הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה קטוגנית במהלך סייקל

Yalidan

משתמש פעיל
700
364
נק' מוניטין:
1,444
700
364
שלום לכולם
( אם מיקום השאלה לא בפורום הנכון אנא עדכנו אותי)
האם יש למישהו ניסיון ואו מחקרים בנושא תזונה קטוגנית במהלך סייקל ...
יש לציין שמטרת הסייקל היא חיטוב ( פיטנס) .
תודה

מה שקובע הוא הגרעון הקלורי, ויותר מזה שיש מחקרים שקובעים שבהינתן כמות זהה של קלוריות וחלבונים וגרעון קלורי זהה אלה שצרכו יותר פחמימות איבדו מעט יותר שומן, קלוריה מול קלוריה לשומן יש השפעה יותר משמינה מאשר פחמימות ולא רק בגלל ההמרה שנדרשת מפחמימה כדי להפוך לשומן
ופחמימות בהשוואה לשומן משמעותית שומרות טוב יותר על שריר בזמן חיטוב כשנדרש גרעון קלורי בגלל התגובה האינסולינית ובגלל שפחמימה מורידה קורטיזול בזמן שדיאטה דלת פחמימה תגרום לעליה בקורטיזול
פחמימה גורמת לשחרור סרוטונין במוח ודואגת לשמור על יחס סרוטונין דופאמין תקין במוח שתורם המון באיכות השינה בעוד שדיאטה ללא או דלת פחמימה איכות השינה נפגעת, איכות שינה ירודה פחות התאוששות, פחות שחרור הורמון גדילה בזמן שינה ובמיוחד בשינת REM כל זה כשגם ככה יש פגיעה בהתאוששות בזמן חיטוב בגלל הצריכה הקלורית המוגבלת וכך הלאה... מסקנות...

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה המפורטת - מעריך !!!
אני רק רוצה לחדד :
הכוונה היא למצב קטוגני לחלוטין בו הפחמימה לא נדרשת לתהליכים הנל לעומת תזונה דלת פחמימות שם כן כפי שציינת.
אני מחפש חיזוק או החלשה משמעותית דרך ניסיון ואו מחקרים רלוונטיים.
בכל מקרה אמשיך לחפש תשובות .
דניאל , אשמח לשמוע את דעתך.
תודה

הייתי מנסה קודם את הדיאטה במצב רגיל, עושה את הטעויות שלי, מפיק לקחים, מסתגל וכו'.. ואז מחליט אם להמשיך איתה לסייקל או לכל דבר אחר שבה היא יכולה לשחק תפקיד גדול יותר בקביעת תוצאות (על אותו עקרון שלא היית ממליץ לספורטאי להחליף דיאטה שלא ניסה בחיים שבועיים לפני תחרות). זה עדיף לדעתי מאשר להתחיל "ניסוי" על עצמך באמצע סייקל ואולי לטעות. אומר את זה בהנחה וזו הפעם הראשונה שאתה מתנסה בדיאטה הזו.
[דיסקליימר: אין לי ניסיון עם סטרואידים, אז אם מישהו חושב שההיגיון כאן לא נכון אשמח לשמוע למה]

• פותח/ת השרשור
אז ככה , אתה צודק ובאמת אני כבר ביום ה 9 לתזונתי הקטוגנית , אמור להתחיל סייקל רק בעוד חודשיים וחצי כך שיש זמן לבחון את התגובה והביצועים .
תודה על תשובתך .

אם עובד עליך טוב בלי חומרים, אז גם על חומרים יעבוד טוב. פשוט אתה תרוויח הרבה יותר.
מצטרף לדעה של הקודם שאמר לא לנסות אם מעולם לא ניסית.
בהצלחה בסייקל, כבוד על השמירת עקביות בסייקלים. לא הרבה מסוגלים לכך..

איכשהו התפספס לי.

אתה מבקש מחקרים מהימנים שמשלבים שימוש בחומרים לצד תזונה קטוגנית וכאלה אין ממש. יש Case Studies אבל מהם והלאה הרבה לא ניתן להסיק.

אני אומר לך את דעתי, בהינתן שימוש בחומרים, יש עדיפות לתזונה דווקא לא קטוגנית. הגוף מסוגל להתמודד עם המאקרו ומיקרו נוטריאנטים טוב יותר, ולכן הסתגפות מפחמימה לא תועיל. מה שצויין לגבי תחושת שובע, רוגע, סרוטונין/דופאמין וכד' הינו כולל ולא מוגבל רק למשתמשים בחומרים. מכאן נובע שלא צריך לתת לגוף סטרס כה גדול ללא פחמימה. נכון, מדעית הגוף יכול להתקיים גם ללא פחמימה, אבל זה לא הופך את הרעיון לכדאי או יעיל.

אם תזונה קטוגנית לא זרה לך ואתה אף מעדיף אותה וניסית אותה בעבר, אתה יכול להמשיך בשיטה הזו בזמן סייקל חיטוב. אם לא - עכשיו לא הזמן לניסיונות וטעויות.

בשורה התחתונה אתה יכול לבצע חיטוב טוב מאוד אם רובו יהיה מותאם נכונה במסגרת קלורית בראש ובראשונה לצד חלוקה נכונה של מאקרו ומיקרו נוטריאנטים. הפחתה הדרגתית בקלוריות, ככך שהסייקל והחיטוב יתקדמו, מתבקשות אף הן, והחכמה היא לא להגיע למצבי סטרס יתר על המידה (תקיעות במשקל) ולנסות להתקדם באופן רציף ככל שניתן

• פותח/ת השרשור
תודה על ההתייחסות לסוגיה.

זו פעם שניה בחיי שאני קטוגני , הפעם הראשונה היה ממש מזמן ולא היה שיקול בשימוש בחומרים.
למרות הניסיון הפעם זה מרגיש לי שונה ואינני יודע לומר האם טוב או רע .

הסייקל הקרוב מתוכנן ממש לתחילת חודש מאי , מה אתה אומר דניאל , כדאי להישאר כרגע קטוגני ושבועיים לפני הסייקל אשקול את התחושות והביצועים ואחליט האם להישאר קטוגני בסייקל או שאחזור לגרסה המוכרת ?

(היו פה סייקליסטים קטוגנים בפורום?? )

במאסה אני לא רואה איך קטוגניות מצליחה לעבוד, קל וחומר (תרתי משמע) שמשולבים סטרואידים
בחיטוב אולי זה יעבוד למי שמכיר ונוח לו. ועדיין, אחזור שוב, אני לא בעד תזונה קיצונית לכאן או לכאן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית