הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אנבוליים על תזונה קטוגנית

Yalidan

משתמש פעיל
700
364
נק' מוניטין:
1,444
700
364
שלום לכולם,

כפי שציינתי לפני כחודשיים , עברתי לתזונה קטוגנית מלאה על פי הכללים והדרישות .
כמו כן מבצע בדיקות דם ביתיות לניטור רמות גופי הקטון בדם ( מעל 0.5) .
מרגיש מעולה , אנרגיות מטורפות , ללא דחפי אכילה או רעב .
אני מקפיד על צריכה של 2700 עד 3000 קל ליום שמתוכם כ 120 גרם חלבון נטו השאר שומן רווי ( צורך פחות מ 20 גרם פחמימה ליום) .
מנסה ומצליח לשמר את רוב משקלי העבודה בתרגילים המורכבים בדגש על דד ליפט סקווט בנץ' ומיליטרי .
קיימת ירידה של 15 אחוז ב מספר החזרות מול המשקל הנתון אבל חייב לציין שההתאוששות אחרי אימונים מהירה ומורגשת.

נתוני גוף :
משקל הגוף שלי ירד מ77 קילו ל 72.5 וכרגע אינני מצליח לעלות אותו.
אני מתחיל בסופש הקרוב skd שזה העמסה נקודתית של מאגרי גליקוגן ב24 שעות מול פרוטוקול מחמיר הכולל שימוש בכמויות פר שעתיים ואינדקסים גליקמיים .
השיטה מבטיחה ( בתיאוריה ) עליה נקייה לאלו שרוצים להנות מתמורות הקיטו.

הסייקל המתוכנן ( טסט פרופ + טרן אצטט) ידחה במספר שבועות כי אני לא רואה טעם בסייקל מסוג זה כשאני לא מסוגל להוכיח מצב אנבולי , אחרי שאתחיל את שיטת ה skd ואראה שאני עולה במסה אתן אור ירוק לסייקל .

הייתי רוצה לשמוע מאנשים עם ניסיון וידע מבוסס בלבד בנושא הסייקל הקרוב בשילוב עם דרך תזונתי החדשה , אינני רוצה הרפתקאות ללא תכלית מוגדרת ולכן עשיתי כרגע pause בנושא חומרים ( כמובן עד שהתנאים יבשילו) .

מצרף תמונה מאתמול .
תודה

קבצים מצורפים

• P70410-170148.jpg
    P70410-170148.jpg
    KB 97.7 · צפיות: 260
סליחה על חפירה, איך מראה התפריט שלך ?
פשוט כמות פחמימות קטנה בטירוף.
הרבה זמן שקלתי דיאטה קטוגנית אבל לא הצלחתי לבנות תפריט מתאים.

אהלן תותח.
בשל התזונה הייתי ממליץ על ויני בשילוב עם הטסט , ומשנה את האסטר לאנתת.
לא רואה סיבה לשלב טרן בשלב כזה , שכן הטרן מביא עימו עליות ניכרות בכח ונכון לעכשיו זו לא המטרה.

• פותח/ת השרשור
סליחה על חפירה, איך מראה התפריט שלך ?
פשוט כמות פחמימות קטנה בטירוף.
הרבה זמן שקלתי דיאטה קטוגנית אבל לא הצלחתי לבנות תפריט מתאים.
אצרף יותר מאוחר טבלת מאקרו מדוייקת למענה מקצועי.

ידוע שהמכסה הקלורית היא זו שקובעת בסופו של יום את שינוי הרכב הגוף ברובו.
פלוס קלורי - עליה במאסה
גרעון קלורי - ירידה בשומן

נכון שיש מקרים פרטניים של שינוי הרכב הגוף בצורה כזו או אחרת, אבל הרבה מניפולציות בתזונה במצבך לא יהיה ניתן ליישם, כדי להפוך את העליה לעוד יותר "נקייה".

מה שמדליק נורה אדומה, הוא כי ירדת במשקל הגוף בתזונה הקטוגנית (גם אם כיוונת לכך או לא), אז מה יהיה במאסה? עוד שומן לתפריט? עוד חלבון? אין צורך. בסייקל יש חשיבות לפחמימה, עקב הגברת ניצולת הגלוקוז בתאים להפקת אנרגיה וסיוע בתהליכים אנאבוליים.

אז מכאן נובע שלא משנה איך תקרא לדיאטה או לשיטה - SKD, פליאו, דל פחמימה ועוד שלל טייטלים חסרי משמעות פיזיולוגית מוכחת, מה שחשוב זו המכסה וערכי המאקרו. אחרת יהיה זה בזבוז זמן להריץ לסייקל ולא לגדול, או לאכול כה מעט ולקוות שיהיה שינוי לטובה בהרכב הגוף

• פותח/ת השרשור
מצרף לדוגמא טבלת מאקרו :
דניאל , על פי ניסיון אישי , אני מתעד רבות את תזונתי ברמת המולקולה .
בתזונה זו אני אוכל יותר קלוריות מאשר בשגרת התזונה לשמירת המשקל הקודם !!
אני מבין את חוקי התרמודינמיקה וכמו כן מכיר ויודע את חשיבות הפחמימה במעגלים האנרגיה השונים ובפרט על חומרים אנבולים, לא מערער ולא שולל .
קטוזיס אינו פליאו ( לא דומה ) ואינו דל פחמימה ואתה בוודאי בקיא במעגלים השונים שהגוף משתמש בהם .
אנא התייחסו למצב הנתון .
תודה
לא רק
ועבור הנתונים שלו 4.5 קג זה יותר ממה שמצופה לירידה רק של נוזלים
דניאל צודק , איבוד המשקל נובע גם מאיבוד רקמת שריר אך אני מייחס זאת לתקופת ההסתגלות האינזימטית וההורמונאלית בשבועות הראשונים לקטוזיס.

קבצים מצורפים

• S70315-184753(1).jpg
    S70315-184753(1).jpg
    KB 80.2 · צפיות: 1,227
בסייקל תעלה חלבון לפי 3 או אף 3.5 גרם לכל קילו מ"ג, זה מאוד ישים
אל תשכח שלחלבון יש גם אפקט תרמוגני של עד אפילו 30%, כך שפלוס קלורי שמקורו רק מחלבון יכול אפילו שלא להעלות אותך במשקל, ושינוי בהרכב הגוף יהיה זעום לעומת סייקל מאסה כהלכה

שומן ופחמימה נותרו להחלטתך בהעדפה אישית, כאשר אני גורס שיש להעלות אט אט פחמימה מתחילת הסייקל ותוך כדי שהוא מתקדם, כדי ליצור פלוס קלורי מתון ואפקטיבי (איזור ה-400-500 לערך)

מה שחשוב זו ההתקדמות לאורך הזמן. אתה תעלה נוזלים, אפילו בן לילה, בתחילת הסייקל, כך שלא לבלבל עם עליה בשומן. בהמשך העליה תתמתן יותר, אך אם תעלה את הפחמימה כמו שהנחתי אותך, מאגרי הגליקוגן גם יתמלאו ותהיה עוד עליה בנוזלים.

כל העניין הוא שבסייקל מאסה החוקים קצת משתנים, וצריך באמת לנצל את הסביבה המועדפת הנוצרת כדי לגדול. אני לא יודע מהי תפיסתך האישית, אבל גם לחטובים שבנינו ואלו המקפידים על שייפ טוב גם במאסה, אין מנוס מלאכול. אחרת, כמו שאמרתי, זה יהיה "פול גז בניוטרל"

בסייקל מאסה אתה תהיה חייב לאכול ולא לפחד מזה
אתה גם תעלה מעט בשומן, וזה בסדר כי אין מאסה "נקייה" לגמרי גם על חומרים
ומעבר לזה גם חשוב לא לבזבז את הזמן. כי כמו שדניאל אמר לך, אם תתעקש כל פעם להעלות ממש קצת אוכל ובעיקר לא להעלות הרבה פחמימה, אתה לא תתקדם וזה בזבוז זמן, כסף ובריאות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית