הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פריכיות כוסמת או לחם מלא קל בחיטוב?

jasmin1

משתמש מתחיל
64
3
נק' מוניטין:
3
64
3
היי,
יש לי ויכוח נצחי עם בן הזוג שקיבל תפריט חיטוב מסודר ע״י אחד הגדולים והמומחים בתחום החיטוב שמבוסס על פריכיות כוסמת בלבד ובשום פנים לא על לחם קל וגם לכששאלנו לא התיר לחם קל בחיטוב ויש לציין גם שעם התפריט הזה הגיע לא״ש נמוכים. בכל אופן הוא בטוח שהלחם הקל אינו מתאים לחיטוב ולא משנה כמה אסביר לו שהערך הקלורי והתזונתי פחות או יותר זהה (לדעתי בכל אופן) אשמח לדעת באופן חד וחלק מה ההבדל בין פריכית כוסמת של כ30 ק״ל לפרוסת לחם קל מלא של כ34 ק״ל בתפריט חיטוב? והאם זה קריטי לאכול לחם קל במקום פריכיות הכוסמת לפי ערך קלורי זהה?

תודה ! 😃

ההבדל הוא 4 קלוריות ובפריכיות אין גלוטן (אם זה שיקול).

שורה תחתונה את צודקת אבל לכי תסבירי את זה לבילדר.

ההבדל אכן לא קריטי. מה שכן העדיפות לדעתי תהיה למקור פחות מעובד לפחמימות שמכיל גם מיקרו-נוטריאנטים או חלבון, כמו עדשים, קינואה, כוסמת, שעועית או ירקות שורש.

אולי ההמלצה (של אחד הגדולים והמומחים בתחום) על כוסמת היא אכן בגלל הגלוטן.
יש אנשים שגלוטן גורם אצלם לנפיחות בבטן שאז הורידים שם באיזור פחות בולטים : )

ע״י אחד הגדולים והמומחים בתחום החיטוב
שמבוסס על פריכיות כוסמת בלבד ובשום פנים לא על לחם קל וגם לכששאלנו לא התיר לחם קל בחיטוב

תבחרי אחד^, אי אפשר ביחד, לוגית.

מת על "הגדולים והמומחים" האלה. במיוחד האלה של החיטוב.
אם הוא כזה גדול ומומחה למה לעזאזל הוא לא הסביר את הסיבה הפשוטה לחבר שלך?

• פותח/ת השרשור
ממה שהבנו ממנו בצורה כללית, מדובר על תזונה נקייה, ירידה נקייה של שומן במשקל , ללא אוכל מעובד כגון לחם ואולי גם נתרן שצובר נוזלים .. אני עדיין שוברת ת׳ראש בסוגייה עד כמה זה קריטי בכלל שהוא לא ממליץ לגעת כלל. אני באופן אישי מעדיפה לצרוך לחם קל מכיוון שההרגשה היא כביכול שאוכלים סנדוויץ׳ שזה משביע יותר (כנראה באופן פסיכולוגי בלבד מכיוון שכמות הקלוריות דיי זהה ) זה מרגיש לי פחות נישנוש מ2-3 פריכיות כוסמת

ממה שהבנו ממנו בצורה כללית, מדובר על תזונה נקייה, ירידה נקייה של שומן במשקל , ללא אוכל מעובד כגון לחם ואולי גם נתרן שצובר נוזלים .. אני עדיין שוברת ת׳ראש בסוגייה עד כמה זה קריטי בכלל שהוא לא ממליץ לגעת כלל. אני באופן אישי מעדיפה לצרוך לחם קל מכיוון שההרגשה היא כביכול שאוכלים סנדוויץ׳ שזה משביע יותר (כנראה באופן פסיכולוגי בלבד מכיוון שכמות הקלוריות דיי זהה ) זה מרגיש לי פחות נישנוש מ2-3 פריכיות כוסמת
פריכיות הן גם מוצר מעובד...

• פותח/ת השרשור
אז ממה שאני מבינה אני מנצחת בויכוח הנצחי הזה... מצוין, תודה לכולכם ! רק נשאר לי להראות לו את השירשור ושיעזוב אותי עם הלחם הקל והטעים שלי בשקט תודה!

ירידה נקייה של שומן במשקל
כמעט בלתי אפשרי לרדת בשומן ולא בשריר אם לזה הוא התכוון. אלא אם כן הוא ממש חדש בחדר הכושר או לא טבעי.
העניין הוא לרדת במסת שריר בצורה מינימלית.
אולי גם נתרן שצובר נוזלים ..
למה לרדת לפרטים הקטנים האלו? האם הוא מתכוון להתחרות או לעלות על במה בקרוב?
הוא בנאדם רגיל לא?
אם כך הוא צריך תפריט נורמלי שיוכל להתמיד בו בקלות ולרדת במשקל בהדרגה, ולא תפריט קשוח שיחטב אותו אבל לפרק זמן מוגבל [פרק הזמן בו יוכל להתמיד בו מבלי שישבר לו ה**ן מלכרסם כוסמת].

• פותח/ת השרשור
כן, אדם רגיל ועדיין אני מאמינה שיכל להגיע לא״ש הנמוכים האלה עם אותו תפריט גם במידה והיה מחליף את הפריכיות כוסמת בלחם קל , אני טועה? הוא פשוט בטוח מכיוון שזה עבד לו שזה המתכון לרדת בא״ש ולכן הוא לוחץ עליי לאכול פריכיות כוסמת כתחליף ללחם בהנחה שזה יביא אותי לתוצאות

Back
למעלה תחתית