ייעוץ ממה יותר קשה לשריר להתאושש ? 3x8 או 5x5 ?

• פותח/ת השרשור
מה לגבי התאוששות מסט עצים 1x5? , אני מניח שההתאוששות מסט כזה היא יותר מהירה משני המקרים שציינתי בפתיחת השרשור, אני צודק?

כן, כי הנפח דל.
אבל אני לא ממש מצליח להבין למה אתה מכוון בשאלותייך.
הרי תוכנית היא מכלול של גורמים שמשפיעים על ההתאוששות.

• פותח/ת השרשור
כן, כי הנפח דל.
אבל אני לא ממש מצליח להבין למה אתה מכוון בשאלותייך.
הרי תוכנית היא מכלול של גורמים שמשפיעים על ההתאוששות.
ברור, סתם לדעת ולהבין באופן תיאורטי.
לצורך העניין אעלה מקרה רלוונטי, עקב החגים נוצרה לי צפיפות באימונים ויצא ששלשום עשיתי סקוואט 5x5 ואני מתכנן היום לעשות 1x5 , והאימון הבא מתוכנן למחרתיים (שוב 5x5).
ערב הצפיפות שקלתי לעשות היום אימון קל של 3x8 רק בשביל הפאמפ אבל אני מרגיש שהרגליים בסדר אז אנסה לעשות חמישייה היום, מקסימום אצליח שלישייה זה גם בסדר

תחשב נפח של אימון.. נניח אתה עושה סקוואט 8*3 עם 120 קילו אז החישוב הוא כזה 120*8*3=2880
אם תעשה 5*5 אז באותו חישוב יצא נפח של 3000 לכן מן הסתם ש 5*5 יהיה קשה יותר להתאושש..

נערך לאחרונה:
תחשב נפח של אימון.. נניח אתה עושה סקוואט 8*3 עם 120 קילו אז החישוב הוא כזה 120*8*3=2880
אם תעשה 5*5 אז באותו חישוב יצא נפח של 3000 לכן מן הסתם ש 5*5 יהיה קשה יותר להתאושש..
צריך לדייק.
1. 3x8 זה 24 חזרות, 5x5 זה 25 חזרות. מהבחינה הזאת - נפח כמעט זהה.
2. ב-5x5 תוכל לעבוד עם משקל כבד יותר ולכן הנפח יהיה גדול יותר.
3. לבדוק רק לפי הנפח זאת טעות. אם נמשיך את הדוגמא שלך, נניח שאני עושה 30 סטים של 120 קילו בכל אחד, עם הפסקות כמה שאני צריך - הגעתי לנפח של 3600 קילו - קשה לי להתאושש יותר מאשר 5x5 של 120 קילו? ברור שלא. העצימות כאן משחקת תפקיד רציני, והיא נמדדת כאחוז מתוך ה-1RM אבל בהתחשב באורך הסט שאני עושה (בסט קצר אני אמור לעבוד כבד יותר מאשר בסט ארוך).

בקיצור, התשובה לשאלה הזאת לא כזאת פשוטה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית