הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצה למחשב נייד..?

BlackSwan

משתמש פעיל
782
382
נק' מוניטין:
795
782
382
אהלן,

בקרוב מתחיל לימודים ומחפש מחשב נייד,
שימוש: אינטרנט, אופיס, מוזיקה, קצת סרטים... לא גיימינג.
אני צריך שיהיה מהיר, לא כבד מדי, מסך ממוצע (לא גדול\קטן מדי), חיי סוללה ארוכים (לפחות 7-8 שעות, שיחזיק יום לימודים) לא נתקע ואמין.
אני לא בטוח אם ssd יהיה מומלץ...
תקציב: עד 2800+-

אשמח לקבל המלצות כגון מה כדאי לקנות וממה כדאי להתרחק (חנויות\דגמים\חברות וכו'..).

תודה מראש 😃

בתקציב הזה ואף בפחות תוכל לחפש מפרט שכולל I5 עם 8 GB RAM. מבחינת זיכרון תחפש מפוצל. למערכת הפעלה SSD ועד טרה הרד דיסק.
אני ממש ממליץ על אייבורי, הם נותנים אחריות מעולה והם מהזולים שיש בשוק.

בתקציב והמטרה הזאת אני חושב שעדיף לך לקנות Chromebook תריץ חיפוש בגוגל תבין מה זה ולמה כדאי

בשביל שימוש משרדי לא צריך להוציא 2800.

קנה כמה שיותר זול כל עוד יש לפחות 8 GB RAM וI3, אם תשתמש במסך לסרטים אז גם שהמסך יהיה 1920X1080.

המחשב הולך לשמש אותך גם בבית או רק באוניברסיטה?
אם זה רק ללימודים בשביל אופיס יוטיוב וכו' וחשוב לך שהסוללה תחזיק אתה לא צריך יותר מהכרומבוק ב1000₪. כך בחשבון שמשום מה לא נמכרים בארץ דגמים עם מסך בגודל נורמלי (15") ולכן תצטרך להתפשר על מסך קטן.
כמובן שאתה יכול למלות את התקציב ולקנות משהו טוב יותר אם אתה צריך. מחשב עם I5 ו8GB זיכרון יגיע ל3000₪ אבל כאן אתה מתפשר על סוללה חלשה של 4-6 שעות. ניתן להוזיל את העלויות משמעותית אם תקנה מחשב מחודש או שתחכה לבלאק פריידי בKSP ותקנה מהדגמים הישנים.

העניין הוא שמחשב נייד ב3000₪ לא יהיה כמו מחשב נייח בביצועים ולכן אם אתה עושה את העבודות בבית אין טעם להשקיע כל כך הרבה כסף.

המחשב הולך לשמש אותך גם בבית או רק באוניברסיטה?
אם זה רק ללימודים בשביל אופיס יוטיוב וכו' וחשוב לך שהסוללה תחזיק אתה לא צריך יותר מהכרומבוק ב1000₪. כך בחשבון שמשום מה לא נמכרים בארץ דגמים עם מסך בגודל נורמלי (15") ולכן תצטרך להתפשר על מסך קטן.
כמובן שאתה יכול למלות את התקציב ולקנות משהו טוב יותר אם אתה צריך. מחשב עם I5 ו8GB זיכרון יגיע ל3000₪ אבל כאן אתה מתפשר על סוללה חלשה של 4-6 שעות. ניתן להוזיל את העלויות משמעותית אם תקנה מחשב מחודש או שתחכה לבלאק פריידי בKSP ותקנה מהדגמים הישנים.

העניין הוא שמחשב נייד ב3000₪ לא יהיה כמו מחשב נייח בביצועים ולכן אם אתה עושה את העבודות בבית אין טעם להשקיע כל כך הרבה כסף.
הכרומבוק לדעתי יעשה את העבודה מצויין. הסיבה שרוב המחשבים הניידים לדעתי למשל כמו לנובו מראש עולים הרבה זה לא בגלל שהחומרה שלהם ממש טובה, אלא בגלל שהם גם משלמים חלק מהכסף לווינדוס למשל כי אתה מקבל את המחשב בדרכ עם ווינדוס. שבכמ היא מערכת דיי מרושלת, כבדה ולא מנצלת את המערכת מספיק טוב בדברים כאלה בעיקר... אם תראה את הכרומבוק ב1000 לעומת לנובו כלשהו ב3000, כנראה שהביצועים יהיו זהים מבחינת העבודה שאתה צריך (אופיס, סרטים, מוזיקה וכו'...)
ממליץ לך לראות את הסרטון הזה

הכרומבוק לדעתי יעשה את העבודה מצויין. הסיבה שרוב המחשבים הניידים לדעתי למשל כמו לנובו מראש עולים הרבה זה לא בגלל שהחומרה שלהם ממש טובה, אלא בגלל שהם גם משלמים חלק מהכסף לווינדוס למשל כי אתה מקבל את המחשב בדרכ עם ווינדוס. שבכמ היא מערכת דיי מרושלת, כבדה ולא מנצלת את המערכת מספיק טוב בדברים כאלה בעיקר... אם תראה את הכרומבוק ב1000 לעומת לנובו כלשהו ב3000, כנראה שהביצועים יהיו זהים מבחינת העבודה שאתה צריך (אופיס, סרטים, מוזיקה וכו'...)

אהבתי את הסרטון ואני מסכים איתו, אני משתדל לקנות מוצרים שהם Best Value אבל אני מקבל את זה שאנשים ישקיעו את הכסף בספציפיקציות שלא שווים את המחיר או יותר גרוע שהם לא צריכים לשימושים שלהם.
אני לא חושב שאתה עושה נכון שאתה משווה מחשב עם מעבד אינטל פנטיום למחשב עם I5 ו8GB ראם. ההשוואה שלך צריכה להיות לשאר מחשבי הVery Low-End ב1000₪-1500₪ עם מערכת הפעלה ווינדוס וכאן אני מבין את הנקודה שלך, כרומבוק עוקף אותם.
בכל מקרה אם פותח האשכול מתכוון להשתמש במחשב לשימוש בבית ו/או שהוא צריך תוכנות כבדות שמותקנות לווינדוס הוא לא יכול להשתמש במערכת כרום OS (שאת זה הוא לא ציין).

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם!
מבחינת זיכרון תחפש מפוצל.

אתה יכול להסביר יותר? אני די noob בכל מה שקשור למחשבים... 😕
מסכים
מסכים. הסרטון עזר מאוד, בשורה התחתונה הבנתי שעדיף להביא כרומבוק כנייד ולדברים האחרים להשתמש בנייח מטעמי נוחות ועלות.
עדיין יש לי כמה הסתגויות מהכרומבוק:
1. הבנתי שאני תלוי באינטרנט, כלומר אם אני נמצא באונ'\אוטובוס ואין wifi או לחליפין wifi ממש איטי (די סביר שיקרה, לא ככה?) אז נדפקתי עד שאני לא משיג חיבור...
2. מבחינת office: איזו אלטרנטיבה יש בכרומבוק, google docs? מה לגבי adobe reader וכד'...?

adobe reader וכו יש לך דברים כאלה שעושים את העבודה בתוך הברווזר עצמו ואם לא אני בטוח שיש אלטרנטיבות.
לגביי WIFI אני אישית כשאני לא בבית עם הלפטופ אני פשוט פותח לעצמי אינטרנט מהטלפון והוא סביר++. הוא מספיק טוב בשביל לשמוע שירים, לגלוש באינטרנט ואולי אפילו להוריד איזה פרק-שתיים בטורנט של סדרה מסויימת.
הבעיה פה היא חבילת האינטרנט שלך... אצלי יש 20GB אז אין לי בעיה בכלל... אבל זה כן פתרון יחסית טוב לדעתי
אגב למה אמרת שבלי אינטרנט אתה לא יכול לעשות כלום?
Use your Chromebook offline - Chromebook Help
לפי זה לפחות אני רואה שאתה יכול לעשות בערך כל מה שאתה רצית לעשות בלי חיבור אינטרנט. כמובן שהכוונה היא לא לגלןש באינטרנט בלי אינטרנט גם את זה אץה לא יכול גם במחשב של 3500 שקל
@BlackSwan

כרום בוק זו לא מערכת הפעלה שהייתה סומך עליה במאת האחוזים בוודאי שאני לא יודע מה המשך הלימודים יצריכו ממני.
יש לך פה מחשב ב1900 ש"ח עם מפרט מעולה של I5 עם 8 גיגה ראם.
אמנם אין לו מערכת הפעלה ואופיס, אבל יש לך עשרות מדריכים באינטרנט איך להתקין אופיס ווינדוס בקלות.

מחשב נייד Lenovo IdeaPad G100-15 80QQ00KSIV

• פותח/ת השרשור
אגב למה אמרת שבלי אינטרנט אתה לא יכול לעשות כלום?
שכחתי לשים סימן שאלה בסוף:lol:, תודה!
כרום בוק זו לא מערכת הפעלה שהייתה סומך עליה במאת האחוזים בוודאי שאני לא יודע מה המשך הלימודים יצריכו ממני.
אברר את הצרכים יותר לעומק בימים הקרובים:),
בנוסף לא מצוין אורך חיי סוללה למחשב שצירפת...
עוד משהו, בוא נגיד שאני קונה מחשב ללא מערכת הפעלה, יהיה כדאי יותר להתקין וינדוס 10 או 7?

נערך לאחרונה:
שכחתי לשים סימן שאלה בסוף:lol:, תודה!

אברר את הצרכים יותר לעומק בימים הקרובים:),
בנוסף לא מצוין אורך חיי סוללה למחשב שצירפת...
עוד משהו, בוא נגיד שאני קונה מחשב ללא מערכת הפעלה, יהיה כדאי יותר להתקין וינדוס 10 או 7?
הם לא ארוכים בזה, בזה תהיה בטוח. יש לי לנובו g580 ועד כמה שההגיון אומר לי החיי סוללה במחשב הזה לא יהיו יותר משיש בלנובו שלי, שהם 4-5 שעות בלבד
אחרי חיפוש קטן בגוגל מסתבר שהסוללה נגמרת תוך 4 שעות ו45 דקות בערך של גלישה רצופה באינטרנט. עד כמה זה טוב... כבא בחירה שלך

@Moshe @hanan (אשמח לחוות דעתכם)
אני אנצל את הפוסט בשביל לשאול- איך המקבוק החדש עם המעבד m5?
האם העובדה שהמעבד ללא מאווררים זו בעיה משמעותית?
אני שוקל לעבור למק.
כרגע עם ווינדוס 10 עם מפרט יחסית זהה (i5 דור שלישי ו8 ראם) והמחשב נתקע, אני משתמש במחשב בעיקר לתיכנות, אופיס וכרום.
מחבר אותו למסך נוסף בבית ובגלישה עם הרבה חלוניות המחשב מקרטע (מין לאג כזה).

יש לך פה מחשב ב1900 ש"ח עם מפרט מעולה של I5 עם 8 גיגה ראם.
אמנם אין לו מערכת הפעלה ואופיס, אבל יש לך עשרות מדריכים באינטרנט איך להתקין אופיס ווינדוס בקלות.

מחשב נייד Lenovo IdeaPad G100-15 80QQ00KSIV

חחח... זה דגם גרוע מאוד... כמו כל דגמי הYOGA וIDEAPAD של לנובו.. זה דגמים שמיועדים עבור השוק הביתי ואחוז התקלות בהם הוא מטורף..
במידה ואתה רוצה מחשב של לנובו אז רק THINKPAD.

@Moshe @hanan (אשמח לחוות דעתכם)
אני אנצל את הפוסט בשביל לשאול- איך המקבוק החדש עם המעבד m5?
האם העובדה שהמעבד ללא מאווררים זו בעיה משמעותית?
אני שוקל לעבור למק.
כרגע עם ווינדוס 10 עם מפרט יחסית זהה (i5 דור שלישי ו8 ראם) והמחשב נתקע, אני משתמש במחשב בעיקר לתיכנות, אופיס וכרום.
מחבר אותו למסך נוסף בבית ובגלישה עם הרבה חלוניות המחשב מקרטע (מין לאג כזה).
טעית בתיוג, לי אין מק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית