הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

5 יחידות מתמטיקה.

שוב, אתה לא יכול לקבוע את זה שבלעדיו לא הייתי שם מלכתחילה, משום שהתנהלתי בהתאם לעובדה שהוא קיים וציון טוב בו יכניס אותי גם עם ממוצע בגרויות נמוך.
להשוות מול סטודנטים שנכנסים לאוניברסיטה בלי דרישות? יש דבר כזה?
אם הכוונה שלך היא להציג חלופה של קבלה בלי דרישות אז בהצלחה בלהקים אוניברסיטה שתוכל להתמודד עם אלפמאות אנשים בכל שנה.

אתה שם לב שהטענה מסתכמת ב "סיימתי את התואר לאחר שהצלחתי להתקבל ולכן מבחן הקבלה מהווה מדד טוב להצלחה", כן?

שוב, אתה לא יכול לקבוע את זה שבלעדיו לא הייתי שם מלכתחילה, משום שהתנהלתי בהתאם לעובדה שהוא קיים וציון טוב בו יכניס אותי גם עם ממוצע בגרויות נמוך.
להשוות מול סטודנטים שנכנסים לאוניברסיטה בלי דרישות? יש דבר כזה?
אם הכוונה שלך היא להציג חלופה של קבלה בלי דרישות אז בהצלחה בלהקים אוניברסיטה שתוכל להתמודד עם אלפמאות אנשים בכל שנה.

בגרות ופסיכו אלו שני אינדיקטורים גרועים מאין כמוהם.

אחד קובע לך ציונים כשאתה נער נוירוטי שהמאזן ההורמונלי שלו מחורפן לגמרי והראש שלו בתחת והשני בודק כמה אתה טוב בנושאים אקראיים שלא קשורים בשום צורה לתואר שבחרת.

אין שום בעיה לפתור את זה, בסך הכל צריך לעשות מבחן שקשור בחומר אותו אתה הולך ללמוד בתואר.

אחד קובע לך ציונים כשאתה נער נוירוטי שהמאזן ההורמונלי שלו מחורפן לגמרי והראש שלו בתחת והשני בודק כמה אתה טוב בנושאים אקראיים שלא קשורים בשום צורה לתואר שבחרת.

אין שום בעיה לפתור את זה, בסך הכל צריך לעשות מבחן שקשור בחומר אותו אתה הולך ללמוד בתואר.

מסכים לגמרי, אבל גם כאן לכל אוניברסיטה יש דרישות שונות...
ואחת הבעיות שאני רואה בשיטה כזאת היא הכמות כסף שאנשים יכולים לשים על מורים שפשוט יעזרו להם להיכנס, לעומת הבנאדם עם יכולת כלכלית ממוצעת. (הפסיכומטרי זה משהו שאפשרי ללימוד עצמי לעומת חומרים כבדים של אוניברסיטה ששם זה יותר מסתבך).

הגישה שלך לא כל כך מובנת לי, הרי אף אוניברסיטה לא מסתמכת רק על הפסיכומטרי, אלא גם על בגרויות (החומר שלומדים במכינות למיניהן). אז שאתה מספר על כל האלה מהכתה שלך עם הפסיכו' הגבוה והציונים הנמוכים (שד"כ, הם לא מעידים על כלום ומן הסתם שתשים לב אליהם כי זה יותר חריג לקבל פסיכו גבוה וציונים נמוכים מאשר פסיכו גבוה וציונים רגילים/גבוהים), אתה מתעלם בבוטות מהעובדה שהם כן עשו בגרויות, אולי חלקם אפילו עשו מכינה, וקרוב לודאי שגם קיבלו ציונים טובים במבחנים האלה, כי הפסיכו' הגבוה עוזר, אבל עד גבול מסוים.
בטכניון למשל אם אין לך ציון מעל 70 ב-5 יח' מת'/פיז'/כימיה אתה מחויב לעבור בחינת סיווג (בהתאם לדרישות התואר). עד כמה שאני זוכר, גם באוני' אחרות זה ככה.

בנוגע לחרדת בחינות - זו אמורה להיות בדיחה? אם לבן אדם יש חרדה ולא מסוגל להוציא ציון שתואם את היכולת שלו בפסיכומטרי, הגיוני שיקרה לו אותו דבר גם בתואר לא? כמדומני זה אחד מהפקטורים שהפסיכו' בא למדוד - עמידה בלחץ.
ברוב האוניברסיטאות מעבר לציון פסיכומטרי מסוים(בת"א 728 אני חושב) אתה מתקבל כמעט לכל מה שבא לך גם עם ציוני בגרות מבישים בצורה אוטומטית(כי נותנים חלק יותר גדול לבחינה הזו ולא מתביישים להודות בזה.)

בקשר להנ' חש' וכמובן במדעים מדוייקים, יש קורסים עם ממוצע נכשל ולא נדיר לראות קורסים שנכשלו בו יותר מכאלה שעברו, אני ניסיתי לחדד שלאלה עם פסיכו גבוה מאוד לא היה שום יתרון.

כל האנשים מהמכינות ומאפיקי המעבר בפתוחה הסתדרו יפה מאוד

בקשר לטענה של הזכרון של ציוני פסיכו' גבוהים וכשלון: באופן כללי אין סיכוי להתקבל למסלולים כמו חשמל ומדמ"ח עם פסיכומטרי פחות מ670 בערך, אז לא נדיר לראות אנשים שקיבלו 690 ו700, אבל אין הרבה שהוציאו מעל 750- אני הכרתי שניים(אולי היו עוד, לא מיימר להכיר את כל האנשים), אחד מהם נשר בסוף שנה א' ופתח חברה והשני גורר את התואר לשנה חמישית כי הוא היה בטוח שלשבת בכיתה יספיק כמו כל דבר שהוא עשה בחיים וזה התנגש לו בפרצוף.

בקשר ללחץ וחרדת בחינות: לחץ זה דבר סובייקטיבי ומתכננים בחינות כך שתרגיש לחץ בזמן ולא תשב לקפה בחצי שעה האחרונה של בחינה, אבל לא יצא לי להיות בבחינה שלמדתי ותרגלתי שחלק מאסטרטגיית הלימוד היא לנחש אם עבר זמן מסויים בשאלה(יכול להיות שהתרסקתי בשאלה וניסיתי לסחוט נקודות יש מאין, אבל זה אף פעם לא היה חוסר בזמן)- בינינו, להוציא תוספת זמן באונ' זה לא כזה הרבה יותר קשה מבית הספר(ואין סיכוי שכל מי שיש לו תוספת זמן בפקולטה להנדסה באמת זקוק לה, אבל היי זה מוסיף כמה נקודות לממוצע)

ברור, זה גם נורא קל לבנות מבחן כזה בראש שלך כשאתה יושב מול המחשב. אני חושב שבפרקטיקה זה הרבה יותר קשה ממה שאתה חושב, לפחות לחלק ממקצועות הלימוד.
ולא פחות קל זה ליישב את העובדה שיש לא מעט אנשים שלא יודעים מה הם הולכים ללמוד בזמן שהם נבחנים בפסיכומטרי, ולא מעט כאלה שמחליפים מקצוע אחרי שנה ראשונה ולעתים גם אחריה, וכל אלה יצטרכו להיבחן בהרבה מבחנים כמו שאתה מציע, מה שיעכב להם את החיים לא מעט.
להוציא תוספת זמן באונ' זה לא כזה הרבה יותר קשה מבית הספר

לא יודע איך זה בשאר המקומות אבל בטכניון זה מאוד מאוד קשה.

לא יודע איך זה בשאר המקומות אבל בטכניון זה מאוד מאוד קשה
מי שיש ספק שאכן צריך את זה וזה יפגע בו יקבל את התוספת זמן(בניגוד למרכז הארצי שגם אבחון פסיכודידקטי וגם מוקסו וגם אבחונים עקביים מגיל הילדות לפעמים לא עוזרים ולך תחפש עם מי לדבר)

מי שיש ספק שאכן צריך את זה וזה יפגע בו יקבל את התוספת זמן(בניגוד למרכז הארצי שגם אבחון פסיכודידקטי וגם מוקסו וגם אבחונים עקביים מגיל הילדות לפעמים לא עוזרים ולך תחפש עם מי לדבר)

על איזה מוסד אתה מדבר?

ברוב האוניברסיטאות מעבר לציון פסיכומטרי מסוים(בת"א 728 אני חושב) אתה מתקבל כמעט לכל מה שבא לך גם עם ציוני בגרות מבישים בצורה אוטומטית(כי נותנים חלק יותר גדול לבחינה הזו ולא מתביישים להודות בזה.)

בקשר להנ' חש' וכמובן במדעים מדוייקים, יש קורסים עם ממוצע נכשל ולא נדיר לראות קורסים שנכשלו בו יותר מכאלה שעברו, אני ניסיתי לחדד שלאלה עם פסיכו גבוה מאוד לא היה שום יתרון.

בקשר לטענה של הזכרון של ציוני פסיכו' גבוהים וכשלון: באופן כללי אין סיכוי להתקבל למסלולים כמו חשמל ומדמ"ח עם פסיכומטרי פחות מ670 בערך, אז לא נדיר לראות אנשים שקיבלו 690 ו700, אבל אין הרבה שהוציאו מעל 750- אני הכרתי שניים(אולי היו עוד, לא מיימר להכיר את כל האנשים), אחד מהם נשר בסוף שנה א' ופתח חברה והשני גורר את התואר לשנה חמישית כי הוא היה בטוח שלשבת בכיתה יספיק כמו כל דבר שהוא עשה בחיים וזה התנגש לו בפרצוף.

בקשר ללחץ וחרדת בחינות: לחץ זה דבר סובייקטיבי ומתכננים בחינות כך שתרגיש לחץ בזמן ולא תשב לקפה בחצי שעה האחרונה של בחינה, אבל לא יצא לי להיות בבחינה שלמדתי ותרגלתי שחלק מאסטרטגיית הלימוד היא לנחש אם עבר זמן מסויים בשאלה(יכול להיות שהתרסקתי בשאלה וניסיתי לסחוט נקודות יש מאין, אבל זה אף פעם לא היה חוסר בזמן)- בינינו, להוציא תוספת זמן באונ' זה לא כזה הרבה יותר קשה מבית הספר(ואין סיכוי שכל מי שיש לו תוספת זמן בפקולטה להנדסה באמת זקוק לה, אבל היי זה מוסיף כמה נקודות לממוצע)

עד כמה יש היכרות ותוספת זמן לאנשים בעלי חרדה בבחינות?

תודה על התשובה.
מעניין שרק כאשר אתה נמצא מספיק זמן בעולם ופוגש הרבה אנשים אתה מגלה כמה זה לא מפתיע לראות איך בני האדם מפולגים לפי הציון הפסיכומטרי.
איך זה מסתדר שהחבר הכי טוב שלך שתמיד היה חד קיבל מעל 700, העמית שלך למכינה קיבל רק 600 וידידה שלך שלא הייתה אף פעם טובה במתמטיקה קיבלה 500.
אולי באמת כאשר אתה מגיע לרמה מסוימת של כישרון אין כל כך הבדל בין האחוזון ה93 לאחוזון 97 מבחינת סיכויי הצלחה, אבל איפה בא הגבול? האם מישהו מאחוזון 85 מוכשר כמו אחד מהאחוזון 98 לעשות תואר מדעי?
מדובר על הבדל של יותר מפי 2 טעויות לזה שחלש יותר.

אולי באמת הגיע הזמן להפסיק עם האליטיזים שסטודנטים בטכניון טובים יותר מאלה שלומדים בבאר שבע ולתת לשניהם הזדמנות שווה ברעיונות עבודה כל עוד הם עברו סינון כלשהו, אני רק לא רואה איך זה קורה היות ובני האדם תמיד יחזיקו בדעות קדומות כלשהן.

מה עם בני אדם ששיפרו את הציון שלהם ביותר מ-100 נקודות. איך הם מתפלגים בחיים?

ברור, זה גם נורא קל לבנות מבחן כזה בראש שלך כשאתה יושב מול המחשב. אני חושב שבפרקטיקה זה הרבה יותר קשה ממה שאתה חושב, לפחות לחלק ממקצועות הלימוד.
ולא פחות קל זה ליישב את העובדה שיש לא מעט אנשים שלא יודעים מה הם הולכים ללמוד בזמן שהם נבחנים בפסיכומטרי, ולא מעט כאלה שמחליפים מקצוע אחרי שנה ראשונה ולעתים גם אחריה, וכל אלה יצטרכו להיבחן בהרבה מבחנים כמו שאתה מציע, מה שיעכב להם את החיים לא מעט.

לא יודע איך זה בשאר המקומות אבל בטכניון זה מאוד מאוד קשה.

שטויות.
לבנות מבחן זה לא תורה מסיני @coldfire (תקן אותי אם אני טועה).

לגבי הטענה השנייה שלך, בין אם יהיה פסיכו או לא, הם עדיין לא ידעו אם המקצוע מתאים להם ועדיין סביר להניח שלא יעסקו בתחום שהם למדו בתואר הראשון, זה פקטור שאין מה לעשות לגביו.

שטויות.
לבנות מבחן זה לא תורה מסיני @coldfire (תקן אותי אם אני טועה).

לגבי הטענה השנייה שלך, בין אם יהיה פסיכו או לא, הם עדיין לא ידעו אם המקצוע מתאים להם ועדיין סביר להניח שלא יעסקו בתחום שהם למדו בתואר הראשון, זה פקטור שאין מה לעשות לגביו.

לא תורה מסיני (למרות שזה יותר קשה מלפתור אותו), אבל זה דורש השקעה, ופסיכומטרי מקבלים בחינם.

לא תורה מסיני (למרות שזה יותר קשה מלפתור אותו), אבל זה דורש השקעה, ופסיכומטרי מקבלים בחינם.

ברור שדורש השקעה, אבל הכוונה שלי הייתה להבין אם זה כזה far fetched כמו שאפטרמאט עושה מזה...

הגזמת גיל 16 לגיטימי לגמרי לעשות מבחנים ברמה של הבגרות. גם תמיד אפשר לשפר ולהשלים אחרי זה. הפסיכומטרי מן הסתם שלא יהיה ממוקד נושא כי הוא אמור להיות כללי ולא מבחן ידע, ככה הוא בעצם משקולת נגד לבגרות שהיא כן ממוקדת ויותר בוחנת ידע. כל אחד מהם אינדיקטור גרוע בפני עצמו, ביחד הם כבר די טובים.

מבחן שקשור בחומר שאתה הולך ללמוד בתואר? בהנדסה יש כזה, קוראים לזה בגרות במתמטיקה ובפיזיקה, מכינה ובחינות כניסה. זה לא מספיק קשור לחומר שלומדים? אתה מעדיף אולי שיבחנו אותם על החומר של שנה שלישית?
בנוגע למקצועות אחרים (הומניים) - לא ממש פרקטי, יש כל כך הרבה מקצועות, וכמה אפשר להתעמק בחומר של תואר לפני התואר? חוץ מזה, למקצועות האלה בד"כ יש דרישות גבוהות רק בעקבות ביקוש.

@SmokingSnake
נכנסתי לאתר של אוניברסיטת ת"א, בדקתי לגבי הנ' חשמל. פסיכו' מינימלי לקבלה זה 600, יש בנוסף מסלול קבלה בלי פסיכומטרי. אם אין בגרות בפיזיקה חובה לעבור אצלהם מכינה בפיזיקה. וחייב מתמטיקה 4-5 יח' בציוני מינימום מוגדרים + עוד מקצוע ריאלי לסה"כ של 9 יח'. אז עם כל הכבוד למשקל יתר של הפסיכומטרי, הדבר היחיד שציון גבוה בו יתרום למועמד, זה שהציון שהוא קיבל בספרות ובתנ"ך יהיו פחות משפיעים, שזה לבד כבר מצדיק אותו לדעתי.

אה ובדיקה קטנה שעשיתי: מועמד עם בגרות 100, ופסיכומטרי 740, לא עומד בתנאי סכם הנ"ל. מועמד עם בגרות 105 ופסיכומטרי 700, כן עומד בתנאי. תגיד לי אתה מה יותר "קל" להשגה מהשניים ולמה יש יותר משקל.

מה עם בני אדם ששיפרו את הציון שלהם ביותר מ-100 נקודות. איך הם מתפלגים בחיים?
שיפור ב 100 נקודות הוא לרוב נדיר ובמקרים שהוא קורה זה לרוב כאשר מישהו ניגש לבחינה בלי להתכונן בכלל לבין המצב שהוא התכונן טוב.

מהנסיון שלי כמדריך (לפני בערך 20 שנה) יש סוג של סף גנטי שקובע את הציון המקסימאלי של הנבחן. אפשר לראות את זה מתבטא אצל מי שמנסה להתקבל לרפואה ועל אף המאמצים לא מגיע לציון המבוקש.
מה שקובע כמה קרוב תהיה לסף הזה, זאת מידת ההכנה בעיקר הכרות מוקדמת עם סגנון השאלות ושינון נושאים שיכולים לעזור בפתרון , ריכוז בבחינה וקצת מזל.

בהקשר לתנאי הקבלה האבסורד הוא שנאלצים לתת עדיפות ל 690 לעומת 680 כאשר בפועל זה כמעט אותו ציון, לפעמים הבדל של 2 טעויות.

@SmokingSnake
נכנסתי לאתר של אוניברסיטת ת"א, בדקתי לגבי הנ' חשמל. פסיכו' מינימלי לקבלה זה 600, יש בנוסף מסלול קבלה בלי פסיכומטרי. אם אין בגרות בפיזיקה חובה לעבור אצלהם מכינה בפיזיקה. וחייב מתמטיקה 4-5 יח' בציוני מינימום מוגדרים + עוד מקצוע ריאלי לסה"כ של 9 יח'. אז עם כל הכבוד למשקל יתר של הפסיכומטרי, הדבר היחיד שציון גבוה בו יתרום למועמד, זה שהציון שהוא קיבל בספרות ובתנ"ך יהיו פחות משפיעים, שזה לבד כבר מצדיק אותו לדעתי.

אה ובדיקה קטנה שעשיתי: מועמד עם בגרות 100, ופסיכומטרי 740, לא עומד בתנאי סכם הנ"ל. מועמד עם בגרות 105 ופסיכומטרי 700, כן עומד בתנאי. תגיד לי אתה מה יותר "קל" להשגה מהשניים ולמה יש יותר משקל.

עקרונית ציוני סכם הם דבר משתנה, בטח ובטח בטווח השנים שאנחנו מדברים עליו(נרשמתי למסלול הזה לפני 5 שנים), בזמנו הסכם לקבלה אוטומטית שהיה לי היה 680(5 נק' פחות ממדמ"ח, כאשר היום במדמ"ח כבר דורשים 699 והפער גדל, בהנדסה מכנית לדוג' עלו מ620 ל637 ובתעשיה וניהול ירדו מ670 ל650).
הציון פסיכו' המינימלי הנדרש היה 620 או 625 אבל מעשית היה גבוה הרבה יותר.
קבלה ללא פסיכו' לא הייתה אפשרית אבל כנראה שהסיקו מסקנות וטוב שכך.

בקשר לציונים שכתבת אני כבר לא בקיא, אבל אני זוכר שבמחשבון סכם דאז היה "דגש כמותי" ויכולת להוציא ציון גבוה בכמותי ואז זה היה מקפיץ את הסכם קבלה למי שנכנס פקולטה

משקל יתר של הפסיכו': בהמון מסלולים באונ' כתוב ציון התאמה X ומעלה (ציון פסיכומטרי Y ומעלה) או ציון פסיכומטרי 725 ומעלה ובגרות העונה על הדרישות הכלליות(והדרישות הכלליות הן 3 יח"ל מת', 4 יח"ל אנגלית שניהם בציון 55 ו20 יחידות לימוד סה"כ).
*כמובן שהמשקל יתר הנ"ל לא רלוונטי להנדסה ומדעים מדוייקים שידרשו ממך מת'/פיזיקה לפי הצורך

נערך לאחרונה:
באמת מעניין אותי לראות את זה כי עוד לא נתקלתי בדבר כזה. יש איזשהם קורסים חופפים לתארים שלנו שבהם אני ארגיש את זה? סמסטר שעבר סיימתי את כל המבחנים שעה עד שעה וחצי לפני הזמן, אבל בשעה-שעה וחצי האלה ישבתי על ה2-3 סעיפים שלא ידעתי איך לפתור ושום זמן שבעולם לא היה עוזר לי בהם.
גם מהניסיון שלי עד כה בתוכנה קורה בדיוק אותו הדבר (אבל לא יצא לי לסיים בפחות משעה וחצי).
קרה לי רק פעם אחת שזמן היה גורם מגביל, וזה היה כשלא ידעתי את החומר כמו שצריך ואילתרתי הרבה, ואני עוד אחד שלוקח את הזמן במבחנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית