הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לחשב ערכים של קציצות שהכנתי ?

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
הכנתי קציצות מ 1 קג בקר 440 גרם עוף טחון ו 400 גרם בצל
משקל לפני בישול של הכל 1840 ואחרי בישול 1431
למישהו יש רעיון איך לחשב את זה ? חשבתי פשוט לקחת את האחרי ולעשות לפי היחס של הלפני ולשים את הערכים של בקר אחרי בישול ועוף טחון אחרי בישול הבעיה היא שכנראה הבצל איבד פחות נוזלים מהבשר אז אין לי מושג איך לחשב את זה :/

למישהו יש רעיון ? כי אם אני יחשב לפי הבשר החי לפני בישול זה לא מדוייק כי הוא מאבד גם שומן ונוזלים בבישול ואין לי מושג כמה שומן וכמה נוזלים התאדו אחרי בישול ואחוז החלבון עולה בגלל זה

הנוזלים לא משחקים תפקיד תמיד תבדוק ערכים של לפני בישול הם הקובעים השומן לא אמור להשתנות בבישול כזה אלא אם כן חתכת וזרקת אותו

• פותח/ת השרשור
הנוזלים לא משחקים תפקיד תמיד תבדוק ערכים של לפני בישול הם הקובעים השומן לא אמור להשתנות בבישול כזה אלא אם כן חתכת וזרקת אותו
חשב ערכים לפני למול היחס 1840:1431
אבל הערכים של לפני ואחרי בישול לפי foodictionary זה לא בדיוק ירידה אחוזים מסויימים מהבקר זה כאילו גם שומן יורד בבישול ואז אחוז החלבון יותר עולה (תראו שהשומן אותו דבר בלפני ואחרי בישול )
זה לפני
FoodsDictionary - בשר בקר טחון - 15% שומן, ערכים תזונתיים

והינה האחרי
FoodsDictionary - בשר בקר טחון-מבושל-צלוי - 15% שומן, ערכים תזונתיים

אבל הערכים של לפני ואחרי בישול לפי foodictionary זה לא בדיוק ירידה אחוזים מסויימים מהבקר זה כאילו גם שומן יורד בבישול ואז אחוז החלבון יותר עולה (תראו שהשומן אותו דבר בלפני ואחרי בישול )
זה לפני
FoodsDictionary - בשר בקר טחון - 15% שומן, ערכים תזונתיים

והינה האחרי
FoodsDictionary - בשר בקר טחון-מבושל-צלוי - 15% שומן, ערכים תזונתיים
במידה ושקלת לפני בישול אז תחשב לפי הערכים של לפני בישול.

• פותח/ת השרשור
כל ערך שיצא לך לפני בישול ל-100 גרם
תחלק ב1431
תכפיל ב1840
והרי לך הערך ל100 גרם מבושל
כן תודה הבנתי אבל למשל אם אני אקח את הקלוריות לפי foodictionary של מבושל ביחס ללא מבושל ואחלק אחד בשני ואקח את החלבון ואחלק אחד בשני לא אקבל אותו יחס ... אתה מבין את הנקודה ? כי חלק מהשומן של הבקר מתאדה כנראה בבישול
במידה ושקלת לפני בישול אז תחשב לפי הערכים של לפני בישול.
נכון אבל תראה שזה לא בדיוק אותו יחס בערכים - היחסים משתנים בין החלבון שומן והקלוריות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית