הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הצעות לפרוייקט בתכנות שאוכל להכין ע"י למידה עצמית

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
היי אני בצבא ועושה יומיות , מתכנן ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב באוקטובר 17 (עשיתי פסיכומטרי לפני שבוע ומשהו מקווה שאקבל מספיק ולא אצטרך לעשות שוב באפריל)

יש לי עכשיו הרבה מאוד זמן פנוי , אני יודע java ברמה סבבה , אין לי בעיה ללמוד עוד שפות או לרכוש עוד ידע ב java והייתי מעוניין ברעיון לפרוייקט/תחום לעשות עליו פרוייקט , שיעזור לי בעתיד שאחפש עבודה לאחר התואר (ואוכל נגיד לציין בקורות חיים שבגיל 20 עשיתי X ) חשבתי על לפתח משחק לאנדרואיד ב 2D (אולי ב 3D ? )

מה דעתכם המתכנתים של הפורום ?

שום דבר שתעשה כרגע לא יהיה מהותי כניסיון.
במקומך הייתי מתחיל ללמוד חדווא ולינארית מהרצאות יוטיוב של הטכניון.
אם יש לך אפילו מספיק זמן הייתי מתחיל קורס כמו חדווא או לינארית בפתוחה .
בכלל אם אתה מתחיל בת"א כדאי לך מאוד לסיים מתמטיקה בדידה בפתוחה לפני שאתה נכנס לתואר, הקורס בת"א קשוח ביותר.
זה יקל עליך מאוד בשנה הראשונה

• פותח/ת השרשור
שום דבר שתעשה כרגע לא יהיה מהותי כניסיון.
במקומך הייתי מתחיל ללמוד חדווא ולינארית מהרצאות יוטיוב של הטכניון.
אם יש לך אפילו מספיק זמן הייתי מתחיל קורס כמו חדווא או לינארית בפתוחה .
בכלל אם אתה מתחיל בת"א כדאי לך מאוד לסיים מתמטיקה בדידה בפתוחה לפני שאתה נכנס לתואר, הקורס בת"א קשוח ביותר.
זה יקל עליך מאוד בשנה הראשונה
קורסים בפתוחה עולים כסף לא ? אני מעדיף מהאינטרנט ... וחדווא מהרצאות ביוטיוב זה אפשרי ללמוד לבד ? (אני מאוד אוהב מתמטיקה ומקצועות ריאליים וגם בתיכון למדתי לבד אבל זה לא קרוב בכלל לרמה)
ואתה בטוח בכך שללמוד מתמטיקה לפני התואר יעזור לי יותר בעתיד כמתכנת מאשר ללמוד תכנות ? חח

קורסים בפתוחה עולים כסף לא ? אני מעדיף מהאינטרנט ... וחדווא מהרצאות ביוטיוב זה אפשרי ללמוד לבד ? (אני מאוד אוהב מתמטיקה ומקצועות ריאליים וגם בתיכון למדתי לבד אבל זה לא קרוב בכלל לרמה)
ואתה בטוח בכך שללמוד מתמטיקה לפני התואר יעזור לי יותר בעתיד כמתכנת מאשר ללמוד תכנות ? חח
אפשר ללמוד מיוטיוב וזה גם מה שתעשה באונ' המרצים פח.
ללמוד מתמט' לפני התואר לא יעזור לך להיות מתכנת הוא יעזור לך לעבור בציונים יותר טובים את התואר אתה תדע את החומר לפני ותוכל לתרגל בלי לחץ שאתה לא מבין הכל.
קורסים בפתוחה אמנם עולים כסף אבל אתה מקבל עליהם פטור אז הכסף מתקזז- מקורסים בתואר+אפשרות להוריד לחץ משנה א' זה ברכה.
להיות מוכן לעבור את התואר בהצטיינות הרבה יותר חשוב מכל ידע שתרכוש בתכנות.
כל חברה תהיה מוכנה לקלוט סטודנט מצטיין לא משנה מה הידע שלו- היא כבר תכשיר אותו.
שמע לי- תתחיל למוד מיוטיוב ואם יש לך אפשרות תעשה גם בדידה בפתוחה.
עוד חצי שנה אתה תודה לי. אני שם על זה כסף.

• פותח/ת השרשור
אפשר ללמוד מיוטיוב וזה גם מה שתעשה באונ' המרצים פח.
ללמוד מתמט' לפני התואר לא יעזור לך להיות מתכנת הוא יעזור לך לעבור בציונים יותר טובים את התואר אתה תדע את החומר לפני ותוכל לתרגל בלי לחץ שאתה לא מבין הכל.
קורסים בפתוחה אמנם עולים כסף אבל אתה מקבל עליהם פטור אז הכסף מתקזז- מקורסים בתואר+אפשרות להוריד לחץ משנה א' זה ברכה.
להיות מוכן לעבור את התואר בהצטיינות הרבה יותר חשוב מכל ידע שתרכוש בתכנות.
כל חברה תהיה מוכנה לקלוט סטודנט מצטיין לא משנה מה הידע שלו- היא כבר תכשיר אותו.
שמע לי- תתחיל למוד מיוטיוב ואם יש לך אפשרות תעשה גם בדידה בפתוחה.
עוד חצי שנה אתה תודה לי. אני שם על זה כסף.
כמה זמן אתה בתחום ? שמע אם אני הולך עם ההמלצה שלך זה יהיה כבד
לא נראה לי שאקח קורסים בפתוחה ... אני אוהב ללמוד בקצב שלי וזה סתם ילחיץ אותי אם לא אקבל את הציון שאני רוצה (זה יכנס לממוצע בתואר ? )
למידה ביוטיוב הכוונה מהסרטונים של הטכניון או מסרטונים ברחבי העולם ?

כמה זמן אתה בתחום ? שמע אם אני הולך עם ההמלצה שלך זה יהיה כבד
לא נראה לי שאקח קורסים בפתוחה ... אני אוהב ללמוד בקצב שלי וזה סתם ילחיץ אותי אם לא אקבל את הציון שאני רוצה (זה יכנס לממוצע בתואר ? )
למידה ביוטיוב הכוונה מהסרטונים של הטכניון או מסרטונים ברחבי העולם ?
סרטונים של הטכניון- צנזור חדוו"א 1 א' וצילג אלגברה לינארית.
אפשר להרחיב ידע מסרטונים בעולם זה מצויין אבל אם האנגלית שלך לא חדה עזוב זמן בלנסות להבין מה אומרים.
ציונים בפתוחה נכנסים רק אם אתה מעוניין שייכנסו. אממ ילחיץ אותך אם תקבל ציון שאתה לא רוצה? וולקאם טו דה יוניברסיטי באדי.
אתה ילד גדול אתה תתמודד ועדיף לפני שאתה מקבל הכל בבת אחת לפנים. תתחיל מיוטיוב אם יהיה לך זמן תעשה בפתוחה קורס אחד זה רק יקל.
שנה א' היא לא צחוק אנשים באים מוכנים מראש, הרבה לומדים כמעט את כל השנה הראשונה כבר לפני כדי לבוא מוכנים.
ידע בתכנות שתרכוש בחצי שנה לא יהיה מהותי, כי אחרי שתהיה במסגרת הונ' אתה תבין באיזה מהירות אתה תלמד את הדברים האלה ולכן זה בזבוז זמן. כל מה שתספיק בחצי שנה הזו נגיד אפילו ללמוד שפה חדשה לא יהיה מספיק שווה ערך בעיני מעסיק. הרבה יותר מוערך סטודנט מצטיין גם אם הוא חסר ידע בתחום.
@hanan מתייג את חנן פה שייתן את דעתו, ניסיונו התעסוקתי בתחום רב משלי.
נ. ב. אם אתה ממש דלוק על תיכנות אז אתה יכול לקחת מבוא למדעי המחשב בפתוחה זה יתן לך פטור מהקורס בסמסטר א'. זה יעזור גם אבל לא יעיל כמו לגמור עם חדוא או בדידה שיוצרים עומס שהם ביחד עם לינארית בסמסטר א'.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
סרטונים של הטכניון- צנזור חדוו"א 1 א' וצילג אלגברה לינארית.
אפשר להרחיב ידע מסרטונים בעולם זה מצויין אבל אם האנגלית שלך לא חדה עזוב זמן בלנסות להבין מה אומרים.
ציונים בפתוחה נכנסים רק אם אתה מעוניין שייכנסו. אממ ילחיץ אותך אם תקבל ציון שאתה לא רוצה? וולקאם טו דה יוניברסיטי באדי.
אתה ילד גדול אתה תתמודד ועדיף לפני שאתה מקבל הכל בבת אחת לפנים. תתחיל מיוטיוב אם יהיה לך זמן תעשה בפתוחה קורס אחד זה רק יקל.
שנה א' היא לא צחוק אנשים באים מוכנים מראש, הרבה לומדים כמעט את כל השנה הראשונה כבר לפני כדי לבוא מוכנים.
ידע בתכנות שתרכוש בחצי שנה לא יהיה מהותי, כי אחרי שתהיה במסגרת הונ' אתה תבין באיזה מהירות אתה תלמד את הדברים האלה ולכן זה בזבוז זמן. כל מה שתספיק בחצי שנה הזו נגיד אפילו ללמוד שפה חדשה לא יהיה מספיק שווה ערך בעיני מעסיק. הרבה יותר מוערך סטודנט מצטיין גם אם הוא חסר ידע בתחום.
@hanan מתייג את חנן פה שייתן את דעתו, ניסיונו התעסוקתי בתחום רב משלי.
נ. ב. אם אתה ממש דלוק על תיכנות אז אתה יכול לקחת מבוא למדעי המחשב בפתוחה זה יתן לך פטור מהקורס בסמסטר א'. זה יעזור גם אבל לא יעיל כמו לגמור עם חדוא או בדידה שיוצרים עומס שהם ביחד עם לינארית בסמסטר א'.

תודה רבה על התגובה ! רציתי לתייג את החנן אבל משום מה לא הצלחתי לתייג
חיפשתי את הסרטונים ויוטיוב וזה מצא לי הרבה סרטונים ולא הבנתי איזה ללמוד יש אלגברה א אלגברה 1מ וגם יש חדוו"א 1ת ו 1מ ועוד כל מיני שמות שלא אומרים לי יותר מדי אז אשמח למיקוד
ואני לא מעוניין נראה לי שהציונים יכנסו כי אני מאמין שאקבל ציון גבוה יותר במסגרת אוניברסיטה רגילה מאשר בפתוחה (לא סתם מהפתוחה יש את אחוז מסיימי התואר הנמוך ביותר לא ככה ? )

תודה רבה על התגובה ! רציתי לתייג את החנן אבל משום מה לא הצלחתי לתייג
חיפשתי את הסרטונים ויוטיוב וזה מצא לי הרבה סרטונים ולא הבנתי איזה ללמוד יש אלגברה א אלגברה 1מ וגם יש חדוו"א 1ת ו 1מ ועוד כל מיני שמות שלא אומרים לי יותר מדי אז אשמח למיקוד
ואני לא מעוניין נראה לי שהציונים יכנסו כי אני מאמין שאקבל ציון גבוה יותר במסגרת אוניברסיטה רגילה מאשר בפתוחה (לא סתם מהפתוחה יש את אחוז מסיימי התואר הנמוך ביותר לא ככה ? )
יש הרבה תיאוריות לגבי הפתוחה. הלימודים שם קשים אבל הרבה בגלל שאין מסגרת ואנשים לא מחזיקים את עצמם.
בעיקרון עדיף להתחיל מחדווא, לינארית אולי לא ידבר אליך כל כך, חדווא יתחיל בערך ממקום שיותר מוכר.
הקורס שתבחר אמור להיות ברמה של מדמח אז אינפי 1. אבל לא משנה באמת איזה מהם תבחר כי זה רק לקבל בסיס להתחלה אז אתה יכול גם לעשות את הפשוטים יותר שזה החדווא האחרים.

• פותח/ת השרשור
יש הרבה תיאוריות לגבי הפתוחה. הלימודים שם קשים אבל הרבה בגלל שאין מסגרת ואנשים לא מחזיקים את עצמם.
בעיקרון עדיף להתחיל מחדווא, לינארית אולי לא ידבר אליך כל כך, חדווא יתחיל בערך ממקום שיותר מוכר.
הקורס שתבחר אמור להיות ברמה של מדמח אז אינפי 1. אבל לא משנה באמת איזה מהם תבחר כי זה רק לקבל בסיס להתחלה אז אתה יכול גם לעשות את הפשוטים יותר שזה החדווא האחרים.
זה ?
זה חדווא כאילו או אלגברה לינארית ? (לא מבין בזה אבל עשיתי 5 יחל מתמטיקה :D )

נערך לאחרונה:
זה ?
זה חדווא כאילו או אלגברה לינארית ? (לא מבין בזה אבל עשיתי 5 יחל מתמטיקה :D )

כן זה. אינפי זה חדוא. לינארית זה וקטורים מערכת משוואות. אבל שונה ממה שעוסקים בבגרות ודורש חשיבה אחרת. לרוב האנשים יותר קל להתחיל מחדווא בגלל החסם המחשבתי

• פותח/ת השרשור
כן זה. אינפי זה חדוא. לינארית זה וקטורים מערכת משוואות. אבל שונה ממה שעוסקים בבגרות ודורש חשיבה אחרת. לרוב האנשים יותר קל להתחיל מחדווא בגלל החסם המחשבתי
אז אחרי שאסיים עם הסדרת 50 ומשהו סרטונים כיפיים האלו איזה סדרת סרטונים ללמוד ?
בנוסף יש לי דרך לתרגל איפשהו ? (אצטרך לקנות ספר או אולי יש תרגילים באינטרנט + פתרונות )

אז אחרי שאסיים עם הסדרת 50 ומשהו סרטונים כיפיים האלו איזה סדרת סרטונים ללמוד ?
בנוסף יש לי דרך לתרגל איפשהו ? (אצטרך לקנות ספר או אולי יש תרגילים באינטרנט + פתרונות )
חפש את הספר של הפתוחה או הטכניון זה יהיה הכי טוב. אם אין תחפש בן ציון קון חדוא 1.
הסדרה הזו תיקח לך לפחות חודש להבין הכל.
אחרי זה תעבור ללינארית בדידה. ברגע שתעבור שלב מסויים בתוך הקורס אתה יכול ללמוד במקביל. פשוט לא בהתחלה שלא תתבלבל, תיבהל או אלוהים יודע מה. עדיף להתרכז בדבר אחד בהתחלה יש המון פרטים קטנים שצריל לשים לב אליהם במשפטים.

• פותח/ת השרשור
חפש את הספר של הפתוחה או הטכניון זה יהיה הכי טוב. אם אין תחפש בן ציון קון חדוא 1
ואי נראה לי אני אאבד בחומר המשעמם הזה וגם אין לי מושג כל כך מה אני צריך ומה יהיה קשור לתואר שלי :/ נראה לי אני פשוט אכין משחקים לאנדרואיד בשביל הכיף ומקווה שנסתדר בתואר (בתיכון לא כל כך השקעתי במתמטיקה והלך מדהים)

לעשות קורסים בפתוחה זה רעיון ממש מעולה, מפנה מלא עומס מתחילת התואר או לחלופין מאפשר לך לקחת קורסים מסוימים יותר מוקדם ומפנה לך סמסטרים אחרים/נותן לך אפשרות ליותר קורסי בחירה, מכין אותך למיינדסט של למידה, רק חשוב מאוד - תוודא שהקורסים שאתה מתכנן לקחת בפתוחה קבילים במוסד שאתה רוצה ללמוד בו, וגם איזה ציון צריך בשביל שזה ייחשב (לרוב זה יהיה ציון די גבוה בסביבות ה80 צפונה עד כמה שאני יודע).

עם זאת, לא יודע מה הידע שלך בתכנות, אבל בהחלט מומלץ לשלוט בעקרונות, יצא לי לשמוע על ולדבר עם כמה אנשים שלא תכנתו מעולם ואז בקורסים של זה מצאו את עצמם שורפים ימים על שיעורי בית בזמן שמי שידע לתכנת התקשה הרבה פחות ותיקתק את התרגילי בית.

עוד משהו - אל תחליט מעכשיו שכל המתמטיקה הזו משעממת לפני שראית מה זה בכלל, גם כי בסופו של דבר אתה תלמד את זה ועוד הרבה הרבה מאוד מתמטיקה בתואר, אז חבל סתם להחזיק דעות קדומות שליליות לפני שהתחלת בכלל, וגם כי אם תתחיל עם ראש פתוח אתה עוד עלול לגלות שאתה אוהב את זה וזה כבר בכלל יעזור לך, כי תמיד עדיף ללמוד משהו שאוהבים.

הגישה של "בתיכון זרקתי ועדיין הצלחתי" ממש מפגרת, תהיה בטוח שאתה לא פתית שלג מיוחד, ואחוז גבוה מהסטודנטים בתואר הזה גם היו כמוך, ועדיין לא יצא לי לשמוע מישהו אומר דבר כזה על אינפי 1. קצת ענווה לא תזיק.

• פותח/ת השרשור
לעשות קורסים בפתוחה זה רעיון ממש מעולה, מפנה מלא עומס מתחילת התואר או לחלופין מאפשר לך לקחת קורסים מסוימים יותר מוקדם ומפנה לך סמסטרים אחרים/נותן לך אפשרות ליותר קורסי בחירה, מכין אותך למיינדסט של למידה, רק חשוב מאוד - תוודא שהקורסים שאתה מתכנן לקחת בפתוחה קבילים במוסד שאתה רוצה ללמוד בו, וגם איזה ציון צריך בשביל שזה ייחשב (לרוב זה יהיה ציון די גבוה בסביבות ה80 צפונה עד כמה שאני יודע).

עם זאת, לא יודע מה הידע שלך בתכנות, אבל בהחלט מומלץ לשלוט בעקרונות, יצא לי לשמוע על ולדבר עם כמה אנשים שלא תכנתו מעולם ואז בקורסים של זה מצאו את עצמם שורפים ימים על שיעורי בית בזמן שמי שידע לתכנת התקשה הרבה פחות ותיקתק את התרגילי בית.

עוד משהו - אל תחליט מעכשיו שכל המתמטיקה הזו משעממת לפני שראית מה זה בכלל, גם כי בסופו של דבר אתה תלמד את זה ועוד הרבה הרבה מאוד מתמטיקה בתואר, אז חבל סתם להחזיק דעות קדומות שליליות לפני שהתחלת בכלל, וגם כי אם תתחיל עם ראש פתוח אתה עוד עלול לגלות שאתה אוהב את זה וזה כבר בכלל יעזור לך, כי תמיד עדיף ללמוד משהו שאוהבים.

הגישה של "בתיכון זרקתי ועדיין הצלחתי" ממש מפגרת, תהיה בטוח שאתה לא פתית שלג מיוחד, ואחוז גבוה מהסטודנטים בתואר הזה גם היו כמוך, ועדיין לא יצא לי לשמוע מישהו אומר דבר כזה על אינפי 1. קצת ענווה לא תזיק.
תודה רבה על התגובה!
אני ממש לא מיוחד לא אמרתי שאני כזה , החומר כנראה לא ישעמם אותי (אני מאוד אוהב מתמטיקה) אבל אני לא יודע בדיוק מה אני אלמד ובמה להתמקד וזה נראה לי כמו בזבוז זמן וכוחות נפשיים , לא בנוי כרגע לקורסים במסגרות כלשהם אני מעוניין ללמוד מהאינטרנט הכל אז הפתוחה לא אופציה מבחינתי

לא חייב להקשיב למה שאמרתי. רק שים לב לתנאי הקבלה של אונ' תל אביב למדמח. מה שבטוח האנשים שמתקבלים זה ממש לא הכיתה שלך מהתיכון.

• פותח/ת השרשור
לא חייב להקשיב למה שאמרתי. רק שים לב לתנאי הקבלה של אונ' תל אביב למדמח. מה שבטוח האנשים שמתקבלים זה ממש לא הכיתה שלך מהתיכון.
ברור לי ... תראה גם בתחילת הפוסט שאלתי אם זה אפשרי בכלל ללמוד מתמטיקה ברמה אוניברסיטאית (לא השוותי ולו לרגע בין הרמה של האוניברסיטה לתיכון)
הייתי שמח להקשיב למה שאמרת אבל זה נראה לי מסורבל מדי ולא ברור (לא יודע על מה לשים דגש ואיך לתרגל וכו)

אני לא למדתי מדעי המחשב.
לדעתי הרלוונטיות של פרויקט שתעשה עכשיו לעוד 4 שנים היא זניחה מאוד.
העצות של @yan לגבי צבירת נקודות זכות לתואר הן טובות אבל לא נורא קלות לביצוע.

אבל אם אתה מתחיל ללמוד באוקטובר, לא הייתי עושה משהו מיוחד.
אם בא לך לפתח אפליקציה בשביל עצמך זה מעולה

מצטרף להמלצה, אינפי 1 ו-2 זה הקורסים הכי קשים בתואר ולכן אם תגיע עם קצת רקע זה יקל עליך מאוד.

במקביל הייתי מנסה לחזק את ה JAVA (השפה הכי מבוקשת בשוק למרות הצמיחה האדירה בשוק האנדרואיד ופיתוח האפליקציות לסלולר) וכן כותב איזשהו מיני פרוייקט סטנדרטי, נניח תוכנה לספריית וידאו או ניהול מלאי במחסן, זה ייתן לך נסיון ב OOP וב design patterns למיניהם, השלב הבא יהיה לכתוב משהו קצת יותר מורכב אבל צעד צעד.

כתבת שאתה יודע JAVA באופן בסיסי, חשוב להבין שלדעת syntax זה נחמד אבל לא מספיק, אתה אמור להכיר את היכולות של JAVA ולדעת להשתמש בהם במקומות הנכונים.

בהצלחה, תעשות תואר במדעי המחשב זאת בחירה נכונה, תשקיע ותתמיד , זה ישתלם לך בעתיד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית