הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זמנים/מנוחות

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
יש לי שאלה שהיום עלתה לי בראש במהלך המשמרת בחדר כושר(אני מדריך במכון כושר).

מה קורה במידה ואני ב-10 בבוקר עושה לדוגמא 5 סטים של מתח.
ב-10 וחצי בבוקר 5 סטים של בנצ' פרס.
ב-12 בצהריים מילטרי פרס
וכו' וכו'.. הבנתם את העניין.

לא רק בנוגע אליי במשמרת, אלא בכללי, רציתי לשאול אותכם איך האפקט של האימון משתנה בעצם בין מישהו שבא לחדר כושר לשעה אחת, מבצע את כל התרגילים אחד אחרי השני(כמו כל תכנית רגילה-רגליים,גב,חזה,כתפיים,יד אחורית,יד קדמית) ומסיים תכנית זאת בשעה +-

ואיזה אפקט יש, אם נחים בין תרגיל לתרגיל במשך חצי שעה-שעה (כביכול ההתאוששות גבוהה בהרבה ותבוא לתרגיל הבא רענן יותר), אבל האם יש עניין שבגלל שהזמני מנוחה כל כך ענקיים זה פוגע בעצם במהלך האימון ואז אפקט האימון קטן מאוד כי הוא לא רציף..

מאוד מעוניין לשמוע את הדעות שלכם בעניין הזה
תודה חברים

אין לזה משמעות. מה שחשוב זה שתצליח להרים את מספר החזרות והסטים שכתוב לך בתוכנית. לא משנה אם אתה נח דקה , 10 דקות או שעתיים, ההבדל היחיד שככל שיעבור זמן רב יותר השריר יהיה פחות ״חם״ ותצטרך לעשות חימום מחדש.

• פותח/ת השרשור
הבנתי.. אז מלבד החימום מחדש שצריך לבצע
בגדול אם למישהו יש 6 שעות ביום להתאמן בחדר כושר
הוא יכול לבצע את התכנית במשך 6 שעות, העיקר שהוא מסיים את התכנית מא' עד ת' ומבצע את כל הסטים וכל החזרות,
ואתה אומר שכלל לא משנה הזמני מנוחה?
למה ממליצים לאנשים בתכנית FBW בין 45-75 שניות לדוגמא מנוחה בין הסטים
ולמתקדמים יותר בין דקה ל-דקה וחצי, ולפאוורליפטרים אפילו 5 דקות, בגדול תמיד אפשר יותר והאפקט הוא אותו אפקט, פשוט קיצור זמן האימון?

תודה שחר

כן. לזמן מנוחה אין משמעות (באימוני סבולת יש משמעות), העיקר לסיים את הסטים והחזרות במשקל עבודה המתוכנן. מי שממליץ לנח 45-75 שניות ,מדבר שטויות.

• פותח/ת השרשור
אחלה, תודה רבה על התשובה שחר

אשמח לשמוע עוד דעות אם יש לאנשים מה להוסיף!
מקפיץ...
מחכה שאנשים אחרים ירשמו גם כן מה הם חושבים בנושא..

תודה!!!

מסכים עם שחר.
ואין צורך להקפיץ משהו שכתבת 10 שעות לפני.

Back
למעלה תחתית