הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

טוב,חזרתי מהרופא ספורט...

• פותח/ת השרשור
הלכתי כי אבא שלי אמר שהוא מפסיק את האימונים וחייבים לראות מומחה,חוץ מזה שאורתפדים (3 שניסיתי) לא מצאו שום בעיה אצלי בכתפיים,ואני מתעקש שיש לי בעייה,או כביכול חולשה,והוא היה הפתרון היחיד,ובכל זאת,חשבתי שהוא קצת יותר רציני.

הוא ישר שאל אם אני לוקח תוספים,אמרתי לו,כולה קריאטין,מה זה חשוב?
אתה ילד חוצפן! :193ek:תכבד את הקריאטין!🙌 מה זה כולה קריאטין.

הוא אמר שיש שם הורמונים שיעשו אותי עקר,

אני מצטער על הבוטות,אבל באותו רגע היתה צריך להוציא תז*ן ולהוציא לו כמות מכובדת של מיץ גברי כדי להראות לו מי עקר.

,העצמות שלך עוד חלשות כי הסליל שלהן לא נסגר (משהו כזה) ורק בגיל 18-20 הוא יסגר
אני חושב שאני יודע למה הוא התכוון רק שיש לזה שם אחר.
בגיל ההתבגרות העצמות שלך גודלות ממש מהר,אבל זה לא עצם רגילה,זה מה שהוא קרא לו סליל (אני חושב שהוא התכוון לזה) בכל מקרה אני לא זוכר את השם. ואז פשוט במשך גיל ההתבגות העצם שלך נבנות על אותו הדבר,אפשר לראות את זה בצילום רטגן.
אותה עצם חלשה ובמשקל ממש גבוה כשיש עליה כוחות דחיסה אז היא די נפגמת וזה למה הרופאים אומרים שמשקולות פוגעות בגדילה. אבל צריך משקל די גבוהה בשביל זה.
והוא אמר שבגיל 18-20 זה יסגר. אותו גיל זה הסיום של גיל ההתבגרות לכן התהילך מסתיים.

ואמר שכתף ימין יותר חלשה משמאל,ואני צריך לעבוד עם דאמבלים ולא עם מוטות.
פה הוא גם צודק,כדי לחזק אזור מסויים עדיף לעבוד עם דאמבל.

הקטע הכי אירוני הוא,שבבדיקות דם יצא שיש לי קצת אנמיה,ומה הוא אמר? "אולי כדורים יסדרו את העניין הזה".... אז פאק,אני לא מבין את האנשים האלה.
אני לא מבין,אם יש לך אנמיה אז איפה שעשיתה את הבדיקה(נגיד קופת חולים) הם צריכים להביא לך מרשם לכדורים מתאימים.

בקיצור גבר לך לרופא ספורט רציני שיוכל לאבחן את הבעיה.
בעקרון יכול להיות אפילו דלקת או תצביטה בכתף(בגלל הגיד של הבייספס שנתפס בכתף).
אם הכאבים בינתיים די כואבים היתי ממליץ לך להוריד עצימות עד שתהיה אצל רופא אמיתי שיגלה תבעיה.

• פותח/ת השרשור
הורדתי עצימות,זה דיי בלתי נסבל,אני מקווה באמת שזה כן קשור לעצמות וזה יעבור בזמן הקרוב,גם אם זה שנתיים.
את האמת זה היה לי כמעט מאז שאני זוכר את עצמי.
אבל אם זה באמת נכון,וכואב לי בזמן האימונים,יכול להיות שזה משהו שצריך ייחוס,אני לא רוצה לפגוע בעצמות שלי.

אתה ילד חוצפן! :193ek:תכבד את הקריאטין!🙌 מה זה כולה קריאטין.

אני מצטער על הבוטות,אבל באותו רגע היתה צריך להוציא תז*ן ולהוציא לו כמות מכובדת של מיץ גברי כדי להראות לו מי עקר.

אני חושב שאני יודע למה הוא התכוון רק שיש לזה שם אחר.
בגיל ההתבגרות העצמות שלך גודלות ממש מהר,אבל זה לא עצם רגילה,זה מה שהוא קרא לו סליל (אני חושב שהוא התכוון לזה) בכל מקרה אני לא זוכר את השם. ואז פשוט במשך גיל ההתבגות העצם שלך נבנות על אותו הדבר,אפשר לראות את זה בצילום רטגן.
אותה עצם חלשה ובמשקל ממש גבוה כשיש עליה כוחות דחיסה אז היא די נפגמת וזה למה הרופאים אומרים שמשקולות פוגעות בגדילה. אבל צריך משקל די גבוהה בשביל זה.
והוא אמר שבגיל 18-20 זה יסגר. אותו גיל זה הסיום של גיל ההתבגרות לכן התהילך מסתיים.

אני לא מבין,אם יש לך אנמיה אז איפה שעשיתה את הבדיקה(נגיד קופת חולים) הם צריכים להביא לך מרשם לכדורים מתאימים.

בקיצור גבר לך לרופא ספורט רציני שיוכל לאבחן את הבעיה.
בעקרון יכול להיות אפילו דלקת או תצביטה בכתף(בגלל הגיד של הבייספס שנתפס בכתף).
אם הכאבים בינתיים די כואבים היתי ממליץ לך להוריד עצימות עד שתהיה אצל רופא אמיתי שיגלה תבעיה.
כל ההודעה שלך בערך לא נכונה ואני מניח שאין לך גיבוי לזה, אבל החלק המודגש קרע אותי מצחוק 😛

זאת בדיוק הגישה של פיזיוטרפיסטים. צריך לחזק איזורים עם דאמבלים וורדים. הם לא מעריכים את העובדה שעבודה נכונה עם מוט תאזן את כל מה שצריך בלי לבזבז את הזמן על אימונים לא אפקטיביים בפינה של הבנות בחדר כושר.

זאת בדיוק הגישה של פיזיוטרפיסטים. צריך לחזק איזורים עם דאמבלים וורדים. הם לא מעריכים את העובדה שעבודה נכונה עם מוט תאזן את כל מה שצריך בלי לבזבז את הזמן על אימונים לא אפקטיביים בפינה של הבנות בחדר כושר.
אז היית ממליץ לפותח האשכול להתאמן כרגיל?

איך הסקת את זה? אני לא יודע מה הבעיה שלו, אבל גם לא הרופא שאליו הוא הלך.

בקיצור גבר במקום שנטחן פה מים לך לרופא ספורט אמיתי שיוכל לאבחן אותך כמו שצריך.
אני אישית לא הבנתי כל כך מה הבעיה שלך וגם אם נבין דרך המקלדת אף אחד לא יצליח לאבחן אותך.

אני מניח שהתגובה לא נכתבה בשיא הרצינות\בהגזמה כדי להדגיש עקרון מסוים.

בכל מקרה אין צורך לבזבז אימון שלם עם דאמבלים וורודים כדי לחזק את הכתף,אבל בהחלט להביא תרגיל אחד עם דאמבלים "לבודד" כל יד עם המשקל שלה.
במקום לחיצת כתפיים עם מוט להביט פרק זמן מסויים עם דאמבלים.
מוט בהחלט גם מאזן את האזור אבל לפי דעתי דאמבלים נותן יותר דגש על כל יד בנפרד ואם תחשוב על זה בצורה הגיונית תבין אותי.
כל ההודעה שלך בערך לא נכונה ואני מניח שאין לך גיבוי לזה, אבל החלק המודגש קרע אותי מצחוק 😛

למדתי אנטומיה אחי.
היה קטע די נכבד על התפתחות העצמות בגיל ההתבגות ועל הנזק של המשקולות שתמיד אומרים שפוגע בגדילה.
אז הסבירו בדיוק על מה תמיד מתכוונים כשאומרים את זה וזה מה שהראו אבל זה קורה רק במשקלים ממש גבוהיים ככה שאין כמעט סיכוי שזה יפגע.
בכל מקרה עד כמה שאני יודע מה שאמרתי נכון,אם כי הוא לא מדויק מכיוון שאני לא זוכר את הכל.
אני גם לא יודע כל כך מה הבעיה שלו ואני לא רופא. מה שכתבתי זה לפי דעתי מה שהרופא התכוון.

אני מניח שהתגובה לא נכתבה בשיא הרצינות\בהגזמה כדי להדגיש עקרון מסוים.

בכל מקרה אין צורך לבזבז אימון שלם עם דאמבלים וורודים כדי לחזק את הכתף,אבל בהחלט להביא תרגיל אחד עם דאמבלים "לבודד" כל יד עם המשקל שלה.
במקום לחיצת כתפיים עם מוט להביט פרק זמן מסויים עם דאמבלים.
מוט בהחלט גם מאזן את האזור אבל לפי דעתי דאמבלים נותן יותר דגש על כל יד בנפרד ואם תחשוב על זה בצורה הגיונית תבין אותי.

אם אתה מסכים שהמוט יאזן את הכל, איזו מטרה ישמשו הדאמבלים?

נראה לי שהוא חושב שעם דאמבלים זה יקרה יותר מהר בגלל שהצד החזק לא יפצה על החולשה של הצד השני, לדעתי הוא טועה בגלל שברגע שצד אחד חלש בצורה משמעותית המוט יהיה בהטיה לאותו צד, מה שיפעיל יותר עומס על אותו צד.

• פותח/ת השרשור
אתם רבים לי עכשיו על האיזון? זה הפרט הכי קטן שכתבתי פה.

מוזר, ממה שאני הבנתי זאת הבעיה היחידה ש"רופא" מצא אצלך.

אם אתה מסכים שהמוט יאזן את הכל, איזו מטרה ישמשו הדאמבלים?

בטווח הארוך יותר אין ספר שהוא יתאזן.
לדעתי דאמבלים יתנו יותר דגש על כל יד בנפרד וככה יאזנו את שתיהם.

תחשוב על מילטרי פרס: יד שמאל כבר ישרה(אקסטנשן במרפק) ויד ימין מקופלת(פלקשן במרפק)=> וזה נוצר מחוסר איזון מטורף.
עכשיו יד ימין באה להתיישר וכל המומנט משתנה. היא בוודאות לא מרימה את אותו משקל כמו יש שמאל. ובוודאות היא לא מרימה את אותו משקל לעומת ששתיהם היו מרימות בו זמנית.
בדאמבלים לעומת זאת כל יד מרימה את אותה המשקולת כל אחת עם התנגדות שווה.
זו דעתי.

*גילוי נאות:כאשר לי היה חוסר איזון בין הידים בבנץ' פרס פשוט המשכתי לבצע את התרגיל לא עברתי לדאמבלים,הבאתי למוט לאזן אותי.

* אני לא בא להגיד שמוט לא יכול לאזן,מה שאני רוצה להגיד זה שהדוקטור לא טעה.

תחשוב על מילטרי פרס: יד שמאל כבר ישרה(אקסטנשן במרפק) ויד ימין מקופלת(פלקשן במרפק)=> וזה נוצר מחוסר איזון מטורף.
עכשיו יד ימין באה להתיישר וכל המומנט משתנה. היא בוודאות לא מרימה את אותו משקל כמו יש שמאל. ובוודאות היא לא מרימה את אותו משקל לעומת ששתיהם היו מרימות בו זמנית.
זו דעתי.

*גילוי נאות:כאשר לי היה חוסר איזון בין הידים בבנץ' פרס פשוט המשכתי לבצע את התרגיל לא עברתי לדאמבלים,הבאתי למוט לאזן אותי.

בפרס נכון יד ימין ויד שמאל עולות באותו קצב. ואם אתה מוצא משקל שאיתו אתה יכול לעשות את זה ומתקדם משם, דברים יתאזנו מהר מאוד. אני לא רואה את זה קורה בדאמבלים.

אתה אמרת שעם דאמבלים עדיף לתקן חוסר איזון, אני אמרתי שאני לא מסכים. הרופא לא קשור לכאן, וסביר להניח שהוא בכלל שלף את הטענה הזו מהתחת שלו.

זו דעתי.

אם יד שמאל כבר ישרה אז העומס על יד ימין גדל מה שיגרום לה להתחזק מהר מאוד. הבעיה שהצגת גם יכולה לקרות בדאמבלים רק ששם העומס לא גדל על הצד החלש מה שיכול אפילו להאט את כל התהליך, אם אני טועה אז אני אשמח אם יתקנו אותי.

אם יד שמאל כבר ישרה אז העומס על יד ימין גדל מה שיגרום לה להתחזק מהר מאוד. הבעיה שהצגת גם יכולה לקרות בדאמבלים רק ששם העומס לא גדל על הצד החלש מה שיכול אפילו להאט את כל התהליך, אם אני טועה אז אני אשמח אם יתקנו אותי.

בגלל שהמשקולות כאילו נופלות לצד שלה זה יותר כבר.
אבל המנוף משתנה...

בקיצור סתינו לגמרי גם מוט יכול לאזן,גם דמאבלים.
לסיכום אחרון הרופא על הפנים לך למישהו אמיתי עדיפות לאחד שמתעסק בתחום של חדר כושר,משקולות.
לא רופא ספורט של כדורגל שיותר עוסק בפיצעות שנגרמות מכדורגל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית