הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מכינה vs השלמת בגרות

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
בשביל להתקבל למקום בו אני רוצה ללמוד אני צריך ציון 80 ב4 יח"ל במתמטיקה. כרגע אני עם 90 ב3. הציעו לי לעשות מכינה במתמטיקה במקום בו ארצה ללמוד (במרכז) אבל זה לא מתאפשר לי ברגע זה.
נתנו לי אפשרות לחפש באיזור הצפון מוסד שעושה מכינה עם חומר מקביל לחומר שלהם, הבעיה שכל מה שמצאתי זה מכינות לכמה מקצועות יחדיו ולא רק למתמטיקה , כמו שאני צריך
אז קודם כל אם מישהו מכיר מקום בצפון שאפשר לעשות בו מכינה במתמטיקה בלבד, מצויין.
או, שעדיף לי בכלל להרשם לאיזה קורס ולהשלים ל4 יחידות ולנסות לעבור את ה80?

אם מה שאתה צריך כדי להתקבל רק זה 80 ב4 אז כבר תעשה השלמת בגרויות
ותשלים ל5 כי עדיף מבחינת ההכנה לחומר בתואר למרות שזה גנון לעומת התואר אבל זה יעזור לך יותר מאשר להשלים ל4 ולהתחיל קורסי מתמטיקה בתואר

עדיף לך 5 יחידות. זה ירכך לך את הכניסה למתמתיקה בתואר.

בשביל להתקבל למקום בו אני רוצה ללמוד אני צריך ציון 80 ב4 יח"ל במתמטיקה. כרגע אני עם 90 ב3. הציעו לי לעשות מכינה במתמטיקה במקום בו ארצה ללמוד (במרכז) אבל זה לא מתאפשר לי ברגע זה.
נתנו לי אפשרות לחפש באיזור הצפון מוסד שעושה מכינה עם חומר מקביל לחומר שלהם, הבעיה שכל מה שמצאתי זה מכינות לכמה מקצועות יחדיו ולא רק למתמטיקה , כמו שאני צריך
אז קודם כל אם מישהו מכיר מקום בצפון שאפשר לעשות בו מכינה במתמטיקה בלבד, מצויין.
או, שעדיף לי בכלל להרשם לאיזה קורס ולהשלים ל4 יחידות ולנסות לעבור את ה80?
עדיף לך להשלים ל5 יחידות, גם ככה מתבססים על זה שאתה יודע את החומר בסמסטר א'.. חבל שסתם תעבוד קשה בתחילת הסמסטר (גם ככה יהיה לך עומס)

לדעתי קורס או שיעורים פרטיים יספיקו
לא ראיתי שאתה מתכוון ללמוד מדעי המחשב. אם 80 ב 4 יחידות נראה לך אתגר אתה צריך לחשוב עוד פעם על הבחירה בתואר מכיוון שהוא כולל הרבה מאוד מתמטיקה.

אני לא בטוח שלעשות 5 יחידות יקדם אותך כי הרבה חומר לא רלוונטי.

• פותח/ת השרשור
אם מה שאתה צריך כדי להתקבל רק זה 80 ב4 אז כבר תעשה השלמת בגרויות
ותשלים ל5 כי עדיף מבחינת ההכנה לחומר בתואר למרות שזה גנון לעומת התואר אבל זה יעזור לך יותר מאשר להשלים ל4 ולהתחיל קורסי מתמטיקה בתואר
עדיף לך 5 יחידות. זה ירכך לך את הכניסה למתמתיקה בתואר.
עדיף לך להשלים ל5 יחידות, גם ככה מתבססים על זה שאתה יודע את החומר בסמסטר א'.. חבל שסתם תעבוד קשה בתחילת הסמסטר (גם ככה יהיה לך עומס)
לדעתי קורס או שיעורים פרטיים יספיקו
לא ראיתי שאתה מתכוון ללמוד מדעי המחשב. אם 80 ב 4 יחידות נראה לך אתגר אתה צריך לחשוב עוד פעם על הבחירה בתואר מכיוון שהוא כולל הרבה מאוד מתמטיקה.

אני לא בטוח שלעשות 5 יחידות יקדם אותך כי הרבה חומר לא רלוונטי.

טוב, אז לפי מה שאתם אומרים, בגדול, מצד אחד עדיף לי להשלים בגרות כי זה פשוט יותר מאשר מכינה, ואולי אפילו עדיף לי לעשות 5 יח"ל בשביל להגיע מוכן יותר לתואר. (מצד שני חנן אמר שיש הרבה חומר לא רלוונטי ב5 יחידות)
אבל.. הרעיון הגדול במכינה היא להכין אותי לתואר, אז בעצם אני עושה את מה שדיברתם למעלה, רק בצורה ממוקדת יותר כי אני לא אלמד דברים מיותרים.
כמו שזה נשמע, אם הייתה לי את האפשרות, הייתי עושה מכינה כבר במקום בו אני לומד (הם קוראים לזה מכינת הנדסה). הבעיה זה המרחק.

אבל בואו נגיד שאני אלמד חלק מהחומר של 5 יח"ל ללא מטרת קידום כלשהו לתואר..
כמה שאלות:
1. מכינה יכולה לקחת עד 5 חודשים (במידה ואני מוצא אחת בכלל). אני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב שזה עוד 10 חודשים. כמה זמן לוקח להשלים 4 יח"ל, וכמה זמן יקח 5? יש לי מספיק זמן בשביל זה? מתי כדאי לי להתחיל?
2. מבחינת מתמטיקה - עשיתי 3 יחידות בתיכון והיה לי קל, היה גם את עיניין הצבירת נקודות (אפשר לגרד נקודות מכל שאלה) אז היה קל מאוד לקבל ציונים גבוהיים. עברו שנים מאז שהתעסקתי עם מתמטיקה של תיכון, החשיבה שלי התפתחה. להגיד שאני לא מסתדר עם מתמטיקה - אני בעצמי לא יודע כ"כ כי דברים השתנו. אבל, ממה שאני מבין ממכם.. 4 יחידות אמור להיות משחק ילדים ו5 על גבול המאתגר (לפחות בשבילי). השאלה היא האם קו החשיבה שלי נכון? האם באמת יהיה לי קל להשלים את זה?
3. מורים פרטיים זה עסק יקר, עדיף לי ללמוד בקורס מסודר (לצורך הדוגמא יואל גבע) או שיש דרך אחרת מומלצת?
4. @hanan אני יודע שדיברת על התואר עצמו, ואמרת שהוא משלב הרבה מתמטיקה. השאלה שלי היא - האם גם תחום התוכנה עצמו כולל מתמטיקה, או שזה רק עיניין החשיבה שהמתמטיקה צריכה לפתח לי?

טוב, אז לפי מה שאתם אומרים, בגדול, מצד אחד עדיף לי להשלים בגרות כי זה פשוט יותר מאשר מכינה, ואולי אפילו עדיף לי לעשות 5 יח"ל בשביל להגיע מוכן יותר לתואר. (מצד שני חנן אמר שיש הרבה חומר לא רלוונטי ב5 יחידות)
אבל.. הרעיון הגדול במכינה היא להכין אותי לתואר, אז בעצם אני עושה את מה שדיברתם למעלה, רק בצורה ממוקדת יותר כי אני לא אלמד דברים מיותרים.
כמו שזה נשמע, אם הייתה לי את האפשרות, הייתי עושה מכינה כבר במקום בו אני לומד (הם קוראים לזה מכינת הנדסה). הבעיה זה המרחק.

כמה שאלות:
1. מכינה יכולה לקחת עד 5 חודשים (במידה ואני מוצא אחת בכלל). אני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב שזה עוד 10 חודשים. כמה זמן לוקח להשלים 4 יח"ל, וכמה זמן יקח 5? יש לי מספיק זמן בשביל זה? מתי כדאי לי להתחיל?
2. מבחינת מתמטיקה - עשיתי 3 יחידות בתיכון והיה לי קל, היה גם את עיניין הצבירת נקודות (אפשר לגרד נקודות מכל שאלה) אז היה קל מאוד לקבל ציונים גבוהיים. עברו שנים מאז שהתעסקתי עם מתמטיקה של תיכון, החשיבה שלי התפתחה. להגיד שאני לא מסתדר עם מתמטיקה - אני בעצמי לא יודע כ"כ כי דברים השתנו. אבל, ממה שאני מבין ממכם.. 4 יחידות אמור להיות משחק ילדים ו5 על גבול המאתגר (לפחות בשבילי). השאלה היא האם קו החשיבה שלי נכון? האם באמת יהיה לי קל להשלים את זה?
3. מורים פרטיים זה עסק יקר, עדיף לי ללמוד בקורס מסודר (לצורך הדוגמא יואל גבע) או שיש דרך אחרת מומלצת?
4. @hanan אני יודע שדיברת על התואר עצמו, ואמרת שהוא משלב הרבה מתמטיקה. השאלה שלי היא - האם גם תחום התוכנה עצמו כולל מתמטיקה, או שזה רק עיניין החשיבה שהמתמטיקה צריכה לפתח לי?
אני לא יודע לגבי שאר הפרמטרים שהעלת. אבל בסעיף 4 אני יכול לומר שתכנות אמיתי חייב יכולת חשיבה מעל ומעבר. מדובר במתמתיקה מאוד קשוחה...

ביום יום של מתכנת אין כמעט שימוש במתמטיקה, התואר הוא לפחות 1/3 קורסים במתמטיקה נטו.

כמה שאלות:

אני כרגע עושה מכינה להנדסה בבן גוריון
אין יותר מידי הבדל בין זה לבין חומר של 5 יחידות שתעשה בגרות דרך משרד החינוך ככה שמכינה תכין אותך לתואר זה לא בדיוק מדוייק להגיד
ככה או ככה תשלים 5 זה יהיה לך הרבה יותר עדיף

השלמה של בגרות תלויה בך
אתה יכול ללמוד לבד ולגשת למודע פברואר הקרוב ואתה יכול ללמוד לבד ולגשת ביוני
אם תיקח קורס בדכ קורס השלמה הוא 4-5 חודשים אם אני לא טועה

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע לגבי שאר הפרמטרים שהעלת. אבל בסעיף 4 אני יכול לומר שתכנות אמיתי חייב יכולת חשיבה מעל ומעבר. מדובר במתמתיקה מאוד קשוחה...

התשובה של חנן סותרת את התשובה שלך 😅
ביום יום של מתכנת אין כמעט שימוש במתמטיקה, התואר הוא לפחות 1/3 קורסים במתמטיקה נטו.
על זה בדיוק דיברתי. עיניין החשיבה הוא העיקר כאן, ולא המתמטיקה.. ולגבי החשיבה שלי, עוד לא אתגרתי את עצמי ממש שאני יכול לדעת אם קשה לי או לא. תכנתתי קצת בשפת C במסגרת ההנדסאי (אלקטרוניקה בכלל) וקצת התעסקתי עם JAVA אבל לא עשיתי שום דבר עצמאי, ז"א הלכתי עם ההוראות.

אני מציע לבדוק מה בדיוק מלמדים במכינה הספציפית שתלך אליה, ומה היא נותנת ביחס לקורסים שתלמד. עשיתי 3 יחידות מתמטיקה בתיכון, במכללת אשקלון הציעו לי להתקבל למדעי המחשב עם מכינה מקוצרת. קיבלתי 100 במבחן השטותי של המכינה אבל פיגרתי מאחור בקורסים הפשוטים יחסית בשנה הראשונה(חדו"א לדוגמא). אנשים שעשו מכינה ארוכה ולמדו חומר רלוונטי יותר עברו את הקורסים האלו בקלות.
*בתואר עצמו אתה לא כותב הרבה קוד בכלל. מתוך כ-12 קורסים בשנה רק 2 הם בתכנות או באלגוריתמים שכולל מתמטיקה גם כן.

כרגע אני בשנה שנייה, לא יודע מה קורה בהמשך.

נערך לאחרונה:
התשובה של חנן סותרת את התשובה שלך 😅

על זה בדיוק דיברתי. עיניין החשיבה הוא העיקר כאן, ולא המתמטיקה.. ולגבי החשיבה שלי, עוד לא אתגרתי את עצמי ממש שאני יכול לדעת אם קשה לי או לא. תכנתתי קצת בשפת C במסגרת ההנדסאי (אלקטרוניקה בכלל) וקצת התעסקתי עם JAVA אבל לא עשיתי שום דבר עצמאי, ז"א הלכתי עם ההוראות.
תראה, יש רמות של מתכנתים. אם את מפתח אפליקציות או מערכות בסיסיות אז אתה לא צריך רמת ידע כזו.
אצלנו מקבלים בחברה (מדובר בתכנות של Real Time ומערכות רפואיות ותחומים כבדים דומים) רק תואר שני בהנדסת תוכנה וחומרה בגלל שמדובר במערכת ענקית בקנה מידה עצום.
ביום יום אתה לא נוגע בזה אבל כשאתה כותב קוד של אלגוריתם או פונקציה חדשה אתה חייב את היכולת חשיבה מחוץ לקופסה והיכולת לפרק דרישה לעשרות פרטים קטנים.
בגלל זה יש הבדל בין מתכנתים מהודו לישראל...

אם השאלה היא אם עדיף לבוא עם ידע של מתמטיקה 5 יח במקום 4, ברור שכן.
אם זה שווה את הזמן והמאמץ - לא בטוח.

אם אתה תשב ותחרוש כמו שאתה אמור לשבת בתואר, אתה תסתדר גם עם ידע של 4.
5 יכין אותך משמעותית יותר טוב אין ספק, אבל כמו שציינו זה OVERKILL ויש שם הרבה נושאים שיהיו מיותרים מבחינתך (מרוכבים, גיאומטריה וכו' וכו').

אם השאלה היא אם עדיף לבוא עם ידע של מתמטיקה 5 יח במקום 4, ברור שכן.
אם זה שווה את הזמן והמאמץ - לא בטוח.

אם אתה תשב ותחרוש כמו שאתה אמור לשבת בתואר, אתה תסתדר גם עם ידע של 4.
5 יכין אותך משמעותית יותר טוב אין ספק, אבל כמו שציינו זה OVERKILL ויש שם הרבה נושאים שיהיו מיותרים מבחינתך (מרוכבים, גיאומטריה וכו' וכו').
באיזה תואר בדיוק מרוכבים יהיה מיותר אחד הנושאים היותר בסיסיים בכל קורס מתמטי שלא ברמת גנון ומגביל עצמו לR.
גיאומטריה חשובה גם לא באופן ישיר אבל יש המון פעמים שכמה משפטים בגיאומטריה מסדרים לך משוואות בחדוו"א.

ומה שחנן התכוון שכמתכנת אתה לא תתעסק באופן ישיר עם מתמטיקה, אתה לא תחקור פונקציות מתמטיות וכו'. הידע במתמטיקה מפתח את היכולת שלך לפתח אלגוריתמים יעילים בעיקר מסוג הדברים שנכנסים לך לתת מודע ואתה משתמש בהם בשוטף. המורכבים שבהם נלמדים באונ' לאחר שיש קרקע מתמטית בשביל הוכחה.

ממליץ לך ללכת על 5 יח"ל משני סיבות. 1. זה אמנם לא רלוונטי כ"כ ללימודי המתמטיקה (המתמטיקה באקדמיה נלמדת בצורה שונה לגמרי מאשר בתיכון) אבל היא כן מהווה סוג של אינדיקציה ליכולות שלך. אם אתה מתקשה מאוד ב5 יחל אז תחשוב פעם שניה אם ללכת לתחום. 2. יש שם לא מעט נושאים שכן רלוונטים באוניברסיטה. לדוגמא, מספרים מרוכבים,בניגוד למה שאמרו מעלי, נלמדים כבר בחודש הראשון בקורס אלגברה לינארית 1 (תגדירו את שדה המספרים המרוכבים) והם ילוו אותך לאורך כל השנה בקורסי האלגברה. אינדוקציה מתמטית שאותה תכיר כבר בשבוע הראשון והיא תלווה אותך לאורך כל הלימודים בכל הקורסים המתמטיים. ווקטורים שאיתם תתעסק כל הזמן בקורסים באלגברה לינארית ועוד ועוד. ממליץ מאוד,למרות הקושי להשקיע ב5 יחל

בגרות גם יותר זול, גם יותר קל (בדרך כלל) וגם יכול לפתוח לך דלתות נוספות.

בנוגע לאמירה שהרבה מהחומר ב-5 יחידות מיותר - זו סתם הגזמה, הרוב המוחלט של החומר הוא חומר שתפגוש במהלך התואר. ומה שלא תפגוש, זה חומר קל כמו גיאומטריה או סדרות (של בגרות) שרק יעזור לך בציון, וגם בו יצא לך להתקל בעקיפין ככה שעדיף שיהיה איזשהו מושג.

באיזה תואר בדיוק מרוכבים יהיה מיותר אחד הנושאים היותר בסיסיים בכל קורס מתמטי שלא ברמת גנון ומגביל עצמו לR.
גיאומטריה חשובה גם לא באופן ישיר אבל יש המון פעמים שכמה משפטים בגיאומטריה מסדרים לך משוואות בחדוו"א.

ומה שחנן התכוון שכמתכנת אתה לא תתעסק באופן ישיר עם מתמטיקה, אתה לא תחקור פונקציות מתמטיות וכו'. הידע במתמטיקה מפתח את היכולת שלך לפתח אלגוריתמים יעילים בעיקר מסוג הדברים שנכנסים לך לתת מודע ואתה משתמש בהם בשוטף. המורכבים שבהם נלמדים באונ' לאחר שיש קרקע מתמטית בשביל הוכחה.
איפה במדמח יש מרוכבים? אני נתקלתי רק (וממש מעט) בליניארית, לא חושב שלדעת מרוכבים תרם/יתרום לי במשהו.
גיאומטריה היא כמו שאמרתי ערך מוסף ברמה מסוימת אבל ממש לא שווה את הזמן שתשקיע עליה בבגרות.

יש עוד הרבה נושאים בבגרות שלא יתרמו בשום דבר חוץ מחדוא (שיכול להיות שזה שווה את זה, אבל זה עדיין שני קורסים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית