הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט יום אחרי ריצה ארוכה

אא123

משתמש מתחיל
14
1
נק' מוניטין:
1
14
1
היי חברה,
אני מתאמן fbw כמעט חודשיים כבר רוצה לעשות מסה, בינתיים עולה במשקלים יפה וגם במשקל גוף (250-300 גרם בשבוע ).
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, ובתחילת השבוע ביום שבין האימון הראשון לשני אני עושה ריצה של 10 קמ. אני מקפיד עליה גם במסה כי חשוב לי לשמור את הריצה שלי.
אבל ביום שאחרי הריצה, הרגליים שלי עייפות יחסית והסקוואט (3×12) קשה נורא ואני מפחד להזיק.
השאלה שלי היא כזאת, האם אפשר להחליף את הסקוואט בלג פרס באותו היום? ואם לא אז מה הייתם מציעים בהנחה שאני לא רוצה לוותר על הריצה וימי האימונים לא ישתנו?

עריכה: עד עכשיו הצלחתי לעלות בסקוואט 5 קג בכל שבוע, התחלתי ממשקל מאוד נמוך, כרגע עומד על 65 קג 3×12

תרחיק ככל האפשר את הריצה מהאימון השני. בעדיפות לעשות אותה אחרי האימון הראשון.
לג פרס הוא לא סקוואט ולא יהיה לך קל יותר אם הרגליים שלך עייפות.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, מסכים שלג פרס הוא לא סקוואט.
אני אנסה לשים את הריצה בערב היום של האימון הראשון (אני עושה אותו בצהריים), יש לי 2 חששות עיקריים:
שאהיה חלש מידי חריצה ושלא אצרוך מספיק קלוריות באותו היום (הריצה עצמה היא איזה 650-750 קלוריות).

עוד שאלה - אין יתרון כלשהו לעשות את הלג פרס במקום הסקוואט באימון האמצעי של השבוע? סוג של התאוששות ולתת גירוי לשרירי הרגליים בלבד (אולי עם יותר משקל ) בלי חשש לטכניקה כל כך?

אפשר לעשות לג פרס. אבל הסיבות שלך לא נכונות. תסגר על הטכניקה
ותבצע אותו עם משקלים נמוכים יותר באמצע השבוע אם אתה מרגיש מותש.
לגבי הריצה ברור שאותו אימון ריצה אחרי אימון הכוח יפגע . תשאף לא לעשות אימון ריצה בעצימות גבוהה באותו היום ואז הפגיעה בריצה תהיה מינימלית

לגבי קלוריות פשוט תאכל בהתאם להוצאות

Back
למעלה תחתית