הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

cpk גבוה בעקבות הרואקוטן או האימונים?

MassBrah

משתמש מתחיל
35
2
נק' מוניטין:
2
35
2
היי, אני כבר חודש לוקח 40 מיליגרם רואקוטן, מתאמן חמש פעמים בשבוע ואתמול הייתה לי בדיקת דם.
הcpk יצא לי 650, זה בגלל שאני מתאמן בכללי ?(יום לפני הבדיקה היה לי אימון) או בגלל הרואקוטן?
הערכים האלה גבוהים בהרבה ממה שרשום באתר של כללית אבל רוב הערכים שם מתייחסים לאנשים שלא מתאמנים בכלל אז אין לי מושג...
חוץ מזה שהרופא משפחה שלי שטוען שאבקות חלבון וקריאטין זה פוגע בכליות, עכשיו אומר שצריך להפסיק את הרואקוטן, אני יודע שאתם לא רופאים אבל אשמח לעצה.

היי, אני כבר חודש לוקח 40 מיליגרם רואקוטן, מתאמן חמש פעמים בשבוע ואתמול הייתה לי בדיקת דם.
הcpk יצא לי 650, זה בגלל שאני מתאמן בכללי ?(יום לפני הבדיקה היה לי אימון) או בגלל הרואקוטן?
הערכים האלה גבוהים בהרבה ממה שרשום באתר של כללית אבל רוב הערכים שם מתייחסים לאנשים שלא מתאמנים בכלל אז אין לי מושג...
חוץ מזה שהרופא משפחה שלי שטוען שאבקות חלבון וקריאטין זה פוגע בכליות, עכשיו אומר שצריך להפסיק את הרואקוטן, אני יודע שאתם לא רופאים אבל אשמח לעצה.
אני גם לוקחת ראקוטן ומתאמנת, גם אצלי הcpk גבוה מאוד , אבל מה שהרופאה שלי אמרה זה שזה מאוד הגיוני שכשלוקחים ראקוטן הcpk יעלה ובהרבה, וכן התשובה היא שזה מהראקוטן.

אני גם לוקחת ראקוטן ומתאמנת, גם אצלי הcpk גבוה מאוד , אבל מה שהרופאה שלי אמרה זה שזה מאוד הגיוני שכשלוקחים ראקוטן הcpk יעלה ובהרבה, וכן התשובה היא שזה מהראקוטן.
משניהם. מי יותר גרם לזה, לא ניתן לדעת

אני יודע שהשאלה הזאת מלפני חצי שנה, אבל אני בדיוק רוצה לקחת רוקאטן ואני בחיטוב עם מייק, ואני קורא קצת באינטרנט, הרופא כרגע לא מוכנה לתת לי את הרוקאטן, אבל אם אני לא אתאמן שלושה ימים ואלך לבדיקת דם בשביל להוציא CPK נמוך, ואני אקבל את הרוקאטן, השילוב של האימונים והרוקאטן והCPK הגבוה, אני רוצה לדעת כמה מסוכן זה בשביל להעריך את הסיכון שאני יכול לקחת, תוכלו לעזור לי בבקשה ?

• פותח/ת השרשור
אני יודע שהשאלה הזאת מלפני חצי שנה, אבל אני בדיוק רוצה לקחת רוקאטן ואני בחיטוב עם מייק, ואני קורא קצת באינטרנט, הרופא כרגע לא מוכנה לתת לי את הרוקאטן, אבל אם אני לא אתאמן שלושה ימים ואלך לבדיקת דם בשביל להוציא CPK נמוך, ואני אקבל את הרוקאטן, השילוב של האימונים והרוקאטן והCPK הגבוה, אני רוצה לדעת כמה מסוכן זה בשביל להעריך את הסיכון שאני יכול לקחת, תוכלו לעזור לי בבקשה ?
אני בדיוק סיימתי את הטיפול אם יש לך שאלות, הcpk לא הפריע לי דרך אגב והוא ירד כשעשיתי הפסקה קצרה מהאימונים

שלום אני מתאמן 3 ל 4 פעמים בשבוע ולא מעמיס הרבה על עצמי הcpk אצלי 4900 אני בן 36 בריא ובגיל 11 היה לי 950 יש הסבר לזה ?
ברוך הבא לפורום. להבא תפתח נושא חדש מאחר והנוכחי כבר לא רלוונטי. כיצד פותחים נושא חדש מוסבר כאן:
➹➹ המדריך השלם למשתמש בפורום ➹➹

שלום אני מתאמן 3 ל 4 פעמים בשבוע ולא מעמיס הרבה על עצמי הcpk אצלי 4900 אני בן 36 בריא ובגיל 11 היה לי 950 יש הסבר לזה ?
אתה אמור לבצע את הבדיקה לפחות 72 שעות ללא אימון לפני הבדיקה. אם ביצעת את כל הבדיקות שלך בסמוך לאימון אז זו הסיבה שזה גבוה יחסית. CPK זה אנזים שנמצא בתוך השריר. אם יש הרס שריר מוגבר, יש "נזילה" של האנזים החוצה ואת זה ניתן למדוד בדם. ל CPK יש מספר תתי סוגים ולכן מומלץ לפנות לרופא למדוד את כל הסוגים ולראות מאיפה מגיעה הבעיה

הבעיה שהייתי בגיל יותר צעיר ולא ידעתי מה זה חדר כושר היה לי 1200 ולא הייתי עושה כלום וכולם מי כותב על cpk אומרים שיש להם 600/800 לא 4900 עשיתי ביופסיה ויצא תקין והרופא אמר לי זה והלידה ואין לי מה לדאוג רק תמיד לשתות מים זה היה ב2002 ואז כל פעם זה עולה ועולה אם רופא ממוחה בנושה הזה וגם אחרי ביופסיה מה אני אמור עוד לעשות

לא עושים את הבדיקה הזו כאשר יש לך אימון יום לפני. מומלץ לא להתאמן לפחות 72 שעות לפני ביצוע הבדיקה. תעשה בדיקה חוזרת ואל תתאמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית