הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח- רוצה לשפר טכניקה

• פותח/ת השרשור fanta
  • פורסם בתאריך

fanta

משתמש מתחיל
70
15
נק' מוניטין:
180
70
15
הי,
אני מצליחה לעלות 3-4 עליות מתח לא מושלמות בטכניקה. התחלתי מאפס, ככה שזה הישג אדיר מבחינתי, אבל עכשיו אני רוצה להשתפר- באיכות ואז גם בכמות.

באחיזת סופינציה (מתח רגיל) הטרפזים שלי מאוד מכווצים, זה נראה שהכתפיים "כושלות פנימה"/מכווצות כלפי הצוואר או משהו כזה.
יש למישהו מושג מה השריר החלש? אולי הכתפיים או שריר אחר בגב? ואילו תרגילים אפשר לעשות כדי לסדר את החוסר בפרופורציה.
ניסיתי קצת להרחיב את האחיזה, זה מאוד לא נוח לי ואני לא בטוחה אם זה הכיוון .

מצרפת תמונה שתעזור באבחנה... ספציפית כאן עשיתי מתח-שלילי או שהחזקתי סטטי למעלה, אבל זה נראה ככה...
IMG-20160914-WA0003.jpg

השרירים שעובדים במתח הם שרירי הגב ושרירי היד הקדמית עובדים כמייצבים .
1 : תבצע את המתח על מוט צר יותר , נראה שהמוט שאתה אוחז בו נורא רחב ואינו מאפשר לסגור את היד סביב המוט .
2 : תבצע את המתח באחיזה מעט יותר רחבה מהאחיזה שבה אתה אוחז בתמונה .
3: כשאתה מבצע את התרגיל תקח את החזה אחורה ותסתכל על המרפקים שלך , המרפקים הם הדבר היחיד שאמור לזוז .
4: קיפול הרגליים בדרך כלל משפר את האיזון והיציבות , להחלטתך .
בהצלחה 😃

השרירים שעובדים במתח הם שרירי הגב ושרירי היד הקדמית עובדים כמייצבים .
1 : תבצע את המתח על מוט צר יותר , נראה שהמוט שאתה אוחז בו נורא רחב ואינו מאפשר לסגור את היד סביב המוט .
2 : תבצע את המתח באחיזה מעט יותר רחבה מהאחיזה שבה אתה אוחז בתמונה .
3: כשאתה מבצע את התרגיל תקח את החזה אחורה ותסתכל על המרפקים שלך , המרפקים הם הדבר היחיד שאמור לזוז .
4: קיפול הרגליים בדרך כלל משפר את האיזון והיציבות , להחלטתך .
בהצלחה 😃

הבטן עובדת כשריר המייצב, היא לא חייבת לסגור את היד סביב המוט והאחיזה לאו דווקא צריכה להיות רחבה יותר.

לפותחת האשכול, הדרך הכי יעילה לשפר את המתח היא להמשיך להתאמן על מתח. ועוד עצה שלי, תורידי את הכפפות.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות.
אכן בדר"כ אני עובדת על מוט פחות רחב.
במה יעזור להוריד כפפות? גם עם הכפפות יש לי יבלות 😃
chin ups הרבה יותר טובים אצלי. בהם מצליחה להשתפר מעט, אבל עדיין תקועה עם המתח הרגיל.

בכל אופן, מה שיותר רציתי להתמקד בו הוא הכיווץ הזה שיש לי בצוואר-כתפיים. להבין ממה הוא נובע ואיך לסדר את זה.

הבטן עובדת כשריר המייצב, היא לא חייבת לסגור את היד סביב המוט והאחיזה לאו דווקא צריכה להיות רחבה יותר.

לפותחת האשכול, הדרך הכי יעילה לשפר את המתח היא להמשיך להתאמן על מתח. ועוד עצה שלי, תורידי את הכפפות.

זה עובדה שבמתח השרירים שעובדים הם שרירי הגב והיד הקדמית ,וכן גם הבטן הוא שריר מייצב , המוט שבו היא אוחזת מקשה על ביצוע התרגיל , יכול להיות שהיא תאבד את האחיזה על המוט לפני שהיא תספיק להתיש את השריר , לגבי האחיזה זה תלוי במטרות שלה , אחיזה רחבה יותר נותנת דגש לשריר הרחב גבי .

תודה על התגובות.
אכן בדר"כ אני עובדת על מוט פחות רחב.
במה יעזור להוריד כפפות? גם עם הכפפות יש לי יבלות 😃
chin ups הרבה יותר טובים אצלי. בהם מצליחה להשתפר מעט, אבל עדיין תקועה עם המתח הרגיל.

בכל אופן, מה שיותר רציתי להתמקד בו הוא הכיווץ הזה שיש לי בצוואר-כתפיים. להבין ממה הוא נובע ואיך לסדר את זה.
תשתדלי להוציא את החזה כמה שיותר החוצה ולשמור עליו מורם למשך כל הסט. תסובבי את הכתפיים החוצה (external rotation).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית