הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תסמונת התעלה הקרפלית

• פותח/ת השרשור joe
  • פורסם בתאריך

joe

משתמש מתחיל
230
39
נק' מוניטין:
191
230
39
אהלן,
יש את הבעיה הזו למשפחה שלי, כנראה שעכשיו גם לי. לילה ראשון הרגשתי אצבע רדומה, לילה אחרי זה שתיים, שני לילות אחר כל האמה וכף היד של היד השנייה (שני לילות ראשונים שמאל, עכשיו ימין) רדומה קצת, כאילו יש לחץ על עצב, והיד הייתה כפוצה.
מישהו מכיר את התופעה? טיפול? איך זה בא עם אימונים?

אני לא יודע עד כמה התופעה תורשתית, אבל אם אתה חושד שזה אכן כך צריך לפנות לרופא. טיפול יכול לכלול פיזיותרפיה. לפעמים גם יש צורך בניתוח. בעיקרון העצב שנלחץ משפיע על שלוש האצבעות הראשונות. יש תחושה של הירדמות כאבים בפרק כף היד. אל תעשה כלום בינתיים. לך לרופא שיאבחן את זה.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע עד כמה התופעה תורשתית, אבל אם אתה חושד שזה אכן כך צריך לפנות לרופא. טיפול יכול לכלול פיזיותרפיה. לפעמים גם יש צורך בניתוח. בעיקרון העצב שנלחץ משפיע על שלוש האצבעות הראשונות. יש תחושה של הירדמות כאבים בפרק כף היד. אל תעשה כלום בינתיים. לך לרופא שיאבחן את זה.
הייתי אצל רופא ואני בדרך לאורטופד, ישר חשדתי שזה זה. פשוט מאוד מטריד אותי העניין של הפגיעה באימונים(בעתיד). כרגע הפסקתי להתאמן.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
פיזיותרפיה, תרופות נוגדות דלקת... אתה משתמש הרבה במחשב? (עבודה, לימודים)
מחשב אבל לא משהו מסיבי, פשוט בצבא התפקיד שלי על מחשב. זה דווקא "פרץ" בתקופה שהתחלתי להתחפשן. זה "זורז" בגלל האימונים לדעתי, וכשאני אומר "זורז" זה בגלל שלאמא, סבתא ושני דודות הייתה התופעה הזו, בגלל זה אני מניח שזה דיי מבנה של התעלה וכנראה רגישות תורשתית באזור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית