הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מאמרים ואתרים

ayelet22

משתמש מתחיל
29
1
נק' מוניטין:
1
29
1
היי,
יש למישהו המלצות על מאמרים או אתרים בנושא תזונה נכונה ובריאה ובדגש על התמדה בדיאטה? אני בדיאטה כבר שלושה חודשים ומרגישה שמתחילה להישבר :(
תודה מראש

היי איילת ברוכה הבאה לפורום 😃

קודם כל יש לך את המאמרים בפורטל(למעלה בסרגל כלים יש לך כפתור בשם "מאמרים") בטוח שתמצאי שם הרבה מידע.

דבר שני - את בהחלט יותר ממוזמנת להעלות כאן נושאים ושאלות שלא מובנים לך ואנחנו נשתדל לענות.

• פותח/ת השרשור
כן את המאמרים בקילוגרם אני חורשת כבר כמה זמן והם עזרו לי המון... מחפשת משהו יותר מעמיק בנושא הזה ספציפית

• פותח/ת השרשור
לדעתי הבעיה היא באורח החיים שלי שנובע מהעבודה (אני קמה מוקדם וערה המון שעות, מסיימת משמרות מורעבת ויש המון ממתקים ושטויות לאכול בעבודה וכו') כלומר יותר פסיכולוגי. בכל מקרה לגבי התפריט:

בבוקר:
או דגנים עם זרעי צ'יה וחלב או שבולת שועל עם מוזלי וצימוקים או פרוסת לחם עם ממרח וחביתה

בצהריים (לרוב, לפעמים אני אוכלת את הארוחה הגדולה בערב):
מנת פחמימה שזה אורז או פסטה או קינואה או תפוחי אדמה
ביחד עם ירקות, למשל - קינואה עם ירקות בתנור, אורז עם קטניות (למשל עדשים), פסטה עם סלט חצילים ופטריות

אחרי חדר כושר:
תאנה או 2 תמרים עם 2 אגוזי מלך

בערב:
סלט ירקות עם כף טחינה ורוטב שמן זית ולימון

בין לבין:
פירות (לרוב 3 ביום כולל זה של אחרי אימון)
לחם או צנימים עם ממרח
יוגורט של אלפרו

אם יצא ואכלתי נגיד קוביית שוקולד או משהו כזה אז אני אוכלת לפי זה בשאר היום, כלומר לא מתעלמת כאילו זה לא קרה
פעם בשבוע ארוחת צ'יט אחת

משתדלת לגוון כמה שיותר ולא לאכול כל יום את אותו הדבר

אוקיי, בעיקרון בכל התפריט שרשמת כאן כמעט ואין לך חלבון, ואם כן תהיי בטוחה שהוא לא מספק.

אם תכניסי את כל התפריט שרשמת כאן למחשבון תזונה את תראי שאין לך מספיק מכלום אולי חוץ מפחמימה שזה הדבר שאת הכי פחות צריכה לאכול בכמויות.

בצהריים אין לך שום מנה בשרית בין אם זה עוף, בשר בקר, חזה עוף או אפילו דג שעשיר בחלבון.

גם אני קם יחסית מוקדם(6, 6 ורבע בבוקר) ומסיים פעם ב-5 אחה"צ ופעם ב-6 בערב ועד שאני מגיע למכון כושר שלי יוצא בסביבות 6 או 7 בערב.

וגם אני ביום שלי מתכנן את הארוחות - שותה שייק עם 2 סקופים(לפעמים שותה מוקדם בבוקר או יותר מאוחר, איך שבא לי באותו יום) מוקדם בבוקר, בסביבות 11 אוכל סנדוויץ' וב-1 או 2 אחה"צ אוכל ארוחת צהריים טובה לפני אימון.

• פותח/ת השרשור
אני לא אוכלת בשר כמעט בכלל, מעבר לזה שגם יש לו ערך קלורי נורא גבוה ואז אני לא יכולה לאכול כלום במהלך היום.
מה היית מציע? על בסיס מה שאמרת (שחסרים לי חומרים תזונתיים) נראה לי שהכי טוב שאפנה לתזונאי.

את מודאגת מבשר בגלל הערך הקלורי הגבוה שלו, אך גם עם הערך התזונתי הגבוה שלו, ושה הרבה פחמימות עם ערך קלורי לא נמוך בכלל, אך ערך תזונתי נמוך
חסר לך בתפריט מלא חלבון ולדעתי גם לא מעט שומן, שאלה 2 המרכיבים הכי חשובים בשובע, ולבריאות הכללית
הפחמימות ישביעו אותך לזמן קצר יחסית, וכשהם יתעכלו לחלוטין, את תישארי מורעבת ועצבנית.
כאן תמצאי הסבר לכל מה שתצטרכי להבין בשביל לבנות תפריט כראוי, וכיצד לאכול בכללי:
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
הנה רשימה של תפריטים אפשריים, כמובן שלא הכל חקוק בסלע ואפשר לשנות שם כמה דברים:
תפריטי תזונה לנשים למטרת חיטוב והורדת אחוזי השומן לבעלי משקל: 60 – 75 – 90 – 110 ק"ג - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
והנה אפשרויות יעילות לתוכנית אימונים במידה ואת צריכה:
תוכניות אימונים לתקופת החיטוב - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

• פותח/ת השרשור
אני פשוט לא אוהבת בשר זה הכל... אבל אם כבר היית ממליץ להחליף את הפחמימה בבשר? כי אם צריך אני אעשה את זה.

תודה על העזרה

אני פשוט לא אוהבת בשר זה הכל... אבל אם כבר היית ממליץ להחליף את הפחמימה בבשר? כי אם צריך אני אעשה את זה.

תודה על העזרה
את לא חייבת לשים בשר, גם אם מומלץ, אבל פשוט להוסיף מקורות חלבון מלא
אפשר לעשות את זה גם עם מוצרי חלב, או עם שילוב של מוצרים מהצומח (אבל האופציה הזאת היא קצת יותר מסובכת מה-2 האחרות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית