ייעוץ: רוצה להירשם מחדש

Loren94melody

משתמש מתחיל
38
0
שלום 😃
מצטערת על החפירה אבל אשמח לקצת עזרה ועצות!

הייתי בייעוץ אישי אצל מייק חודש בערך מאמצע אוקטובר.
הייתה לי מוטיבציה ורצון להצליח שירד עם הזמן.
אני נורא בעייתית בנוגע לשמירה על הכללים וקצת קשה לי עם זה ובגלל זה גם לפי דעתי הירידה במשקל הייתה רק בסוף החודש, שבו ירדתי לבסוף בערך קילו מתחילת הייעוץ.
הפסקתי את הייעוץ אחרי חודש.

עברו מאז כמה חודשים ומסיבות אישיות ולחץ רב בעבודה לא הצלחתי להתמיד למרות שהייתי בטוחה שאצליח בנתיים להסתדר לבד בלי ייעוץ.

מאז עליתי למשקל 68.5 בערך אחרי שאת הייעוץ עצמו התחלתי במשקל 66.7
אני מרגישה מלאה יותר ולא טוב לי .
אני עדיין ממשיכה עם האימוני כוח שלי ואירובי ( בעצימות יחסית נמוכה ובחוסר חשק מוחלט:cray: )

אני נורא מתלבטת האם לחזור לייעוץ אישי מחדש. או שאולי עצות בסיסיות יעזרו לי לסדר את התפריט שלי ואת האימונים מחדש.
השאלה היא אם אני אצליח להתמיד ואם אני באמת אראה תוצאות סוף סוף או לא.
אני מפחדת להיכשל שוב. ואחרי כל כך הרבה כישלונות אני באמת שלא רוצה שזה יקרה שוב!
אולי התפריט שלי כבר לא מתאים לי, אולי האימונים כבר לא מועילים אולי הידע שלי דל מדי, לא יודעת כבר . אני אבודה
אשמח לקצת עזרה 😭

את שואלת אותנו אם תצליחי להתמיד אבל רק את יודעת את התשובה לזה. עצה שלי תתחילי ללמוד לבד ולקרוא ויבוא החשק, שרק נרשמתי למכון אחרי שבועיים הפסקתי להתאמן, למה? כי פשוט זה היה משעמם, ברגע שהתחלתי לקרוא ולראות סרטונים ובאמת להתעניין היה לי חשק ללכת למכון וככה זה היה כל יום במשך חודשיים (אחרי התקופה הזאת זה ניהיה הרגל, בכלל לא חשבתי על זה שאני הולך למכון אלה שזה עוד אחד מהדברים שאני עושה ביום ביום).
עוד משהו העלייה של הקילו הזה זה כלום, את פשוט מדמיינת, בשביל שבאמת יראו שינוי את צריכה לעלות יותר. בקיצור תתחילי לקרוא וללמוד ויבוא החשק.

• פותח/ת השרשור
את שואלת אותנו אם תצליחי להתמיד אבל רק את יודעת את התשובה לזה
,תודה לך על התגובה!
אני יודעת שאחרי כל הכישלונות האלה אני לא רוצה להגיע לזה שוב
אני בטוחה בעצמי שהפעם אני כן אצליח לעשות את זה ולהרזות.
אני רק צריכה את הכלים והידע שיעזור לי שוב 😃
התחלתי גם להתמיד יותר באירובי אבל אני מרגישה שאני צריכה תמיכה ועזרה בכל הנוגע לחיטוב כדי לא לטעות.
יש לי תפריט ותוכנית אימונים, אבל לפי מה שהבנתי, אם לא רואים שינויים צריך לשנות אותם בהדרגה
קראתי מאמרים בנושא אבל אני עדיין מתקשה לסדר את התפריט והאימונים שלי לבד
מצטערת על כל החוסר ידע, אני חדשה בנושא

,תודה לך על התגובה!
אני יודעת שאחרי כל הכישלונות האלה אני לא רוצה להגיע לזה שוב
אני בטוחה בעצמי שהפעם אני כן אצליח לעשות את זה ולהרזות.
אני רק צריכה את הכלים והידע שיעזור לי שוב 😃
התחלתי גם להתמיד יותר באירובי אבל אני מרגישה שאני צריכה תמיכה ועזרה בכל הנוגע לחיטוב כדי לא לטעות.
יש לי תפריט ותוכנית אימונים, אבל לפי מה שהבנתי, אם לא רואים שינויים צריך לשנות אותם בהדרגה
קראתי מאמרים בנושא אבל אני עדיין מתקשה לסדר את התפריט והאימונים שלי לבד
מצטערת על כל החוסר ידע, אני חדשה בנושא
את לא חייבת אירובי בשביל לרדת במשקל, את צריכה להיות במינוס קלורי. ירדתי כבר חמש קילו בשבועיים ולא עליתי על הליכון פעם אחת, אולי בהמשך אני אתחיל אירובי כי לא בא לי לאכול פחות מ2000 קלוריות ביום.
תחשבי את הBMR שלך בקישור הבא - מחשבון BMR
את התוצאה תכפילי ב1.2 (ההכפלה הזאת פשוט מוסיפה את הפעולות היום יומיות שאת עושה כמו הליכה מפה לשם וכל זה)

לי יוצא 2400, שאם אני אוכל את הכמות קלוריות הזאת אני לא אעלה ולא ארד במשקל, מה שאת צריכה לעשות זה להוריד מהתוצאה הזאת 300 וככה את תיהיה במינוס קלורי, תתחילי מלהוריד 300 ואז אם את נתקעת תורידי עוד 100-200 קלוריות (ירידה תקינה זה 400-600 גרם בשבוע) בימים הראשונים את תרדי הרבה במשקל בגלל נוזלים (כמובן שלא יהיו לנו אותה תוצאה אחרי ההכפלה כי יש לנו נתונים שונים).

את הקלוריות תחלקי ככה: 1.8-2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף, 1 גרם שומן לכל קילו משקל גוף והשאר פחמימה.
איך את יודעת מה את אוכלת וכמויות? כמובן שקודם כל תקני משקל אוכל בשביל לדעת את הכמויות שאת אוכלת, תחפשי בגוגל: מחשבון קלוריות גולינגו ופשוט שימי את המאכלים שאת רוצה לאכול ותגיעי לערכים שלך, לדוגמא אצלי אני צריך להגיע ל-170 חלבון, 84 שומן והשאר פחמימה (בשביל להגיע ל2000 שאני צריך) ד"א בגרם חלבון יש 4 קלוריות, בגרם שומן יש 9 קלוריות ובגרם פחמימה יש 4 קלוריות ואני יודע שזה הרבה מידע לקבל בפעם אחת וגם כתבתי את זה ממש מבולבל תנסי לבנות תפריט עם כל מה שכתבתי פה ותשלחי תמונה שלו, משם אנשים יעזרו לך לתקן את מה שצריך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
איך את יודעת מה את אוכל וכמויות? כמובן שקודם כל תקני משקל אוכל, אני חייב לזוז אני אמשיך את התגובה מאוחר יותר עוד מעט אני בא חחח

תודה רבה על הרצון לעזור!
יש לי משקל מזון בבית 😃
קראתי על החישוב גירעון קלורי שלילי. וגם ניסיתי לחשב אותו.
יוצא שהמאזן קלורי נטרלי שלי הוא 1502
ומאזן קלורי שלילי יוצא 1802 קלוריות .
אם אני מחסרת 300 מהתוצאה יוצא שאני צריכה לאכול 1500 קלוריות.מרגיש לי יותר מדי לא? לפי התפריט שיש לי אני אמורה לאכול בערך 1250-1300. התחלתי עם תפריט של 1400 שהתקצץ אחרי חודש.
אבל הבנתי שצריך להתחשב גם בחישוב גם בEMR שזה הכמות קלוריות הנחוצה לשם ביצוע פעילות גופנית . פה הסתבכתי ולא הבנתי איך לחשב את זה.

אני כן רוצה לעשות אימוני כוח ואימוני אירובי, זה עוזר לי להתמיד 😃
וגם יש לי תפריט שקיבלתי ממייק ואני ממש אוהבת אותו וכבר רגילה אליו.
אז אם כבר הכי טוב נראה לי יהיה לשנות קצת את התפריט ולהתאים אותו כדי שהחיטוב וההרזיה באמת ישפיעו לא ? 😃

תודה רבה על הרצון לעזור!
יש לי משקל מזון בבית 😃
קראתי על החישוב גירעון קלורי שלילי. וגם ניסיתי לחשב אותו.
יוצא שהמאזן קלורי נטרלי שלי הוא 1502
ומאזן קלורי שלילי יוצא 1802 קלוריות .
אם אני מחסרת 300 מהתוצאה יוצא שאני צריכה לאכול 1500 קלוריות.מרגיש לי יותר מדי לא? לפי התפריט שיש לי אני אמורה לאכול בערך 1250-1300. התחלתי עם תפריט של 1400 שהתקצץ אחרי חודש.
אבל הבנתי שצריך להתחשב גם בחישוב גם בEMR שזה הכמות קלוריות הנחוצה לשם ביצוע פעילות גופנית . פה הסתבכתי ולא הבנתי איך לחשב את זה.

אני כן רוצה לעשות אימוני כוח ואימוני אירובי, זה עוזר לי להתמיד 😃
וגם יש לי תפריט שקיבלתי ממייק ואני ממש אוהבת אותו וכבר רגילה אליו.
אז אם כבר הכי טוב נראה לי יהיה לשנות קצת את התפריט ולהתאים אותו כדי שהחיטוב וההרזיה באמת ישפיעו לא ? 😃
אם את אוכלת לפי התפריט את תרדי במשקל, אין סיבה לשנות אותו. לא אמרתי לך להפסיק אימוני כוח כי הם חשובים בשביל לשמור על המסת שריר הקיימת.

• פותח/ת השרשור
אם את אוכלת לפי התפריט את תרדי במשקל, אין סיבה לשנות אותו. לא אמרתי לך להפסיק אימוני כוח כי הם חשובים בשביל לשמור על המסת שריר הקיימת.

תודה 😃
השבוע אני אלך לפי התפריט שלי בלי שינויים ואתמיד באימונים ובתזונה בלי סטיות בע"ה.
אם אני לא רואה שינוי מבחינת המשקל להוריד בפחמימות יעזור? הכמות חלבונים ושומנים תמיד נשארת אותו דבר? מה שמשתנה זה הפחמימות?

תשמעי אני אגיד לך משהו-היו לי אלפי פעמים שנשברתי בתזונה, מלא פעמים שהפסקתי להתאמן ולהתמיד והתבאסתי וגם יש פעמים שאני עושה הכל לפי הספר ועדיין כלום לא הולך. אבל אחרי כל כך הרבה כישלונות אני באמת למדתי להתמיד וכבר הרבה זמן שאני לא מפספס אימון ומנהל אורח חיים בריא וזה כבר בכלל לא קשה. להיכשל זה בסדר. כולם נכשלים וזה קורה לכולם. את צריכה לעשות הכל בשביל לא להכשל ולחשוב על המטרה שאת רוצה להשיג ברגע שבא לך את השוקולד או הסופגנייה או לוותר על האימון. תחשבי על המטרה ששווה הרבה יותר מההנאה הרגעית שיביא לך הוויתור העצמי הזה. אם זה היה כל כך קל אז כולם היו חטובים ויפים והכל. זה דורש הרבה ואת באמת יכולה לעשות את זה. את פשוט צריכה לקבל החלטות נכונות וגם אם נכשלת להמשיך בדרך שהחלטת ללכת. אם אכלת שוקולד שלא היית אמורה-לא נורא, זה לא סיבה לוותר עכשיו לגמרי על התפריט ולא ללכת לאימון. ההחלטה הקטנה הזאת לא תשפיע אם אחריה את תמשיכי בדרך שהחלטת ללכת. לדעתי כדאי לך להרשם לייעוץ וגם לפתוח לוג ולעדכן איך הכל הולך לך. את תתמידי הרבה יותר אם תפתחי את הלוג והייעוץ האישי מאוד יעזור לך להגיע למטרות ולא לוותר.תזכרי תמיד שאחרי הכישלון מה שחשוב זה לחזור למסלול ולנסות שוב! שיהיה בהצלחה ומקווה שעזרתי!

אולי התפריט שלי כבר לא מתאים לי, אולי האימונים כבר לא מועילים אולי הידע שלי דל מדי, לא יודעת כבר . אני אבודה
אהלן,

את צריכה למצוא מסגרת שאת אוהבת ומתמידה בה. אולי חד"כ כאימוני משקולות ואירובי פשוט לא מתאים לך וזה בסדר. כדאי להתנסות בכמה שיותר חוגים/אימונים ואז לבחור את מה שאת מתחברת אליו הכי הרבה. לדוגמה, ניסית אימוני ספינינג? קיק-בוקס? תנסי את כל החוגים ל 1-2 אימונים ותראי למה את מתחברת יותר - זה יהיה האירובי שלך. מבחינת אימוני כוח אפשר להתאמן גם עם גומייה (TRX לדוגמה). אומנם זה לא יעיל לאורך זמן רב אבל זה בסדר בתור התחלה כדי להכנס לשגרה. לגבי התזונה זה כבר עניין של ניסוי וטעייה. אם מה שעשית עד כה היה קשה למעקב אז אפשר לנסות משהו אחר, נניח צום לסירוגין? (16 שעות צום, 8 שעות אכילה - מתאים בעיקר לאנשים עם לו"ז כמו שלך). אולי להוריד פחמימה ולהעלות את השומן/חלבון כדי לגרום לרמות שובע גבוהות יותר ביומיום? צריך לנסות ואז לראות מה מתאים יותר. כמובן שצריך פה גם קצת מוטיבציה עצמית ושמירה על כללים בסיסים - לחץ נפשי (עבודה וכדומה) לא תורם לזה ויכול להוציא משגרה. אם אני זוכר נכון ישנת מעט מאוד בלילות, זה בהחלט יכול להשפיע על רמות הרעב והאנרגיה הכללית בחיי היומיום ויהיה קשה להקפיד כך על תפריט/תוכנית אימונים סדירים.

• פותח/ת השרשור
את צריכה למצוא מסגרת שאת אוהב ומתמידה בה
שלום מייק 😃
תודה על התגובה
אני לאט לאט מחזירה לעצמי את המוטיבציה והחשק להתאמן 😃
אני בהתחלה מתלהבת מחוג או מאירועי מסוים ובסוף גם מזה יורד לי החשק.
למרות שכרגע התחלתי לעשות אימונים על האליפטיקל בבית במקום על ההליכון
אימון של שעה שבו אני מגיעה לשנתיים ל8 ק"מ ושורפת 400 קל. בנתיים זה דווקא עובר לי ממש מהר וגם כשאני עייפה מהעבודה אני עדיין מזכירה לעצמי שאני חייבת וקובעת לעצמי שעה.
ברגע שמורידים יותר מדי מהפחמימות זה לא משפיע לרעה על הגוף? .
אגב אתה זוכר אולי כמה גרם חלבון, פחמימה ושומנים יש לי בתפריט האחרון ששינית לי?
חזרתי לתפריט האחרון שקיבלתי ממך בנתיים לפני כמה ימים 😃
ישנת מעט מאוד בלילות,
כן, אתה זוכר נכון
אני עדיין ישנה פחות מ6 שעות בלילה
יודעת שאני חייבת לשנות את זה
צריכה לארגן את הלוח זמנים שלי יותר כדי להספיק כמה שיותר במהלך היום 😃
אגב שמעתי שיש אנשים שמארגנים את הארוחות שלהם לאותו שבוע מראש והכל יהיה להם מוכן.
מה דעתך בקשר לזה?

בנוסף,
אם אני משנה לדוגמא תפריט ועוברת לאחד אחר,
ואם הוא באמת מתאים לי ולגוף שלי,
אני אמורה לראות שינוי כבר אחרי שבוע או שמן הסתם יקח לזה זמן כי זה שינוי חדש? 😃

ברגע שמורידים יותר מדי מהפחמימות זה לא משפיע לרעה על הגוף? .
לא, אבל לוקח 2-3 שבועות להתרגל כי הגוף מתחיל לעבור להשתמש בשומן באופן ניכר במקום גלוקוז וזה דורש תקופת הסתגלות. יש אנשים שאחרי 3 שבועות לא יצליחו להסתגל אז דיאטה דלה בפחמימות לא בשבילם. המטרה היא לא לקצץ רק בפחמימות אל להעלות את צריכת השומן כדי לא להגיע לגרעון קלורי גבוה מידי - טעות נפוצה של הרבה אנשים שמתחילים דיאטה דלה בפחמימות..

אגב אתה זוכר אולי כמה גרם חלבון, פחמימה ושומנים יש לי בתפריט האחרון ששינית לי?
לערך 120 גרם חלבון, 100 גרם פחמימה, 50 גרם שומן

מה דעתך בקשר לזה?
אין בעיה עם זה אבל בשר מבושל/מטוגן בד"כ לא אכיל כבר אחרי 3-4 ימים במקרר

אני אמורה לראות שינוי כבר אחרי שבוע או שמן הסתם יקח לזה זמן כי זה שינוי חדש? 😃
אמורה לראות ירידה כבר תוך שבוע-שבועיים

Back
למעלה תחתית