הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית תוכנית AB של מתאמן מתקדם אשמח לעזרה

Someone2012

משתמש מתחיל
167
17
נק' מוניטין:
17
167
17
בוקר טוב , קודם כל אני בן 26, גובה 1.83 שוקל 91/89 ( תלוי בכמה אכלתי באותו היום 😳 ), בערך 12-13% שומן.
אני מתאמן כבר באופן רציני במשך 3 שנים, אני מתאמן 5 אימונים בשבוע בתוכנית ABCD ( יותר לשימור*), החלטתי לעבור לתוכנית חדשה ולעשות AB.

האימונים של יתחלקו ל 4 אימוני משקולות, שבסוף כל אימון A אני יעשה אירובי חצי שעה , ואימון 5 שזה אימון של שעה אירובי בעצימות נמוכה.
אני לא מתיימר להיות מקצועי או מבין גדול בתחום, והאמת שזאת פעם ראשונה מזה כמה שנים שאני עובר ל AB, המטרה היא לעלות כ 3 קילו נוספים עם כמה שפחות שומן ( כמובן תזונה) אז זאת תוכנית מסה , והחזרות ינועו בין 5-8 חזרה אז אשמח גם מה דעתכם על מספר חזרות אופטימלי במסה ובמיוחד ב AB.
תוכנית :
תוכנית אימונים AB-

עריכה:
כל התרגלים 3 סטים שחכתי לציין ,כמובן בתחילת אימון מתיחות + 10 דק אירובי לחימום הגוף, ובכל תחילת תרגיל עושה מקל נמוך הרבה חזרות.
A-

כתפיים -

1) לחיצת כתפיים בישיבה מילטרי פרס

2) הנפת משקולות לצדדים בעמידה

גב-

3) חתירה בטי באר באחיזה רחבה והפוכה

4) משיכת פולי עליון באחיזה רחבה לכיוון החזה

5) חתירה בישיבה אחיזה צרה

חזה-

6) לחיצת חזה ללא שיפוע עם מוט

7) פרפר בשיפוע חיובי 30 מעלות עם משקולות חופשיות

8) לחיצת חזה בשיפוע שלילי

B-

רגליים –

1) דד ליפט עם מוט חופשי

2) בק- סקוואט עם מוט חופשי

3) סטיף דד ליפט עם מוט חופשי

יד קדמית –

4) כפיפות מרפקים עם מוט ישר בעמידה

5) כפיפות מרפקים אחיזה צרה עם מוט W בישיבה

יד אחורית –

6) פשיטת מרפקים עם משקולות מעל הראש

7) לחיצה במכונה בישיבה ( התרגיל של היד אחורית)

נערך לאחרונה:
אהלן

מה שעשית כאן זה פשוט לשים רשימה של תרגילים.
אני לא הייתי קורא לזה תוכנית. למרות שמדריכים בחדר כושר ובערך 90 אחוז מכל שאר האוכלוסיה שמתאמנת כן תקרא לזה תוכנית.

מה התכנון?
מה קצב ההתקדמות?
הפוסט קצת לוקה בערפל..

• פותח/ת השרשור
היי, נכון לא פירטתי יותר מדי בתוכנית כי פשוט היה חשוב לי לדעת בעקרון השילוב של התרגילים מבחינת קבוצות שרירים.
לדוגמה היה חשוב לי לדעת באימון רגליים אם כדי לי לעשות סטיף דד ליפט עם מוט חופשי למרות הדד ליפט והסקווט שעובדים על קבוצות שרירים דומות או להחליף את זה במשהו אחר לצורך העיניין.

התכנון הוא לעבוד על קבוצת שרירים פעמיים בשבוע ולא פעם בשבוע כמו שהייתי עושה לפני כן ב ABCD, ובנוסף לעלות קצת במשקלי עבודה.
קצת ההתקדמות קשה לי באמת להגיד כי אני מתאמן כבר מספר שנים והמשקליי עבודה שלי "גבוהים" יחסית, ואני לא חושב שפיזיולוגית אני יוכל יותר בלי סייקל.

אני יודע ששמתי רשימת תרגילים אבל קשה לי קצת לרשום את זה שונה כי אני לא יודע מה כדי לי לשנות.

תודה.

היה חשוב לי לדעת בעקרון השילוב של התרגילים מבחינת קבוצות שרירים.
סטיף זה אחלה תרגיל גם בשילוב עם דדליפט רגיל\סומו, בהנחה ומתייחסים אליו כאל תרגיל עזר.
@Daniel Barack עושה סטיף אם אני לא טועה, במקום דדליפט קלאסי. (כתרגיל ראשי להמס)

אין בעיה עם השילובים שעשית, רק שהייתי מעיף לחיצה בשיפוע שלילי כי לדעתי אין בזה תועלת ששווה את הסיכון.
בפרפר הייתי נזהר קצת, תרגיל שיכול להיות מסוכן עבור הכתף הקדמית בזוויות מסויימות.

למה אין מתח? שים אותו במקום פולי עליון.

ולחיצת כתפיים בישיבה "מיליטרי פרס" (שזה ממש לא נכון, מיליטרי זה בעמידה ועם עקבים צמודים אחד לשני ומכאן השם מיליטרי)
להעיף ולעשות במקום אוברהד פרס, שזה בעצם לחיצה עם מוט חופשי בעמידה.
ובמקום הנפת משקולות לצדדים הייתי עושה פייס פולס.

ואני לא חושב שפיזיולוגית אני יוכל יותר בלי סייקל.
מה המשקלים? (אל תדאג, לא נבקש חוב לראק)
יש פה חבר'ה שהגיעו ל 170 בנצ' ללא חומרים, דדליפט 300, פרס 100-110, סקוואט 200+ והבנת לאן אני הולך עם זה.....
אז לא בהכרח מחייב. כמובן שאני לא יודע יותר מידי עליך בשביל לקבוע רק לפי משקלי עבודה.

הכי חשוב, לקבוע התקדמות ועומס פרוגרסיבי. ולדאוג להתאוששות מקסימלית בין האימונים.

• פותח/ת השרשור
@White Walker
ואוו תותח ממש עזרת לי תודה על התשובה אשנה לפי מה שהמלצת, בחזה להחליף את השיפוע שלילי למשהו אחר ? הכוונה ש 2 תרגילים זה מעט מדי לטעמי לא ?
מבחינת משקלי עבודה בנצ' אני עושה 120-140( 3-8 חזרות) תלוי ביום ובמצב, סקווט הייתי עושה עד עכשיו הרבה חזרות ( 10-15) אז קשה לי להגיד טווח משקל מקסימלי אבל הייתי עושה בטווח חזרות הזה סביב ה120, דד ליפט 170.
זה הרבה פחות ממה שציינת כמובן אבל פשוט זה משקלים שהאמת אני תקוע עליהם תקופה ארוכה ולא רואה איך אני עוד משתפר /:

בחזה להחליף את השיפוע שלילי למשהו אחר ? הכוונה ש 2 תרגילים זה מעט מדי לטעמי לא ?
אתה יכול ללחוץ עם דאמבלים כתוספת נפח.
או - לעשות 5x5 עם התקדמות שבועית ולהוסיף פעם נוספת במהלך השבוע של לחיצה עם דאמבלים\ שיפוע חיובי לפחות עצימות וקצת יותר נפח.
לדעתי, אם אתה כבר מתאמן 4 פעמים בשבוע וגם אוהב לשלב עבודה עצימה באימונים, כדאי לחשוב על 531 של וונדלר.
אתה תקבל תוכנית מוכנה לתרגילי הבסיס, ואת הנפח אתה תוסיף לפי ההרגשה. וגם יש נפח נוסף שתורם. (BBB= boring but big)

יש לך את המאמר על התוכנית בפורטל
5/3/1 תוכנית אימונים להעלאה בכוח - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תוכנית 5/3/1 - הגירסה המלאה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית