הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשמח להכוונה לגבי הצבא...

_istyle_

משתמש מתחיל
216
22
נק' מוניטין:
37
216
22
היי, אני תלמיד כיתה יא' ולאחרונה יצא לי לקרוא הרבה נושאים דומים שמתקשרים לצבא פה בפורום ולפחות ממה שקראתי הבנתי שיש פה חברה שמבינים בנושא
ובגלל זה אני אשמח לקצת הכוונה ממכם לקראת הצבא..
בעוד כחודש יהיה לי צו ראשון ואני לא מסוגל להחליט מה הכיוון שלי...
אני אנסה לתת לכם כמה שיותר מידע כדי שההכוונה תהיה כמה שיותר מדויקת. אז ככה כשאני עוד כשהייתי בחטיבת הביניים פרץ הבאז' הזה של 8200 וכל ילד רצה לכוון לשם בתור אפשרות ראשונה או סוג של תוכנית ב' למקרה שהוא לא יקבל את התפקיד שהוא מעוניין בו אבל עדיין תהיה לו הזדמנות לצאת עם "משהו" מהצבא...
ובגלל זה גם אני התלהבתי מהנושא ונכנסתי למגמת טכ"מ בתיכון....
אני חייב להגיד שמאז הבאז' וההתלהבות לגבי השירות שם ירדו,במיוחד לאחר שהבנתי שהידע של הבית ספר כמעט ולא מקנה לי כלום למרות שיש לי ציונים ממש טובים וכדי באמת להצליח שם ישנו צורך לאהוב את הנושא ולהשקיע בו המון בזמנך הפנוי.(או פרוטקציות)
עכשיו מגיע החלק היחסי בבעיה, מצד אחד יחסית לשאר המקצועות שיש תכנות זה אחלה של דבר לדעתי ויחסית לתפקידים האחרים שאפשר ל"הידפק" בהם בצבא זה גם אחלה, אבל גם מצד שני יכול להיות שיש תפקידים בצבא שיציאו לי דברים מעניינים אחרים וחבל לפספס אותם רק בגלל שהרוב רצים ל8200 ויחידות מחשבים אחרות רק בגלל הסטטוס..(כי בתאכלס אני לא פוסל לגמרי אבל אני לא מעוניין לעבוד בתור מתכנת בעתיד)
אז רציתי לשמוע מה דעתכם, בתור אנשים שעברו צבא ושמעגל החברים שלהם מורכב מאנשים שעברו צבא,מה דעתכם לגבי הדילמה שלי?
האם אתם מכירים תפקידים מעניינים בצבא שכדי לרדוף אחריהם?(אני אציין שהפרופיל שלי כנראה יהיה בסביבות ה-72 ושקרבי ממש לא בוער בי אבל אני כן מעוניין לתרום למדינה ולשרת אותה) או שכדאי ללכת על הדבר הבאנאלי ביותר כמה שיותר מהר כי יש סיכוי גבוה שידפקו אותי בתפקיד "גרוע".
תודה.

לעשות צבא זה משתלם רק אם יוצא להרוויח גם מקצוע על הדרך.
כמעט לכל תפקיד בצבא יש תפקיד מקביל באזרחות.
אתה צריך להיות חכם ולהסתכל על החיים שלך בשלב שאתה כבר סיימת צבא ובחוץ, הטעות של רוב המתגייסים שהם לא חושבים על זה ואז הם מצטערים שהם טחנו את התחת בשביל להיות מתדלקים בזמן שחברים שלהם מתכנתים באלביט.

השיקול האחרון שלך צריך להיות לפי מה שחברים שלך עושים או חושבים על תפקיד מסויים.
אם אתה מיסתכל בצורה של מה הצבא יתן לך באזרחות אז רוב הסיכויים שהוא לא יתן לך שום דבר ממשי ותרגיש ש'טחנת' 3 שנים בין אם זה במישרד או בשדה.

התפקידים המעניינים או המאתגרים בצבא בין אם זה בשירות קרבי או מישרדי מגיעים אחריי מיונים שאליהם תוכל להגיע לפי הנתונים שלך ומה שהצבא צריך באותו הזמן, פרוטקציות גם יכולות לעזור במערכת כזאת...
ברוב המיקרים גם אם תקבל את התפקיד שתכוון אליו,באזרחות עצמה אתה לא תעשה משהו שקרוב אליו והדיעה שלך כניראה תישתנה עוד הרבה פעמים לגביי המיקצוע שתירצה לילמוד או לעסוק בו.

בכל מיקרה אלא אם תהיה עובד רס''ר שלא רואה את הבסיס,מהתקופה הזאת תוכל לקבל חוויות וניסיון חיובי ושלילי שגם יחשל אותך באזרחות.
הגישה שאיתה תבוא היא מאוד חשובה לתקופה הזאת ותוכל לאפיין את השירות שלך במערכת שיכולה להביא להרבה תיסכול אישי. אם יש לך בעיות רפואיות או כלכליות בבית חשוב לטפל ולהצהיר עליהן כמה שיותר מוקדם בצו הראשון כדי שתקבל תפקיד ותנאים שמתאימים לך.

לכל תפקיד יש חיסרונות ויתרונות בין אם תהיה אחד שחוזר הביתה כל יום ב-5 או אחד שרואה את הבית פעם בחודש,
הבחירה היא רק שלך לאן לישאוף ובמה לעסוק במשך 3 שנים שגם יוכלו ליתרום לך בהמשך גם אם לא בדרך ישירה למיקצוע שתעסוק בו בעתיד.

• פותח/ת השרשור
כמעט לכל תפקיד בצבא יש תפקיד מקביל באזרחות.
אתה צריך להיות חכם ולהסתכל על החיים שלך בשלב שאתה כבר סיימת צבא ובחוץ, הטעות של רוב המתגייסים שהם לא חושבים על זה ואז הם מצטערים שהם טחנו את התחת בשביל להיות מתדלקים בזמן שחברים שלהם מתכנתים באלביט.
אני מנסה לחשוב על אותם החיים אחרי צבא אבל אני לא מצליח להבין מה אני באמת רוצה לעשות בחיים, תשמע לתכנת זה נחמד והכל אבל אני לא מעוניין בזה בתור מקצוע אני אשתגע אם אני אצטרך לשבת כל יום לבד מול מחשב ולכתוב קוד במשך 8 שעות בערך לאיזה 30 שנה...

אני מנסה לחשוב על אותם החיים אחרי צבא אבל אני לא מצליח להבין מה אני באמת רוצה לעשות בחיים, תשמע לתכנת זה נחמד והכל אבל אני לא מעוניין בזה בתור מקצוע אני אשתגע אם אני אצטרך לשבת כל יום לבד מול מחשב ולכתוב קוד במשך 8 שעות בערך לאיזה 30 שנה...
עדיף לשבת מול מחשב 8 שעות ולתכנת (להרוויח ימבה כסף) מאשר לשבת מול דלפק 8 שעות בשמירה.
אתה צריך להחליט בשביל עצמך כי אף אחד אחר לא אחראי על החלטות שתקח. וחכם יהיה אם תסתכל קדימה.

אין לך מה לדאוג , כנראה שגם ככה לא תתקבל לשום דבר שקשור לתכנות 😉 (גם בגלל הגישה גם בגלל הפרופיל וגם כי אין לך ידע בשיט בתחום)

.
אני קצת פחות מסכים עם המשפט הזה, הצבא משנה אנשים חד משמעית, אני אישית שירתתי כלוחם 3 שנים, באלביט אני לא עובד אבל אני יכול לומר בלב שלם בצבא חונכתי מחדש, נפרדתי מהרבה תכונות שאני שמח שכבר אין בי, מצאתי את עצמי במצבים שדבר כל כך פשוט או לא מיוחד כל כך בשביל מישהו שלא שירת כלוחם או לא עשה צבא בכלל הופך פתאום להיות דבר שממלא אותך בכל כך הרבה אנרגיות טובות, כשאתה חוזר משבוע שטח ורואה את הקבבים הלא אכילים של החדר אוכל ואחרי שבוע של מנ"קים זה פתאום מרגיש לך כמו ארוחת גורמה כי אתה שבוע שלם חי על טונה ועלי גפן זאת דוגמה יפה לזה

אני אגיד לך את האמת,הייתי ב8200 ולמדתי בבית ספר בסך הכל מגמת מחשבים ומנהל וכלכלה..
הייתי בהתחלה בגמא בגלילות,התחלתי שמה ואחרי כמה חודשים עזבתי..בגלל שהיציאות היו חרא וזה שיעמם אותי,3 שנים מול מחשב..פשוט לא רציתי את זה.
כי ידעתי שאני הולך לעשות תואר במחשבים לאחר מכן,וכל החיים יהיו בעבודה מול מחשב..

בדיעבד אני מצטער ולא מצטער,חברים שסיימו שמה תואר נחטפו לשוק העבודה ומרוויחים סכומים מאוד יפים,וכאלה שהמשיכו גם לתואר עוברים אותו בהצטיינות בזכות הידע שהוקנה להם שמה..

מצד שני אני נהנתי ב3 שנים האלה,עשיתי משהו אחר שלא קשור למחשבים אבל היה לי כיף..נהנתי וזה שווה את זה.

חוץ מזה אל תחשוב שחייב רק מחשבים,יש המון יחידות טכנולוגיות מאוד מעניינות שאם תגיע אליהן,תוכל להרוויח באזרחות אחלה כסף,וגם יעזרו לך בלימודים.

חוץ מזה..ש72 גם עם מה שיש לך
אתה יכול לא לעבור מיונים ובסוף להישלח גם לתפקיד של תומך לחימה שזה רחוק מאוד ממה שאתה בכלל חושב עליו..

אני אגיד לך את האמת,הייתי ב8200 ולמדתי בבית ספר בסך הכל מגמת מחשבים ומנהל וכלכלה..
הייתי בהתחלה בגמא בגלילות,התחלתי שמה ואחרי כמה חודשים עזבתי..בגלל שהיציאות היו חרא וזה שיעמם אותי,3 שנים מול מחשב..פשוט לא רציתי את זה.
כי ידעתי שאני הולך לעשות תואר במחשבים לאחר מכן,וכל החיים יהיו בעבודה מול מחשב..

בדיעבד אני מצטער ולא מצטער,חברים שסיימו שמה תואר נחטפו לשוק העבודה ומרוויחים סכומים מאוד יפים,וכאלה שהמשיכו גם לתואר עוברים אותו בהצטיינות בזכות הידע שהוקנה להם שמה..

מצד שני אני נהנתי ב3 שנים האלה,עשיתי משהו אחר שלא קשור למחשבים אבל היה לי כיף..נהנתי וזה שווה את זה.

חוץ מזה אל תחשוב שחייב רק מחשבים,יש המון יחידות טכנולוגיות מאוד מעניינות שאם תגיע אליהן,תוכל להרוויח באזרחות אחלה כסף,וגם יעזרו לך בלימודים.

חוץ מזה..ש72 גם עם מה שיש לך
אתה יכול לא לעבור מיונים ובסוף להישלח גם לתפקיד של תומך לחימה שזה רחוק מאוד ממה שאתה בכלל חושב עליו..
עם 72 הוא גם יכול להגיע למקומות כמו שיריון, תותחנים והגנ"א "על פי צרכי הצבא"

• פותח/ת השרשור
אין לך מה לדאוג , כנראה שגם ככה לא תתקבל לשום דבר שקשור לתכנות 😉 (גם בגלל הגישה גם בגלל הפרופיל וגם כי אין לך ידע בשיט בתחום)
מאיפה לך לדעת מה הידע שלי בתחום? וגישה זה דבר שיכול להשתנות ובגלל אני שואל פה כדי לשנות אותה לכיוון מסוים...
עם 72 הוא גם יכול להגיע למקומות כמו שיריון, תותחנים והגנ"א "על פי צרכי הצבא"
אז מה אתה מציע לנסות להוריד פרופיל ל64? כי אם אני אתאמץ זה אפשרי...(אני לא חושב שהתרומה שלי במקומות כמו השיריון והתותחנים תהיה משמעותית יותר מאשר בתפקיד עורפי, אבל תפקיד עורפי יכול גם לעזור לי בחיים מאוחר יותר)

מאיפה לך לדעת מה הידע שלי בתחום? וגישה זה דבר שיכול להשתנות ובגלל אני שואל פה כדי לשנות אותה לכיוון מסוים...
אתה טוען שזה לא בטוח מעניין אותך בכלל אז אני מסיק מכך שהידע שלך זה מה שאתה לומד במגמה בלבד
סמוך עלי שהגישה שלך תשתנה עוד הרבה גם לאחר הגיוס אבל בכללי מי שבא עם גישה כזאת מלכתחילה (אני רוצה להרוויח מהצבא) אני צופה לו כישלון מוחץ , בגיל שלך אפילו אני הייתי מורעל על סיירות
אז מה אתה מציע לנסות להוריד פרופיל ל64? כי אם אני אתאמץ זה אפשרי...(אני לא חושב שהתרומה שלי במקומות כמו השיריון והתותחנים תהיה משמעותית יותר מאשר בתפקיד עורפי, אבל תפקיד עורפי יכול גם לעזור לי בחיים מאוחר יותר)
התרומה שלך בשריון ותותחנים תהיה משמעותית באותה מידה אם לא יותר מאשר תפקיד "עורפי" צא מהסרט שאתה חי בו , אתה לא עילוי , יש מספיק אנשים שיותר מוכשרים ממני וממך ביחד ששירתו בגדודי חי"ר שיריון תותחנים ופלח"ץ .. נמאס שמלשבים באים לפה לשאול מה יעזור להם בחיים , מה נהיה מהנוער שלנו 😕

• פותח/ת השרשור
אתה טוען שזה לא בטוח מעניין אותך בכלל אז אני מסיק מכך שהידע שלך זה מה שאתה לומד במגמה בלבד
סמוך עלי שהגישה שלך תשתנה עוד הרבה גם לאחר הגיוס אבל בכללי מי שבא עם גישה כזאת מלכתחילה (אני רוצה להרוויח מהצבא) אני צופה לו כישלון מוחץ , בגיל שלך אפילו אני הייתי מורעל על סיירות

התרומה שלך בשריון ותותחנים תהיה משמעותית באותה מידה אם לא יותר מאשר תפקיד "עורפי" צא מהסרט שאתה חי בו , אתה לא עילוי , יש מספיק אנשים שיותר מוכשרים ממני וממך ביחד ששירתו בגדודי חי"ר שיריון תותחנים ופלח"ץ .. נמאס שמלשבים באים לפה לשאול מה יעזור להם בחיים , מה נהיה מהנוער שלנו 😕
הסקה שגויה חבר. אני כן מתעניין במחשבים ולומד מעבר אם אתה מעוניין בפירוט של מה שאני עושה לא אכפת לי לפרט פשוט זה לא רלוונטי ספציפית לפה..
בכל מקרה מה שניסיתי להביא לפה לדיון זה בדיוק אותו דבר שאתה מדבר עליו מצד אחד זה זה אותו "רווח" שאתה מדבר עליו לעומת ה"רווח" שאפשר לקבל מהחוויות והמוסר שאני אקבל בתקופת השירות שלי, ובגלל זה רציתי לקרוא את דעתם של אנשים שעברו צבא לגבי איזה "רווח" חשוב לדעתם יותר..

הסקה שגויה חבר. אני כן מתעניין במחשבים ולומד מעבר אם אתה מעוניין בפירוט של מה שאני עושה לא אכפת לי לפרט פשוט זה לא רלוונטי ספציפית לפה..
בכל מקרה מה שניסיתי להביא לפה לדיון זה בדיוק אותו דבר שאתה מדבר עליו מצד אחד זה זה אותו "רווח" שאתה מדבר עליו לעומת ה"רווח" שאפשר לקבל מהחוויות והמוסר שאני אקבל בתקופת השירות שלי, ובגלל זה רציתי לקרוא את דעתם של אנשים שעברו צבא לגבי איזה "רווח" חשוב לדעתם יותר..
לדעתי תשאף לתת תמקסימום ולתרום כמה שיותר ותלך לכל מיון שיביאו לך ממודיעין ופשוט תראה לאן אתה מתגלגל , קח בחשבון שהפרופיל שלך יקשה עלייך כי הוא קרבי אז רצוי שתוריד ל64 אם אתה יכול (יעזור לך מאוד לעבור מיונים בתקשוב למקצועות המחשב )
ואני לא איזה מורעל או משהו שלא תבין לא נכון אני בעצמי גובניק מת , פשוט חורה לי שעוד לפני שאתה יודע בכלל מה זה צבא אתה מנסה "לעקוץ" את המערכת,
ואין לי בעיה שתגיד לא בא לי לשרת אני רוצה פרופיל 21 או משהו כזה אלא אתה מנסה לכוון לתפקיד שיעזור לך באזרחות וזה מגעיל

• פותח/ת השרשור
לדעתי תשאף לתת תמקסימום ולתרום כמה שיותר ותלך לכל מיון שיביאו לך ממודיעין ופשוט תראה לאן אתה מתגלגל , קח בחשבון שהפרופיל שלך יקשה עלייך כי הוא קרבי אז רצוי שתוריד ל64 אם אתה יכול (יעזור לך מאוד לעבור מיונים בתקשוב למקצועות המחשב )
ואני לא איזה מורעל או משהו שלא תבין לא נכון אני בעצמי גובניק מת , פשוט חורה לי שעוד לפני שאתה יודע בכלל מה זה צבא אתה מנסה "לעקוץ" את המערכת,
ואין לי בעיה שתגיד לא בא לי לשרת אני רוצה פרופיל 21 או משהו כזה אלא אתה מנסה לכוון לתפקיד שיעזור לך באזרחות וזה מגעיל
אוקיי נגיד לדוגמה נרד מכל העניין של המודיעין לאן משם אם אני לא מעוניין בקרבי?
האם לדעתך תפקיד של גובניק מת יתרום יותר לצבא?

אוקיי נגיד לדוגמה נרד מכל העניין של המודיעין לאן משם אם אני לא מעוניין בקרבי?
האם לדעתך תפקיד של גובניק מת יתרום יותר לצבא?
חח למה אתה חושב שזה יתרום לצבא ? יש עודף של חיילים כאלה ואתה לא מבין אפילו כמה אבטלה סמויה קיימת בבסיסים פתוחים . להיפך, כאזרח משלם מיסים ולומד הוא יתרום יותר לכלכלה ולמדינה

• פותח/ת השרשור
חח למה אתה חושב שזה יתרום לצבא ? יש עודף של חיילים כאלה ואתה לא מבין אפילו כמה אבטלה סמויה קיימת בבסיסים פתוחים . להיפך, כאזרח משלם מיסים ולומד הוא יתרום יותר לכלכלה ולמדינה
אז בתור חייל שישרת בתפקיד שבנוסף גם אני יכול ל"הרוויח" בו משהו לחיים שאחרי הצבא אני אפילו אתרום יותר למדינה לא?

בעיקרון יש ים תפקידים עורפיים מעניינים בצה"ל שלא קשורים לתכנות או מחשבים, רק שאין סיכוי שתגיע אליהם כי למה לצה"ל לשבץ אותך שם כשהוא יכול לשים שם איזה עתודאי או בן של מישהו. יחידות מחשבים/מודיעין זה הסיכוי היחיד שלך בערך, וגם זה לא בטוח כמובן. מעבר לזה, הסיכוי ליפול על ג'וב טוב בגיוס כללי זה כמו לוטו.
אתה גם תמיד יכול כן ללכת לקרבי, ואז גם יהיה לך שירות מעניין וגם זה יעזור לך באזרחות.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון יש ים תפקידים עורפיים מעניינים בצה"ל שלא קשורים לתכנות או מחשבים, רק שאין סיכוי שתגיע אליהם כי למה לצה"ל לשבץ אותך שם כשהוא יכול לשים שם איזה עתודאי או בן של מישהו. יחידות מחשבים/מודיעין זה הסיכוי היחיד שלך בערך, וגם זה לא בטוח כמובן. מעבר לזה, הסיכוי ליפול על ג'וב טוב בגיוס כללי זה כמו לוטו.
אתה גם תמיד יכול כן ללכת לקרבי, ואז גם יהיה לך שירות מעניין וגם זה יעזור לך באזרחות.
אוקיי וכדי לא לצאת מטומטם נגיד וישאלו אותי לאן אני מכוון בצבא בצו ראשון איך אמורה להראות התשובה שלי?(אני לא רוצה להיתפס כבן אדם שמזלזל בכל שאר התפקידים בצהל)

אוקיי וכדי לא לצאת מטומטם נגיד וישאלו אותי לאן אני מכוון בצבא בצו ראשון איך אמורה להראות התשובה שלי?(אני לא רוצה להיתפס כבן אדם שמזלזל בכל שאר התפקידים בצהל)

וואלה לא יודע, אני לא זוכר אפילו מה הולך בראיון ההוא. פשוט תחזור הרבה פעמים על זה שאתה ממש אוהב מחשבים, שאתה רוצה לתרום אבל פוחד ללכת לקרבי או משהו ותקווה שהנתונים שלך יהיו מספיק טובים. אין סיבה בכלל להתייחס לשאר התפקידים.

עד כמה שזכור לי לא שואלים את זה בצו הראשון.
אם אתה מכוון לשם בסה"כ אתה תצליח להשחיל את זה בראיון האישי בצורה כזו או אחרת. לדעתי כדי להתקבל לכל המחשבים ומודיעין פשוט תוציא קבא ודפר גבוהים.
דפר= המבחן הפסיכוטכני.
קבא= זיקה לשירות קרבי והתרשמות כללית מהמאבחן עליך. (איך אתה מסתדר במערכות שונות, וויכוחים, חברים וכו) +ציון דפר + ציון עברית באימות נתונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית