הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת מקוריות טסטוסטרון + מלא שאלות

• פותח/ת השרשור Vile
  • פורסם בתאריך

Vile

משתמש קבוע
1,071
374
נק' מוניטין:
752
1,071
374
9BP0fMR.jpg

uwWsqw9.jpg

1 מ"ל = 300 מ"ג טסטוסטרון אננטט.
מקורי?

אומרים שבמידה ויהיה ג'ינו במהלך הסייקל הוא עשוי לצאת רק אחרי השבוע העשירי.
אמת או שקר? נשמע לי חרטה.

מה אני יכול לעשות כדי למנוע ג'ינו במהלך הסייקל?

איך אני יודע אם הטסט מומר אצלי בגוף לאסטרוגן בטעות?
איך אני יכול לוודא שהגוף שלי מקבל את הטסט? מה אני יכול לעשות כדי שהוא לא יומר למשהו אחר?

במידה ואני משתמש בטסטוסטרון לבד בסייקל ראשון, אני יכול להשתמש בו במשך 20 שבועות?

מי שמכר לי אותו אמר לי שאם אני משתמש בטסט בלבד, אין צורך בפרגניל או PCT, שהגוף יידע להתאושש מזה לבד.
לא נשמע לי כ"כ הגיוני, ונשמע לי אפילו מסוכן.
במידה ולא הגיוני - באיזה PCT אני משתמש? ואיך בדיוק?

לגבי תוכנית אימון, כבן אדם טבעי, אני גליתי על עצמי שאם אני עובד על קבוצת שריר פעם בשבוע, 3 פעמים בשבוע זה עובד לי הכי טוב.
במידה ואני מתחיל סייקל, איך התוכנית צריכה להראות? היא תהיה על אותה תבנית בנפח גבוה יותר או תבנית שונה לגמרי?

לגבי ההזרקה - לא כ"כ הבנתי אם אני פוגע בכלי דם או לא, ולמה צריך להזריק ואז לשאוב?
אני צריך גם מחט ירוקה וגם מחט כחולה? הבנתי שיש מחט לשאיבה ומחט להזרקה.

לסייקל ראשון, כדאי להגיע ל- 600 מ"ג בשבוע? נניח כל שני וחמישי, 300 מ"ג (2 מ"ל) ?

בחיים לא שמעתי על החברה הזאת
וממה שאני רואה שיש לך המון ללמוד לפני שאתה נוגע בחומרים
תתאמן טבעי , תגדל , תלמד שיטות אימון ואיך השריר עובד

עם אימונים של FBW כמו שאתה עושה לא תתקדם לשום מקום ,
לפי דעתי תחזיר את המוצר הזה לדילר שמכר לך , חבל על הכסף והבריאות שלך.

אחלה ברנד ממליץ בחום,סיימתי לפני שבועיים סייקל ואחרי שורה ארוכה של אכזבות אפשר להגיד שזה עבד,לגבי מי שאמר לך שלא צריך pct הוא בהחלט לא מבין כלום בחומרים

• פותח/ת השרשור
בחיים לא שמעתי על החברה הזאת
וממה שאני רואה שיש לך המון ללמוד לפני שאתה נוגע בחומרים
תתאמן טבעי , תגדל , תלמד שיטות אימון ואיך השריר עובד

עם אימונים של FBW כמו שאתה עושה לא תתקדם לשום מקום ,
לפי דעתי תחזיר את המוצר הזה לדילר שמכר לך , חבל על הכסף והבריאות שלך.

זה שאני לא מבין בחומרים לא אומר שאני לא מבין באימונים ובתזונה.
סיימתי בהצטיינות את התעודה של מאמן כושר מקמפוס שיאים באוניברסיטת תל אביב ויש לי תואר בביולוגיה מולקולרית.
הרחבתי גם ביוכימיה, אנטומיה, פיזיולוגיה ותזונה בלי קשר למסגרת התואר או הלימודים של הכושר.
אני חושב שמיותר לציין שאני יודע בדיוק איך השריר עובד.

התאמנתי 4 שנים טבעי ואני רוצה להתחיל, שקלתי את זה משנה שעברה, אני חושב שהגיע הזמן.
אני מצאתי בדיוק מה עובד לי טבעי, בגלל זה שאלתי אם אני יכול להיות על אותה תוכנית כשאני מוזרק.

אחלה ברנד ממליץ בחום,סיימתי לפני שבועיים סייקל ואחרי שורה ארוכה של אכזבות אפשר להגיד שזה עבד,לגבי מי שאמר לך שלא צריך pct הוא בהחלט לא מבין כלום בחומרים
אוקי, אז איזה PCT צריך? כמה? ובאיזה מינון? אני חייב פירוט 😃 תודה רבה.

סיימתי בהצטיינות את התעודה של מאמן כושר מקמפוס שיאים באוניברסיטת תל אביב ויש לי תואר בביולוגיה מולקולרית.
הרחבתי גם ביוכימיה, אנטומיה, פיזיולוגיה ותזונה בלי קשר למסגרת התואר או הלימודים של הכושר.
אני חושב שמיותר לציין שאני יודע בדיוק איך השריר עובד.

התאמנתי 4 שנים טבעי ואני רוצה להתחיל, שקלתי את זה משנה שעברה, אני חושב שהגיע הזמן.
אני מצאתי בדיוק מה עובד לי טבעי, בגלל זה שאלתי אם אני יכול להיות על אותה תוכנית כשאני מוזרק.

הבנתי את הנקודה שלך
אבל כשאתה מגיע לאימון שהוא עובד על כל הגוף המטרה שלך היא לעבוד על כמה שיותר שרירים ולא לעבור את השעה וחצי שעתיים גג אימון נכון?
אין לך אפשרות לעבוד על כל השרירים בגוף בתוכנית שהיא FBW(אתה אומנם יכול להתמקד על שרירים עיקריים בגוף אך לא לעבוד על כל חלק של השריר) ,
בגלל זה יש חלוקה מסויימת שהיא AB ABC ABCD וכ'ו..
גם אני כרגע לומר ותכף מסיים את הקורס במכללה בוינגייט של המדריך חדר כושר
אין שם מספיק ידע כמו שאתה צובר במציאות.
ואם אתה כל כך רוצה להתחיל סייקל , הייתי ממליץ לך לקרוא נעוצים וללמוד לפני שאתה מתחיל להזריק
מניסיון אישי זה הוצאה כספית לא קטנה , אם זה על תוספי תזונה , ויטמינים , חלבון.

• פותח/ת השרשור
הבנתי את הנקודה שלך
אבל כשאתה מגיע לאימון שהוא עובד על כל הגוף המטרה שלך היא לעבוד על כמה שיותר שרירים ולא לעבור את השעה וחצי שעתיים גג אימון נכון?
אין לך אפשרות לעבוד על כל השרירים בגוף בתוכנית שהיא FBW(אתה אומנם יכול להתמקד על שרירים עיקריים בגוף אך לא לעבוד על כל חלק של השריר) ,
בגלל זה יש חלוקה מסויימת שהיא AB ABC ABCD וכ'ו..
גם אני כרגע לומר ותכף מסיים את הקורס במכללה בוינגייט של המדריך חדר כושר
אין שם מספיק ידע כמו שאתה צובר במציאות.
ואם אתה כל כך רוצה להתחיל סייקל , הייתי ממליץ לך לקרוא נעוצים וללמוד לפני שאתה מתחיל להזריק
מניסיון אישי זה הוצאה כספית לא קטנה , אם זה על תוספי תזונה , ויטמינים , חלבון.

הלוואי והיה מספיק מידע בנעוצים כמו שרציתי שיהיה.
בכללי אני עובד יום ראשון על חזה, שלישי על רגליים, חמישי על גב.
איזו תוכנית אתה ממליץ לסייקל?

אני מסודר כלכלית, אז ההוצאה הכספית לא מהווה בעיה.
יש לי את כל מה שאני צריך, בין אם זה חלבון, ויטמינים, מינרלים, שמן דגים וכו'...

הייתי רוצה לדעת איך לעשות PCT כמו שצריך, בצורה מפורטת ולא בצורה שטחית כמו שכתוב בנעוצים.
אני גם אשמח לדעת אם 600 מ"ג בשבוע זה בסדר לסייקל ראשון, שמעתי שיש אנשים שמתחילים מ- 250 מ"ג בשבוע.
ועוד דבר שהבנתי מאנשים שעשו סייקל זה שלא תמיד כל חומר עובד, שלפעמים הגוף שלהם ממיר טסטוסטרון לאסטרוגן וכו'...
היו כאלו שעשו בדיקות דם והטסט שלהם בכלל לא עלה, זה בגלל שהוא היה מזוייף או הגוף לא קלט אותו?
איך אני יכול למנוע ג'ינו במהלך הסייקל?

וכן, גבר שנה שלמה מגרד לי להזריק.

יש כדורים בשל ארימדקס (נראלי רשמתי נכון) שמונעים את ההמרה מטסט לאסטרוגן

איך אני יכול לוודא שהגוף שלי מקבל את הטסט? מה אני יכול לעשות כדי שהוא לא יומר למשהו אחר?

בדיקות דם במהלך הסייקל בדגש על פרופיל הורמוני, גם הופעה של סימנים כמו ג'ינו ונפיחות בפיטמות יכולה להעיד
כדי שלא יומר למשהו אחר יש כדורים אבל אין צורך ישר לקפוץ לא בהכרח יכול להיות שיהיה לך את הבעיה לכן עדיף שתתחיל ואם קורה משהו תחזור לעדכן

במידה ואני משתמש בטסטוסטרון לבד בסייקל ראשון, אני יכול להשתמש בו במשך 20 שבועות?

מסוכן מידי כי זה יכול לגרום להשבתה קשה של הציר והתאוששות של הגוף מהסייקל תהיה מאוד קשה וזה סתם יסכן אותך
תריך 10-12 שבועות סייקל במיוחד שזה סייקל ראשון והכל יהיה בסדר

מי שמכר לי אותו אמר לי שאם אני משתמש בטסט בלבד, אין צורך בפרגניל או PCT, שהגוף יידע להתאושש מזה לבד.

הגוף כן יכול להתאושש למי מה שגם אני הבנתי אבל זה יקח הרבה הרבה ההרבה הרבה יותר זמן וגם יש את הסכנה שהוא לא יתאושש לכן עדיף לא לשחק משחקים
פרגניל מונע אטרופיה של הביצים ולכן מומלץ להשתמש בו מהשבוע השני עד השבוע האחרון במינון של 500IU בשבוע
הPCT יהיה מורכב מכלומיד וטמוסקופין
במימנונים יורדים מ20 יום אחרי הזריקה האחרונה
כלומיד (Clomid) בפירמידה יורדת 100-100-50-50 מ"ג.
- שבועיים ראשונים 100 מ"ג כל יום. שבוע 3-4 50 מ"ג כל יום.

טמוקסיפן (Temoxipen) בפירמידה יורדת 40-40-20-20 מ"ג.
- שבועיים ראשונים 40 מ"ג כל יום. שבוע 3-4 20 מ"ג כל יום.

לגבי תוכנית אימון, כבן אדם טבעי, אני גליתי על עצמי שאם אני עובד על קבוצת שריר פעם בשבוע, 3 פעמים בשבוע זה עובד לי הכי טוב.
במידה ואני מתחיל סייקל, איך התוכנית צריכה להראות? היא תהיה על אותה תבנית בנפח גבוה יותר או תבנית שונה לגמרי?

התוכנית יכולה לכלול יותר נפח אבל תמיד עבודה על תרגילי הבסיס בנפח 3x5 או 5x5
ונפח עזר משלים לפי התחושה

לגבי ההזרקה - לא כ"כ הבנתי אם אני פוגע בכלי דם או לא, ולמה צריך להזריק ואז לשאוב?

אתה מכניס את המחט לתחת וכדי לבדוק שלא פגעת בכלי דם אתה שואב כדי לבדוק הימצאות של דם במזרק
הזרקה לכלי דם היא מסוכנת כי היא יכולה לגרום זיהומים ועוד בעיות

וכן משתמש ב2 מחטים, אחת לשאיבה ואחת להזרקה כיוון שהמחטים לא מתאימות לפעולות האחרות
המחט שמזריקים איתה אי אפשר לשאוב ואיתה וכנל לגבי המחט השנייה שאי אפשר להזריק איתה אבל אפשר לשאוב

לסייקל ראשון, כדאי להגיע ל- 600 מ"ג בשבוע? נניח כל שני וחמישי, 300 מ"ג (2 מ"ל) ?

מינון שבועי לסייקל ראשון הוא 500 מ"ג לשבוע אז אני מאמין שמינון של 600 מ"ג הוא בסדר

אני גם אשמח לדעת אם 600 מ"ג בשבוע זה בסדר לסייקל ראשון, שמעתי שיש אנשים שמתחילים מ- 250 מ"ג בשבוע
כמו שרשמתי למעלה מינון לסייקל ראשון הוא 500 מ"ג אפאחד לא מריץ 250 מ"ג סייקל ראשון לכן 600 מ"ג זה מינון תקין

שהבנתי מאנשים שעשו סייקל זה שלא תמיד כל חומר עובד, שלפעמים הגוף שלהם ממיר טסטוסטרון לאסטרוגן וכו'...
היו כאלו שעשו בדיקות דם והטסט שלהם בכלל לא עלה, זה בגלל שהוא היה מזוייף או הגוף לא קלט אותו?
תמיד יש המרה של טסט לאסטרוגן השאלה זה כמה אבל בדכ בסייקל ראשון הדברים לא רציניים ואין דאגה
אתה יכול לבצע בדיקות דם במהלך בסייקל כדי לוודא את מצב ההורמונים
מי שלא עלה לו הטסט כנראה שהחומר היה מזויף ומהול, אין סיבה שהגוף לא יקלוט את החומר

איך אני יכול למנוע ג'ינו במהלך הסייקל?
כמו שרשמתי למעלה שקודם יהיו בעיות ואז נטפל בהן אין צורך ישר לרוץ לתקן מה שלא בעייתי מהתחלה

@Daniel Barack
אני אשמח אם תתקן אותי איפה שטעיתי

אני חושב שמיותר לציין שאני יודע בדיוק איך השריר עובד

שנה שלמה מגרד לי להזריק

בכללי אני עובד יום ראשון על חזה, שלישי על רגליים, חמישי על גב
לא מסתדר לי שאדם שמתיימר להיות בקיא בתזונה ואימונים, מתאמן 3 פעמים בשבוע בחלוקה שכזו

ומעבר לכך, השאלות שאתה שואל מאוד טריוויאליות ובסיסיות. בשנה הזו ש"גירד" לך להזריק, היית יכול ללמוד הרבה.

אני לא חושב שאתה במצב שכדאי לך להתחיל להתעסק בחומרים. וגם אמרתי לך את זה מתישהו בהודעות פרטיות

• פותח/ת השרשור
יש כדורים בשל ארימדקס (נראלי רשמתי נכון) שמונעים את ההמרה מטסט לאסטרוגן

בדיקות דם במהלך הסייקל בדגש על פרופיל הורמוני, גם הופעה של סימנים כמו ג'ינו ונפיחות בפיטמות יכולה להעיד
כדי שלא יומר למשהו אחר יש כדורים אבל אין צורך ישר לקפוץ לא בהכרח יכול להיות שיהיה לך את הבעיה לכן עדיף שתתחיל ואם קורה משהו תחזור לעדכן

מסוכן מידי כי זה יכול לגרום להשבתה קשה של הציר והתאוששות של הגוף מהסייקל תהיה מאוד קשה וזה סתם יסכן אותך
תריך 10-12 שבועות סייקל במיוחד שזה סייקל ראשון והכל יהיה בסדר

הגוף כן יכול להתאושש למי מה שגם אני הבנתי אבל זה יקח הרבה הרבה ההרבה הרבה יותר זמן וגם יש את הסכנה שהוא לא יתאושש לכן עדיף לא לשחק משחקים
פרגניל מונע אטרופיה של הביצים ולכן מומלץ להשתמש בו מהשבוע השני עד השבוע האחרון במינון של 500IU בשבוע
הPCT יהיה מורכב מכלומיד וטמוסקופין
במימנונים יורדים מ20 יום אחרי הזריקה האחרונה
כלומיד (Clomid) בפירמידה יורדת 100-100-50-50 מ"ג.
- שבועיים ראשונים 100 מ"ג כל יום. שבוע 3-4 50 מ"ג כל יום.

טמוקסיפן (Temoxipen) בפירמידה יורדת 40-40-20-20 מ"ג.
- שבועיים ראשונים 40 מ"ג כל יום. שבוע 3-4 20 מ"ג כל יום.

התוכנית יכולה לכלול יותר נפח אבל תמיד עבודה על תרגילי הבסיס בנפח 3x5 או 5x5
ונפח עזר משלים לפי התחושה

אתה מכניס את המחט לתחת וכדי לבדוק שלא פגעת בכלי דם אתה שואב כדי לבדוק הימצאות של דם במזרק
הזרקה לכלי דם היא מסוכנת כי היא יכולה לגרום זיהומים ועוד בעיות

וכן משתמש ב2 מחטים, אחת לשאיבה ואחת להזרקה כיוון שהמחטים לא מתאימות לפעולות האחרות
המחט שמזריקים איתה אי אפשר לשאוב ואיתה וכנל לגבי המחט השנייה שאי אפשר להזריק איתה אבל אפשר לשאוב

מינון שבועי לסייקל ראשון הוא 500 מ"ג לשבוע אז אני מאמין שמינון של 600 מ"ג הוא בסדר

כמו שרשמתי למעלה מינון לסייקל ראשון הוא 500 מ"ג אפאחד לא מריץ 250 מ"ג סייקל ראשון לכן 600 מ"ג זה מינון תקין

תמיד יש המרה של טסט לאסטרוגן השאלה זה כמה אבל בדכ בסייקל ראשון הדברים לא רציניים ואין דאגה
אתה יכול לבצע בדיקות דם במהלך בסייקל כדי לוודא את מצב ההורמונים
מי שלא עלה לו הטסט כנראה שהחומר היה מזויף ומהול, אין סיבה שהגוף לא יקלוט את החומר

כמו שרשמתי למעלה שקודם יהיו בעיות ואז נטפל בהן אין צורך ישר לרוץ לתקן מה שלא בעייתי מהתחלה

-תשובה נבחרת-
-אהבתי-
-מוניטין חיובי-

הכל הרבה יותר ברור עכשיו.
כל כמה זמן אתה ממליץ לעשות בדיקות דם בסייקל?
במידה ועומד לצאת ג'ינו, אני לוקח ארימידקס במינון של... ?
לגבי הפרגניל שמזריקים מהשבוע השני עד השבוע האחרון, הבנתי שצריך למהול אותו במים ואז לשמור אותו בטמפרטורה מסויימת...?
וגם אז, הוא תקף רק למספר ימים, לפי מה שאומרים. איפה אני יכול לקרוא עוד לגבי הפרגניל?
ולגבי המחטים, נניח והזרקתי, שאבתי ולא יצא דם, מה הלאה?
נניח וירדתי מסייקל, אני מן הסתם גם צריך להוריד את הנפח של האימון, אני מניח, נכון?

אני ממש מודה לך על התגובה 😃

לא מסתדר לי שאדם שמתיימר להיות בקיא בתזונה ואימונים, מתאמן 3 פעמים בשבוע בחלוקה שכזו

ומעבר לכך, השאלות שאתה שואל מאוד טריוויאליות ובסיסיות. בשנה הזו ש"גירד" לך להזריק, היית יכול ללמוד הרבה.

אני לא חושב שאתה במצב שכדאי לך להתחיל להתעסק בחומרים. וגם אמרתי לך את זה מתישהו בהודעות פרטיות

לא מסתדר לי שום דבר ממה שכתבת.
מתאמן בחלוקה שכזו כי ככה זה הכי עובד לי, מה לא ברור פה?
נסיתי את כל החלוקות האפשריות, מה שאני עושה כרגע עובד לי הכי טוב ואני מתאושש בצורה יעילה לאימונים הבאים.
מה הקשר בין אדם שמבין באימונים ותזונה לנפח אימון? כל אחד עושה מה שטוב לו.

נכון, יש לי שאלות בסיסיות ואני כאן כדי ללמוד.
זה שהן בסיסיות לא אומר שאני לא צריך לחקור על הנושא וללמוד עליו.
ככה מתחילים.

לגבי הפרגניל שמזריקים מהשבוע השני עד השבוע האחרון, הבנתי שצריך למהול אותו במים ואז לשמור אותו בטמפרטורה מסויימת...?

הפרגניל מגיע באבקה 5000IU יש למהול אותו ב10 מ"ל מים בקטריוסטטיים (אם רשמתי נכון) וככה תקבל נימון של שכל 1מ"ל של מים מכיל 500IU ואת זה יש להזריק פעם בשבוע מחולק ל2 זריקות לשומן הבטני ושלמור אותו בקירור

וגם אז, הוא תקף רק למספר ימים, לפי מה שאומרים. איפה אני יכול לקרוא עוד לגבי הפרגניל?

הפרגניל תקף ל60 יום מרגע ההכנה
תוכל לקרוא עוד בQ&A חומרים אנאבולים שנמצאים בנעוץ

ולגבי המחטים, נניח והזרקתי, שאבתי ולא יצא דם, מה הלאה?

מזריקים את החומר
אם רואים דם מוציאים את המחט ובוחרים איזור הזרקה אחר אין בעיה בהזרקה השנייה להזריק עם הדם

כל כמה זמן אתה ממליץ לעשות בדיקות דם בסייקל?

פה אני פחות מבין תמתין לטובים ממני בתחום

במידה ועומד לצאת ג'ינו, אני לוקח ארימידקס במינון של... ?

אם אני לא טועה כדור ביום אבל גם פה אני לא הכי מבין אז את תסתמך על המילה שלי פה וחכה למבינים יותר

נכון, יש לי שאלות בסיסיות ואני כאן כדי ללמוד.
זה שהן בסיסיות לא אומר שאני לא צריך לחקור על הנושא וללמוד עליו.
ככה מתחילים.
אבל בשונה מאדם שחוקר ובודק ואז נכנס לזה, אתה עושה די ההפך. אפילו כבר קנית את הטסט וזאת בלי לדעת דברים ממש בסיסיים.
זה כמו לקנות אוטו ואז להתחיל ללמוד נהיגה.

9BP0fMR

אומרים שבמידה ויהיה ג'ינו במהלך הסייקל הוא עשוי לצאת רק אחרי השבוע העשירי.
אמת או שקר? נשמע לי חרטה.

אם אתה כל כך מפחד מגינו במהלך הסייקל אתה יכול להיות רגוע כי סייקל כזה הוא סייקל "קל" , ואם בכל זאת אתה לא רוצה לתפוס סיכון אתה יכול לקחת פרווירון של באייר רפואי ולהגביל את השימוש בו ל6 שבועות בגלל עומס על הכבד

כשאתה לוקח טסט ממקור חיצוני תקח בחשבון שהגוף שלך ימיר כמות מסויימת ממנו לאסטרוגן כדי לאזן את הגוף.

סייקל ראשון לא מומלץ 20 שבועות כי אתה יכול לגרום לשיתוק ייצור הטסטוסטרון הטבעי בגוף שלך , בגלל זה עדיף להגביל את השימוש ל10-12 שבועות

PCT רשום בנעוץ בבירור מה לקחת ואיזה חומרים הייתי ממליץ לך לקרוא גם לגבי הפרגניל

להזרקה עדיף להזריק בתחת זה הכי בטוח , אתה לוקח נגיד את הצד הימני , מחלק אותו ל4 חלקים , הרביע העליון החיצוני הוא הצד הבטוח , אין צורך לשאוב לפני.

הייתי ממליץ לך לשנות את התוכנית לחלוקה של ABCD ולעבוד פעמיים בשבוע בממוצע על 3 קבוצות שריר(אם יש לך אפשרות להתאמן 7 פעמים בשבוע)

לגבי המחטים , מחט ירוקה אתה שואב את החומר מהויאל , כשאתה בא להזריק אתה פשוט מחליף את המחט לכחולה.

בתור סייקל ראשון הייתי מציע לך לקחת 500 מג בשבוע , מחולק ל2 זריקות שכל זריקה היא 250 מג בהפרש של 3 ימים זריקה ראשונה ושניה אחרי 4 ימים.

@Vile
מכניסים את המחט לשריר שואבים קצת כדי לראות שלא נכנס דם למזרק ואז מזריקים את החומר לשריר. זה סדר פעולות ולא להפך.
פותח אשכול , אל תמהר עם סייקל תלמד עוד קצת ודווקא מדניאל ברק.
בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית