דיון אתלטיות

• פותח/ת השרשור יהב2
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
י

יהב2

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
מה הדרך הכי טובה לדעתכם לשפר אתלטיות?
אני מדבר על כח מתפרץ בעיקר, ורטיקל ג'אמפס, ספרינטים,קפיצות לרוחק מהמקום וכו'.
פשוט לבצע אותם עד שמשתפרים?
פליאומטריים?
רבעי סקוואטים?
הנפות?
@MikeRozner
@ספורטאים מכל תחום

אני מוכן לערוך איתך ריצת 100 מטר
ואז נראה כמה הסקוואט 220 קילו יעיל נגד ה140
שאגב זה נכון,אם תלא נולד עם כוח מתפרץ טוב קשה מאוד לשפר אותו.
בוא נצפה לתגובה חסרת בגרות שלך,מחכה לזה
אני חושב שהוא לא בא לפה בשביל הדברים האלה, מצטער שאני עונה בשמו. הוא עונה ככה כי פשוט אף אחד לא תומך בו, ובמיוחד עם זה למעלה שכל הזמן מגיב תגובות ציניות חסרות משמעות שעדיף לא להתייחס אליהן סתם כדי לעצבן, ממש לא כדי להתגרות או להגיד שהוא מהיר, ההפך הוא הנכון.

• פותח/ת השרשור
השתפרתי ב 300% בסקוואט שלי. אני מצפה לשיפור של 300% במהירות שלך.
אתה רואה זה ההבדל בנינו, אני הגיוני. אני אומר דברים נכונים בזמן שאתם ציניים
לרוץ 100 מטר ב10.5 שווה ערך ללפחות 350 קילו סקוואט. וכן, להוריד 0.02 שנות מהשעון שווה ללהוסיף 5 קילו לסקוואט שזה יכול לקחת שנה לליפטרים ברמות האלה

יהב, בכמה זמן אתה רץ 100 מטר כרגע?
אם יש משהו שאני לא אוהב זה את ההתנשאות שלך
הסקוואט שלך יותר גבוה,אתה הגבר !
הבנאדם בא לכאן בלקבל עצות איך להשתפר באתלטיות,לא באיך לקבל ממך התגרויות.
למה בעצם אתה מאמין שהוא לא יכול לשפר את האתלטיות שלו?
אז בעצם לברון גיימס נולד עם היכולת להגיע בקפיצה לסל,אתה לגמרי צודק !
כל אלה שמזלזלים פה,עדיף שתשתקו כי כמו שאמרו פה זה שאתם מוותרים לא אומר שאחרים לא ינסו,אגב אם כבר אתם מזלזלים ומתנשאים,לפחות שיהיה לכם בסיס לזה,שיהיה לכם מה להוכיח קודם על עצמכם לפני שאתם מסכימים לעצמכם לזלזל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם יש משהו שאני לא אוהב זה את ההתנשאות שלך
הסקוואט שלך יותר גבוה,אתה הגבר !
קצת מנוגד לתגובה שלך מלפני:
אני מוכן לערוך איתך ריצת 100 מטר
ואז נראה כמה הסקוואט 220 קילו יעיל נגד ה140

וגם זה:
הבנאדם בא לכאן בלקבל עצות איך להשתפר באתלטיות,לא באיך לקבל ממך זיוני שכל והתגרויות.
למה בעצם אתה מאמין שהוא לא יכול לשפר את האתלטיות שלו?
שאגב זה נכון,אם תלא נולד עם כוח מתפרץ טוב קשה מאוד לשפר אותו.

קצת מנוגד לתגובה שלך מלפני:

וגם זה:
בוא נגיד שההודעה שלי הייתה לפני שדיברתי איתו
אבל בלי שום קשר,איך להגיד שאני מוכן לערוך איתו ריצת 100 מטר קשורה להתנשאות?
לא באתי להוריד אותו,באתי להגיד לו שהוא אמר לו "ליפטר שמן בוא נראה מי טוב יותר ב100 מטר ואיך ה200 סקוואט יעזור לך"
אז באתי להגיד לו,אני מוכן לערוך איתך ריצת 100 מטר ושזה לא קשור לליפטר שמן או לסקוואט.
וקראת שוב מה ציטטת אותי? אתה מוכרח להפסיק לצטט מה שנוח לך,ולהתחיל להשתפר בהבנת הנקרא.
זה שרשמתי "קשה מאוד לשפר אותו" לא הופך את זה שהוא לא יכול לשפר את האתלטיות שלו
כוח מתפרץ זה כל האתלטיות? מאמין שלא,קשה מאוד לשפר אותו אומר בלתי אפשרי? מאמין שלא.

אבל בלי שום קשר,איך להגיד שאני מוכן לערוך איתו ריצת 100 מטר קשורה להתנשאות?
להגיד "בוא נראה כמה הסקוואט שלי יעיל נגד הסקוואט שלך" קצת קשור.
וקראת שוב מה ציטטת אותי?
קראתי. אמרת משהו ואז הפכת את הגישה ועכשיו מנסה להתחמק ע"י דקויות כמו "אמרתי קשה מאוד לא אמרתי בלתי אפשרי". כל הכבוד.

אני זוכר שכששיחקתי פוטבול, שקלתי 116 בערך.
היו לנו את הספרינטים של החימום שכל הקבוצה רצה יחד(ספרינטים), ואני זוכר שכל פעם הייתי מגיע בטופ 3, למרות שהייתי הכי כבד בקבוצה.
זה קרה גם במחנה אימונים שבו היו יחסית הרבה שחקנים מהליגה.
כח מתפרץ=כח.
תהיה חזק, יהיה לך כח מתפרץ.

אני זוכר שכששיחקתי פוטבול, שקלתי 116 בערך.
היו לנו את הספרינטים של החימום שכל הקבוצה רצה יחד(ספרינטים), ואני זוכר שכל פעם הייתי מגיע בטופ 3, למרות שהייתי הכי כבד בקבוצה.
זה קרה גם במחנה אימונים שבו היו יחסית הרבה שחקנים מהליגה.
כח מתפרץ=כח.
תהיה חזק, יהיה לך כח מתפרץ.
כי כח הוא אחד מן המרכיבים של כח מתפרץ, וכח הוא גורם שקל לשפר אותו, לפחות כמה שנים ראשונות, ולכן, כח הוא גורם משמעותי. כמו כן שאתה רץ אתה דוחף את הרצפה, ככה שמהירות גם קשורה לכח.

ממתי קשה מאוד הופך את זה לבלתי אפשרי ?
קשה מאוד להיות שחקן אןביאיי,הופך את זה לבלתי אפשרי? נחמד לדעת !
בכל מקרה אני לא כאן בשביל הדיון הטיפשי הזה,אני כאן להגיד שתפסיקו לזלזל בכל מי שחושב אחרת ממכם.
סבבה, תנסה ללכת לפוליטיקה, נראה לי יכול ללכת לא רע עם השינוי גרסאות וההיתממות.

סבבה, תנסה ללכת לפוליטיקה, נראה לי יכול ללכת לא רע עם השינוי גרסאות וההיתממות.
הוא אף פעם לא אמר שאי אפשר לשפר כח מתפרץ, אלא שזה קשה. הגרסא שלו לא השתנתה, להפך, מהתחלה הוא חשב שהוא יותר מהיר כי הוא יותר חזק, מה שאומר שהוא כן חושב שכח לוקח חלק במהירות וכח מתפרץ.

• פותח/ת השרשור
@Vosegus העונה מתחילה עוד חודש, כל האוףסיזן עשיתי מה שיכלתי מבחינת כח ועכשיו כבר אי אפשר להתחזק. הגיע הזמן להפיק מהכח כח מתפרץ ובזה אני רוצה עזרה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יהב, התבלבלת. במקום rapid force development, אתה משפר את ה rapid hate development. תשקיע אותו מאמץ באתלטיות.

@Vosegus העונה מתחילה עוד חודש, כל האוףסיזן עשיתימה שיכלתימבחינת כח ועכשיו כבר איאפשר להתחזק.הגיע הזמן להפיק מהכח כח מתפרץ ובזה אני רוצה עזרה
לשפר את הפוטנציאל שלך להיות אקפלוסיבי כלומר להעלות את היחס לטובת הfast twitch זה תחום מאוד אפור ככה שלא בטוח שאתה באמת יכול להיות אתלט שמאפיין זריזות. מצד שני אם נולדת חלש אין משהו שיכול להפוך אותך להיות חזק יחסית לאחרים ובעצם להיות אתלט חזק אם הגנים שלך לא טובים לזה.
זה אולי נראה ברור מאליו אבל זה עדיין מצחיק לראות איך ריפטו והשליחים שלו טוענים שלא ניתן לשפר VJ כי "נולדת עם זה" אבל לסיים SS עם 3 פלטות סקוואט כל אחד יכול אם הוא יעשה SS "כמו שצריך". אני מופתע שזה תופס כל כך הרבה זמן הappeal to association הזה. ריפטו הוא מאמן כוח שמוכר עוד אחד מהשיטות קסמים האלה שאמורים לשנות את האדם, אבל זה ברור לכל מאמן שכמה שתוכל להרים באימון ראשון-שני שלך יקבע מה הפוטנציאל שלך להיות חזק בדיוק כמו הVJ.

נשים את זה בצד, אתלט אקסלופסיבי הוא אתלט שעושה את שני הדברים טוב:
1. כמות מרשימה של סיבי שריר מסוג 2 (fast twitch)
2. יכולת עצבית טובה לגיוס יחידות מוטוריות.

שיפור בשני הגורמים יוביל לשיפור בתרגיל שדורש התפרצות כמו הVJ, קיימים מחקרים בנושא שמוכיחים את זה (1, 2)
בהקשר למה שרשמתי בהתחלה, אתלט שמאפיין אקספלוסיביות יהיה בעל יחס fast twitch גבוה שיעדיף אותו על פני אתלט בעל אותו מסת שריר אבל עם לא אותו יחס של סיבים fast/slow. כאן באה לידי ביטוי הגנטיקה שמאפיינת את סוג הספורטאי שתהיה ומכאן שעבודה על תרגילים מתפרצים לא בהכרח תביא לשינוי ביחד הסיבים שיתקבל.
אבל העלאה של הסקוואט מ150 ל200 ק"ג בטוח תגרום להוספת מסת שריר של סיבים מסוג 2, גם אם לא ביחס שאתה רוצה. ולכן אתה צריך להתעסק בלהתחזק אם אתה רוצה להיות אקספלוסיבי.

גם חלק 2 ניתן לשיפור וזה קורה הרבה אצל מישהו שרק התחיל לעשות תנועה ולא עושה אותה בצורה יעילה.
שיפור כזה יכול לבוא ע"י שיפור הטכניקה שזה יקרה אחרי הרבה זמן ונסיונות וקשור לדרילים שאתם עושים בפוטבול.
בנוסף ניתן להגביר את גיוס יחידות מוטוריות ע"י תרגילים שמדמים את המצב שבו אתה עושה פעולה ע"י גיוס של אותם יחידות מוטוריות, למשל במחקרים של הVJ הראו שסקוואטים בזווית מפרק מסוימת הובילו לשיפור הVJ. כאן אתה צריך לקרוא יותר בידע שרלוונטי לפוטבול.

מקווה שהנושא ברור עכשיו, אם תדאג להתחזק ולשפר את המוטוריקה אתה תהיה אתלט מהיר יותר ובטוח שחזק יותר.
לצערי המציאות היא כזאתי שלא נוכל להיות ברמה הזאת גם אם נעבור אותם בסקוואט:

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית