הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים לקראת קורס קצינים

• פותח/ת השרשור zorner
  • פורסם בתאריך

zorner

משתמש פעיל
841
255
נק' מוניטין:
870
841
255
ספייס הרצליה
שלום כולם
אני משרת בצבא בתוכנית לימודים לתואר. שנה הבאה אני יוצא לקורס קצינים ויש לי אפשרות לצאת לנחשון (לא קרבי) או ללהב (קרבי). הכושר שלי זוועה (רצתי בר אור בערך ב13-14 דקות לדעתי). אז המטרה שלי היא להתאמן השנה בשביל להיות מספיק בכושר בשביל להב.
אני ממש רזה (~60 קג על 1.84) ואשמח גם לעשות אימוני כח (אני גם יותר אוהב כוח מריצה) אבל המטרה העיקרית היא שיפור סיבולת).
בנוסף בגלל שזה תוך כדי לימודים הולך להיות לי לא הרבה זמן פנוי בשבוע (גג שלושה אימונים בשבוע של עד שעה, וגם זה אני לא בטוח שאספיק בתקופות הלחוצות).

אז השאלה שלי היא איך אתם מציעים להתאמן. שוב, המטרה הראשונית היא סיבולת ואם אני אצליח לשלב כוח יותר טוב.

ריצות: תשפר את הבר-אור שלך + ספרינטים
כוח: תעשה את תרגילי משקל הגוף בתוספת אפוד מלא (מתח, מקבילים שכיבות סמיכה וסקוואטים) - כי יהיה גם בוחן מסלול

ובכללי תכנס להלך מחשבה שלא לוותר לעצמך

אם המטרה היא סבולת, ברמת הכושר שלך וזמן ל 3 אימונים בשבוע. תצטרף לקבוצת ריצה שמיועדת למתחילים.

• פותח/ת השרשור
כן

למה אתה לא ממליץ לעשות?
בסופו של יום אתה צריך לשקול האם יש ערך מוסף, ששווה עבורו לבצע את הקורס במגמה הקרבית. אם לא - חבל. אלא אם אתה ממש מחפש וואסח ולהוכיח לעצמך שאתה יכול

• פותח/ת השרשור
בסופו של יום אתה צריך לשקול האם יש ערך מוסף, ששווה עבורו לבצע את הקורס במגמה הקרבית. אם לא - חבל. אלא אם אתה ממש מחפש וואסח ולהוכיח לעצמך שאתה יכול
הבנתי אני אחשוב על זה עוד. מבחינת החוויה שלך מהקורס היא הייתה חוויה לא טובה?

איזה שנה אתה? יש לי חבר טוב בשנה א'
בכל מקרה, אני מסכים עם דניאל. להב מאוד קשה ואם אתה לא מקבל מזה משהו ספציפי שאתה רוצה, הייתי בוחר בנחשון.

הבנתי אני אחשוב על זה עוד. מבחינת החוויה שלך מהקורס היא הייתה חוויה לא טובה?
חלילה, החוויה עבורי הייתה מדהימה. אבל אני בחרתי בכך מראש כי יצאתי לקק"ץ בתור לוחם נח"ל והמשכתי להשלמה בגפן.
במקרה שלך זה מעין "מותרות" לתפליונים. אני לא הכי מכיר את המסלול והמשכו, אבל בספק אם קקץ יבשה יתרום לך משהו בתפקיד מעבר.

• פותח/ת השרשור
חלילה, החוויה עבורי הייתה מדהימה. אבל אני בחרתי בכך מראש כי יצאתי לקק"ץ בתור לוחם נח"ל והמשכתי להשלמה בגפן.
במקרה שלך זה מעין "מותרות" לתפליונים. אני לא הכי מכיר את המסלול והמשכו, אבל בספק אם קקץ יבשה יתרום לך משהו בתפקיד מעבר.

אני עוד אתייעץ עם כאלה שהלכו למסלול הזה ואני עוד לא 100٪ בטוח שאני באמת אלך לשם אבל גם החוויה זה אחד מהשיקולים שגורמים לי לרצות ללכת לשם.
בכל מקרה להכנס לכושר זה בטוח לא רעיון רע ואני בכל מקרה צריך לעשות את זה.

מה עשית בצבא? הבנתי שהיית בקבע המון זמן לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית