הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי לימודים.

John Snow

משתמש מתחיל
171
51
נק' מוניטין:
51
171
51
נניח ויש לי 7 יחידות בגרות, והתקבלתי למכינה קדם אקדמית ללימודי הנדסה באחת המכללות, ולאחר מכן התקבלתי ללימודי הנדסת בניין במכללה עצמה ועברתי את הלימודים בהצלחה לאחר 4 שנים וקיבלתי תואר ראשון בהנדסת בניין.

לאחר מכן אם ארצה לדוגמא לעשות תואר נוסף במנהל עסקים באוניברסיטה מסויימת, זה שיש לי תואר ראשון בהנדסת בניין חוסך ממני את הצורך בתעודת בגרות מלאה כדי להתקבל ללימודים?

או שזה לא משנה אם יש לי תואר או לא, וכדי להתקבל ללימודי מנהל עסקים לדוג' באוניברסיטה לאחר מכן אני אצטרך תעודת בגרות מלאה ואת כל תנאי הקבלה הנדרשים.

אשמח לתשובה

אם יש לך תואר ראשון, תעודת הבגרות כבר לא רלוונטית.
כהערת אגב, תואר במנהל עסקים למהנדס הוא מיותר אלא אם משלמים לך עליו או תקבל עליו תוספת שכר

• פותח/ת השרשור
אם יש לך תואר ראשון, תעודת הבגרות כבר לא רלוונטית.
כהערת אגב, תואר במנהל עסקים למהנדס הוא מיותר אלא אם משלמים לך עליו או תקבל עליו תוספת שכר

כלומר אם יש לי תואר ראשון בהנדסת בניין, לאחר מכן אני יכול להתקבל ללימודים לתואר ראשון במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב ללא כל דרישות?

לגבי תואר במנהל עסקים למהנדס בניין, לדעתך הוא מיותר גם לאחד שלא עובד כמהנדס שכיר ועובד כקבלן בנייה ויזם? תואר במנהל עסקים לא יכול לתרום לדעתך לקבלן\יזם?

כלומר אם יש לי תואר ראשון בהנדסת בניין, לאחר מכן אני יכול להתקבל ללימודים לתואר ראשון במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב ללא כל דרישות?

לגבי תואר במנהל עסקים למהנדס בניין, לדעתך הוא מיותר גם לאחד שלא עובד כמהנדס שכיר ועובד כקבלן בנייה ויזם? תואר במנהל עסקים לא יכול לתרום לדעתך לקבלן\יזם?
אם יש לך תואר ראשון איזה סיבה יש לך ללמוד תואר ראשון נוסף ולא ללמוד תואר שני?
מבחינת תועלת כקבלן/יזם, כמה ספרים טובים במנהל עסקים והנחיה על ידי מאמן עסקי יתנו לך הרבה יותר ידע פרקטי מאשר תואר באוניברסיטה

• פותח/ת השרשור
אם יש לך תואר ראשון איזה סיבה יש לך ללמוד תואר ראשון נוסף ולא ללמוד תואר שני?
מבחינת תועלת כקבלן/יזם, כמה ספרים טובים במנהל עסקים והנחיה על ידי מאמן עסקי יתנו לך הרבה יותר ידע פרקטי מאשר תואר באוניברסיטה

אין שום סיבה, אני שאלתי כי מעניין אותי באמת לדעת, אשמח לתשובה ממך על השאלה הראשונה.

שאלה קטנה נוספת, במידה ואמשיך לתואר שני בהנדסת בניין (שאותו לא אוכל ללמוד במכללה אלא רק באוניברסיטה), אוכל להתקבל לכל אוניברסיטה שאבחר ללא תנאי קבלה?

ודרך אגב, אם יש לך המלצה לספר טוב או שניים במנהל עסקים אני אשמח.

מזל שהמציאו את גוגל
קבלה לתואר ראשון על-פי השכלה אקדמית חלקית או מלאה
בעקרון אין צורך בבגרות אם יש לך תואר ראשון

מבחינת ספרים מה שעולה לי בשלוף
הם "לנצח נולדו", "גלגל התנופה" ו"הזכות לנהל"

יש גם ספרים מקצועיים לגבי כתיבת תוכנית עסקית, קריאת דוחות כספיים שאפשר למצוא

הכי טוב ופשוט זה לברר מול האוניברסיטאות. זאת שאלה יחסית פשוטה ומאמין שאם תבחר לעשות זאת זה כנראה ללכת לאחת מתוך 2-3 מקומות. פשוט תתקשר למזכירות והם יענו לך. כי יכול מאוד להיות שלאוניברסיטאות מסוימות יש כללים יותר נוקשים בדברים כאלו.

• פותח/ת השרשור
מזל שהמציאו את גוגל
קבלה לתואר ראשון על-פי השכלה אקדמית חלקית או מלאה
בעקרון אין צורך בבגרות אם יש לך תואר ראשון

מבחינת ספרים מה שעולה לי בשלוף
הם "לנצח נולדו", "גלגל התנופה" ו"הזכות לנהל"

יש גם ספרים מקצועיים לגבי כתיבת תוכנית עסקית, קריאת דוחות כספיים שאפשר למצוא

תודה רבה על העזרה, קיבלתי את כל התשובות שצריך.

שאלה קטנה לשמוע את דעתך, עוד חודשיים אהיה בן 21 וכרגע אני משלים בגרויות ואסיים עוד 9 חודשים, לאחר מכן אתחיל מכינה קדם אקדמית ללימודי הנדסה שתיקח עוד 9 חודשים, ורק לאחר מכן אתחיל את לימודי ההנדסה שאורכים כ4 שנים כמו שאתה כמובן יודע.

זה לא גיל מאוחר מידי לסיים לימודים? 26-27 זה גיל סביר לסיים את כל הלימודים ולקבל את התואר? אני מקווה שיש לי זמן כי כל דבר באמת לוקח כלכך הרבה ואני מקווה שזה גיל בסדר לסיים את הלימודים.

שאלה קטנה לשמוע את דעתך, עוד חודשיים אהיה בן 21 וכרגע אני משלים בגרויות ואסיים עוד 9 חודשים, לאחר מכן אתחיל מכינה קדם אקדמית ללימודי הנדסה שתיקח עוד 9 חודשים, ורק לאחר מכן אתחיל את לימודי ההנדסה שאורכים כ4 שנים כמו שאתה כמובן יודע.

זה לא גיל מאוחר מידי לסיים לימודים? 26-27 זה גיל סביר לסיים את כל הלימודים ולקבל את התואר? אני מקווה שיש לי זמן כי כל דבר באמת לוקח כלכך הרבה ואני מקווה שזה גיל בסדר לסיים את הלימודים.
אין עם זה שום בעיה. רוב המהנדסים מסיימים בגיל 26-28.

• פותח/ת השרשור
אין עם זה שום בעיה. רוב המהנדסים מסיימים בגיל 26-28.

תודה, הרגעת אותי, הייית כבר בטוח שזה גיל מאוד מאוחר לסיים..

השלמת הבגרויות מעכבת אותי ב9 חודשים לצערי הרב, אבל בסדר אין מה לעשות.

יכול להעיד מלימודי הנדסה אצלי שאם אני מוציא עתודאים מהחישוב, אתה תהיה יחסית צעיר לממוצע.

• פותח/ת השרשור
יכול להעיד מלימודי הנדסה אצלי שאם אני מוציא עתודאים מהחישוב, אתה תהיה יחסית צעיר לממוצע.

כבר תכננתי לראות איך אני יכול לקצר את ההשלמת בגרויות, אבל התשובה שלכם הכריע את הכף, פתאום התחלתי להלחץ ש9 חודשים זה המון זמן לבגרויות ואחר כך עוד 9 חודשים רק מכינה ורק אז להתחיל ללמוד לתואר.

אפשר לשאול איזו הנדסה אתה לומד? איך הלימודים באופן כללי, קשים מאוד?

הנדסת תוכנה.
לימודים קשים - קשים מאוד, הבעיה העיקרית שלי היא העובדה שאין זמן לעשות כלום, כי כל היום מתעסקים בעבודות הגשה.
אם תכנס לראש של לימודים ותבין שב5 שנים הקרובות אתה הולך ללמוד ברוב הזמן שלך אתה תהיה בסדר.

יעזור גם אם תלמד משהו שמעניין אותך ככה שלפחות בחלק מהקורסים תלמד מתוך עניין.

• פותח/ת השרשור
הנדסת תוכנה.
לימודים קשים - קשים מאוד, הבעיה העיקרית שלי היא העובדה שאין זמן לעשות כלום, כי כל היום מתעסקים בעבודות הגשה.
אם תכנס לראש של לימודים ותבין שב5 שנים הקרובות אתה הולך ללמוד ברוב הזמן שלך אתה תהיה בסדר.

יעזור גם אם תלמד משהו שמעניין אותך ככה שלפחות בחלק מהקורסים תלמד מתוך עניין.

אני מכוון על הנדסת בניין, יש לנו חברת בנייה במשפחה, בשנה האחרונה יצא לי להיות בשטח, בפרוייקטים ואתרים ולכן החלטתי לקחת את זה צעד אחד קדימה וללמוד באמת ולא רק מהשטח עצמו, ככה שמבחינת עניין אני בסדר (למרות שאף פעם אי אפשר לדעת עד כמה אתה מתעניין בחומר עד שאתה ממש מתחיל ללמוד לא?)

ולגבי הסיום תואר בגיל 26-27 אני יכול להיות רגוע לגמרי שזה גיל בסדר גמור לסיים בו?

ודרך אגב לפי מה שידוע לך דרגת הקושי בהנדסת תוכנה היא מעל הנדסת בניין? או שזה שווה ערך לרוב בכל לימודי ההנדסה?

מה שראית בשטח כנראה לא יהיה קשור הרבה מדי לרוב מה שתלמד באקדמיה.

הגיל שלך יהיה נמוך מהממוצע (אצלי לפחות), אני בן 24 בשנה ב והרוב יותר גדולים ממני.

אני חושב שכן, חשמל נחשב הכי קשה ותוכנה קצת מתחתיו, אבל זה לא משנה, כל הנדסה תהיה קשה מאוד.

• פותח/ת השרשור
מה שראית בשטח כנראה לא יהיה קשור הרבה מדי לרוב מה שתלמד באקדמיה.

הגיל שלך יהיה נמוך מהממוצע (אצלי לפחות), אני בן 24 בשנה ב והרוב יותר גדולים ממני.

אני חושב שכן, חשמל נחשב הכי קשה ותוכנה קצת מתחתיו, אבל זה לא משנה, כל הנדסה תהיה קשה מאוד.

אני אכנס לראש של הלימודים ואבין שאני אלמד רוב הזמן ב5 שנים הקרובות, מקווה שיהיה בסדר, העניין דיי מלחיץ ואני רק בהתחלה, גם אצלך זה היה ככה בהתחלה?

כלומר שתסיים בגיל 26 אז מצבך נהדר, מקווה גם לסיים בגיל זה (אחרי שהבנתי שזה גיל מעולה לסיים).

ודרך אגב תודה רבה על המענה.

אתה גם עושה השלמת בגרויות וגם מכינה קדם אקדמית? למה? בכללי ציוני מכינה מחליפים תעודת בגרות, אז למה שלא תעשה פשוט את המכינה הקדם אקדמית וזהו? למה צריך לשרוף שנתיים מהחיים רק כדי להתקבל למכללה? לקח לי פחות זמן מזה להתקבל לטכניון ועשיתי רק מכינה קדם אקדמית כדי להחליף את תעודת הבגרות.

• פותח/ת השרשור
אתה גם עושה השלמת בגרויות וגם מכינה קדם אקדמית? למה? בכללי ציוני מכינה מחליפים תעודת בגרות, אז למה שלא תעשה פשוט את המכינה הקדם אקדמית וזהו? למה צריך לשרוף שנתיים מהחיים רק כדי להתקבל למכללה? לקח לי פחות זמן מזה להתקבל לטכניון ועשיתי רק מכינה קדם אקדמית כדי להחליף את תעודת הבגרות.

כדי להתקבל למכינה צריך מינימום יחידות בגרות שאין לי כי לצערי בבית ספר לא למדתי, זה מאריך לי את הדרך ב9 חודשים (הזמן שיקח לי להשלים את הבגרויות) לצערי, אבל אין ברירה אחרת, אחרי שאשלים את הבגרויות אוכל להתקבל למכינה שגם היא אורכת 9 חודשים, ורק לאחר מכן לימודי הנדסה.

אני אכנס לראש של הלימודים ואבין שאני אלמד רוב הזמן ב5 שנים הקרובות, מקווה שיהיה בסדר, העניין דיי מלחיץ ואני רק בהתחלה, גם אצלך זה היה ככה בהתחלה?

כלומר שתסיים בגיל 26 אז מצבך נהדר, מקווה גם לסיים בגיל זה (אחרי שהבנתי שזה גיל מעולה לסיים).

ודרך אגב תודה רבה על המענה.
אני בן אדם די שאנן, לא הלחיץ אותי בהתחלה, רק קצת בתקופות מבחנים 🤩

אני אסיים ב27-28 תלוי כמה אמשוך את זה, ככה שזה די ממוצע.

לאיזו מכללה אתה מנסה להתקבל? אולי כדאי לך לבדוק אם יש מכללות אחרות להנדסה באיזור שלך שדורשות רק מתמטיקה פיזיקה ואנגלית בלי כל שאר הבגרויות.

• פותח/ת השרשור
אני בן אדם די שאנן, לא הלחיץ אותי בהתחלה, רק קצת בתקופות מבחנים 🤩

אני אסיים ב27-28 תלוי כמה אמשוך את זה, ככה שזה די ממוצע.

לאיזו מכללה אתה מנסה להתקבל? אולי כדאי לך לבדוק אם יש מכללות אחרות להנדסה באיזור שלך שדורשות רק מתמטיקה פיזיקה ואנגלית בלי כל שאר הבגרויות.

מה זאת אומרת תמשוך את זה? כרגע אתה בשנה ב' לא? כלומר שאתה אמור לסיים עוד שנתיים אם אני לא טועה, כנראה אני לא מבין לעומק איך זה עובד ב100%.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית