הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הגעה לכשל ב AB

ori.s1600

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
0
22
0
בעיקרון אני עובד AB 3-4 פעמים בשבוע, ועד עכשיו עבדתי כול אימון על לכשל בתרגילי חזה.
קראתי קצת פה וכתוב שלהגיע לכשל זה לא טוב בגלל זמן ההתאוששות, אז אם אני בכל מקרה מתאמן אותו מספר פעמים בשבוע (אותו זמן מנוחה) ומרגיש שאני מתאושש אחרי הזמן מנוחה הזה אז זה באמת משנה אם אני מגיע לכשל או לא? כי בכל מקרה זמן המנוחה שלי נשאר אותו דבר ואני מספיק להתאושש.
אגב אני מצליח להעלות משקל באופן סביר (כל 5-6 אימונים) בערך. השאלה היא אם אני יצליח להעלות משקל יותר מהר אם אני יפסיק להגיע לכשל.
זה התוכנית A שלי:
חזה:
- בנץ' פרס 4X8
- פרפר בשיפוע שלילי 3X10
- לחיצות חזה במכשיר 3X10
כתפיים:
- לחיצות כתפיים 4X10
- הרחקות לצדדים 3X12
יד אחורית:
- מקבילים 3X8
- פשיטת מרפקים בפולי 3X12

*אני מגיע לכשל כל סט בתרגילי הלחיצה בחזה, בפרפר לא.
*כמעט אחרי כל אימון נתפס לי החזה, ומספיק להתאושש עד לאימון הבא. זה טוב?

הגעה לכשל לא אמורה להיות היעד שלך.
יש לך תוכנית עם 8 חזרות 3 סטים? אתה אמור להצליח את כל ה 8 חזרות בכל הסטים ואז להעלות משקל.
כמובן שהחזרות האחרונות אמורות להיות קשות מאוד אבל לא ברמה של כשל.

• פותח/ת השרשור
הגעה לכשל לא אמורה להיות היעד שלך.
יש לך תוכנית עם 8 חזרות 3 סטים? אתה אמור להצליח את כל ה 8 חזרות בכל הסטים ואז להעלות משקל.
כמובן שהחזרות האחרונות אמורות להיות קשות מאוד אבל לא ברמה של כשל.
באימונים האחרונים עשיתי 12.5 כל צד ועשיתי את כולם נקיים ועכשיו הרגשתי שאני יכול להעלות משקל ואני עושה 15 כל צד, כשכל סט הוא כשל בסוף והסטים מתבצעים בצורת פירמידה הפוכה (משקל מירבי, אחריו סט עם פחות משקל, אחריו פחות) במקרה שלי:
1) 15
2) 12.5
3) 12.5
4) 10
הרי ההגעה לכשל לא משנה (ואפילו מוסיפה) אם זמן המנוחה שלך זהה בין אם אתה מגיע לכשל ובין אם לא ואתה מספיק להתאושש לאימון הבא בכל מקרה, תקן אותי אם אני טועה.

באימונים האחרונים עשיתי 12.5 כל צד ועשיתי את כולם נקיים ועכשיו הרגשתי שאני יכול להעלות משקל ואני עושה 15 כל צד, כשכל סט הוא כשל בסוף והסטים מתבצעים בצורת פירמידה הפוכה (משקל מירבי, אחריו סט עם פחות משקל, אחריו פחות) במקרה שלי:
1) 15
2) 12.5
3) 12.5
4) 10
הרי ההגעה לכשל לא משנה (ואפילו מוסיפה) אם זמן המנוחה שלך זהה בין אם אתה מגיע לכשל ובין אם לא ואתה מספיק להתאושש לאימון הבא בכל מקרה, תקן אותי אם אני טועה.

כשל הוא לא מטרה אנחנו לא מנסים להיכשל בשום תחום בחיים אז למה באימונים כן ?
כשל הוא מדד, נכשלת לא עשית מספיק חזרות
א. אתה לא מתאמן נכון
ב. אתה לא אוכל נכון
ג. אתה לא נח מספיק
ד. שיט הפנס תרד חזרה במשקל ותנסה שוב.

שוב המטרה שלך היא להגיע למשרל מסוים באימונים, לא להיכשל

• פותח/ת השרשור
כשל הוא לא מטרה אנחנו לא מנסים להיכשל בשום תחום בחיים אז למה באימונים כן ?
כשל הוא מדד, נכשלת לא עשית מספיק חזרות
א. אתה לא מתאמן נכון
ב. אתה לא אוכל נכון
ג. אתה לא נח מספיק
ד. שיט הפנס תרד חזרה במשקל ותנסה שוב.

שוב המטרה שלך היא להגיע למשרל מסוים באימונים, לא להיכשל
המטרה שלי היא לא כשל. אבל אני בדרך כלל על משקל מסויים וכשאני כבר עושה בו את כל החזרות נקייות אני עולה קצת משקל ואז אני מגיע בחזרות האחרונות בכל סט לכשל ככה כמה אימונים עד שאני עושה אותו לגמרי נקי כל הסטים. זו צורת עבודה טובה? ואם לא אשמח ליותר פירוט מאשר משפט שיכול להיות חזק בתור סטטוס בווצאפ אבל הוא לא ממש עוזר לי... אז אשמח אם תפרט למה זה לא טוב ומה יותר טוב להתקדמות של השריר בלעשות חזרות נקיות לגמרי כל הסטים (לפי מה שהבנתי ככה אין מספיק גירוי על השריר)

המטרה שלי היא לא כשל. אבל אני בדרך כלל על משקל מסויים וכשאני כבר עושה בו את כל החזרות נקייות אני עולה קצת משקל ואז אני מגיע בחזרות האחרונות בכל סט לכשל ככה כמה אימונים עד שאני עושה אותו לגמרי נקי כל הסטים. זו צורת עבודה טובה? ואם לא אשמח ליותר פירוט מאשר משפט שיכול להיות חזק בתור סטטוס בווצאפ אבל הוא לא ממש עוזר לי... אז אשמח אם תפרט למה זה לא טוב ומה יותר טוב להתקדמות של השריר בלעשות חזרות נקיות לגמרי כל הסטים (לפי מה שהבנתי ככה אין מספיק גירוי על השריר)
ברגע שקבעת שצורת ההתקדמות שלך תיהיה בהעלאה במשקלים, אתה צריך לקבוע כל כמה זמן תעלה את המשקל.
במידה והעלאה תתבצע מאימון לאימון אתה חייב לנסות להעלות את המשקלים כל אימון.
במידה ואתה לא מצליח אז תנסה להבין למה לא הצלחת ולתקן זאת התקדמות.
אבל תשמור על טווח חזרות קבוע כדי לעלות במשקלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית