הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כליות

• פותח/ת השרשור Ben97
  • פורסם בתאריך

Ben97

משתמש פעיל
308
257
נק' מוניטין:
305
308
257
עשיתי השבוע בדיקות דם והתקשרו אליי היום לגביי חשש לסיכון בכליות, שאלו אותי אם אני מתאמן ואם אני לוקח תוספים ואחרי שעניתי כן אמרו לי לבוא בכל זאת.
אני צורך כ-פי 2 גרם חלבון לכל קילו, לוקח אבקת חלבון להשלמת ערכים, 5 קריאטין (כבר כמעט שנה רצוף), 400 מ"ג מגנזיום, 50 מ"ג אבץ ו-2.2 גרם אומגה 3.
שוקל 99 ק"ג על 186 ס"מ.
יש סיבה לחשוש?

• פותח/ת השרשור
אילו ערכים יצאו מהטווח?
האם ערב לפני בדיקת הדם אכלת מזון עתיר חלבון\שומן ?
אין לי את התוצאות המלאות, אקבל אותן מחר במרפאה. אמרו לי שהכל נראה תקין אבל נראה שיש איזה סיכון בכליות וביקשו שאבוא.
יום לפני אכלתי הרבה חלבון ואבל לא כל כך הרבה שומן.

אין לי את התוצאות המלאות, אקבל אותן מחר במרפאה. אמרו לי שהכל נראה תקין אבל נראה שיש איזה סיכון בכליות וביקשו שאבוא.
יום לפני אכלתי הרבה חלבון ואבל לא כל כך הרבה שומן.
בלי תוצאות לא נוכל לעזור, מה שבטוח תתן את כל הפרטים לרופא ותחזור עם תשובות.
דבר דומה קרה גם לי בעבר, הרופאה נתנה לי לעשות בדיקת דם חוזרת כעבור שבוע ויצא תקין.

• פותח/ת השרשור
בלי תוצאות לא נוכל לעזור, מה שבטוח תתן את כל הפרטים לרופא ותחזור עם תשובות.
דבר דומה קרה גם לי בעבר, הרופאה נתנה לי לעשות בדיקת דם חוזרת כעבור שבוע ויצא תקין.
היייתי היום שוב, קיבלתי את התוצאות, הפעם יצא תקין. הבעיה הייתה ברמת קריאטינין.
הנורמה היא בין 0.67-1.17 mg/dl. בפעם הראשונה התוצאה הייתה 1.27 ובפעם השנייה 1.11.
בפעם הראשונה צרכתי יותר חלבון אבל פחות מים באותו ערב מאשר בפעם השנייה. לקחתי קריאטין 5 גרם בערב לפני הבדיקות. יש קשר בין צריכת החלבון והמים לרמת הקריאטינין? ומה לעשות בהמשך עם צריכת החלבון?

הבעיה הייתה ברמת קריאטינין.
גם לי היה דבר דומה, לדעתי זה קשור לפעילות מוגברת של הכליות.
הכי טוב שתאמר לרופא המשפחה שאכלת ארוחה עתירה בחלבון טרם הבדיקה ושאתה צורך קריאטין כתוסף תזונה.

קריאטינין עולה משמעותית גם בגלל שאתה מתסף בקריאטין וגם בגלל שיש לך פירוק שריר משמעותית גבוה יותר מהאדם הנורמטיבי, שעליו מבוססים הערכים התקינים
אני לא מכיר מישהו שמתאמן ברצינות ואין לו קריאטינין גבוה

לפי מה שאני יודע בגלל האימונים עולה אינזימי הכבד שזה מה שקרה לי בבדיקות דם,גם אצלי יצא גבוה מהנורמאל מה שאמרת,בגלל הפירוק אינזימי כבד הגבוה.

ערכי ה- Creatinine בדרך כלל גבוהים יותר אצל מי שמתאמן. הרופאים המקפידים גם נוטים לשלוח לאולטרסאונד כליות על מנת לשלול בעיה.

ערכי ה- Creatinine בדרך כלל גבוהים יותר אצל מי שמתאמן. הרופאים המקפידים גם נוטים לשלוח לאולטרסאונד כליות על מנת לשלול בעיה.
אוסיף ואגיד שגם לי היה את הבעיה הזו בבדיקות דם.
אחרכך הרופאה שלי דרשה שאעשה בדיקות חוזרות ושלא אתאמן 3 ימים לפני הבדיקה.

מה זה קשור לנושא?
אם אנחנו מדברים על אותו הדבר :
Creatine phosphokinase (CPK) is an enzyme in the body. It is found mainly in the heart, brain, and skeletal muscle. This article discusses the test to measure the amount of CPK in the blood.
בדיוק מה שאמרתי למעלה.

אם אנחנו מדברים על אותו הדבר :
Creatine phosphokinase (CPK) is an enzyme in the body. It is found mainly in the heart, brain, and skeletal muscle. This article discusses the test to measure the amount of CPK in the blood.
בדיוק מה שאמרתי למעלה.

לא. מדובר בקריאטינין.

העליה לא כל כך גבוהה אל מעל לנורמה
ובנוסף לאדם שעוסק בפעילות גופנית, ובעיקר אנ-אירובית, קריאטינין מוגבה (elevated) מאוד נפוץ
גם משק הנוזלים וכמות הנוזלים שצרכת ב-24 שע' האחרונות משפיעים על תוצאות הבדיקה
כדי להוריד כל חשש, תוכל לבקש בדיקות אולטרסאונד כליה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית