עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
1. סייקל טסט 500 מג לשבוע + פרימו 500 מג בשבוע .אני אשמח לשאול כמה שאלות
ממה היה מורכב הסייקל ?
מה הרגשת במהלך הסייקל ?
והאם ירדת בPCT?
תודה
מטרות לא היו מעולם מסת שריר מפלצתית , יש לי את הפוטנציאל במידה וארצה כי צריכת הקלוריות שלי היא ניטראלית לחלוטין במהלך השנה .נראה מעולה
אתה לא חושב 10 קילו זה מעט למרות שזה מסת שריר נקייה ולא עלית בשומן בכל ה 9 חודשים שאתה לא בסייקל אתה במאזן קלורי ניטרלי?
ברצוני לפרגן לך על המקצוענות שלך והתוצאות היפות.לבקשת דניאל : העתקתי את הסיכום לכאן .
סיכום סייקל שלישי
לאחרונה סיימתי סייקל שלישי וכמו בכל סיום סייקל אני רושם לעצמי סיכום על מנת ללמוד מטעויות ולשפר להמשך.
נקודות להתיחסות :
1. הרכב ומשך הסייקל : תכנון מול ביצוע
2. תוכנית התזונה
3. תוכנית האימונים
4. תופעות לוואי , בעיות התנהלות ותובנות להמשך .
5. חוויות אישיות .
6. תמונות עדכניות .
רקע כללי:
בן 41 , גובה 1.70 , שוקל כרגע 83 קג , מתאמן סדיר לפחות 12 שנה , משלב אימוני כוח + אירובי מתונים .
מבצע סייקל אחד בשנה (התחיל לפני שלש שנים) הסייקל הראשון השני והנוכחי כמעט וזהים בהרכבם , המינונים עלו מעט בכל סייקל (ניתן למצוא בחיפוש סיכומים על הסייקל הראשון והשני )
הסייקל תמיד מתוכנן להתחיל באיזור חודש אפריל – מאי ומשך הסייקל 10 – 14 שבועות .
מטרות הסייקל הן : שיפור / ושימור עליות מתונות במסת השריר לאורך זמן ושמירה על אחוז שומן נמוך .
בדיקות דם כלליות תקינות , בדיקות הורמנאליות תקינות לפני תחילת הסייקל .
1. הרכב ומשך הסייקל :
הסייקל הנוכחי תוכנן לרמות טסט גבוהות ביחס לסייקלים הקודמים (הראשון מינון TRT + פרימו , השני 250 מ"ג טסט בשבוע + פרימו ) כלומר 500 מ"ג בשבוע (כמובן שמינון זה הוא לא גבוה ביחס לסייקלים בסיסים אך בשבילי היה פעם ראשונה ) , מינון הפרימובולן תוכנן ל 500 מ"ג לשבוע , משך הסייקל תוכנן ל 12- 14 שבועות - בפועל היה 14 שבועות .
כ 7 שבועות ראשונים החומרים היו רפואיים , לאחר מכאן הטסטוירון הוחלף בסוסטנון של אורגון ולאחר מכאן בטסט אנתת של ורטקס , כמו כן הפרימו הרפואי הוחלף בפרימו של בלקן באמפולות ולאחר מכאן בפרימו של ורטקס (למשך שבועיים אחרונים) .
את הסייקל בחרתי לסיים עם מינון תואם של טסט פרופ והכניסה של החומר ויציאתו תוזמנו על פי החומרים הארוכים ועד ל PCT .
סה"כ שימוש בפרופ היה 20 ימים לסיום הסייקל (של חברת Body Research )
יש לציין שהוכנס בשבוע ה 6 למשך 6 שבועות אנבר של ורטקס במינון של 60 מ"ג ליום .
(פרגניל למשך כל הסייקל במינון מומלץ)
2. תוכנית התזונה:
- שני יוגורטים 1.5 שומן
- 50 גרם פייבר 1
- בננה + שני תפוחי עץ
- 6 ביצים קשות (3 צהובים)
- כ 800 גרם חזה עוף ואו חזה הודו מחולק לשלשי ארוחות
- טונה במים קופסא
- כ 100 גרם קוטג' 3%
- כ 20 גרם שוקולד מריר 70%
- ירקות חיים
- שמן – כ 25 גרם ליום (זית , טחינה גולמית)
- ארוחת צ'ט שבועית הכוללת בעיקר קיטניות בטטות וטחינה .
3. תוכנית האימונים:
- ניתן לראות בקובץ המצורף !
אינני יודע לומר האם בחירת התוכנית היתה נכונה ביחס לתוכניות אחרות אך יש לציין שהרגשתי בה היטב את נפח האימון וכמו כן העליתי את מספר הסטים לקראת החודש השני של הסייקל אך נאלצתי להוריד את הנפח לקראת סוף הסייקל בגלל תחושת עומס על הגוף.
תדירות האימון היתה : יום כן יום לא כלומר 7 אימוני כוח בשבועיים + בימי המנוחה אימון אירובי של כ 35 דקות .
4. תופעות לוואי ודרכי התמודדות:
- מטבעי אני אדם עם סף עצבים נמוך והשימוש בטסט גרם לי לעליה ברגישות ובחום המזג , אמנם למדתי לשלוט ברוב המצבים אך יש לציין שמבחנתי זו תופעת לוואי מתונה שלעיתים עשויה להיות לא נעימה .
- בשליש השני של הסייקל לאחר אחת מהזריקות לישבן , החל כאב חד מלווה שנפיחות ואדמומיות , יש לציין שהחומר שהוזרק הוא מחברת ורטקס . הכאב היה קשה ונאלצתי להפסיד יום אימונים אחד וכמו כן להשתמש באתופן לשיכוך הכאב ולהפחתת הדלקתיות , כ 5 ימים לאחר הזריקה הכאב נעלם והכל חזר לתקינות .
ספק אם היה זיהום החומר / משטח העבודה / פגיעה בכלי דם פנימי . אפשרות נוספת היתה רגישות לשמן מטיל אלוואט שמשתמשים ורטקס , לאחר כשלשה שבועות בהמשך לסייקל ניסיתי בשנית להכניס טסט של ורטקס והתופעה לא חזרה .
- שינה : אחד המשתנים שאני מוצא בו בעיה גדולה להמשך הוא שעות השינה שלי , אני קם כל יום בשעה 0500 בבוקר מגלל מחויבות לעבודה (עצמאי ) ובערב מנהל חיי משפחה שלמים , כלומר שעות השינה הממוצעות שלי בלילה פחות מ 6 שעות . יש לציין שאני עירני במהלך היום ואינני סובל מתסמיני עייפות , מתאמן כל יום בשעות הצהרים וממשיך את יום הפעילות בשגרה .
מעניין אותי האם תוצאות הסייקל ובכלל ביצועיי הספוטיביים היו טובים יותר משמעותית אם היו לי עוד שלש שעות שינה בלילה .
זו נקודה שהייתי רוצה לשפר להמשך .
5. חוויות אישיות :
- היום במבט לאחור מתחילת השימוש בחומרים ולאחר שלשה סייקלים המבוססים על פרימובולן + טסט בלבד התוצאות והרווחים נשמרו היטב וניתן לראות עליה של כ 10 קילוגרם מסת שריר נטו שאינה יורדת משמעותית בתקופות המעבר . תחילת סייקל ראשון 73 קילו סיום 79 תחילת סיקל שני 77 סיום 81 תחילת סייקל שלישי 78 משקל בסיום 83 . יש לציין שאני שומר על אחוז שומן נמוך במהלך כל השנה (סטיות של כ 3 אחוז מאיזור הסייקלים)
- שימוש לראשונה בחומרים UG של חברת בלקן, ורטקס , בודי ריסרצס .
אחרי חפירה די מעמיקה בתחום השגת חומרים "יקרים" כמו אנבר ופרימובולן בחברות UG הבנתי לראשונה שאין לדעת מראש מה אתה מקבל עד שלא ניסית וגם אז יש קושי רב בבדיקת סוג החומר ואו המינון האמיתי פר מג .
מטרותי שהוצגו מעלה באות יחד עם אחריות גדולה והערכת סיכון לבריאותי ולתפקודי כאדם עצמאי ובעל משפחה , במידה ואמשיך עם מסגרת הסייקל השנתי גם בשנה הבאה , אשקול להשתמש במקביל לטסט בחומר אחר ולא להתעקש על פרימו ואו אנבר , באחד הדיונים בפורום מול מנהלי הפורום הומלץ לי לשקול להתנסות בויני או בטרן קצר במינון נמוך . יש לציין שעדיין לא נפלה החלטה והיא תילקח לקראת סוף החורף כשאצא לחיפוש אחר חומרים UG ברמת אמינות גבוהה , באם לא יפול לידי מקור אמין של פרימו ואו אנבר אשקול ברצינות ניסיון עם טרן קצר במינון נמוך לאורך הסייקל .
- שימוש ב sarms :
במהלך השנתיים האחרונות אני נוטל לסירוגין חומרי sarms , החומרים בהם התנסתי הם – MK677 , אוסטרין , GW , LGD .
חודש לפני סיום הסייקלים אני צורך למשך תקופת ארוכה ולעיתים עד הסייקל הבא (עם הפסקות מתוזמנות ) MK677 שהוא חומר הנקשר לרצפטור של הורמוני הגדילה ומעניק אפקט דומה אך מתון , אין לו קשר לרצפטור האנדרוגני ולכן אין בעיה עם השבתת הציר ההורמונאלי (לא כמו אוסטרין או LGD ) , גם בימים אלו אני צורך את החומר בצורה קבועה ואכן מרגיש טוב עימו ומאמין שיש קשר עקיף בין החומר לבין שימור חלק המרווחים של הסייקל .
לאחר תקופת ההתאוששות וביצוע בדיקות דם מסכמות אתחיל שימוש ב S4 הידוע באפקט אנבולי חזק במינון של מעל 50 מ"ג ליום .
אכתוב בפורום בתחילת השימוש ואתן לכם חוות דעת בנושא .
6. תמונות עדכניות :
![]()
![]()
1. סייקל טסט 500 מג לשבוע + פרימו 500 מג בשבוע .
2. הרגשתי מצויין ללא תופעות לוואי משמעותיות , עליה בכוח ליבידו ומעט באגרסיביות .
3. אני עדיין בהתאוששות עדיין לא ירדתי במשקל .
מטרות לא היו מעולם מסת שריר מפלצתית , יש לי את הפוטנציאל במידה וארצה כי צריכת הקלוריות שלי היא ניטראלית לחלוטין במהלך השנה .
קודם כל תודה על הפירגון .תודה רבה על העדכון, תוצאות מ-ד-ה-י-מ-ו-ת ובכלל הישג אדיר של 9-10 ק"ג מסת שריר כמעט נטולת שומן כלל.
הייתי שמח לדעת קצת יותר על ה sarms שפירסמת , אין לי שמץ של מושג לגבי אף אחד מהם , ומה הפעילות של כל אחד?
איזה מהsarms היית ממליץ לקחת לאחר שימוש בטרן+טסט ארוך? תודה מראש
קודם כל תודה על הפירגון .
SARMS אלו למעשה קבוצה או משפחה של תרופות (עדיין רובן במסגרת מחקר קליני - ושיווקם מוגדר למטרות מחקר בלבד ולא לצריכה אישית )
הנקשרות לרצפטור ספציפי על התא (רובם על רצפטורים אנדרוגנים) ומפעילים מנגנונים שונים שחלקםקשורים בסינטזה של חלבון בתוך התא / וויסות מקורות ניצול אנרגיה משומן / קשירה לרצופטורי גדילה וכ"ד .
רוב התרופות כמו ostarine , LGD , S4 נועדו לטיפול באוסטאופורוזיס או שיקום רקמות שריר אחרי פציעות ואו נכות / שיתוק ...
במינונים גבוהים יותר הם יעילים כנראה בהפעלה של מנגנונים הדומים לחומרים אנבוליים שונים ...
היתרונות : בגלל ההיקשרות הספציפית לרוב אין תופעות לוואי כמו רעילות לכבד , הקרחה , המרה לאסטרוגן והגדלה של בלוטת הערמונית , יש לציין שחלק מהחומרים אכן משפיעים על הציר ההורמונאלי אך לא באותה יכולת השבתה כמו סטראואידים אנבוליים שונים .
חסרונות: החומרים לא עברו FDA ואינם מיועדים בהגדרתם לשימוש בני אדם אלא רק לצרכי מחקר , אין פקוח על התחום ולכן יש קושי לדעת באמת מה הכניסו לך בתוך התמיסה או הכדור .
את הפעילות הספציפית של כל אחד מהחומרים תוכל למצוא בקלות אצל חברינו : גוגל .
בהצלחה
אז ככה :
אסביר לך מה הרציונל בבחירת איזה סוג חומר אקח בין הסייקלים.
בחודש האחרון לסייקל ובתקופת ההתאוששות ועד לפחות לבדיקות הדם שיוודאו את תקינות הציר ההורמונאלי אשתמש בsarms שאינם נוגעים ברפטור שעשוי לגרום להשבתת הציר.
ולכן בתקופה זו אבחר ב mk 677 ואו gw , הראשון מפעיל את הורמון הגדילה הטבעי והשני מנצל מקורות אנרגיה שעשויים לשפר פעילות אירובית וניצול חומצות שומן .
חומרים כמו ostarine ואו lgd הייתי מכניס לאחר מכאן על מנת לשמר ואו לשפר קלות את מסת השריר .
S4 מצויין לתקופות בהם אתה באחוז שומן נמוך יחסית ורוצה מראה קשיח וסקולרי ודחוס .
אז ככה :
אסביר לך מה הרציונל בבחירת איזה סוג חומר אקח בין הסייקלים.
בחודש האחרון לסייקל ובתקופת ההתאוששות ועד לפחות לבדיקות הדם שיוודאו את תקינות הציר ההורמונאלי אשתמש בsarms שאינם נוגעים ברפטור שעשוי לגרום להשבתת הציר.
ולכן בתקופה זו אבחר ב mk 677 ואו gw , הראשון מפעיל את הורמון הגדילה הטבעי והשני מנצל מקורות אנרגיה שעשויים לשפר פעילות אירובית וניצול חומצות שומן .
חומרים כמו ostarine ואו lgd הייתי מכניס לאחר מכאן על מנת לשמר ואו לשפר קלות את מסת השריר .
S4 מצויין לתקופות בהם אתה באחוז שומן נמוך יחסית ורוצה מראה קשיח וסקולרי ודחוס .
רתודה מלך.
לא יכלתי לבקש ניסוח טוב יותר לגבם.
שאלה אחרונה , היית ממליץ מניסיון אישי לנסות את אחד מהשלושה שציינת , לאחר שימוש בטרן,טסט וסופרדרול בתור סייקל שני?
S4 / LGD / Ostarine ? בכוונתי להשתמש באחד מהנ"ל לשיקום וחזרה טובה יותר לשגרה לאחר הסייקל
אני גם שוקל להשתמש ב MK677 והייתי שמח לקבל מידע על השימוש במוצר ובאיזה חברה השתמשת?במהלך השנתיים האחרונות אני נוטל לסירוגין חומרי sarms , החומרים בהם התנסתי הם – MK677 , אוסטרין , GW , LGD .
אני רוכש לרוב מ : DRS labsאני גם שוקל להשתמש ב MK677 והייתי שמח לקבל מידע על השימוש במוצר ובאיזה חברה השתמשת?
תודה 😃
אירובי : פעמיים עד שלוש בשבוע למשך 35 דקות , עבודת רצף דופק בינוני פלוס .מקצועי ביותר.
1. אירובי שבוצע במהלך הסייקל, באיזה עצימות?
2. מה היה השיפור במשקלי העבודה?
3. ל"ד תקין במהלך הסייקל? וכיום?