הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סייקל והפסקה מחומרים

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
לאחרונה אני שומע מכל מיני מקורות שאפשרי לעשות סייקל אחד\שניים ולהשתמש בהם כ"תנופה" לגדילה משמעותית ולאחר מכן להפסיק ולהשאר באותו הגודל, האם זה נכון? האם אפשרי לעשות סייקל אחד או שניים רק כדי לגדול משמעותית ולאחר מכן להפסיק ולהשאר באותו הגודל ולהתאמן חזרה באופן טבעי? מה בעצם מאבדים לאחר שימוש בסייקל אחד\שניים? מאבדים רק את הכוח או מאבדים את הכל?.

ביצוע מספר מצומצם של סייקלים (אחד, שניים) בתקופה קצרה (נאמר שכל העניין הזה יתרחש בשנה קלנדרית אחת) אכן יהווה קפיצת מדרגה, אך יש לשאול - עד כמה? מה היו נתוני המתאמן קודם לסייקלים (עד כמה הא באמת היה מתאמן ותיק ומתקדם בכלל) והם לאחר הסיקילים? מעבר לכך, שימור תוצאות הינו דבר שקשה ליישום בטווח הארוך. גם עם תזונה נכונה, אימונים עצימים ומותאמים ומנוחה הולמת, תיתכן ירידה בהישגים. אמנם זה מאוד אינדיבידואלי (גנטיקה משחק פקטור מאוד חשוב), אך יש לקחת בחשבון ש"לא לעולם חוסן", משמע, אדם לא יוכל להישאר בדיוק כפי שהוא לאחר הסייקל.

• פותח/ת השרשור
ביצוע מספר מצומצם של סייקלים (אחד, שניים) בתקופה קצרה (נאמר שכל העניין הזה יתרחש בשנה קלנדרית אחת) אכן יהווה קפיצת מדרגה, אך יש לשאול - עד כמה? מה היו נתוני המתאמן קודם לסייקלים (עד כמה הא באמת היה מתאמן ותיק ומתקדם בכלל) והם לאחר הסיקילים? מעבר לכך, שימור תוצאות הינו דבר שקשה ליישום בטווח הארוך. גם עם תזונה נכונה, אימונים עצימים ומותאמים ומנוחה הולמת, תיתכן ירידה בהישגים. אמנם זה מאוד אינדיבידואלי (גנטיקה משחק פקטור מאוד חשוב), אך יש לקחת בחשבון ש"לא לעולם חוסן", משמע, אדם לא יוכל להישאר בדיוק כפי שהוא לאחר הסייקל.

אני מתאמן מתקדם, מתאמן כ7 שנים, במידה ואעשה סייקל או שניים להעלה במסה, ואפסיק, אני אשאר אותו דבר?
אז השאלה שלי גם עם רוב המאסת שריר שצברתי מסייקל אחד או 2 תשמר גם עם אפסיק עם החומרים באופן קבוע אחרכך? או שאחזור בדיוק למצב שהייתי נראה עם הזמן לפני החומרים.

אני מתאמן מתקדם, מתאמן כ7 שנים, במידה ואעשה סייקל או שניים להעלה במסה, ואפסיק, אני אשאר אותו דבר?
מבלי להעליב, מספר שנות האימונים אינו מדד להגדרת מתאמן
אנשים רבים עשרות שנים בחד"כ ודורכים במקום
נשאל אחרת - מה הנתונים שלך?
גובה, משקל, אחוז שומן
משקלי עבודה בתרגילי הבסיס (סקוואט, דדליפט, בנץ', פרס)
באיזו תוכנית עובד ועד כמה התקדמת בעת האחרונה מבחינת מאסת שריר וכוח?

לגבי החלק השני של שאלתך - שוב, זה די אינדיבידואלי.
אם הכל יתבצע כהלכה, בוודאי שביצוע סייקל אחד או שניים יהווה קפיצת מדרגה.
עד כמה תוכל לשמר מזה? באיזה טווח זמן? ועוד פקטורים רבים שניתן לשאול עליהם - זה רק הזמן יגיד.
מבחינה אידיאלית, אתה אמור לשמור על רוב ההישיגים לאחר הסייקלים. אבל זה רק בהנחה ובאמת תעשה הכל בכל רגע נתון במאת האחוזים.

• פותח/ת השרשור
מבלי להעליב, מספר שנות האימונים אינו מדד להגדרת מתאמן
אנשים רבים עשרות שנים בחד"כ ודורכים במקום
נשאל אחרת - מה הנתונים שלך?
גובה, משקל, אחוז שומן
משקלי עבודה בתרגילי הבסיס (סקוואט, דדליפט, בנץ', פרס)
באיזו תוכנית עובד ועד כמה התקדמת בעת האחרונה מבחינת מאסת שריר וכוח?

לגבי החלק השני של שאלתך - שוב, זה די אינדיבידואלי.
אם הכל יתבצע כהלכה, בוודאי שביצוע סייקל אחד או שניים יהווה קפיצת מדרגה.
עד כמה תוכל לשמר מזה? באיזה טווח זמן? ועוד פקטורים רבים שניתן לשאול עליהם - זה רק הזמן יגיד.
מבחינה אידיאלית, אתה אמור לשמור על רוב ההישיגים לאחר הסייקלים. אבל זה רק בהנחה ובאמת תעשה הכל בכל רגע נתון במאת האחוזים.

שוקל 89 גובה 1.85
אחוז שומן 11 לדעתי
משקלי עבודה בנץ 120X5 השיא
פרס 77X5 חזרות השיא
מתח עם משקל עליי 20קילו לחזרות
מקבילים מגיע ל 30-40קילו עליי לחזרות
ברגליים אני יותר חלש אומר תאמת
סקוואט כרגע 95X5 זה גרוע זה חלש אני יכול הרבה יותר בשיא הייתי עושה 115X5
דדליפט בשיא 180X5 כרגע אני מסוגל לדעתי 160X5 ..
האם לדעתך זה רמה מספיק טובה בישביל להתחיל סייקל ראשון?

לדעתי כן
מה שחשוב זה כמובן ללמוד היטב על עולם החומרים, השימוש, הפרוטוקולים וכיצד מתנהגים בכל מצב טרם התחלת הסייקל
אה, כן, ולהיסגר על כלל החומרים בהישג יד טרם ההתחלה

• פותח/ת השרשור
לדעתי כן
מה שחשוב זה כמובן ללמוד היטב על עולם החומרים, השימוש, הפרוטוקולים וכיצד מתנהגים בכל מצב טרם התחלת הסייקל
אה, כן, ולהיסגר על כלל החומרים בהישג יד טרם ההתחלה

עם אתה רוצה אני יכול לעשות גם סרטונים מהאימונים הבאים בכל התרגילים
כדי שתראה את הרמה שלי בתור מתאמן בכל מקרה לא ממליץ לי קודם להתחזק בסקוואט?
הרבה אמרו לי שהסקוואט שלי מאוד חלש עדיין וברמה כזאת של סקוואט אין טעם לחשוב על להתחיל חומרים צריך להשתפר קודם בכוח ברגלים..
איך אתה שופט מתאמן שהוא מתחיל בינוני מתקדם?
ואיך הגעת למסקנה שאני מספיק ""בשל"" להתחיל סייקל?.
אגב אני מתאמן בתוכנית כזאת

AB:
A1:
בנץ 3X5 (עצימות)
פרס 3X10 (התאוששות משקל נמוך יותר חזרות גבוהות)
מקבילים 3X6 כבד .

B:סקוואט 3X5
סטיף לג דדליפט עם משקולות בעמידה (לרגל אחורית) 2X10

מתח 3X6 +משקל
בנט אובר 2X8

בייספס 2סטים כפיפות מרפקים 2X10 ..

A2: פרס 3X5 עצימות
בנץ 3X8(התאוששות משקל נמוך חזרות גבוהות).
מקבילים 3X6 כבד...

B אותו דבר... תאמת שהפסקתי לעשות דדליפט בתקופה האחרונה בחודש האחרון אבל אני מתכוון לחזור..
איך התוכנית אגב?

מבחינתי, ההחלטה על התחלת השימוש בחומרים היא לא רק פונקציה של רמת המתאמן. חשובים גם הידע, הפרקטיקה ופינוי לוח זמנים למשימה הזו. נכון, מבין כל הנ"ל החשוב ביותר, לפחות עבורי, היא רמת המתאמן, אבל על זה אפשר עוד להתווכח. במילים אחרות, זה שכעת הסקוואט שלך לא אידיאלי מבחינת משקלי העבודה, לא אמור להעיב על ההחלטה האם לבצע סייקל. באם אתה מרגיש שכדאי לך לשפר אותו טרם תחילת הסייקל, בהחלט ניתן וזה שיקול דעתך.

לגבי התוכנית, היא נראית די סבירה. ככל שהסייקל יתקדם, תצטרך להעלות את העצימות ואף נפח

• פותח/ת השרשור
מבחינתי, ההחלטה על התחלת השימוש בחומרים היא לא רק פונקציה של רמת המתאמן. חשובים גם הידע, הפרקטיקה ופינוי לוח זמנים למשימה הזו. נכון, מבין כל הנ"ל החשוב ביותר, לפחות עבורי, היא רמת המתאמן, אבל על זה אפשר עוד להתווכח. במילים אחרות, זה שכעת הסקוואט שלך לא אידיאלי מבחינת משקלי העבודה, לא אמור להעיב על ההחלטה האם לבצע סייקל. באם אתה מרגיש שכדאי לך לשפר אותו טרם תחילת הסייקל, בהחלט ניתן וזה שיקול דעתך.

לגבי התוכנית, היא נראית די סבירה. ככל שהסייקל יתקדם, תצטרך להעלות את העצימות ואף נפח

זה התוכנית שאני מתאמן בה בתור מתאמן טבעי אני עדיין לא התחלתי סייקל בכלל אני שוקל את זה..

ועם כן סייקל ראשון רק טסט?
לא התחלתי עדיין שום סייקל הכל בגדר התיעצות.
איזה סייקל מומלץ לסייקל ראשון בכללי רק טסט?
ובנוגע לאימונים לא עדיף פיצולים בסייקל והרבה תרגילים נפח גבוה?

נערך לאחרונה:
זה התוכנית שאני מתאמן בה בתור מתאמן טבעי אני עדיין לא התחלתי סייקל בכלל אני שוקל את זה..

ועם כן סייקל ראשון רק טסט?
לא התחלתי עדיין שום סייקל הכל בגדר התיעצות.
איזה סייקל מומלץ לסייקל ראשון בכללי רק טסט?
ובנוגע לאימונים לא עדיף פיצולים בסייקל והרבה תרגילים נפח גבוה?
סייקל ראשון - רק טסט. יש שיבחרו גם לשלב אוראלי ל"קיק" כמו דיבול/טורינבול (להתנסות ראשונה זה בהחלט מספיק)
לגבי אימונים - סייקל לא הופך אותך לסופרמן בין לילה. ככל שהסייקל יתארך, צריך לדעת להעלות את העצימות (יותר משקל בתרגיל עצמו) ויהיה אפשר לתת גם נפח משלים עודף (תרגילים מבודדים), אבל לא באופן כה רב שיוביל לפציעות וחוסר התקדמות בתרגילי הבסיס

• פותח/ת השרשור
אוקיי, נניח ומתחיל סייקל ראשון תוכל לעזור לי לשנות את התוכנית העכשווית שלי שתתאים לסייקל ראשון? ולהסביר לי איך להתאמן שיהיה נכון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית