הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון דיון לגבי התאוששושת מבלאסט אנד קרוז!

דני המלך

משתמש מתחיל
173
7
נק' מוניטין:
-34
173
7
שלום לכולם,

עידכנתי פה כבר לפני כחודשיים את הבדיקות דם שלי, למי שלא מעודכן אני אספר בקצרה את הסיפור ואז את הדיון שאשמח לעצתכם בו...

אז ככה ביצעתי בלאסט אנד קרוז של כשנה פלוס אולי יותר, לא שילבתי נכון כוריגון, אם זה בגלל המים הלא נכונים ששמתי ואם זה בגלל שלא הקפדתי, בכל מקרה החלטתי שאני יורד מהבלאסט אנד קרוז וכיום אני כחודשיים וקצת לאחר הפי סי טי.

הפי סי טי שעשיתי הוא 2000 איו כוריגון כפול 6 כל שלושה ימים לאחר סיום הכוריגון שבוע מנוחה ואז פרוטוקול כדורים כלומיד+ נולבה שבועיים על 100+40 ושבועיים על 50+20.

אני מצרף לכאן את הבדיקות דם האחרונות שבוצעו חודש לאחר סיום הפי סי טי.

לאחרונה אני מרגיש כמה דברים:

1. אני מרגיש שהגוף לא מגיב כמו שהוא צריך להגיב, מרגיש עלייה בכוח באימונים, אבל למרות ההקפדה על האימונים ועל התזונה המדוקדקת מרגיש שהגוף בוגד בי, השומן לא יורד והשריר עולה ממש ממש לאט.

2. חרמנות, פה ושם, כעיקרון אני על פרווירון קצת כדי לעלות את הלבידו שלי משום שבבדיקות הSHBG היה גבוה אז אני נוטל כחודש פרווירון על מנת להוריד אותו והוא עזר לעלות את החרמנות.

3. למרות שהחרמנות עלתה, החבר למטה לא קשיח כמו כרגיל, כן עומד והכל אבל לא נותן עבודה כמו פעם לפני הסייקלים, בנוסף כן היה שיפור קצת שעמד יותר קשיח, אך עדיין לא מרגיש מאושש לגמריי.

4. דבר נוסף שמדאיג אותי הוא שבגמירה בסקס בקושי יוצא לי משהו, ממש טיפה או שניים וזהו.

אז ככה לדיון עצמו, חברים:

1. האם יכול להיות שיש קשר לפרולקטין בעניין כאן? בבדיקה כאן אין פרולקטין, אבל בבדיקה שעשיתי גם כמה ימים לאחר הפי סי טי ולא כחודש לאחר הפי סי טי כמו זאת, הוא היה נורמאלי, למרות שלא עשיתי יקיצה של 3 שעות לפני, עד כמה זה קריטי לבדיקה הזאת? אגב הרופא גם לא אמר לי כלום לגבי זה, האם זה קריטי לבצע את הבדיקה כשקמים 3 שעות לפני? והאם הפרולקטין קשור לתופעות שציינתי בנ"ל ויכולים לפתור?

2. הציר נראה בהתאוששות, הטסט יחסית בנורמאל, הFSH והLH נראים בהתאוששות, אני מבין שיקח זמן שהגוף יתאושש, אך לשאלתי האם לאחר זמן רב של שטויות ובלאסט אנד קרוז, האם הפי סי טי שביצעתי כנראה לא היה מספיק? האם ניתן לעשות חיזוקון לדוגמא על מנת שהגוף יתאושש מהר יותר, לתת לו בוסט קטן לדוגמא לקחת 1500 איו כפול 6 זריקות של כוריגון כל שלושה ימים ולאחר מכן שבוע הפסקה ואז פרוטקול קצרצר של כלומיד? האם זה יכול לעזור לתת בוסט? אם זה יכול לעשות הפוך?

יש כאן את הדילמה של הכוריגון, אך הכוריגון הוא גורם מלאכותי חיצוני שהגוף גם בעיקבותו מקבל אותות שהוא מקבל טסט, אז תקנו אותי אם אני טועה אך הוא יכול להפסיק את הייצור הטיבעי או להעמיס על הגוף? ואם כן מומלץ עוד כוריגון מה הכמות שהייתם ממליצים?

מצד אחר, יש גם את האפשרות השנייה והיא טריפטרולין, השתמשתי בעבר בטריפ לאחר שהתחריתי וממש הרגשתי על הפנים, לאחר חודש הכל חזר לנורמה. הבנתי ממחקרים שקראתי שטריפ אפשר לקחת בין פעם לפעמיים בשנה, כמובן שמומלץ משהו כמו פעם בשנה ולא להגיע לפעמיים, הפעם אחרונה שלקחתי הייתה לפני כשנתיים אפילו שלוש. מה אתם אומרים? האם כדאי במקום הכוריגון?

התייעצות קטנה נוספת, אגב קצת זילזול בתזונה, אספקת החלבון, חו"ל וגם חודשיים במחלה אז ירדתי המון בשריר ועליתי בשומן, הגוף שלי עדיין לא מאושש ואני מרגיש שהוא לא מגיב נורמאלי לעומת עכשיו שאני מקפיד על תזונה אימונים שינה והכל ולשאלתי אם עדיין לא התאוששתי לגמריי האם זה יהיה מכביד על ההתאוששות לקחת למשל אנאבר לעזור לבוסט קטן שלא ממש נוגע בציר ההומרונאלי?

כעיקרון אני רוצה לחזור למימדים באופן טיבעי ואז אולי לאחר מכן לעשות סייקל קטן, של טסט+ משהו אבל האם הייתם מאוששים קודם את הגוף? או נכנסים כבר לסייקל ואז פשוט לתת טריפ בסוף?

אשמח לדעתם מה אתם חושבים, על מנת שכל אחד כאן לא יחווה טעויות גם כן בנושא.

@Daniel Barack
@Tom

וכמובן כולכם....
הנה הבדיקות לאחר כחודש מהפי סי טי
אגב הדיון הזה מיועד גם לא למומחים כמובן, אשמח לדעת מה אתם חושבים? מה הייתם עושים? קרה כאן למישהו? כל טיפ עזרה משפט יעזור.

קבצים מצורפים

• בדיקה א.PNG
    בדיקה א.PNG
    KB 25.3 · צפיות: 142
  • בדיקה ב.PNG
    בדיקה ב.PNG
    KB 26.5 · צפיות: 133
אני יכול לענות לך לגבי ההתאוששות של ה LH FSH , ממליץ לך לקחת HMG או פיוריגון . שניהם מעלים את ה FSH עם פרגניל שמעלה את ה LH ההתאוששות תהיה יותר מהירה .
עם מינון של :
פיוריגון : 75IU יום כן יום לא
פרגניל : 2500IU פעמיים בשבוע
חשוב לציין שפיוריגון או HMG מאוד יקרים .
זה הפיסיטי הכי חזק להתאוששות לדעתי

• פותח/ת השרשור
HMG ופיורגיון שניהם אותו הדבר? אני יודע שHMG מאוד יקר, מהי פעולתו?

לא עדיף כבר לעשות כוריגון או טירפטורלין?

לפי מה שהבנתי טריפטורלין הכי חזק בהצתת הציר ההורמונאלי, כולנו מכירים את המחקר של הבודיבילדר שלקח 17 שנים רצוף ועשה טריפ והחזיר לו את הציר ההורמונאלי...

כמו שדיברנו בפרטי, אם פרגניל ולאחריו ישר טריפטורלין ו-PCT נוסף לא יעזור, אולי HMG יעזור. אבל זה חתיכת חור בכיס

• פותח/ת השרשור
קודם כל HMG זה חתיכת חור בכיס אכן.

השאלה היא כזאת... האם עדיף עבר לעשות כוריגון ואז פי סי טי?

או כוריגון טריפ פי סי טי ?

או טריפ לבד? טריפ + פי סי טי?

כעיקרון לפי שקראתי בעבר, הטריפ לא מצריך לפניו כוריגון או משהו...

הטריפטורלין מאותת ישירות להיפותלמוס להפריש "בכוח" את הורמוני ה-LH ו-FSH.
מהי הבעיה, למשל, בלקיחת טריפטורלין שלא בזמן הנכון? הבעיה היא שאם אין מספיק "כמות" של הורמוני מין אלה בגוף, ההפרשה לא תהיה מספיקה בכדי לגרום לציר ה-HPTA להתחיל בהתאוששות ויצירת טסט באופן עצמאי. זו, בעצם, אליה וקוץ בה. אחרי סייקל, הגוף מושבת יחסית ויצירת הטסט מאחרת לקרות (בין אם נלקחת כוריגון או לאו), ולכן יש לחכות שרמות הטסט ירדו לרמות הבסיס, ורק אז, לקחת את הטריפטורלין.

אם ניקח כוריגון במהלך הסייקל, זה יגביר את הסבירות להפרשה גבוהה יותר של LH (וגם של FSH בדרך עקיפה) ומכאן שהשימוש בטריפטורלין יהפוך לכדאי יותר. יש לזכור להגביל את השימוש בטריפטורלין (מינון של 0.1mg) לאחת לחצי שנה, או אף יותר.

אז מכל הסיפור הזה נובע, שאם סיימנו סייקל ללא/עם כוריגון וללא/עם PCT, או שאנו נמצאים במצב של חוסר התאוששות נמשך מכך, אז יש מקום לשקול שימוש נוסף בכוריגון, לאחריו זריקת טריפטורלין ולאחיה PCT מותאם (שבדרך כלל יכיל רק כלומיד).

אם הנ"ל לא עבד, HMG יכנס לתמונה. הסיבה לכך היא, שכנראה ולא היה מספיק מהורמוני המין LH ו-FSH ב"מחסן" וההפרשה ה"כפויה" שהטריפטורלין גרם לגוף לבצע, לא הצליחה להניב מספיק יכולת לציר ה-HPTA להתחיל בהתאוששות. אז ה-HMG מעלה באופן אקטיבי את רמות הורמוני המין LH ו-FSH, ומכאן שהוא בעצם "מחליף" את הטריפטורלין וה-PCT הנדרש (ששוב, כנראה ויכיל רק כלומיד)

אם על סייקל של 12 שבועות אתה עושה PCT של 4 שבועות על BnC של שנה וחצי אתה תצטך הרבה יותר. PCT זה בדרך כלל 1/3 של סייקל.

אותה שאלה היה בפורום אחר שאני עוקב, אבל אני לו יודע אם מותר לצרף הקישור לפורום אחר פה.

אותה שאלה היה בפורום אחר שאני עוקב, אבל אני לו יודע אם מותר לצרף הקישור לפורום אחר פה.
אם זה פורום מחו"ל אך שלא מספק פרסומות לקנייה או לינקים, ניתן להביא קישור
אחרת - העתק רק את התוכן הרלוונטי לכאן

אם זה פורום מחו"ל אך שלא מספק פרסומות לקנייה או לינקים, ניתן להביא קישור
אחרת - העתק רק את התוכן הרלוונטי לכאן

סבבה, אז אני מצרף הקישור:

אותה שאלה: Libido during/after PCT • r/steroids

ויש גם את הפוסט הזה (במידה וזה משנה משהו, מי שכתב הפוסט הזה רוקחן): PCT Meds, HCG vs. HMG and Fertility Outline • r/steroids

• פותח/ת השרשור
קראתי את הפוסטים שם, מאוד מעניין מה אתה אומר דניאל?

אגב הפורום שם ממש מבולגן... מוזר כזה חח
אגב דניאל, כמה זמן הרצת את הבלאסט אנד קרוז שלך? ועשיתי פי סי טי רגיל בסוף? איך היו הבדיקות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית