הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מי פה לומד/למד פיזיקה?

Tortia

משתמש מתחיל
174
3
נק' מוניטין:
-113
174
3
תגידו,נגיד אני כיתה ט' ויש לי ממוצע טוב בפיזיקה 90-100 ככה,ואני רוצה ללכת למגמת פיזיקה,אבל הרבה אמרו לי שפיזיקה של התיכון זה עולם אחר מפיזקיה של ט',ושזה פי 100 יותר קשה,איך אני יכול לדעת אם זה מתאים לי וכ'ו? וזה באמת כ''כ קשה?

תלוי במורה, פיסיקה תיכונית היא בסך הכל הצבה בנוסחאות שלמדת בע"פ. אם המורה לא מצליח להעביר את החומר זאת בעיה ,אאבל לא סוף העולם...

בכל אופן ,עם ספר לימוד טוב(זה של דויד זינגר לדוגמא) ,סבלנות ואינטיליגנציה ממוצעת, זאת לא בעיה להוציא בה ציון גבוה(אבל תמות משעמום) גם אם אתה לא רוצה להגיע לשיעורים .

נערך לאחרונה:
אכן, ואם תשאל אותי התיכון יודע להפוך מקצועות מעניינים למקצועות המשעממים בעולם, ראה ערך, כימיה, ביולוגיה, פיזיקה, ספרות, תנ"ך וכו'

עם זאת, זה כולה תיכון, בנאדם עם ראש על הכתפיים ותחת שמסוגל לשבת על הכסא וללמוד שצריך יכול לעבור את כל הבגרויות בכיף עם ציון גבוה.
היתרון הייחודי לפיזיקה מעבר לכך שזה מקצוע מוגבר ריאלי, בקבלה לאוניברסיטאות במקצועות ריאליים רואים פיזיקה עם ציון טוב בעין יפה מאוד. ובעיקר, אם תרצה להתקבל לטכניון, פיזיקה זה המקצוע היחיד שהבונוס עליו (ב-5 יח') הוא 25.

תלוי במורה, פיסיקה תיכונית היא בסך הכל הצבה בנוסחאות שלמדת בע"פ. אם המורה לא מצליח להעביר את החומר זאת בעיה ,אאבל לא סוף העולם...

בכל אופן ,עם ספר לימוד טוב(זה של דויד זינגר לדוגמא) ,סבלנות ואינטיליגנציה ממוצעת, זאת לא בעיה להוציא בה ציון גבוה(אבל תמות משעמום) גם אם אתה לא רוצה להגיע לשיעורים .
ממש ממש לא נכון...
אני עכשיו בפיזיקה 5 יחידות בתיכון וזה ממש לא הצבה בנוסחאות, אולי כיתה י"א זה כן
עכשיו עכשיו בי"ב כל החומר של כל השנים מתקשר אחד בשני וצריך לחשוב איך לעשות כל דבר וצריך להפנים הכל טוב טוב. יש איזה 1000 נוסחאות וזה נהפך לסיוט...
אם אתה טוב במתמטיקה ואוהב פיזיקה אז תלך, גם חשוב לאוניברסטיה לפי מה שהבנתי

אני עשיתי פיזיקה בתיכון.
זה דורש בעיקר את ההשקעה שלך אבל גם מורה טוב חשוב פה.
הרבה אנשים ימצאו את זה כשנורא משעמם אבל אני אישית די התעניינתי ואני עדיין מתעניינת בפיזיקה.
זה נחשב למקצוע המדעי הכי קשה משאר המגמות המדעיות של התיכון (כמו כימיה, ביולוגיה וכו')
איך אתה במתמטיקה? אם אתה טוב ברמה של 5 יח''ל אז אולי יש לך סיכוי.

אני למדתי פיסיקה מכניקה, חשמל ומגנטיות, פיסיקה מודרנית, קורס שדות וגלים א"מ וקווי תמסורת מיקרוגלים וקרינה.
כל 4 הקורסים האלו לומדים בתואר של פיסיקה, הרבה מתמטיקה, בעיקר אינטגרלים, ניגזרות ומישוואות דיפרנציאליות חלקיות/רגילות.
חלק מהחומר מעניין, אהבתי מאוד את פיסיקה מודרנית, זה היה הקורס הכי מעניין מכל קורסי הפיסיקה שלמדתי.
קווי תמסורת זה גם קורס מאוד חביב, הוא יותר פרקטי בתחום שלי - אלקטרוניקה. אבל בקורס הזה גם לא חסר תוכן של שדות א"מ.
מה שלמדתם בתיכון זה בסיס לפיסיקה בתואר אקדמי, הוא חשוב, אבל לא מספיק בשביל ההמשך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית