הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אופניים וריצה

123kido

משתמש מתחיל
219
22
נק' מוניטין:
68
219
22
שמח להיות השרשור הראשון 😃
השאלה: אם אני מדווש באופניים בחד"כ אני מקבל אותם יתרונות בריאותיים כמו בריצה?

מבחינת שריפת קלוריות ושיפור יכולת אירובית, כן.
אבל זה לא ישפר אותך משמעותית בריצה.

אישית פחות אוהב את אופני הכושר בגלל תנוחת הישיבה, לדעתי האליפטיקל עדיף

• פותח/ת השרשור
מבחינת שריפת קלוריות ושיפור יכולת אירובית, כן.
אבל זה לא ישפר אותך משמעותית בריצה.

אישית פחות אוהב את אופני הכושר בגלל תנוחת הישיבה, לדעתי האליפטיקל עדיף
תודה,אני פשוט עצלן מדי כדי לרוץ:thumbdown:

שמח להיות השרשור הראשון 😃
השאלה: אם אני מדווש באופניים בחד"כ אני מקבל אותם יתרונות בריאותיים כמו בריצה?
אם אתה מדווש עם נעלים שמתחברות אתה אפילו תקבל ערך מוסף מאחר והתאומים וההאמסטרינג יכנסו לעבודה.

אם אתה מדווש עם נעלים שמתחברות אתה אפילו תקבל ערך מוסף מאחר והתאומים וההאמסטרינג יכנסו לעבודה.
מאוד לא מדוייק, כי ההאמסטרינגס גם ככה נכנס לפעולה בפשיטת הירך, ובכל מקרה אתה לא ממש מושך את הפדל עם הרגל שלמטה, הוא עולה כי אתה דוחף עם הרגל שלמעלה את הפדל השני למטה. החיבור בעיקר מוריד ממך את העומס של לייצב את הרגל על הפדל, בטח ובטח אם גשום ומחליק ואתה בעמידה בעלייה. לגביי העבודה הנוספת של התאומים, אני מניח שאתה מתכוון לכפיפת הברך של הגאסטרוקנמיאוס, וכפי שציינתי היא תהיה מזערית מכיוון שהכוח המרכזי שמרים את הפדל מלמטה זו הדחיפה למטה של הפדל השני.

מה הכוונה?
דיווש נכון ויעיל מתקבל כאשר הפדלים מקבילים לקרקע הברך צריכה להיות מעל ציר הפדל ובמצב התחתון ביותר הרגל כמעט ב 180 מעלות.
הגיאומטריה של אופני כושר לא מתוכננת בצורה שתאפשר זאת וזה גורם ללחץ גם על הברכיים וגם על הגב התחתון.

יש גם את עניין הפוריות. לא יודע עד כמה זה ברוסיינס. אבל אישית בכללי הביצים לא אמורים להיות בחום הרבה זמן. ובזמן רכיבה זה מתחמם ולאורך זמן.

לא סתם רוכבי אופניים הם לרוב בני 50+ אין להם כבר צורך בביצים 😃

לא חושב שבחדר כושר זה אפשרי.
בכל חדר כושר סביר יש אופני אירובי.

יש גם את עניין הפוריות. לא יודע עד כמה זה ברוסיינס. אבל אישית בכללי הביצים לא אמורים להיות בחום הרבה זמן. ובזמן רכיבה זה מתחמם ולאורך זמן.

לא סתם רוכבי אופניים הם לרוב בני 50+ אין להם כבר צורך בביצים 😃
שטויות..

Back
למעלה תחתית