הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון מתאמן בן 9 שלי, סקוואט 40KG 3X5

PowerLifting

משתמש משקיע
6,008
4,798
נק' מוניטין:
59,267
6,008
4,798
טוב, הרבה זמן רציתי לפרסם את זה.
לאחרונה נוצרה במכון שלי קבוצה של קטינים (גילאי 9-10) שההורים שלהם אשכרה לא תקועים בדעות קדומות לגבי התחום שלנו.
במקרה הילד בסרטון הוא הראשון שהתחיל אצלי ומשך אחריו עוד מתאמנים בני גילו.
לפני כחודשיים הוא הגיע עם אימו (שגם היא מתאמנת שלי) למכון והתחלתי לעבוד איתו על הטכניקה עם מקל. במשך חודש הוא הגיע פעם בשבוע,
ובחודש הראשון הוא מגיע 3 פעמים בשבוע.
יש עוד המון לאן להתקדם איתו עד התחרות שתערך ב29.12 השנה.

זה האימון הראשון שלי איתו, טכניקה בלבד:

זה שהוא נהנה כרגע להוסף קצת משקל לסקוואט לא אומר שהוא יהפוך להיות פאוורליפטר. רוב הסיכויים שהוא לא. ולא רואה איך זה מונע ממנו להנות מסוגי ספורט אחרים.
3 אימונים שבועיים לילד בן 9 זה כבר די סוגר לו את הפינה של זמן פנוי.
עוד פעם מבחינתי שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, אני הייתי מעדיף בחירות אחרות. אבל הדבר הראשון שלמדתי בתור הורה זה שהקשר בין מה שאני רוצה לבין מה שקורה הוא מקרי ביותר.

אבל הדבר הראשון שלמדתי בתור הורה זה שהקשר בין מה שאני רוצה לבין מה שקורה הוא מקרי ביותר
מסכים אתך, ודווקא בגלל זה הייתי קופץ על ההזדמנות לקבל את האימון הטוב ביותר שהוא יכול אם זה מה שהילד רוצה. איפה עוד תקבל אימון אחד על אחד עם מי שעושה את זה הכי טוב ומתייחס לזה כאל שליחות ? מה שהילד יעשה עם זה אחר כך כבר תלוי בילד, אבל הילד קיבל כמה מתנות רציניות על הדרך.

זה הגיוני שבאימון הראשון שלו הוא ירד ממש עמוק ובאימון שלאחר חודש הוא יורד פחות עמוק ?

או שלימדת אותו את זה בכוונה כדי לא לבזבז כוח ?

אגב, לא יודע אם לימדת אותו או לא אבל לא נראה שהוא לוקח בכלל אוויר וממלא את הבטן.

• פותח/ת השרשור
3 אימונים שבועיים לילד בן 9 זה כבר די סוגר לו את הפינה של זמן פנוי.
עוד פעם מבחינתי שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, אני הייתי מעדיף בחירות אחרות. אבל הדבר הראשון שלמדתי בתור הורה זה שהקשר בין מה שאני רוצה לבין מה שקורה הוא מקרי ביותר.
הוא בחר בזה,
הילד לא התחבר לשום סוג ספורט שניסה, הוא ניסה. די מזכיר אותי כילד שלא התחבר לשום ספורט אחר.
זה גם מה שאני הייתי רוצה והלוואי בגיל 9 זה היה סוגר לי 3 שעות שבועיות במקום לבזבז את הזמן על משחקי וידאו.
בכל מקרה, זה גם ממש לא נכון שזה לא משאיר זמן פנוי.
זה הגיוני שבאימון הראשון שלו הוא ירד ממש עמוק ובאימון שלאחר חודש הוא יורד פחות עמוק ?

או שלימדת אותו את זה בכוונה כדי לא לבזבז כוח ?

אגב, לא יודע אם לימדת אותו או לא אבל לא נראה שהוא לוקח בכלל אוויר וממלא את הבטן.
כן, וגם לא רק עם ילדים לרוב זה עובד ככה. במיוחד שיורדים בלי משקל.
הוא כן משתמש בולסלבה, לא רואים מהסרטון.

יש אצלנו במכון בני 16עם אותו משקל. אני מתאר לעצמי אותו בגיל 14 ומתחילות לרעוד לי הרגליים מפחד

חנן בגדול אתה צודק, ו"הילד האולטימטיבי" ישלב כמה ענפי ספורט במקביל, יהנה עם חברים ועל הדרך יפתח הרגלים בריאים (למרות שכמעט כולם זונחים את הספורט / תחביב שלהם בגיל ההתבגרות / צבא).

העניין הוא שצריך לא להיות חזירים, יש כאן ילד בגיל מאוד צעיר שנכנס לסביבה יחסית מאיימת ולא פופולרית וטפו טפו בנתיים מתקדם יפה. צריך להעריך את זה, ולא להגיד "אבל למה הוא לא משחק גם כדורסל".

אפשר להגיד על ליפטרים כאן "אבל למה לא עושים אירובי" או על כל ספורט או תחביב או מה שלא תרצה - תמיד יהיה עוד מה להוסיף.

בוא נתמקד בחיובי, שהוא בהחלט יוצא מגדר הרגיל.

בלי קשר, דמיין אותו לקראת גיל 12-14 עם התחזקות מאימוני כוח, הוא יבוא עם יתרון מאוד מאוד משמעותי לכל ענף ספורט אחר שינסה.

אגב, כשכולנו תוהים למה באולימפיאדה אנחנו לא מביאים מדליות, זה בגלל שאנחנו מתחילים לעסוק באותו ענף בגיל מאוחר יחסית. ושאר המדינות עם פור עלינו.

@MasterSplitter
נתחיל מהסוף, אני מאוד מעריך את הילד, המשפחה שלו ואת סופטי על המסגרת וזה דבר מעולה.
דעתי האישית היא :
1. שיש ענפים מתאימים יותר לילדים מאשר פאוורליפטינג
2. עדיף לא להתמקצע בגיל צעיר
אגב, כשכולנו תוהים למה באולימפיאדה אנחנו לא מביאים מדליות, זה בגלל שאנחנו מתחילים לעסוק באותו ענף בגיל מאוחר יחסית. ושאר המדינות עם פור עלינו.
אין שום סיבה לתהות או להתפלא. אין בארץ תנאים לספורט מקצועני לא כספורטאי ובטח לא לאחר הפרישה.
היחידים שמצליחים עושים זאת בזכות כמה משוגעים לדבר והרבה תמיכה של ההורים.

שהבן שלך יבוא אליך ויגיד, אבא אני רוצה להיות רואה חשבון!

תגיד לו: "שמע רואה חשבון זה טוב, אבל יותר טוב רופא..."?

אתה שוכח משהו שאולי הכי חשוב כאן, זה מה שהילד רוצה לעשות.

האקסית שלי לימדה מוזיקה ילדים מגיל 4 ומעלה, אתה רואה הרבה פעמים ילדים שלא אכפת להם והם לומדים כי ההורים החליטו שזה מה שטוב לילד.

ברגע שזה תחביב, הרצון של הילד וההנאה שלו קודמים לכל.

בפראפרזה על המשפט המפורסם, לא כל מי שמתמקצע בגיל צעיר יגיע לרמה אולימפית, אבל מי שהגיע לרמה אולימפית התמקצע בגיל צעיר.
המשפט בהחלט נכון, אבל אין לי רצון שהילדים שלי יהיו ספורטאים אולימפיים.
כתבתי קודם אם אין אינדיקטורים מקדימים לכשרון יוצא דופן או גנטיקה משובחת זה לא מסלול שהייתי בוחר בו.

@MasterSplitter
נתחיל מהסוף, אני מאוד מעריך את הילד, המשפחה שלו ואת סופטי על המסגרת וזה דבר מעולה.
דעתי האישית היא :
1. שיש ענפים מתאימים יותר לילדים מאשר פאוורליפטינג
2. עדיף לא להתמקצע בגיל צעיר

אין שום סיבה לתהות או להתפלא. אין בארץ תנאים לספורט מקצועני לא כספורטאי ובטח לא לאחר הפרישה.
היחידים שמצליחים עושים זאת בזכות כמה משוגעים לדבר והרבה תמיכה של ההורים.

אני לא מסכים.
בתור ילד עם נתונים סבירים יכולתי לרוץ/לקפוץ/ לעשות גלגלונים ולשחק בכל משחקי הכדור למיניהם.
פאוורליפטינג זה ספורט מצויין כבסיס, מהסיבה הפשוטה שכוח זה הבסיס לכמעט כל סוגי הספורט, בתור ילד בן 13 כשיש לך קרוב ל100 סקוואט יהיה לך יתרון על כל שאר הילדים בכל סוג ספורט שישחקו.

מאז שהתחלתי עם הליפטינג אני קופץ גבוה יותר, הספרינטים שלי מהירים יותר, אני פחות פגיע לפציעות, לאנשים הרבה יותר קשה מולי בפיזיות ופיתחתי מנטליות הרבה יותר חזקה.
קח ילד בן 15 שיש לו רקע של 5 שנים בכדורסל לעומת ילד בן 15 שיש לו רקע של 5 שנים מפאוורליפטינג, כנראה שלילד מהפאוורליפטינג יהיה יתרון גדול בשאר סוגי הספורט שהם לא כדורסל.

הלוואי שהייתי מתאמן שהייתי ילד ולא נהיה סקיני פאט וכל היום שותה שוקו ואוכל גלידות מול משחקי יריות ומשלם כסף על רובי פרימיום וכל היום בטים ספיק 😭😭😭😭

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית