הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להלן בדיקות דם שלי לאחר 30 יום לאחר הפי סי טי!

דני המלך

משתמש מתחיל
173
7
נק' מוניטין:
-34
173
7
אני מצרף לכאן את בדיקות הדם שלי לאחר 30 יום לאחר הפי סי טי.סוף סוף היום הגיע.

והתוצאות דווקא לפי אבחנתי האישיתי טסטוסטרון יחסית טוב, פרי טסט בטח יתעדכן היום או מחר, SHBG גבוה, רמות אנדרוגן נמוכות, השאר משאיר לכם המומחים תקנו אותי אם אני טועה?

לפי מה שנראה לי זה שאני צריך להוריד את רמות ה SHBG וזה כנראה מוריד לי את הליבידו, תקנו אותי אם אני טועה?
אגב, בalt אחרי כמה ימים שסיימתי עם הכדורים של הפי סי טי היה על 101 והוא צנח פלאים בעיקבות שימוש בטודקה עשרה ימים לפני הבדיקה האחרונה שבוצעה 30 יום לאחר הפי סי טי. לקחתי משהו כמו 500 גרם בטודקה ביום עשרה ימים ועשה פלאים, לא האמנתי!!

קבצים מצורפים

• בדיקות דם א.PNG
    בדיקות דם א.PNG
    KB 27.2 · צפיות: 203
  • בדיקות דם.PNG
    בדיקות דם.PNG
    KB 26.9 · צפיות: 290
ה-SHBG שלך תופס את מירב הטסט, לכן הרמות האנדרוגניות נמוכות, ועימן תופעות הלוואי המאופיינות לכך
פרווירון במקרה זה לתקופה מסויימת יעזור, ואחרי סיום השימוש בו יש לבדוק מחדש את הרמות הללו
מבחינת הורמוני המין - LH, FSH, הם בנורמה, אך נמוכים. זה עשוי להעיד על ייצור זרע תקין ופורה מחדש לאחר כל השימוש שעשית
הפרוגסטרון גם בנורמה, וזה טוב כי זה מעיד שחומרים כמו ננדרולון וטרן יצאו מהמערכת והיא התאוששה

• פותח/ת השרשור
מה ההמלצה שלך לשימוש בפרווירון? אגב פרווירון מעודד יחסית הקרחה, אני לוקח פרופסיה כבר שנים וגם עכשיו כשיצאתי מהבלאסט אנד קרוז הארוך הזה חלקים שהיו ממש דלילים התחילו קצת לגדול מחדש. מה המלצתך לשימוש בפרווירון בשביל להסדיר את עניין הSHBG והרמות אנדרוגן?

הציר בהתאוששות ככה זה אומר שזה בתהליך לפתח מחדש זרע נכון? כי אני מרגיש שהכמות לא אותה כמות שהייתה בעבר בזמן סקס 😭
אגב מבחינת אימונים, גם עקב כך שהייתי חולה וכמעט לא התאמנתי במהלך הפי סי טי ורק חזרתי לאחריו אז חזרתי בהדרגתיות, ואני משבוע לשבוע מרגיש יותר ויותר קצת כוח. השאלה היא כזאת, האם יש השפעה על בניית הגוף או התאוששות מהאימונים אם רמות הSHBG גבוהות? והאנדרוגן נמוכות?
בנוסף אמרו לי שהרמות פרוגסטרון קצת גבוהות, למרות שהם בנורמה, וזה כאילו בגלל וכו'...

מה אתה חושב דניאל?

נערך לאחרונה:
ראיתי את השיחה בינך לבין יניב ריז בקבוצת הפייסבוק.
מה שחשוב להדגיש ממה שנאמר שם, הוא שרמות הפרוגסטרון הנוכחיות בנורמה ואין לדעת מה הייתה ההיסטוריה שלך. מכאן נובע, שלקבוע שהרמות הללו עשויות בהכרח לרדת זה לא נכון. אולי ירדו, ואולי לא. שנית, השימוש בכלומיד עשוי להעלות את אנזימי הכבד אך כבר עבר חודש מתום השימוש והסבירות שיש אפקט נמשך נמוכה.
גם בהנחה ועדיין יש השבתה פרוגסטרונית כלשהי ו/או גם אפקט של מועקה זמנית על הכבד, כתוצאה מהשימוש בכלומיד, זה לא משחרר מההמלצה לקחת פרווירון באופן זמני, עד לביצוע בדיקות מקיפות שכאלה מחדש בעוד תקופה קצרה

• פותח/ת השרשור
אז לא כל כך הבנתי אותך האם זה בסדר לנסות לקחת קצת פרווירון לפני הבדיקות הבאות? כעיקרון הליבידו שלי נמוך וזה מבאס אותי לאללה כבר תקופה.

אם כן, מה ההמלצה שלך ללקיחת הפרווירון? והאם אולי עדיף לקחת כמות קטנה לכמות X ימים על מנת שלא ישפיע חזק על השיער או שזה לא קריטי אם זה כולה לשבוע שבועיים? בסייקלים שהייתי הייתי עושה אותו לחודשיים בקלות.

אגב שאלה, עצם זה שהSHBG גבוה זה יחסית מפריע לאימונים, כי הבנתי שיש קשר משהו לטוסטוסטרון עם זה.?

זה בסדר לקחת פרווירון
בקש מרשם לכך מהרופא, אני מאמין שיעתר לבקשתך
המינון הכדאי הוא 2 כדורים ליום - מפוצל 1 בוקר 1 ערב (הפרש של 12 שעות בין כל אחד)
תקופה של חודש עד חודש וחצי, להמתין לערך כשבועיים ולבדוק שוב את ההורמונים

SHBG גבוה תופס טסט חופשי ו"כולא" אותו זה הכל. המשמעויות רבות מכך ואתה בעצמך שם לב שהרמות האנדרוגניות נמוכות למרות שהטסט טוטאל בנורמה

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה אחי!

דבר שני לבקש מהרופא, אתה מדבר על רופא משפחה רגיל או על אנדריקרינולוג?

דבר נוסף בהמשך לSHBG גבוה, הוא תופס טסט חופשי וכולא אותו, והשאלה שלי שנשאלת כאן, אני פשוט בזמן סיום הפי סי טי הייתי מושבת מבחינת אימונים ואוכל, והייתי חי על מרקים בגלל שהייתה לי בעיה בריאותית של פיסורה שפחדתי לאכול דברים, בכל מקרה הכל עבר, אבל לא סיפקתי חלבון כמו שצריך וזה פגע רציני בי, כלומר ירדתי ממש במסת שריר, בכל מקרה אני כבר חודש באימונים ולאט לאט עולה בכוח , השבוע הזה הרגשתי כבר עלייה ניכרת יותר בכוח, אבל עדיין בהדרגתיות(לא התאמנתי לפני עקב כך שהייתי בחול וגם עקב כך כשחזרתי ישר שבועיים על אנטיביוטיקה ואז את הפיסורה שלושה שבועות, קיצר מלא בעיות צרורות חח) בכל מקרה אני בריא, אבל לשאלתי, האם SHBG יכול להשפיע על יכולת ההתאוששות שלי? על יכולת הבניית שריר שלי במכון כושר?

אגב אם לאחר כמה ימים או שבועיים מרגיש כבר שהלבידו חוזר, יש טעם להפסיק או להשלים לפחות חודש?

SHBG גבוה ישפיע על יכולת ההתאוששות ועל יכולת בניית שריר בדרך עקיפה בגלל שבעקבותו נשאר פחות טסט חופשי

אם אתה שואל לגבי הפסקת הפרווירון לאחר שבוע שבועיים עקב חשש להקרחה התשובה היא כן אבל קח בחשבון שתקופת שימוש ארוכה יותר תועיל יותר מבחינת הורדת ה SHBG

• פותח/ת השרשור
הבנתי גם שפרווירון זה סוג של סטרואיד תקנו אותי אם אני טועה?

כן חושש קצת מהקרחה, אבל נראה לי שהפרווירון זה לא מה שהקריח אותי ברמות וחוץ מזה אני לוקח פינסטריד ככה שיש פלוס מינוס הגנה. נראה לי אקח פרווירון לתקופה של שבועיים עד חודש תלוי בהרגשה.

פרווירון הינו סטרואיד אנאבולי/אנדרוגני לכל דבר ועניין, רק שבגוף האדם הפאן האנאבולי אינו בא לידי ביטוי. אז נשארנו רק עם ההשפעה האנדרוגניות.

• פותח/ת השרשור
אגב דניאל לא אמרת איזה רופא יכול לתת מרשם לפרווירון? משפחה או אנדריקרינולוג? נראה לא משפחה לא יודע מה זה בכלל 😃

• פותח/ת השרשור
מאוחדת

אגב רופא המשפחה עשה לי פוזות על הבדיקה שעשיתי, זה מלא כסף לקופה בלה בלה בלה, אין מצב שהערכים שלך ישתנו בחודש, כי פשוט עשיתי בדיקות 3 ימים אחרי סיום הפי סי טי כי הייתי חייב לראות בערך מה קורה איתי ולאחר 30 יום שוב, בכל מקרה מזל שהוא לא התערב איתי כי אמר לי אין מצב שמשהו ישתנה ויש הרבה דברים שהשתנו חח

אני בקופה אחרת אז קשה לי לענות לך בוודאות אבל אם הקופות עובדות באותה שיטה לרופאי משפחה יש הגבלה על מרשמים של תרופות כמו חוסמי אסטרוגן פרגניל וכאלה אולי לגבי פרווירון זה אחרת

• פותח/ת השרשור
@Daniel Barack הנה הטסט החופשי יצא נמוך, מה זה אומר? כאילו הטסט הרגיל בנורמה והטסט החופשי נמוך? זה קשור לSHBG ?

קבצים מצורפים

• טסט חופשי.PNG
    טסט חופשי.PNG
    KB 4 · צפיות: 97
@Daniel Barack הנה הטסט החופשי יצא נמוך, מה זה אומר? כאילו הטסט הרגיל בנורמה והטסט החופשי נמוך? זה קשור לSHBG ?
כן
אתה צריך פרוויון לתקופה
הsbhg נקשר לטסט ואז הטסט חופשי שלך יורד והוא זה שאמור ללכת לרצפטורים של שריר ולגרום לאנדרוגניות

זה מחזק ומסביר לך שה-SHBG שלך תופס לך את רוב הטסט החופשי (יחד עם אלבומין Albumin, שאותו לא ניתן לשנות ממש) ולכן הוא נמוך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית