הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מכינה vs השלמת בגרות

לדעתי אם אתה לא מישהו שזורם לו קוד בדם מגיל צעיר, אחרי X שנים ימאס לך לקודד ואז תחפש את השלב הבא,ייתכן והשלב הזה יהיה ניהול.
אם זה יהפוך אותך לפחות מקצועי, תלוי בך ובחברה שבה תעבוד.
יש לציין גם ממה ששמעתי שאם אתה מתקדם למשרה ניהולית ולאחר כמה שנים מפוטר יהיה לך מאוד קשה למצוא עבודה (כי אף אחד לא ירצה אותך כמתכנת וכמות המשרות הניהוליות שתוכל להגיע אליהן נמוכות מאוד)

יש לציין גם ממה ששמעתי שאם אתה מתקדם למשרה ניהולית ולאחר כמה שנים מפוטר יהיה לך מאוד קשה למצוא עבודה (כי אף אחד לא ירצה אותך כמתכנת וכמות המשרות הניהוליות שתוכל להגיע אליהן נמוכות מאוד)
תלוי במשרה אבל בגדול יש אמת במה שכתבת.

• פותח/ת השרשור
תחום התוכנה הוא מקום מאוד גרוע לתפקידים ניהוליים. יש מעט משרות והמנהלים בתחום נחשבים הרבה פחות מהאנשים המקצועיים.
נכון, אבל אני יכול להגיד גם שבהייטק אין באמת שום קבע בעבודה, במיוחד אצל מתכנתים.
ובאמת, אתה רואה את עצמך מתכנת עד גיל 60?

נכון, אבל אני יכול להגיד גם שבהייטק אין באמת שום קבע בעבודה, במיוחד אצל מתכנתים.
ובאמת, אתה רואה את עצמך מתכנת עד גיל 60?
לא זאת הפואנטה. אם החלום שלך מבחינת קריירה להיות סמנכ"ל תחום התוכנה הוא מקום עם סיכויים נמוכים להגיע לכך בהשוואה למקצועות אחרים.
לגבי דרכי ביניים דוגמת ראשי צוותים, מנהלי מחלקות הם אולי בכירים יותר מבחינת היררכיה אבל נחותים ביחס למתכנתים מקצועיים.

תחום התוכנה הוא מאתגר. אבל אתה כמי שעוד לא נכנס לתחום צריך לחשוב אם הוא באמת מתאים לך.
מהנסיון שלי מי שלא "מורעל" על התחום וממש אוהב ורוצה לתכנת לא ישרוד לזמן ארוך.

• פותח/ת השרשור
לא זאת הפואנטה. אם החלום שלך מבחינת קריירה להיות סמנכ"ל תחום התוכנה הוא מקום עם סיכויים נמוכים להגיע לכך בהשוואה למקצועות אחרים.
לגבי דרכי ביניים דוגמת ראשי צוותים, מנהלי מחלקות הם אולי בכירים יותר מבחינת היררכיה אבל נחותים ביחס למתכנתים מקצועיים.
נחותים מאיזו בחינה? לא מדבר מבחינה ידע מקצועי, אלא מבחינת החשיבות של התפקיד עבור החברה.
לגבי ניהול - אין לי שאיפה ללכת כל כך רחוק עד לרמת סמנכ"ל (לא חושב על זה כרגע לפחות), הייתה לי חשיבה יותר בכיוון של מנהל מחלקה כמו שאמרת.

תחום התוכנה הוא מאתגר. אבל אתה כמי שעוד לא נכנס לתחום צריך לחשוב אם הוא באמת מתאים לך.
מהנסיון שלי מי שלא "מורעל" על התחום וממש אוהב ורוצה לתכנת לא ישרוד לזמן ארוך.
זהו שיצא לי לראות כמה חבר'ה ש"סוגדים לקוד" (ילדים שמתכנתים במיינקראפט בגיל 12 לדוגמא) אבל אני לא הייתי כזה. אני אוהב מחשבים ומתעסק איתם הרבה ביום יום, אבל אני מכיר חבר'ה הרבה יותר מכורים ממני, המורעלים שעליהם אתה מדבר.
השאלה היא, אם זה דורש רמה כזאת של התמכרות, מה יש בחוץ בשביל אנשים שלא מתכוונים להכניס אינפוזיה של קוד לוריד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית