הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה על טסטוסטרון

Bigmuscle

משתמש מתחיל
27
1
נק' מוניטין:
1
27
1
רציתי לשאול שאלה, אם אדם א' עשה בדיקה לטסטוסטרון חופשי ויצא לו 2.20 כאשר הטטח מ .1.2 עד 4.2 משהו כזה... ואדם ב' עשה ויצא לו 3.50 זה אומר שאדם ב' יתפקד מינית יותר טוב יעמוד לו יותר פעמים בקצת וכו?

אני חושב שאם תהיה יותר ספציפי בשאלות שלך ותנסה להיות גלוי יותר מבחינת הבדיקות אז תקבל תשובות מספקות יותר.

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה גלוי יותר? ולשאלה מהשאכול הקודם מה יותר קריטי לחשק המיני טסט טוטאל או טסט פרי

אינדקס אנדרוגני הוא מדד לכך
אבל יש מצבים שהוא גבוה ונניח האסטרוגן או פרולקטין גבוהים אף הם, וזה ממסך את החשק המיני

אין הסבר, אני יכול אולי להניח מלבד הטסט טוטאל הנמוך, ה-SHBG שלך גבוה, וכך נוצרות רמות אנדרוגניות נמוכות. אבל כדי לקבל תשובה טובה ונכונה, פשוט בדוק SHBG וגם Free Andgogen Index. אגב, אסטרוגן ופרולקטין בנורמה, ככה שרוב הסיכויים ששורש הבעיה נעוצה בטסט נמוך/SHBG גבוה.

• פותח/ת השרשור
אז ככה אשאל לפי הסדר:
א. ממה שאני הבנתי כל הטסטוסטרון שקשור לSHNG הוא לא חשוב בכלל כי הוא לא זמין ביולוגית בגוף ומה שחשוב לחשק המיני הוא הטסט FREE שהוא זמין וזאת הסיבה שלא בדקתי SHBG
ב. לפני שנה בדיוק היה לי פי 1.5 טסטוסטרון טוטאל וזה ירד משמעותית...יש הסבר למה זה ירד? או שבעצם עלה ה SHBG? ולמה הוא עלה ואיך ניתן להוריד אותו?
ג.הטסטוטסרון פרי לא ירד אצלי וזאת למרות ירידה מהותית בטסט טוטאל

אשמח להסברים
ואחרון
ד. אם התיאוריה שלך לגבי SHBG גבוהה אז הטסט FREE היה אמור להיות נמוך...והוא לא נמוך

טסט טוטאל אכן קשור ברובו ל-SHBG (שערכיו עשויים להשתנות) ול-Albumin, שערכיו מאוד לא נוטים להשתנות. אלבומין תופס בערך 50% מהטסט טוטאל באופן די קבוע.
חלק מהטסט טוטאל שלא קשור כלל, לא ל-SHBG ולא לאלבומין, יש אחוז מסויים חופשי (שהוא הטסט פרי,בעצם), הפנוי לתהליכים שונים בגוף. סקאלת הטסט פרי נעה בין 0.1 ל-0.9, משמע שבין 10% ל-90% מהטסט טוטאל הלא קשור, משמש לתהליכים שונים בגוף.

אם בעבר הטסט טוטאל שלך היה גבוה יותר - זה לא הכי אינדיקטיבי. הירידה בטסט טוטאל יכולה לנבוע מהמון סיבות, שלא ניתן לדעת מהן על דפי הפורום. מה שחשוב לצד הטסט טוטאל, הן הרמות האנדרוגניות, ואותן לא בדקת כעת וגם לא בעבר. אז נא בדוק מה מצבן, כדי לקבל תמונת מצב טובה יותר. כמו שציינתי בהודעה הקודמת, אם לשפוט רק לפי הטסט טוטאל, טסט פרי ואסטרוגן ופרולקטין, נראה שהחשק המיני שלך ירוד בשל רמות טסט נמוכות באופן כללי, לצד, כנראה, SHBG גבוה, מה שמוביל, יחדיו, לרמות אנדרוגניות (שוב, גש לבדוק!) כלליות נמוכות.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שזה כן חשוב להבין איך ירד הטוטאל ברמה כזו גבוהה... הפסקתי להתאמן עקבית ולאכול הרבה חלבון אולי זו הסיבה... ולפי מה שאתה טוען אין משמעות כל כך לטסט פרי....
אני אבדוק SHBG ובמידה והוא גבוה יש דרך להוריד אותו?

לא אמרתי שזה לא חשוב לבדוק מדוע זה ירד. אמרתי שכדי לדעת בוודאות את מקור חוסר החשק - צריך לברר רמות אנדרוגניות

• פותח/ת השרשור
אהלן, התוצאות שלי בתחילת האשכול למקרה שנשכחו...
הייתי אצל אנדוקרינולוג ואצל אורולוג מומחה בפוריות אנדרולוג משהו ...וזה טענו פה אחד שמה שחשוב לחשק המיני זה הטסטוסטרון פריי ... והוא תקין אצלי , אשמח לדעת מדוע טענתם פה שמה שמשפיע על חשק מיני הוא free androgen index? הם טוענים שזה לא נכון ושמה שמפשפיע על חשק זה הטסט פריי והאלבומין...

אז תגיד להם שאין לך חשק מיני ולא אכפת לך ממה שהם חושבים שקובע (שזה לא נכון, אבל לך תתווכח)

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא יודע להסביר למה דווקא רמות אנדרוגניות ולא טסט פרי משפיעות על חשק מיני מבחינה רפואית והגיונית?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית