הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

5 יחידות מתמטיקה.

John Snow

משתמש מתחיל
171
51
נק' מוניטין:
51
171
51
אהלן שלום לכולם, המטרה שלי בעתיד היא לעשות מכינה בטכניון\אריאל ללימודי הנדסה, המכינה אורכת 9 חודשים שבהם לומדים מתמטיקה, פיזיקה, ואנגלית ברמת 5 יחידות, אני בן 21 בחודש הבא, ולצערי לא למדתי בתיכון כמו שצריך ולא עשיתי בגרויות, כרגע אני משלים ביואל גבע 3 יחידות מתמטיקה כדי שיהיה לי את הבסיס הראשוני.

לאחר ה3 אני מעוניין לקחת את הקורס של ה5 יחידות, לפי מה שהמורה שלי אמרה לי והיועצת שלי ביואל גבע הקפיצה מ3 ל5 היא גדולה מידי ויהיה לי קשה מאוד, אך מאנשים אחרים לעומת זאת אני שומע שזה כן אפשרי, יש מכינה גם לפני ה5 בת 3 שבועות שבה אתה משלים כל מיני נושאים מ4 יחידות שאתה צריך ל5.

* הסיבה שאני רוצה לעשות 5 יחידות מתמטיקה היא בלי שום קשר למכינה, אני יודע שבמכינה אני אלמד מקבצים מתוך ה5 שאני צריך להנדסה, אך הסיבה שאני רוצה לעשות 5 היא קודם כל כי יש לי זמן וב' אני רוצה להתרגל יותר ללימודים אינטנסיביים לפני שאני נכנס למכינה כזאת, וגם לשפר לעצמי את הסיכויים.

אני מציין כאן שאני מתכוון להשקיע מאוד מאוד, אני תמיד נותן מעצמי יותר אפילו כשקל, בהחלט אני מתכוון לשבת שעות ולהשקיע כמה שאפשר, אני גם יכול לפני המכינה ללמוד עם מורה פרטי במקביל למה שאני עושה עכשיו את כל הנושאים שצריך מ4 ל5, אין לי בעיה עם זה.

מה דעתכם? אני קצת עורערתי מהמורה שלי, היא הפכה את ה5 יחידות למשהו מפלצתי, ושמתקדמים שם ממש ממש מהר, ושהיא מפחדת שאני לא אעמוד במהירות שבה החומר רץ ומתקדם, היא אומרת שלדעתה אין לי קושי בהבנה או בקליטה, אלא בזה שאני לומד בקצב מסויים.

ה3 יחידות רץ לי בצורה דיי מעולה, אין לי שום בעיה עם שום דבר, פה ושם טעות כמו כל אחד, יש בעיה עם זה שאני עושה דברים בקצב לא סופר מהיר? (מתכוון לש"ב ופתירת תרגילים בשיעור עזר, על זה היא מסתכלת בנוגע ל"מהירות" שלי).

השאלה שלי היא:
לדעתכם זה אפשרי מבחינתי להוציא ציון טוב ב5 יחידות בקורס שנמשך 5 חודשים? אני יודע שאתם לא מכירים את היכולת שלי בתור תלמיד, וזה ש3 הולך טוב זה לא אינדיקציה בכלל כי זה לא מתמטיקה ו5 יחידות זה משהו אחר לגמרי.

- אני יכול גם להראות לכם את המערכת שעות של הקורס שתקבלו אינדיקציה על איך הוא נראה מבחינת שעות לימוד.

נערך לאחרונה:
מתמטיקה 5 יחידות זה נטו עניין של השקעה , אתה תצטרך לחרוש ולשבת שעות על גבי שעות ולפעמים תרצה לדפוק את הראש שלך בשולחן אבל בסוף זה מתבטא בתוצאות

בתור בוגר מכינת הטכניון לדעתי האישית אין לך מה להשלים 5 יחידות אם אתה מתכנן ללכת לשם. אתה תקבל שם את כל הרגלי הלמידה וההתקדמות שם היא בקצב לא מהיר ככה שאתה תהיה בסדר.
להוציא ציון טוב ב5 יחידות מתמטיקה תוך 5 חודשים? שטויות. אפשר גם ב2-3 חודשים ללמוד מעולה את כל החומר של 5 יחידות אם יש לך ראש לזה ואין בעיה לשבת וללמוד 8 שעות ביום.
5 יחידות מתמטיקה זה בדיחה. אפשר להוציא בזה 90+ גם בלי לדעת מתמטיקה רק בעזרת זיכרון כי התרגילים חוזרים על עצמם ולא באמת צריך לחשוב ברובם כדי להצליח. המורה כנראה הפחידה אותך כי היא רגילה לתלמידים טיפשים שלא מצליחים לעכל את החומר. אם אתה לא טיפש ופשוט לא הלך לך כי לא השקעת בלימודים בתיכון באמת שאין לך ממה לפחד.

בקיצור, קטן עליך, אני אישית ממליץ על מכינת הטכניון כי אם אתה הולך ישר אחרי המכינה לתואר אתה נחשב "בוגר מכינה" (אם אתה לוקח סמסטר הפסקה אתה מאבד את הסטטוס הזה) ויש בזה המון הטבות שלא בהכרח תקבל אם לא תעשה אותה.

אם יש לך שאלות ספציפיות מוזמן לפנות אליי

תלוי במתרגל ובנכונות שלך להצליח.
בהחלט אפשרי.

אין טעם לעשות 5 יח' בשלבים, כל החומר, גם של 3 יח' וגם של 4 יח', מכוסה במהלך הלימוד ל-5 יח'. אם אתה מתקשה פשוט תאריך את משך הלימוד של 5 יח' במקום להתמהמה על מבחנים מיותרים.
ויותר מזה - אם בכוונתך לעשות מכינה מלאה, אז אין טעם כלל שתיגש לבגרות, הלמידה לבגרות שונה מהלמידה במכינה וסתם תבזבז זמן וכסף על משהו משהו שלא יתרום לך כלום, ויתכן שאפילו יפגע מאחר ואופי הלמידה לבגרות שונה מאופי הלימוד במכינה.

תשכח את מי שהיית ומה עשית בתיכון בכל מה שקשור ללימודים, זו היתה תקופה אחרת, היית בן אדם אחר והסביבה שלך היתה אחרת. אם תלך בעצמך ותשאל סטודנטים להנדסה באוני' מה הם חשבו על 5 יח' מת' בימי התיכון לעומת מה שהם חושבים על זה עכשיו, תראה הבדל משמעותי בתגובה. בבתי הספר ובמכוני הבגרויות האלה יש נטיה להציג את 5 יח' כמשהו מפלצתי, ויש בזה מעט מאוד צדק. תבוא עם ראש פתוח, תלמד בהדרגה ככה שתבין מה קורה ולא רק איך פותרים, ותראה שזה סתם שטויות.

ד"א, אני ממליץ, לפני שסתם זורקים כסף על קורסים, לנסות ללמוד לבד. יש לך בערוץ יוטיוב של הטכניון את כל המכינה בערך עם הסברים מעולים. בשביל תרגילים אתה יכול לחפש באינטנרט, להשאיל ספרים מהספריה או לקנות ביד2. להתרגל ללמוד לבד עכשיו יעזור לך מאוד בהמשך במהלך התואר.

בתור מורה למתמטיקה (סטודנט לחשמל), כל מה שאמרו פה נכון. הרעש שעשו מ5 יח' גדול מכל תואר אקדמי ולא בצדק.
אני אציין שבתור אחד שמאוד מעריך את הקורסים ביואל גבע ואפילו חושב שבפסיכומטרי הקורס שלהם הוא חובה כי הוא נותן כלים שאין במקומות אחרים, הקורס במתמטיקה גם אם הוא טוב הוא מיותר.
העצה הכי טובה שאתן לך היא תקנה את הקורס הכנה באתר GOOL שמהיכרות איתו הוא מצויין ותלמד בקצב שלך יש שם את כל הנושאים ותהיה מוכן מצויין.
שיהיה בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
אין טעם לעשות 5 יח' בשלבים, כל החומר, גם של 3 יח' וגם של 4 יח', מכוסה במהלך הלימוד ל-5 יח'. אם אתה מתקשה פשוט תאריך את משך הלימוד של 5 יח' במקום להתמהמה על מבחנים מיותרים.
ויותר מזה - אם בכוונתך לעשות מכינה מלאה, אז אין טעם כלל שתיגש לבגרות, הלמידה לבגרות שונה מהלמידה במכינה וסתם תבזבז זמן וכסף על משהו משהו שלא יתרום לך כלום, ויתכן שאפילו יפגע מאחר ואופי הלמידה לבגרות שונה מאופי הלימוד במכינה.

תשכח את מי שהיית ומה עשית בתיכון בכל מה שקשור ללימודים, זו היתה תקופה אחרת, היית בן אדם אחר והסביבה שלך היתה אחרת. אם תלך בעצמך ותשאל סטודנטים להנדסה באוני' מה הם חשבו על 5 יח' מת' בימי התיכון לעומת מה שהם חושבים על זה עכשיו, תראה הבדל משמעותי בתגובה. בבתי הספר ובמכוני הבגרויות האלה יש נטיה להציג את 5 יח' כמשהו מפלצתי, ויש בזה מעט מאוד צדק. תבוא עם ראש פתוח, תלמד בהדרגה ככה שתבין מה קורה ולא רק איך פותרים, ותראה שזה סתם שטויות.

ד"א, אני ממליץ, לפני שסתם זורקים כסף על קורסים, לנסות ללמוד לבד. יש לך בערוץ יוטיוב של הטכניון את כל המכינה בערך עם הסברים מעולים. בשביל תרגילים אתה יכול לחפש באינטנרט, להשאיל ספרים מהספריה או לקנות ביד2. להתרגל ללמוד לבד עכשיו יעזור לך מאוד בהמשך במהלך התואר.

אז לדעתך קורס של חמישה חודשים מספיק כדי לעשות 5 יחידות בציון טוב גם אם הקפיצה היא מ3 ל5? קפיצה דרסטית לפי דעתה של היועצת בקורס ביואל גבע, (ואני מציין שיש מכינה קלה לפני של 3 שבועות ללמוד נושאים מ4 שצריך ל5), כמובן שמשקיע מאוד.

דרך אגב, תודה רבה לכולם על המענה, אם להיות כנה התגובות שלכם מאוד עודדו אותי כי קצת התאכזבתי היום, אני רק בתחילת הדרך ולפעמים אתה שומע כל מיני דברים שגורמים לך לחוסר אמונה בעצמך, המורה שלי בהחלט גרמה לי לא להאמין שאני יכול.

נערך לאחרונה:
מכיר את היועצות בגבע. ביעוץ שלהם לפעמים מאוד טוב אבל בעניין ההמלצה על הקורסים של מתמטיקה יש להם נטייה לא לדחוף אנשים לקורס של ה5 כי הוא בדר"כ לא מתאים לכולם (לא כולם משקיעים) ואז הם לא מרוצים מהתוצאות ומשמיצים את הקורס.
ובנוסף המטרה שלהם לעשות עליך כסף ולמה לא לדחוף לך שני קורסים.

• פותח/ת השרשור
מכיר את היועצות בגבע. ביעוץ שלהם לפעמים מאוד טוב אבל בעניין ההמלצה על הקורסים של מתמטיקה יש להם נטייה לא לדחוף אנשים לקורס של ה5 כי הוא בדר"כ לא מתאים לכולם (לא כולם משקיעים) ואז הם לא מרוצים מהתוצאות ומשמיצים את הקורס.
ובנוסף המטרה שלהם לעשות עליך כסף ולמה לא לדחוף לך שני קורסים.

תודה רבה יאן, אני אלך על זה ואעשה את ה5 מתמטיקה. אשקיע את הכל ואתן 200%, מקווה להוציא ציון טוב, הלוואי.

האם לדעתך לעשות במקביל ל5 יחידות מתמטיקה גם קורס ב4 יחידות אנגלית זה אפשרי? או שיהיה כאן עומס מיותר שיכול להשפיע על 2 הקורסים לרעה?

אני פשוט במילא רציתי לעשות 4 יחידות אנגלית להגיע לרמה בסיסית ולשפר את הידע, אבל לחכות עוד סימסטר אחרי ה5 זה כבר יהיה מוגזם לא? זה שנה שלמה רק על אנגלית ומתמטיקה, מה דעתך?

אני לא מבין לגמרי מה מטרתך-
בגרויות או מכינה?
אם אתה הולך למכינה בכל מקרה- אל תבזבז זמן בקורסים והכנה למבחנים תתחיל ללמוד את החומר של המכינה.
אם מטרתך להשלים בגרויות- 5 יח' מתמטיקה ואנגלית. אל תעשה 4. זה לא שווה כלום לאוניברסיטה ולידע שתצטרך.
שנה שלמה על מתמטיקה ואנגלית זה לא מעט, אבל, וזה אבל גדול מתמטיקה 5 יח' זה אחד הדברים היותר חשובים שתצטרך באונ'.
אם בשנה הזו תרכוש יסודות מתמטיים ושליטה בכלים מתמטיים כמו פתרונות יצירתיים לבעיות בעזרת נוסחאות וטריקים מנושאים אחרים- השנה הזו שווה הכל. זה הראש שתצטרך באונ'.
אם יש לך שנה אל תהסס להשקיע אותה רק בזה זה ישתלם ואם מישהו מצקצק לך ואומר לך שאתה מבזבז תזמן תגיד לו בסדר.
אתה צריך להבין שלא רק ששנה זה לא הרבה אלא אפילו מעט- אתה משלים חומר שלומדים בתיכון בשנתיים 3.
אגב אם הכיוון שלך הוא הנדסה אז הייתי מוסיף גם פיזיקה אחרי כמה זמן שאתה רואה שאתה עומד בקצב.
אתה בן 21 אחי כל הזמן לפניך אם תשקיע תצליח ועד גיל 23 תהיה באונ', אצלי רוב האנשים התחילו בני 23-25.
תן בראש ואל תקשיב לכאלה שאומרים לך שאתה לא מסוגל. אם 5 יהיה קשה לך פשוט תקדיש לזה יותר זמן.

אל תינעל על יואל גבע- היועצת שם צודקת במובן מסויים. הקורס שלהם מתאים לאנשים מאוד ספציפיים- כאלה בעלי רקע שמסוגלים לעשות בסמסטר את שני השאלונים, אם אין לך מושג מה זה סינוס אפילו אתה לא תוכל לעמוד בקצב שלהם. אתה תצטרך לפרוס למשך שנה כדי שתוכל להבין את החומר- אבל אל תיבהל מזה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא מבין לגמרי מה מטרתך-
בגרויות או מכינה?
אם אתה הולך למכינה בכל מקרה- אל תבזבז זמן בקורסים והכנה למבחנים תתחיל ללמוד את החומר של המכינה.
אם מטרתך להשלים בגרויות- 5 יח' מתמטיקה ואנגלית. אל תעשה 4. זה לא שווה כלום לאוניברסיטה ולידע שתצטרך.
שנה שלמה על מתמטיקה ואנגלית זה לא מעט, אבל, וזה אבל גדול מתמטיקה 5 יח' זה אחד הדברים היותר חשובים שתצטרך באונ'.
אם בשנה הזו תרכוש יסודות מתמטיים ושליטה בכלים מתמטיים כמו פתרונות יצירתיים לבעיות בעזרת נוסחאות וטריקים מנושאים אחרים- השנה הזו שווה הכל. זה הראש שתצטרך באונ'.
אם יש לך שנה אל תהסס להשקיע אותה רק בזה זה ישתלם ואם מישהו מצקצק לך ואומר לך שאתה מבזבז תזמן תגיד לו בסדר.
אתה צריך להבין שלא רק ששנה זה לא הרבה אלא אפילו מעט- אתה משלים חומר שלומדים בתיכון בשנתיים 3.
אגב אם הכיוון שלך הוא הנדסה אז הייתי מוסיף גם פיזיקה אחרי כמה זמן שאתה רואה שאתה עומד בקצב.
אתה בן 21 אחי כל הזמן לפניך אם תשקיע תצליח ועד גיל 23 תהיה באונ', אצלי רוב האנשים התחילו בני 23-25.
תן בראש ואל תקשיב לכאלה שאומרים לך שאתה לא מסוגל. אם 5 יהיה קשה לך פשוט תקדיש לזה יותר זמן.

אל תינעל על יואל גבע- היועצת שם צודקת במובן מסויים. הקורס שלהם מתאים לאנשים מאוד ספציפיים- כאלה בעלי רקע שמסוגלים לעשות בסמסטר את שני השאלונים, אם אין לך מושג מה זה סינוס אפילו אתה לא תוכל לעמוד בקצב שלהם. אתה תצטרך לפרוס למשך שנה כדי שתוכל להבין את החומר- אבל אל תיבהל מזה.

אני בינואר מסיים שם 3 יחידות מתמטיקה. הדבר היחיד ש"מפחיד" את היועצת והמורה שלי זה כביכול הקפיצה מ3 ל5, ושהחומר שוחה בצורה מהירה, לפי מה שאמרתם כאן הפכו את זה לאוברייטד וזה כן אפשרי לעשות 5 יחידות בקורס של 5 חודשים אם משקיעים כמו שצריך.

המטרה שלי היא לעשות מכינה, אבל אני לא רוצה לבוא למכינה בלי בסיס שעוד לא התרגלתי ללימודים אינטנסיביים יחסית, ולכן אני רוצה לעשות 5 יחידות מתמטיקה לפני.

לגבי האנגלית, גם כאן היא לא מייעצת לעשות קורס של 5 יחידות כי אין בסיס טוב אז היא ממליצה לעשות 4, ול4 יש מכינה של שלושה שבועות גם כן, ול5 אין מכינה אתה מבין? אני כן יכול במקביל לקורס שלי עכשיו לנסות לשפר את האנגלית לבד\עם מורה פרטי ולצבור בסיס עד הקורס של ה5 יחידות אנגלית.

ה5 יחידות אנגלית וה5 מתמטיקה לא מתנגשים זה בזה מבחינת ימים ושעות לימוד, לדעתך זה אפשרי לעמוד בשניהם ביחד?

ודרך אגב, אני לא מבין כלכך את מה שאמרת בפסקה האחרונה, יש לי בסיס של 3 יחידות כמו שציינתי, אז לדעתך אני לא אעמוד בקצב? כי רשמת בהתחלה שהקפיצה מ3 ל5 היא אכן אפשרית, ואפשר לעשות 5 יחידות בקורס של 5 חודשים בציון טוב.

אני בינואר מסיים שם 3 יחידות מתמטיקה. הדבר היחיד ש"מפחיד" את היועצת והמורה שלי זה כביכול הקפיצה מ3 ל5, ושהחומר שוחה בצורה מהירה, לפי מה שאמרתם כאן הפכו את זה לאוברייטד וזה כן אפשרי לעשות 5 יחידות בקורס של 5 חודשים אם משקיעים כמו שצריך.

המטרה שלי היא לעשות מכינה, אבל אני לא רוצה לבוא למכינה בלי בסיס שעוד לא התרגלתי ללימודים אינטנסיביים יחסית, ולכן אני רוצה לעשות 5 יחידות מתמטיקה לפני.

לגבי האנגלית, גם כאן היא לא מייעצת לעשות קורס של 5 יחידות כי אין בסיס טוב אז היא ממליצה לעשות 4, ול4 יש מכינה של שלושה שבועות גם כן, ול5 אין מכינה אתה מבין? אני כן יכול במקביל לקורס שלי עכשיו לנסות לשפר את האנגלית לבד\עם מורה פרטי ולצבור בסיס עד הקורס של ה5 יחידות אנגלית.

ה5 יחידות אנגלית וה5 מתמטיקה לא מתנגשים זה בזה מבחינת ימים ושעות לימוד, לדעתך זה אפשרי לעמוד בשניהם ביחד?

ודרך אגב, אני לא מבין כלכך את מה שאמרת בפסקה האחרונה, יש לי בסיס של 3 יחידות כמו שציינתי, אז לדעתך אני לא אעמוד בקצב? כי רשמת בהתחלה שהקפיצה מ3 ל5 היא אכן אפשרית, ואפשר לעשות 5 יחידות בקורס של 5 חודשים בציון טוב.

אנגלית - אל תחשוב בכלל על 4.
חשבת על לנסות להשלים פיזיקה 5 יחידות? אני זוכר שזה תנאי כולשהו ללימודי הנדסת בניין.

דא, אם אתה במילא הולך לעשות מכינה באונברסיטה - למה להשלים את כול הבגרויות האלה?

חבל על הזמן והכסף שלך, אתה לא צריך לעשות "מכינה" לפני מכינה, בטח לא בהיקף של קורס לבגרות. זה כמו לעשות קורס מדריכי כושר בוינגייט בשביל להיות מוכן לקורס מדריכי כושר של שיאים.
כנ"ל לגבי אנגלית, מיותר לחלוטין לעשות 5 יח' בשלבים, בכלל כל השיטה הזו של בגרויות בשלבים טיפשית ודי ברור שהמטרה היחידה שלה היא לעשות קופה על אנשים. תלמד ישר ל-5 יח', ואל תסתמך רק על הקורס, תרחיב את הלימוד גם לחיים הפרטיים (אתרים באנגלית, ספרים באנגלית, סרטים בלי תרגום וכו'). אם יש במכינה גם אנגלית - אז שוב, חבל לבזבז זמן וכסף על קורס לבגרות, תמשיך ללמוד אנגלית, אבל אל תהיה מוכוון בגרות.

מבחינת מהירות התקדמות - כבר עכשיו אפשר לדעת שהתקדמות בחומר תהיה מהירה לך, פשוט בגלל איך שאתה ממשיך לחזור על זה שוב ושוב, כבר טבועה אצלך התפיסה "הלימודים במכינה/ב-5 יח' מתקדמים ממש מהר". עדיף לך להתנער מהתפיסה הזו, ואל תשווה לקצב של 3 יח' כי ברור שביחס אליו הוא יהיה מהיר יותר, אבל באופן כללי הקצב סביר, אחרת הקורס/מכינה לא היה קיים במתכונת הנוכחית.

• פותח/ת השרשור
חבל על הזמן והכסף שלך, אתה לא צריך לעשות "מכינה" לפני מכינה, בטח לא בהיקף של קורס לבגרות. זה כמו לעשות קורס מדריכי כושר בוינגייט בשביל להיות מוכן לקורס מדריכי כושר של שיאים.
כנ"ל לגבי אנגלית, מיותר לחלוטין לעשות 5 יח' בשלבים, בכלל כל השיטה הזו של בגרויות בשלבים טיפשית ודי ברור שהמטרה היחידה שלה היא לעשות קופה על אנשים. תלמד ישר ל-5 יח', ואל תסתמך רק על הקורס, תרחיב את הלימוד גם לחיים הפרטיים (אתרים באנגלית, ספרים באנגלית, סרטים בלי תרגום וכו'). אם יש במכינה גם אנגלית - אז שוב, חבל לבזבז זמן וכסף על קורס לבגרות, תמשיך ללמוד אנגלית, אבל אל תהיה מוכוון בגרות.

מבחינת מהירות התקדמות - כבר עכשיו אפשר לדעת שהתקדמות בחומר תהיה מהירה לך, פשוט בגלל איך שאתה ממשיך לחזור על זה שוב ושוב, כבר טבועה אצלך התפיסה "הלימודים במכינה/ב-5 יח' מתקדמים ממש מהר". עדיף לך להתנער מהתפיסה הזו, ואל תשווה לקצב של 3 יח' כי ברור שביחס אליו הוא יהיה מהיר יותר, אבל באופן כללי הקצב סביר, אחרת הקורס/מכינה לא היה קיים במתכונת הנוכחית.

שאלתי שוב כי התבלבלתי משתי התגובות השונות שלו. ולצערי כן הצליחו להטביע את זה אצלי חזק כי שמעתי את זה אתמול בערך 400 פעם, אתה צודק ב100%.

דרך אגב, המכינה הבאה נפתחת רק באוקטובר, ובשביל להתקבל אליה אני צריך 7 יחידות בגרות מינימום וזה מה שאני עושה עכשיו משלים את ה7 יחידות האלה, אז היה נראה לי הכי הגיוני להשלים במתמטיקה ואנגלית 5 ו5, למרות שכבר אלמד אותם במכינה אבל אין ברירה.

- זה שצריך 7 יחידות מינימום כדי להתקבל זה פרט ששכחתי לרשום בהתחלה.

אנגלית - אל תחשוב בכלל על 4.
חשבת על לנסות להשלים פיזיקה 5 יחידות? אני זוכר שזה תנאי כולשהו ללימודי הנדסת בניין.

דא, אם אתה במילא הולך לעשות מכינה באונברסיטה - למה להשלים את כול הבגרויות האלה?

דווקא את הפיזיקה תכננתי להשאיר למכינה בלי להשלים.

צריך 7 יחידות בגרות כדי להתקבל למכינה, כרגע אני משלים אותם והכי הגיוני היה נראה לי לעשות במתמטיקה ואנגלית 5 ו5.

- חברים תודה רבה על העזרה, מצטער אם קצת חזרתי על עצמי זה היה בשביל לוודא כי הייתי קצת מבולבל, בכל אופן תודה על הסבלנות והעזרה.

נערך לאחרונה:
שאלתי שוב כי התבלבלתי משתי התגובות השונות שלו. ולצערי כן הצליחו להטביע את זה אצלי חזק כי שמעתי את זה אתמול בערך 400 פעם, אתה צודק ב100%.

דרך אגב, המכינה הבאה נפתחת רק באוקטובר, ובשביל להתקבל אליה אני צריך 7 יחידות בגרות מינימום וזה מה שאני עושה עכשיו משלים את ה7 יחידות האלה, אז היה נראה לי הכי הגיוני להשלים במתמטיקה ואנגלית 5 ו5, למרות שכבר אלמד אותם במכינה אבל אין ברירה.

- זה שצריך 7 יחידות מינימום כדי להתקבל זה פרט ששכחתי לרשום בהתחלה.

דווקא את הפיזיקה תכננתי להשאיר למכינה בלי להשלים.

צריך 7 יחידות בגרות כדי להתקבל למכינה, כרגע אני משלים אותם והכי הגיוני היה נראה לי לעשות במתמטיקה ואנגלית 5 ו5.

- חברים תודה רבה על העזרה, מצטער אם קצת חזרתי על עצמי זה היה בשביל לוודא כי הייתי קצת מבולבל, בכל אופן תודה על הסבלנות והעזרה.

אם אתה ברמה של 3 יח' ואתה רוצה לעשות 5 אז לך על זה עזוב אותך משלבי ביניים מיותרים.
כנ"ל אנגלית.
התגובות שלי לא היו שונות, פשוט בשנייה הייתה הסתייגות שאם אתה לא יודע מתמטיקה בכלל אז כן תיקח את זה יותר לאט. מאחר וזה לא המצב תתעלם מהחלק האחרון.
אני במקומך הייתי לומד לבד בבית וקונה קורס אינטרנטי (ממש ממליץ על גול)
אחרי כמה זמן משלב גם פיזיקה אם הולך טוב במתמטיקה.
אנגלית- ספרים תתחיל לקרוא באנגלית כמה שיותר לקראת המכינה.

נראה באמת שאתה מקבל החלטות כמו מישהו שעדיין ילד וחושב שאחרים ידעו מה להחליט בשבילך.
תן לי לתת לך טיפ, אף אחד לא יודע מה הרקע הלימודי שלך ומה היכולות שלך כדי לדעת לאן אתה צריך להתמקצע (הנדסת בניין בטכניון או לימודי גינון) וכיצד לתכנן את הלוח זמנים שלך לשנה הקרובה.
לא אני יודע, לא אחרים כאן בתגובות, לא היועצות של יואל גבע ותאמין או לא גם לא אתה. אם תסתכל בתנאי קבלה של כמעט כל תואר אקדמאי תראה שמה שמבדיל בין התארים זה הציון הפסיכומטרי.
ציון 700 בפסיכומטרי יאפשר לך להתקבל להנדסת תוכנה באוניבסיטת תל אביב, ציון 500 לא יאפשר זאת גם אם כבר עשית 5 יחידות מתמטיקה וקיבלתה ציון טוב.
הוצאת ציון פסיכומטרי גבוה מה המשמעות של זה?
1. אתה יכול להתקבל לכל מוסד לימודי מכובד שתרצה. במוסד כזה יהיו מרצים טובים יותר, אנשים איכותיים וחומרי לימוד שבתיאוריה אמורים להביא אותך להיות מהנדס מוצלח יותר.
2. אתה פותח לך אפשרויות להתקבל למשרות שאחרת לא הייתה עובר את הסינון הראשוני שלהם. חלק מהחברות למשל לא יזמנו מי שסיים תואר באוניבסיטת באר שבע או שבמקרים אחרים לסיים תואר בטכניון ייתן לך רזומה מרשים יותר שמאוד חשוב בהתחשב בזה שיש אנשים אחרים שיתחרו בך על המשרה.
בנוסף יש משרות כיום שמסננות לפי ציון פסיכומטרי.
3. ציון הפסיכומטרי מעיד במתאם גבוה יחסית על הפוטנציאל שלך והוא קשור לIQ שלך ( r = 0.82). ציון 700 פסיכומטרי מעיד על כך שאתה טוב יותר מ95% מהאנשים שנבחנו יחד איתך בבחינה.
זה לא שנוי כל כך במחלוקת כמו שאנשים חושבים כדי לראות שמישהו שקיבל 760 פסיכומטרי מבין דברים יותר טוב ממישהו שקיבל 630.
זה כלי טוב מאוד בשבילך כדי לדעת למה אתה מתאים יותר לפי היכולות שלך.

עכשיו אחרי שחפרתי על הנושא הזה בפעם המי יודע כמה, לך תעשה קודם כל פסיכומטרי, זה הדבר שכמעט תמיד קובע לאן תוכל להתקבל. ובהנחה ולא תזלזל בו, לצערי גם לא תוכל גם לשנות אותו יותר מדי.
עם הציון הפסיכומטרי נוכל לדעת לאיזה מוסד לימודי אתה מתקבל ולפי המוסד הלימודי איזה ציוני בגרות אתה צריך ואיזה יח"ל לימוד חסרים לך כדי להתקבל אליו.
כך לדוגמא אם הוצאת 650 פסיכומטרי ואתה רוצה ללמוד למשל הנדסת בניין בבאר שבע אפשר לראות שמספיק רק 4 יח"ל מתמטיקה, מכאן שתוכל להתקשר אליהם ולשאול אם אתה יכול להתקבל על בסיס ציון עתידי במתמטיקה ובפיסיקה של בגרויות הקיץ ואז להשלים אותם ולהתחיל ללמוד כבר בשנת 2017.
אגב לרוב מקצועות ההנדסה הדרישה המינמלית היא 4 יח"ל ולא תמיד צריך לעשות 5. אם אתה כבר עושה 3 יח"ל ואתה מרגיש שזה קל לך אולי כדי לנסות לעבור לכיתה עם 4 יח"ל למרות שרוב הסיכויים שלא יאפשרו לך.

אל תבזבז את שנות ה20 שלך בלהיתקע במקום ואל תפרנס צוות של אנשים נחותים שמנסים לעשוק את הפיקדון הצבאי שלך ואת הכסף של ההורים שלך.
צר לי שרוב הסטודנטים שנה ראשונה הם בגילאים של 23-25 ומסיימים בגיל 30, לרוב זה בגלל הטעויות האלה שהם מבזבזים שנה שנתיים לחינם.

אמ;לק - לפני שחושבים על לשפר ציוני בגרות חייבים לעשות קודם פסיכומטרי

נראה באמת שאתה מקבל החלטות כמו מישהו שעדיין ילד וחושב שאחרים ידעו מה להחליט בשבילך.
תן לי לתת לך טיפ, אף אחד לא יודע מה הרקע הלימודי שלך ומה היכולות שלך כדי לדעת לאן אתה צריך להתמקצע (הנדסת בניין בטכניון או לימודי גינון) וכיצד לתכנן את הלוח זמנים שלך לשנה הקרובה.
לא אני יודע, לא אחרים כאן בתגובות, לא היועצות של יואל גבע ותאמין או לא גם לא אתה. אם תסתכל בתנאי קבלה של כמעט כל תואר אקדמאי תראה שמה שמבדיל בין התארים זה הציון הפסיכומטרי.
ציון 700 בפסיכומטרי יאפשר לך להתקבל להנדסת תוכנה באוניבסיטת תל אביב, ציון 500 לא יאפשר זאת גם אם כבר עשית 5 יחידות מתמטיקה וקיבלתה ציון טוב.
הוצאת ציון פסיכומטרי גבוה מה המשמעות של זה?
1. אתה יכול להתקבל לכל מוסד לימודי מכובד שתרצה. במוסד כזה יהיו מרצים טובים יותר, אנשים איכותיים וחומרי לימוד שבתיאוריה אמורים להביא אותך להיות מהנדס מוצלח יותר.
2. אתה פותח לך אפשרויות להתקבל למשרות שאחרת לא הייתה עובר את הסינון הראשוני שלהם. חלק מהחברות למשל לא יזמנו מי שסיים תואר באוניבסיטת באר שבע או שבמקרים אחרים לסיים תואר בטכניון ייתן לך רזומה מרשים יותר שמאוד חשוב בהתחשב בזה שיש אנשים אחרים שיתחרו בך על המשרה.
בנוסף יש משרות כיום שמסננות לפי ציון פסיכומטרי.
3. ציון הפסיכומטרי מעיד במתאם גבוה יחסית על הפוטנציאל שלך והוא קשור לIQ שלך ( r = 0.82). ציון 700 פסיכומטרי מעיד על כך שאתה טוב יותר מ95% מהאנשים שנבחנו יחד איתך בבחינה.
זה לא שנוי כל כך במחלוקת כמו שאנשים חושבים כדי לראות שמישהו שקיבל 760 פסיכומטרי מבין דברים יותר טוב ממישהו שקיבל 630.
זה כלי טוב מאוד בשבילך כדי לדעת למה אתה מתאים יותר לפי היכולות שלך.

עכשיו אחרי שחפרתי על הנושא הזה בפעם המי יודע כמה, לך תעשה קודם כל פסיכומטרי, זה הדבר שכמעט תמיד קובע לאן תוכל להתקבל. ובהנחה ולא תזלזל בו, לצערי גם לא תוכל גם לשנות אותו יותר מדי.
עם הציון הפסיכומטרי נוכל לדעת לאיזה מוסד לימודי אתה מתקבל ולפי המוסד הלימודי איזה ציוני בגרות אתה צריך ואיזה יח"ל לימוד חסרים לך כדי להתקבל אליו.
כך לדוגמא אם הוצאת 650 פסיכומטרי ואתה רוצה ללמוד למשל הנדסת בניין בבאר שבע אפשר לראות שמספיק רק 4 יח"ל מתמטיקה, מכאן שתוכל להתקשר אליהם ולשאול אם אתה יכול להתקבל על בסיס ציון עתידי במתמטיקה ובפיסיקה של בגרויות הקיץ ואז להשלים אותם ולהתחיל ללמוד כבר בשנת 2017.
אגב לרוב מקצועות ההנדסה הדרישה המינמלית היא 4 יח"ל ולא תמיד צריך לעשות 5. אם אתה כבר עושה 3 יח"ל ואתה מרגיש שזה קל לך אולי כדי לנסות לעבור לכיתה עם 4 יח"ל למרות שרוב הסיכויים שלא יאפשרו לך.

אל תבזבז את שנות ה20 שלך בלהיתקע במקום ואל תפרנס צוות של אנשים נחותים שמנסים לעשוק את הפיקדון הצבאי שלך ואת הכסף של ההורים שלך.
צר לי שרוב הסטודנטים שנה ראשונה הם בגילאים של 23-25 ומסיימים בגיל 30, לרוב זה בגלל הטעויות האלה שהם מבזבזים שנה שנתיים לחינם.

אמ;לק - לפני שחושבים על לשפר ציוני בגרות חייבים לעשות קודם פסיכומטרי
מסכים ולא מסכים.
אני בעל ציון פסיכומטרי גבוה כלשונך ("מעל 700") הידע המתמטי הוא נחוץ לכל מקום שירצה ללמוד בו, ויותר מכך היום בכדי להתקבל לאונ' ציון פסיכו' מעל 700 לא מספיק צריך גם בגרות גבוהה.
אם לעשות קודם פסיכו' או בגרויות תלוי אם הוא מחליט שלא ללכת ללמוד אם הוא לא מתקבל למקום מסויים.

והפתעת אותי האמת עם הצעות עבודה האלה. לא נתקלתי בזה בחיים שלי.

להבדיל אנשים בקבלה לעבודה על סמך ציון פסיכומטרי ולא ממוצע תואר זה פשוט מפגר.
ציון פסיכומטרי משקף את מידת ההצלחה בלימודים, לא עד כמה תהיה מהנדס טוב או רופא טוב.
יש קשר בין ציון הפסיכומטרי לאייקיו, אבל זה לא בהכרח אמור לעזור בתפקידים השונים.

אני אישית הייתי קודם לומד לבגרויות ואז עושה פסיכומטרי בגלל:
1. ציון גבוה בבגרויות זה פי כמה וכמה יותר קל מפסיכומטרי גבוה.
2. למידה לבגרויות תעזור לבנות יותר טוב לתחילת לימודים לפסיכומטרי.
3. בלי קשר ממוצע טוב בבגרויות עם יותר יחידות מביא בונוס יותר גדול= ציון יותר נמוך בפסיכומטרי ידרש אח"כ.
ציון טוב ב5 יחידות בטכניון זה *מאוד* שווה. (הכפלה ל10 יחידות לימוד+30 נקודות בונוס)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית