצת על יופי וחיפשתי "באלאנס" בין זה לפונקציונאליות. אז הזמנתי את הm900v4 אם אני לא טועה, בצבע כחול.
על הדרך ראיתי גם נעל של NB במכירת חיסול של דגם יוצא עם מידות אחרונות, אז גם קניתי נעל שנראית בול כמו טימברלנד, אבל לא גבוהה ובצבע בהיר, אחלה לחורף.
וכן, את הויבראם הזמנתי מאמאזון, דגם KSO שהוא בלי "אקסטרה מיגון" לשטח, מינימליזם במקסימום.
עדיף לשלם 350 שקל באמאזון מ700 שקל בארץ.. רק מחזיק אצבעות שהמידה תהיה טובה.
נראה איך הויבראם ישמשו בתור תחליף לכפכפים מחוץ לבית + נעל לאימוני תאומים.
בכל מקרה, עם פלטפוס לרוץ עם נעל בלי שיכוך זה לא לעניין אז אוותר על החוויה, מקסימום? כפרה, נגיד שניסיתי וזה לא היה זה. יותר סולידי מלקנות פרי וורקאאוט באותו מחיר (זוכרים את טירוף הניטריק אוקסייד של bsn לפני עשור? לולז, 600 שקל על "קומבו")

הסתכלתי עכשיו על הנייק והניו באלנס, הניו באלנס נראו מעניינות. אבל שתיהן לא נראו לי באמת ברפוט.. אם ברצונך לקנות נעליים שבאמת תרגיש יחף גם לא הייתי ממליץ על ויברם. קנה vevo, זה ממש כמו גרב, היו לי חצי שנה ונגנבו :( . לעשות איתם דדליפט זה פינוק והן עשו לי פלאים על הכף רגל.
לפני שהתחלתי ללכת איתן קצת חקרתי לגבי הליכה וריצה נכונה, לפני שקניתי אותן היה לי קריסה פנימית, היום- אין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית