הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע ההשפעות הפיזיולוגיות של דיאטה אצל נשים

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
"חלק מהמתחרות אף העלו מסת שריר בזמן הדיאטה"

המתאמנות היו טבעיות? , אם התשובה היא ״כן״ אז המשפט שציינתי שובר פה את אחד המיתוסים הגדולים...., איך דבר כזה יכול לקרות מבחינה פיזיולוגית והם זה רלוונטי רק לנשים ?

פיזיולוגית אתה לא חייב להיות במאזן אנרגטי חיובי כדי לבנות שריר. האנרגיה לבניה יכולה לבוא ממאגרי השומן, בניית שריר תיתכן גם בגרעון.

פרקטית, זה לא ממש קורה לרוב, לא באופן משמעותי (למעט במתאמנים מתחילים עם עודף משקל, בחוזרים מהפסקת אימונים אחרי איבוד מסת שריר, במשתמשים בחומרים ובאחוז קטן של אנשים עם גנטיקה מאוד טובה).

את המחקר המלא לא קראתי, כך שאינני יודע מה קרה בו והאם זו הייתה בכלל עליה משמעותית ולא סתם סטיות מדידה.

למה שלא תהיה בניית שריר בחיטוב ממש לא ברור לי.
זה שהגוף בסהכ נמצא בגרעון, לא אומר שאימון לא ייצר גירוי ולא אומר שאין משאבים בשום רגע נתון שיופנו לבניית שריר.
בשביל שיהיה פשוט יותר - נניח ואחרי אימון אני אוכל ארוחה מלאה שבה 1000 קלוריות - האם הגוף משום מה יעשה איתן הכל חוץ מלבנות שריר?

• פותח/ת השרשור
למה שלא תהיה בניית שריר בחיטוב ממש לא ברור לי.
זה שהגוף בסהכ נמצא בגרעון, לא אומר שאימון לא ייצר גירוי ולא אומר שאין משאבים בשום רגע נתון שיופנו לבניית שריר.
בשביל שיהיה פשוט יותר - נניח ואחרי אימון אני אוכל ארוחה מלאה שבה 1000 קלוריות - האם הגוף משום מה יעשה איתן הכל חוץ מלבנות שריר?
יש בנייה ופירוק ברמת המיקרשנייה בכל זמן נתון. השאלה היא מה המאזן הסופי היומי. אם סנטזת יותר חלבון מאשר שפירקת אז אתה תבנה מסת שריר. סנטזת חלבון זה תהליך שדורש הרבה אנרגיה (קלוריות) מהגוף ולכן אין לו באמת את החשק להשקיע כל כך הרבה כדי שהמאזן ישאר בסוף יום חיובי (כשאתה נמצא בגרעון קלורי).

לגבי מה שקרה במחקר, מאחר ואלו מספרים מאוד נמוכים סביר להניח שזו סטיית המדידה של ה DEXA. בנוסף, סביר להניח שזה קרה בעיקר אצל המתחרות שזו הייתה התחרות הראשונה שלהן והן התחילו להתאמן כמו שצריך ולאכול גם כמו שצריך.

אז אי אפשר להסיק הרבה מהמחקר לגבי דיאטות אצל נשים שהן לא מתחרות ולגבי השינוי ההורמונלי שחל בדיאטות של 50-100 גרם פחמימה ביום לאורך זמן ?
סנטזת חלבון זה תהליך שדורש הרבה אנרגיה (קלוריות) מהגוף ולכן אין לו באמת את החשק להשקיע כל כך הרבה כדי שהמאזן ישאר בסוף יום חיובי (כשאתה נמצא בגרעון קלורי).
אז בעצם בחיטוב הגוף צריך פחות חלבון או ליתר דיוק יוכל להשתמש בפחות חלבון מאשר בתקופת מסה ?
מה קורה אם המתאמן יצרוך 2-2.5 גרם חלבון ?, הרי הגוף לא יצליח לסנטז את הכול

לא, הגוף בהחלט יכול לסנטז יותר מזה (הוא גם יפרק יותר, זה לא יגרום לך לצבירת מסת שריר).
יש לך באופן קבוע הרבה תהליכים של פירוק ושל סנטוז חלבונים, כשאתה צורך יותר, שניהם מתגברים. לא רק חלבונים מהמזון, באופן קבוע חלבונים מכל הרקמות שלך מפורקים ומסונטזים מחדש.

בחיטוב רגיל לדעתי צריכת החלבון צריכה להיות 2.3-3 גרם / ק"ג, קצת יותר מבמסה.
חוץ מהצורך הפיזיולוגי, חלבון גם עוזר בבקרת הרעב, שזה בונוס 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית