הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מכינה vs השלמת בגרות

• פותח/ת השרשור
טוב, האמת שדי שיניתם לי את החשיבה. אני בעצם לא אלמד מתמטיקה בשביל להתקבל, אלא בשביל לפתח את החשיבה שאני צריך בשביל התואר.

למעשה, אני צריך עכשיו גם פסיכומטרי (נאמר לי שיש לי פטור בגלל ההנדסאי, עכשיו הודיעו שהציון לא מספק)
אז עם מה בעצם עדיף לי להתחיל? לסיים 4 יחידות > 5 יחידות > פסיכומטרי > תואר? כל התהליך יקח לי במקרנ הטוב 4 וחצי שנים. ז"א שאצא עם התואר בגיל 28.5-29.. זה לא קצת מאוחר מדי בשביל להיות בוגר תואר?

טוב, האמת שדי שיניתם לי את החשיבה. אני בעצם לא אלמד מתמטיקה בשביל להתקבל, אלא בשביל לפתח את החשיבה שאני צריך בשביל התואר.

למעשה, אני צריך עכשיו גם פסיכומטרי (נאמר לי שיש לי פטור בגלל ההנדסאי, עכשיו הודיעו שהציון לא מספק)
אז עם מה בעצם עדיף לי להתחיל? לסיים 4 יחידות > 5 יחידות > פסיכומטרי > תואר? כל התהליך יקח לי במקרנ הטוב 4 וחצי שנים. ז"א שאצא עם התואר בגיל 28.5-29.. זה לא קצת מאוחר מדי בשביל להיות בוגר תואר?
עדיף מאוחר מלעולם לא. עזוב את ה4 יחידות לך על 5 אחרי זה פסיכומטרי. אל תסתכל על כל הדרך תציב לך מטרה לשנה הנוכחית וככה תתקדם ותראה שזה יעבור.
אגב 29 זה לא כזה מאוחר זה אמנם לא מוקדם אבל לתוא כמו מדמ"ח או הנדסה כלשהי זה בסדר.

איפה במדמח יש מרוכבים? אני נתקלתי רק (וממש מעט) בליניארית, לא חושב שלדעת מרוכבים תרם/יתרום לי במשהו.
גיאומטריה היא כמו שאמרתי ערך מוסף ברמה מסוימת אבל ממש לא שווה את הזמן שתשקיע עליה בבגרות.

יש עוד הרבה נושאים בבגרות שלא יתרמו בשום דבר חוץ מחדוא (שיכול להיות שזה שווה את זה, אבל זה עדיין שני קורסים).

5 יח' קודם כל יחשל אותו לקראת הלימודים. מעבר לזה יש הרבה דברים שבאונ' מניחים שאתה יודע ופתאום תרגיל במבחן יכול להכניס לך ידע ממרוכבים/גיאומטריה/ סדרות וכו' בדלת האחורית.
במכללות זה פחות נפוץ ממה שראיתי והחומר של הקורס זה החומר של הקורס תכלס ולא מתחכמים עם טריקים מתמטיים נוספים. הרבה פעמים יש תרגילים בחדוו"א 2,טופולוגיה, פיזיקה (יש מקומות שמחייבית גם פיזיקה בשנה א') שנדרשת סוג של ראייה מרחבית וידע בגיאומטריה אנליטית, פרישה של וקטורים, חיתוך מישורים וכו'. לא בעייתי ללמוד אבל ברגע שיש טריק קטן הניסיון מתגבר על הידע (מה שנקרא טכניקה) כי כבר אתה מכיר את הסיטואציות האפשריות במרחב ולא מתחיל לדמיין מה הולך שם.

נעזוב את הערך המוסף, הוא צריך להשלים בגרות, 5 יח' ייתנו לו את הבונוס הכי גדול שאפשר, 4 יהיה בזבוז זמן.

• פותח/ת השרשור
עדיף מאוחר מלעולם לא. עזוב את ה4 יחידות לך על 5 אחרי זה פסיכומטרי. אל תסתכל על כל הדרך תציב לך מטרה לשנה הנוכחית וככה תתקדם ותראה שזה יעבור.
אגב 29 זה לא כזה מאוחר זה אמנם לא מוקדם אבל לתוא כמו מדמ"ח או הנדסה כלשהי זה בסדר.

5 יח' קודם כל יחשל אותו לקראת הלימודים. מעבר לזה יש הרבה דברים שבאונ' מניחים שאתה יודע ופתאום תרגיל במבחן יכול להכניס לך ידע ממרוכבים/גיאומטריה/ סדרות וכו' בדלת האחורית.
במכללות זה פחות נפוץ ממה שראיתי והחומר של הקורס זה החומר של הקורס תכלס ולא מתחכמים עם טריקים מתמטיים נוספים. הרבה פעמים יש תרגילים בחדוו"א 2,טופולוגיה, פיזיקה (יש מקומות שמחייבית גם פיזיקה בשנה א') שנדרשת סוג של ראייה מרחבית וידע בגיאומטריה אנליטית, פרישה של וקטורים, חיתוך מישורים וכו'. לא בעייתי ללמוד אבל ברגע שיש טריק קטן הניסיון מתגבר על הידע (מה שנקרא טכניקה) כי כבר אתה מכיר את הסיטואציות האפשריות במרחב ולא מתחיל לדמיין מה הולך שם.

נעזוב את הערך המוסף, הוא צריך להשלים בגרות, 5 יח' ייתנו לו את הבונוס הכי גדול שאפשר, 4 יהיה בזבוז זמן.
אפשר לגשת ישירות ל5 יחידות מבלי להתקדם קודם ל4? חח חידשת לי
ואני אצליח להסתדר עם קפיצה כזו גדולה לדעתך? (לא מהיכרות אישית, מחשיבה הגיונית - תלמיד שקופץ מ3 יח"ל ל5 זה לא משהו נפוץ)

אישית לא מסכים פה אם אנשים.

לדעתי להתקבל לתואר צריכה להיות עדיפות ראשונה במינימום זמן, ועדיפות במינימום מאמץ.

אם 4 יחידות בשבילך זה יותר זול וגם יכול נגיד להקדים לך את תחילת הלימודים אז עדיף ללכת על זה.

קפיצה מ 3 ל 5 ממה שאני זוכר היא לא פשוטה וזה יכול לגרום שתצטרך לעשות את המבחן כמה פעמים או משהו כזה מה שעלול לדחות את תחילת הלימודים.

בתואר של מדמח יש באמת מתמתיקה כמו גם בסוף בעבודה.
אבל לאף אחד לא אכפת כמה עשיתה יחידות.

להיכנס לתואר עם 4 יחידות זה לא נורא, פשוט תצטרך אולי ללמוד יותר בהתחלה. בסופו של דבר אישית לא חושב שעזר לי ה 5 יחידות יותר מידי. זה גרם אולי למושגים להיות יותר מוכרים. אבל לא מעבר.
תזכור שגם המון אנשים מגיעים אחרי צבא + פסיכו + טיול. אף אחד באמת לא זוכר מה היה בתיכון. הלימודים מתוכננים לרוב היטב. על בסיס דיי נמוך ופשוט יכולת חשיבה ולמידה עצמית גבוהה.
לעשות 5 יחידות לא יעזור לך בדברים האלו כי הם לא באמת מפתחים חשיבה והבנה של החומר, פשוט נטו פיתרון תרגילים. ושינון נוסחאות.

• פותח/ת השרשור
אוקיי חבר'ה, ובאיזו דרך אתם ממליצים לי לעשות השלמה בין אם 4 או 5? כדאי לעשות קורס אצל יואל גבע?

אישית לא מסכים פה אם אנשים.

לדעתי להתקבל לתואר צריכה להיות עדיפות ראשונה במינימום זמן, ועדיפות במינימום מאמץ.

אם 4 יחידות בשבילך זה יותר זול וגם יכול נגיד להקדים לך את תחילת הלימודים אז עדיף ללכת על זה.

קפיצה מ 3 ל 5 ממה שאני זוכר היא לא פשוטה וזה יכול לגרום שתצטרך לעשות את המבחן כמה פעמים או משהו כזה מה שעלול לדחות את תחילת הלימודים.

בתואר של מדמח יש באמת מתמתיקה כמו גם בסוף בעבודה.
אבל לאף אחד לא אכפת כמה עשיתה יחידות.

להיכנס לתואר עם 4 יחידות זה לא נורא, פשוט תצטרך אולי ללמוד יותר בהתחלה. בסופו של דבר אישית לא חושב שעזר לי ה 5 יחידות יותר מידי. זה גרם אולי למושגים להיות יותר מוכרים. אבל לא מעבר.
תזכור שגם המון אנשים מגיעים אחרי צבא + פסיכו + טיול. אף אחד באמת לא זוכר מה היה בתיכון. הלימודים מתוכננים לרוב היטב. על בסיס דיי נמוך ופשוט יכולת חשיבה ולמידה עצמית גבוהה.
לעשות 5 יחידות לא יעזור לך בדברים האלו כי הם לא באמת מפתחים חשיבה והבנה של החומר, פשוט נטו פיתרון תרגילים. ושינון נוסחאות.
אני מת על אנשים כמוך שעושים כאלה חישובים, איפה אתה לומד\למדת?
להיכנס לתואר באונ' עם 4 יח' מתמטיקה זו התאבדות (כמעט בוודאות ציונים נמוכים בסמסטר הראשון), במכללה כניראה יותר גמיש.
זה מרתון לא ריצת 100 מטר, אם הוא מעוניין ללמוד הנדסה\מדעים מדוייקים שילמד 5. למה הוא ייגש בבגרות אולי זה פחות קריטי והוא ייגש ל4 (החומר אותו חומר).
בהצלחה בכל אופן.

איפה אתה לומד\למדת?
סיימתי מדמח בטכניון.
להיכנס לתואר באונ' עם 4 יח' מתמטיקה זו התאבדות
עד כמה שאני זוכר בקבוצה בפייסבוק מדיונים שהיו על זה הרוב דיי הסכימו שאין טעם ב 5 יחידות. הוא לא תורם לך שום דבר.

אני עשיתי גם מכינה של הטכניון שהמתמתיקה שלה רמה יותר גבוהה מתיכון. וזה לא עזר לי בקורסי המתמתיקה. העזרה היחידה שזה נתן זה זה שאמרתי "הופה אני מכיר את המושג הזה" ואז בום. נכנסים לרקע תאורטי והגדרות שמה שלמדתי עד עכשיו לא נתן לי שום הבנה נוספת.

עושים את המינימום כדי להיכנס לתואר ואת המקסימום בתיכון כשאפשר.

• פותח/ת השרשור
אז ללמוד 5 יח"ל בעצם, חוץ מלהכיר את המושגים, לא באמת יתן לי את הפיתוח חשיבה שאני זקוק לו בזמן הלימודים לתואר. רק המתמטיקה בתואר תעשה את זה, ואתם מדברים על מתמטיקה של אונברסיטה, שאני בכלל מתכנן ללמוד במכללה שהיא יותר פרקטית.

אני בהחלט רוצה ציונים גבוהיים בשנה הראשונה כדי להתחיל לעבוד כבר בשנה השניה.
יש קורסים מזורזים מאוד של אוניברסיטת חיפה (חודש ומשלימים יחידה), אין לי בכלל סיכוי להצליח ב5 אבל 4 זה יותר רלוונטי, ואם אני צריך לעשות פסיכומטרי גם (סה"כ להוציא 550) אז אולי באמת עדיף ללכת על 4 יחידות ופסיכומטרי קודם, ובמידה ויהיה לי מספיק זמן לפני אוק' 17, אוכל לעשות גם 5 יחידות בשביל הידע. (בעצם אני אומר שקודם עדיף לסגור את הפינה שבה אני נכנס למכללה, אחרי זה לחשוב על איך אני יוצר "נחיתה רכה". מה אתם חושבים?)

*וכמו שאתם רואים אני די לחוץ לסיים את התואר בגיל סביר, בכל זאת יש לי שאיפות ואני רוצה לצבור כמה שיותר ניסיון כשאני עוד צעיר כדי להתקדם מבחינה ניהולית.

עוד פעם, לעבור 5 יח כן יתן לך יתרון חד משמעי.
אני עדיין בדעה שהיתרון לא שווה את המאמץ.

אם אתה צריך לקבל אינדיקציה להאם אתה מתאים לתואר הנדסי זה כן יכול לעזור, אם אתה נעול על זה שאתה עושה ועובר את התואר אז כן אפשר להסתדר עם 4 יח', רק תדע שהכאפה בהתחלה תהיה יותר רצינית.

אם אתה צריך לקבל אינדיקציה להאם אתה מתאים לתואר הנדסי זה כן יכול לעזור, אם אתה נעול על זה שאתה עושה ועובר את התואר אז כן אפשר להסתדר עם 4 יח', רק תדע שהכאפה בהתחלה תהיה יותר רצינית.
בדיוק, שווה או לא שווה זה סובייקטי.
אם הדבר כרוך בדחייה של התואר בשנה זה לא שווה. במיוחד לא במכללה. אבל לא הייתי מזלזל בחשיבות ומשלים חומר אחרי שיש לך את הנתונים להתקבל

בנוסף אני הייתי ממליץ אולי להתחיל קודם עם הבגרות ככה תהיה יותר משופשף ב"מתמטיקה" לפסיכומטרי.

אני יודע שזה לא קשור כל כך לנושא אבל יש לכם מושג למה התנאי קבלה באוניברסיטת תל אביב למדעי המחשב כאלה גבוהים ? יש לי ממוצע בגרות 110 עם פיזיקה 5 יחל ומתמטיקה 5 (זה מביא בונות של 10 נק לסכם) ואני צריך בערך 700 פסיכומטרי .. זה לא מוגזם ?! (ניגש לבחינה הפסיכומטרית בימים הקרובים) @hanan
ולא מבין למה הם לא מסתכלים על ציון בדגש כמותי

אני יודע שזה לא קשור כל כך לנושא אבל יש לכם מושג למה התנאי קבלה באוניברסיטת תל אביב למדעי המחשב כאלה גבוהים ? יש לי ממוצע בגרות 110 עם פיזיקה 5 יחל ומתמטיקה 5 (זה מביא בונות של 10 נק לסכם) ואני צריך בערך 700 פסיכומטרי .. זה לא מוגזם ?! (ניגש לבחינה הפסיכומטרית בימים הקרובים) @hanan
ולא מבין למה הם לא מסתכלים על ציון בדגש כמותי
כי ביקוש.

אז תחשוב שנגיד מישהו היה תלמיד סבבה אבל לא ממש טוב כלומר ממוצע בגרות 103 נגיד ? ולא למד פיזיקה ? הוא בערך צריך פסיכומטרי 740 אם לא יותר בשביל להתקבל
ולמה לעזאזל לא מקבלים לפי דגש כמותי ?
אתה מכיר אוניברסיטאות נחשבות שמקבלות על סמך דגש כמותי ? (יש לי בדרך כלל כמעט את כל הנקודות בכמותי גג טעות אחת אבל במילולי אני לפעמים מצליח רק 60אחוז ואז זה יוצא זבל של ציון)

• פותח/ת השרשור
בדיוק, שווה או לא שווה זה סובייקטי.
אם הדבר כרוך בדחייה של התואר בשנה זה לא שווה. במיוחד לא במכללה. אבל לא הייתי מזלזל בחשיבות ומשלים חומר אחרי שיש לך את הנתונים להתקבל

בנוסף אני הייתי ממליץ אולי להתחיל קודם עם הבגרות ככה תהיה יותר משופשף ב"מתמטיקה" לפסיכומטרי.

הבנתי. יופי, אז בגדול יש לי את האפשרות לקפוץ ל5 יח"ל אבל במקום בו אני רוצה לעשות את הקורס לא המליצו כי הסיכויים ליפול הם גבוהים.
עדיף 4 יח"ל עם ציון טוב ולחסוך את השנה הזאת.
הבגרות היא ב13/7/17 ככה שזה 3 חודשים לפני שנת הלימודים, ממליצים לעשות ישר אחרי הבחינה את הפסיכומטרי? (צריך בסה"כ 550)

בן גוריון עד כמה שידוע לי מקבלת לפי דגשים.
מבחינת עד כמה היא נחשבת זה לשיקולך..
תודה ! אני אבדוק את הנושא .. קודם נעשה את המבחן ואם לא ילך שוב באפריל (מועד אחרון להרשמה לאוניברסיטה באוקטובר) ואז נהיה יותר חכמים

הבנתי. יופי, אז בגדול יש לי את האפשרות לקפוץ ל5 יח"ל אבל במקום בו אני רוצה לעשות את הקורס לא המליצו כי הסיכויים ליפול הם גבוהים.
עדיף 4 יח"ל עם ציון טוב ולחסוך את השנה הזאת.
הבגרות היא ב13/7/17 ככה שזה 3 חודשים לפני שנת הלימודים, ממליצים לעשות ישר אחרי הבחינה את הפסיכומטרי? (צריך בסה"כ 550)

בסוף מאי יש בגרות במתמטיקה מועד א', מה שנתת זה מועד ב'.
בפסיכו גם יש לך כמה מועדים לפני מועד ספטמבר.

• פותח/ת השרשור
בסוף מאי יש בגרות במתמטיקה מועד א', מה שנתת זה מועד ב'.
בפסיכו גם יש לך כמה מועדים לפני מועד ספטמבר.
הא, פצצה. זה פשוט תאריך סיום הקורס שהביאו לי.
יש קורס שמתחיל במרץ, זה לא קצת מהר מדי עד מאי? ומה לגבי השאלונים, עושים את שניהם ביחד? אני כבר לא זוכר 😆

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית