הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

5 יחידות מתמטיקה.

נ.ב
הוצאתי מעל 700 בפסיכו בקורס הראשון שעשיתי באנקורי ועלה לי 1500 שקל דרך הצבא, ככה שאני כן אובייקטיבי

זה קל: קורלציה זה בולשיט.
אז מה לא בולשיט?
מה בדיוק ? זה סה"כ 2 סמסטרים מתוך 8.זה לא אומר שפסיכומטרי בודק משהו. זה רק הראה שיש סיכוי יותר טוב שתשרוד את השנה הראשונה
ארקאדי אם אנשים עם 760 בפסיכומטרי קיבלו 35 במבחן הראשון שלהם בפיזיקה משהו בטענה שלך שיש קשר בין השנה הראשונה לציון פסיכומטרי קצת לא בסדר. (בהנחה שזה לא מקרה יוצר מן הכלל)

זה קל: קורלציה זה בולשיט.
אני יודע שאתה מת על ההטרלות האלה ואין לך באמת צד בעניין או בכלל איזהשהוא קמצוץ של איכפתיות כלפי הנושא אז אתה נהנה להתל בהם.

הפסיכומטרי כשלעצמו לא מדד מהימן להצלחה- הוא כן מדד במובן מסויים לאייקיו- בודק זריזות מחשבה על פתרונות יצירתיים ופשוטים.

הפסיכומטרי לבד הוא לא מדד מספיק ולכן בודקים ידע דרך הבגרויות (כמה הן משקפות ידע זה כבר דיון אחר). ויש מבחני סינון אגב בפיזיקה למי שהתקבל בלי בגרות בפיזיקה ובקרוב גם במתמטיקה.

בן אדם שיסמוך רק על ציון הפסיכומטרי שלו שעזר לו להתקבל מבלי להשקיע בלהשלים חומר שחסר לו פשוט מאוד ייכשל.
כל טענה אחרת כלפי הפסיכומטרי מגיע מחרשנים שלא הצליחו לעבור את המחסום הזה ולהשיג ציון גבוה כמו שהלך להם בבגרויות.

אבל תמשיך אחי, אני נהנה ואני בטוח שגם אתה.

אז מה לא בולשיט?

ארקאדי אם אנשים עם 760 בפסיכומטרי קיבלו 35 במבחן הראשון שלהם בפיזיקה משהו בטענה שלך שיש קשר בין השנה הראשונה לציון פסיכומטרי קצת לא בסדר. (בהנחה שזה לא מקרה יוצר מן הכלל)

לא בולשיט זה להסתכל קצת על הנתונים ולהבין אותם. זה ברור בלי שום מחקר שתהיה קורלציה בין ציון גבוה בפסיכומטרי לבין הצלחה של סטודנטים. כי ברור שהרבה סטודנטים חכמים יצליחו בכל מבחן שתזרוק עליהם אם יש להם מספיק רצון וברור שיש אנשים שאין להם עתיד ויכשלו בהכל. גם ברור שיש קורלציה בין ההמצאות שלי בחדר לבין העובדה שיש אור בחדר. זה לא אומר שאתה יכול להסיק כל מה שאתה רוצה מהנתונים האלה.

אז מה לא בולשיט?

מה לא בסדר ?

ציון פסיכומטרי הראה על מידת הצלחה לסיים שנה ראשונה. כלומר לעבור את כל המקצועות. זה לא אמר כלום על ציונים.

הקטע שגם יכל להיות שכל מי שיש לו פסיכו גבוהה סיים בממוצע 60. ואנשים עם פסיכו נמוך סיימו עם ממוצע 90 אבל נכשלו בקורס אחד.

קיצור לסיכום הפסיכומטרי הוא לא מדד. הוא פשוט הפתרון שהכי נוח למדינה ולמוסדות הלימוד. וכנראה גם לתלמיד.

אני יודע שאתה מת על ההטרלות האלה ואין לך באמת צד בעניין או בכלל איזהשהוא קמצוץ של איכפתיות כלפי הנושא אז אתה נהנה להתל בהם.

הפסיכומטרי כשלעצמו לא מדד מהימן להצלחה- הוא כן מדד במובן מסויים לאייקיו- בודק זריזות מחשבה על פתרונות יצירתיים ופשוטים.

הפסיכומטרי לבד הוא לא מדד מספיק ולכן בודקים ידע דרך הבגרויות (כמה הן משקפות ידע זה כבר דיון אחר). ויש מבחני סינון אגב בפיזיקה למי שהתקבל בלי בגרות בפיזיקה ובקרוב גם במתמטיקה.

בן אדם שיסמוך רק על ציון הפסיכומטרי שלו שעזר לו להתקבל מבלי להשקיע בלהשלים חומר שחסר לו פשוט מאוד ייכשל.
כל טענה אחרת כלפי הפסיכומטרי מגיע מחרשנים שלא הצליחו לעבור את המחסום הזה ולהשיג ציון גבוה כמו שהלך להם בבגרויות.

אבל תמשיך אחי, אני נהנה ואני בטוח שגם אתה.

אוקיי, אז כשאני אומר את מה שאמרת, אני מטריל, אבל כשאתה אומר את זה, אתה תורם לדיון?
מה לא בסדר ?

ציון פסיכומטרי הראה על מידת הצלחה לסיים שנה ראשונה. כלומר לעבור את כל המקצועות. זה לא אמר כלום על ציונים.

הראה איפה?

אני יכול לתרום את ה2 סנט שלי ולאמר שכל מי שעשה מכינה למדעים מדוייקים והוציא מעל 90 בציון הסופי הצליח במסלול בסופו של דבר(לימודי פיזיקה ומתמטיקה בממוצע נדרש בשילוב של תרגול עוזרים לפתור שאלה בפיזיקה 1 או התמרת פורייה, שאלות לוגיקה ומתמטיקה בשקל בפסיכומטרי לא)

אוקיי, אז כשאני אומר את מה שאמרת, אני מטריל, אבל כשאתה אומר את זה, אתה תורם לדיון?

הראה איפה?
זה מחקר שרץ לפני כ 10 שנים מאמין. פרסמו אותו לפני כמה שנים בטכניון. ובקבוצה של מדעי המחשב בטכניון יש פעם בשנה דיון על הפיסכומטרי. אני לא הולך לחפש אותו כי זה לא באמת חשוב.

לסיכום הפסיכומטרי הוא מה שיש. ולא מה שצריך להיות.

אני יכול לתרום את ה2 סנט שלי ולאמר שכל מי שעשה מכינה למדעים מדוייקים והוציא מעל 90 בציון הסופי הצליח במסלול בסופו של דבר(לימודי פיזיקה ומתמטיקה בממוצע נדרש בשילוב של תרגול עוזרים לפתור שאלה בפיזיקה 1 או התמרת פורייה, שאלות לוגיקה ומתמטיקה בשקל בפסיכומטרי לא)

בפסיכומטרי אין בכלל שאלות במתמטיקה. יש שאלות בתורה שם המציאו בסגנון ״תתבסס על הציור כדי להסיק מה שנראה לך נכון, כי הציור הוא מדויק״. שימושי מאוד.

בפסיכומטרי אין בכלל שאלות במתמטיקה. יש שאלות בתורה שם המציאו בסגנון ״תתבסס על הציור כדי להסיק מה שנראה לך נכון, כי הציור הוא מדויק״. שימושי מאוד.
מבלי להיכנס לנושא הפסיכומטרי עצמו, השאלות האלה מזכירות לי את המבחנים שיש בכל מיני מרכזי הערכה שעושים חברות כמו רפאל\אלביט וכו'.
משקף יפה מאוד את רמת המועמד אל מול המשרה שאליה הוא מתמודד. (" ")
וזכורה לי פעם אחת שבאחד המבחנים האלה היה איתי בחור שהיה מועמד להיות תושב במושב קהילתי ושלחו אותו לעבור את המבחנים הללו..

שימושי מאוד.
אין דרך אחרת לתאר את זה.

הדעה שלך מובנת, אבל אם תסתכל על המצב כמו שהוא עכשיו אתה לא חושב שסטודנטים שלומדים במכללה הם טיפשים יותר בהבנה שלהם ומוציאים ציונים נמוכים ביחס לסטודנטים מהטכניון?
אם המבחן מנבה יכולות שכליות ולא הצלחה זאת זכותה של האוניברסיטה להשתמש בו כדי להחליט את מי היא רוצה, בדיוק כמו שמבחן מחוננים מבדילים בין התלמידים.

הדעה שלך מובנת, אבל אם תסתכל על המצב כמו שהוא עכשיו אתה לא חושב שסטודנטים שלומדים במכללה הם טיפשים יותר בהבנה שלהם ומוציאים ציונים נמוכים ביחס לסטודנטים מהטכניון?
אם המבחן מנבה יכולות שכליות ולא הצלחה זאת זכותה של האוניברסיטה להשתמש בו כדי להחליט את מי היא רוצה, בדיוק כמו שמבחן מחוננים מבדילים בין התלמידים.

בתור מישהו שלימד סטודנטים גם במכללות וגם באוניברסיטאות, אני יכול להגיד שהמגוון גדול מדי להגיד משהו. אבל אני לא חושב שהבעיה בהכרח בסטודנטים, אלא בדרישות של המכללות.

וזכותה של האוניברסיטה להשתמש בכל מה שהיא רוצה. זה לא הופך את זה ליעיל.

הפסיכומטרי קיים מ 2 סיבות
1. זה נוח למוסדות לימוד שזה נותן להם עוד מדד לסינון, כי בשנת 2002 ביטלו אותו לשנה ואז כל מוסדות הלימוד היו מפוצצים בערבים שאחרי סמסטר או שנה היו צריכים להעיף יותר מחצי מהם. ולא נשארו סטודנטים באותו מחזור.

/QUOTE]
מה זאת אומרת ? למה זה גרם למוסדות להיות מפוצצים בערבים ?

הבגרויות שלהם זה בערך 100 בהכל. בהרבה מקומות הם עושים מבחן ביחד עם המורה.

לא מתמטיקה, חשבון*
מכללה להנדסה כמו זו שבעיר שלי:
1. הרף קבלה היחיד בה זה לדעת לכתוב את השם ולהישאר במכינה מאוד בסיסית כדי להיכנס לכך מסלול שתחפוץ, באוניברסיטה לא יוכל להיכנס אדם עם 3 יחידות מתמטיקה ולשרוד ברמת המכינה
2. משהתקבלת, גם אתה אהבל גמור, כך עוד יש לך מספיק עצבים וזמן אתה תסיים בכל מסלול שתרצה
3. אם אתה יודע לכתוב את השם+שם משפחה באנגלית תקבל מלגה נוספת(חוץ מהמלגה שהעירייה מעניקה לכולם בערך)
4. בהצלחה בעולם האמיתי

חשוב לציין שגם במכללה יש אנשים שלומדים משיקולים מובנים(מרחק, כסף) ויכולים להיות טובים לא פחות.

אוניברסיטה זה עסק אבל יש לו רגולציה, מכסות וכמובן פיקוח, מותר לו להגיד לא לסטודנט כי יש עוד 20 שמחכים בתור.
להרבה מכללות יש אי ודאות עד שבועיים לפני הסמסטר אם קורס בכלל ייפתח כי אין מספיק נרשמים, איך הם יכולים להרשות לעצמם לסנן מישהו?

ובדיוק באותה צורה אני יכול לתרום את ה2 סנט שלי ולומר שאני וכמה חברים שלי ללימודים היינו על הפנים בתיכון (ממוצע 90 שקולדפייר הזכיר זה לא רחוק בכלל ממה שאני מדבר עליו), לא ידענו ללמוד כי מעולם לא ניסינו עד שהגענו לאקדמיה, התסדרנו בסדר גמור בתואר ואפילו סיימנו בהצלחה. המשותף לכולנו היה שניגשנו לפסיכומטרי (וגם אליו בקושי למדנו) והוצאנו ציון יפה שמעיד על כך שיש משהו בקופסה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית